Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δένουν καλά στο πόδι, αλλά είναι κλασικά... Nike. Δηλαδή είναι σχετικά χαμηλά και δεν σφίγγουν (βλ. προστατεύουν) τον αστράγαλο τόσο καλά όσο τα περισσότερα Jordan που έχω δοκιμάσει. Για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά, αλλά για μπάσκετ θα τα προτιμούσα ίσως λίγο πιο ψηλά. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να τα δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Θα έλεγα επίσης ότι δεν τα νιώθω βαριά, αλλά δεν θα τα έλεγα και ελαφριά. Οπωσδήποτε χρειάζονται να είναι μισό νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που συνήθως φοράς. Εγώ πχ. αγοράζω Nike/Jordan σε US 11.5 αλλά τα Soldier V τα πήρα σε 12 και με λεπτή κάλτσα μου χωράνε ακριβώς (και δεν θεωρώ ότι έχω πλατύ πέλμα).

Οι δέστρες δεν είναι αποσπώμενες, υπό την έννοια ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς από το παπούτσι. Κολλάνε όμως στα πλάγια με velcro. Δες μερικές κοντινές φωτογραφίες εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ.

Συνολικά νομίζω πως είναι λίγο πιο ξεκούραστα για το πέλμα από τα -επίσης bestseller- Soldier IV. Στα συν η καταπληκτική υφή τους (ειδικά τα μαυρόκοκκινα πρέπει να τα αγγίξεις για να δεις πόσο ωραία είναι). Στα 65 δολάρια νομίζω ότι είναι τεράστια ευκαιρία.

Αν και είχα πει να κάνω κράτει για λίγο καιρό, τελικά ενέδωσα και παρήγγειλα και τα Carmelo M8 (σε καλή τιμή επειδή το συγκεκριμένο καγκουροχρώμα είχε μείνει μόνο στο νούμερό μου).

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δένουν καλά στο πόδι, αλλά είναι κλασικά... Nike. Δηλαδή είναι σχετικά χαμηλά και δεν σφίγγουν (βλ. προστατεύουν) τον αστράγαλο τόσο καλά όσο τα περισσότερα Jordan που έχω δοκιμάσει. Για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά, αλλά για μπάσκετ θα τα προτιμούσα ίσως λίγο πιο ψηλά. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να τα δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Θα έλεγα επίσης ότι δεν τα νιώθω βαριά, αλλά δεν θα τα έλεγα και ελαφριά. Οπωσδήποτε χρειάζονται να είναι μισό νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που συνήθως φοράς. Εγώ πχ. αγοράζω Nike/Jordan σε US 11.5 αλλά τα Soldier V τα πήρα σε 12 και με λεπτή κάλτσα μου χωράνε ακριβώς (και δεν θεωρώ ότι έχω πλατύ πέλμα).

Οι δέστρες δεν είναι αποσπώμενες, υπό την έννοια ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς από το παπούτσι. Κολλάνε όμως στα πλάγια με velcro. Δες μερικές κοντινές φωτογραφίες εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ.

Συνολικά νομίζω πως είναι λίγο πιο ξεκούραστα για το πέλμα από τα -επίσης bestseller- Soldier IV. Στα συν η καταπληκτική υφή τους (ειδικά τα μαυρόκοκκινα πρέπει να τα αγγίξεις για να δεις πόσο ωραία είναι). Στα 65 δολάρια νομίζω ότι είναι τεράστια ευκαιρία.

Αν και είχα πει να κάνω κράτει για λίγο καιρό, τελικά ενέδωσα και παρήγγειλα και τα Carmelo M8 (σε καλή τιμή επειδή το συγκεκριμένο καγκουροχρώμα είχε μείνει μόνο στο νούμερό μου).

Φιλε μου τι νουμερο παπουτσι φορας ακριβως και πηρες το 11,5 us?

Δημοσ.

Σύμφωνα με τους πίνακες μετατροπής της Nike, το 11.5 αντιστοιχεί στο ευρωπαϊκό 45.5. Σε άλλες εταιρίες έχω δει ελαφρώς διαφορετικά νούμερα (πχ. η Adidas το δίνει για 46). Παίζουν επίσης ρόλο το πλάτος του πέλματος (κάποιοι έχουν πέλμα με ίδιο μήκος αλλά μεγαλύτερο πλάτος από άλλους), η γραμμή του παπουτσιού και το γεγονός ότι συνήθως τα αθλητικά παπούτσια απαιτούν 1 νούμερο μεγαλύτερο σε σχέση με τα "κανονικά".

Στις πρώτες παραγγελίες που είχα κάνει από το eastbay, είχα πάρει παπούτσια με νούμερα 43.5-44 και διαπίστωσα ότι με ενοχλούσαν λίγο. Κι όμως αυτό ήταν το νούμερο που φόραγα πχ. στα συνηθισμένα μου παπούτσια που είχα αγοράσει από εδώ. Τελικά χάρισα στον αδερφό μου κάπου 3 ζευγάρια (το ένα δεν μου έκανε με τίποτα) και από τότε έχω καταλήξει στο 11.5.

Σε όσα το eastbay λέει ότι ίσως χρειάζονται μισό νούμερο μεγαλύτερο, παίρνω 12 χωρίς πολλή σκέψη. Επίσης καλό είναι να κοιτάμε και τα reviews του eastbay (όπου υπάρχουν), γιατί εκεί συνήθως περιγράφονται τα οποια προβλήματα του παπουτσιού καθώς και τα σχόλια για το μήκος/πλάτος του.

Δημοσ.

Σύμφωνα με τους πίνακες μετατροπής της Nike, το 11.5 αντιστοιχεί στο ευρωπαϊκό 45.5. Σε άλλες εταιρίες έχω δει ελαφρώς διαφορετικά νούμερα (πχ. η Adidas το δίνει για 46). Παίζουν επίσης ρόλο το πλάτος του πέλματος (κάποιοι έχουν πέλμα με ίδιο μήκος αλλά μεγαλύτερο πλάτος από άλλους), η γραμμή του παπουτσιού και το γεγονός ότι συνήθως τα αθλητικά παπούτσια απαιτούν 1 νούμερο μεγαλύτερο σε σχέση με τα "κανονικά".

Στις πρώτες παραγγελίες που είχα κάνει από το eastbay, είχα πάρει παπούτσια με νούμερα 43.5-44 και διαπίστωσα ότι με ενοχλούσαν λίγο. Κι όμως αυτό ήταν το νούμερο που φόραγα πχ. στα συνηθισμένα μου παπούτσια που είχα αγοράσει από εδώ. Τελικά χάρισα στον αδερφό μου κάπου 3 ζευγάρια (το ένα δεν μου έκανε με τίποτα) και από τότε έχω καταλήξει στο 11.5.

Σε όσα το eastbay λέει ότι ίσως χρειάζονται μισό νούμερο μεγαλύτερο, παίρνω 12 χωρίς πολλή σκέψη. Επίσης καλό είναι να κοιτάμε και τα reviews του eastbay (όπου υπάρχουν), γιατί εκεί συνήθως περιγράφονται τα οποια προβλήματα του παπουτσιού καθώς και τα σχόλια για το μήκος/πλάτος του.

Κι εγω 43,5-44 φοραω και σκεφτομουν να παρω το 10 us σε καποια nike που βρηκα.

Δηλαδη εσυ φορας 43,5-44 και παιρνεις το 11,5?

Αντε πως να βγαλω ακρη μετα για το τι θα παρω.

Δημοσ.

To 43,5-44 αναφερόταν κυρίως σε μποτάκια τύπου Timberland κλπ. Πριν ανακαλύψω το eastbay είχα τόσα χρόνια να αγοράσω κανονικό αθλητικό παπούτσι, που πραγματικά δεν θυμάμαι τι νούμερο έπαιρνα σε αυτά. Σίγουρα όχι μεγαλύτερο από 45. Από το eastbay όμως τώρα πια παίρνω 45,5 (ή ακόμα και 46 αν έχει στενή γραμμή).

Ίσως οι Αμερικάνοι να έχουν λίγο μεγαλύτερα νούμερα ή οι μετατροπές να μην είναι πολύ ακριβείς. Γιατί το πόδι να έχει μεγαλώσει, αποκλείεται :P

Αυτό που θέλω να πω είναι πως με τα αθλητικά παπούτσια τελικά δεν πειράζει αν σου βγουν και λίγο μεγαλύτερα. Είναι συχνές οι περιπτώσεις αθλητών (και συγκεκριμένα μπασκετμπολιστών) που φοράνε 1-2 νούμερα μεγαλύτερο μέγεθος για να έχουν και περισσότερη άνεση. Το πρόβλημα είναι όταν πέσεις σε μικρότερο μέγεθος.

Κάτι που με βοήθησε στις πρώτες μου παραγγελίες, ήταν αυτό το διάγραμμα: http://www.payless.com/pdfs/MENS.pdf

Μετά την πρώτη σχετικά αποτυχημένη αγορά, εκτύπωσα το παραπάνω chart σε φυσικό μέγεθος (2 σελίδες Α4), μέτρησα το μήκος/πλάτος του ποδιού μου με αυτό και είδα ότι όντως έπρεπε να είχα επιλέξει μεγαλύτερο νούμερο (από αυτό που νόμιζα σωστό). Δηλαδή το διάγραμμα φαινόταν να συμφωνεί με τα νούμερα του eastbay.

Αν ήμουν στη θέση σου και φόραγα 44 (US 10) σε αθλητικό παπούτσι, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα επέλεγα να πάρω κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο. Δηλαδή 10,5 ή ακόμα και 11 για να είμαι σίγουρος. Ακόμα κι αν μου έβγαινε λίγο μεγάλο, δεν νομίζω να ήταν ενοχλητικό και τελικά θα το κράταγα το παπούτσι. Το πολύ-πολύ στην επόμενη παραγγελία να κατέβαινα μισό νούμερο. Δεν θα φορτωνόμουν όμως ένα παπούτσι που με στενεύει.

Σε κάθε περίπτωση έχε πρόχειρο και κάποιο backup plan, αν δεν σου κάνει το παπούτσι. Το eastbay κάνει αλλαγές αν το νούμερο δεν σου ταιριάζει, αλλά αντί να μπαίνεις στον κόπο να το στείλεις πίσω κλπ, μπορείς να το πουλήσεις σε κάποιο φίλο σου.

Δημοσ.

εδω ο πινακας με τις πιο σωστες μετρησεις κατ εμε:

www.legsource.com/size_conv_table.htm

καλο ειναι να κοιτατε αν πχ ειναι nike η adidas αυτο που θελετε, τι μεγεθος γραφει επανω και αναλογως τη χωρας παραγγελιας να πρατετε. δλδ εγω αν θελω το airmax 2012 και εχω ενα παλαιοτερο θα δω τι UK size αν ειναι να το παρω απο αγγλια. αν ειναι να το παρω απο αμερικη θα δω το US νουμερο και θα πραξω αναλογα. απο κει και περα να δεν εχουμε καποιο πουπουτσι και παμε καπως στα τυφλα γνωμη μου μισο νουμερο μικροτερο να το παραγγειλετε παρα μισο νουμερο μεγαλυτερο γιατι ανοιγουν ολα με τον καιρο...

Δημοσ.

Ανοίγουν στο πλάτος, αλλά όχι στο μήκος. Επίσης δεν ανοίγουν όλα τα παπούτσια στον ίδιο βαθμό. Από τα 3 ζευγάρια που έλεγα ότι έδωσα στον αδερφό μου, τα 2 τελευταία (Jordan Trunner LX11 και AJ 2011 Q Flight) τα είχα φορέσει πάμπολλες φορές μέσα σε 9+ μήνες. Το πρώτο ήταν νούμερο 10,5 και το δεύτερο 11. Ενώ στο μήκος δεν είχα θέμα, εξακολουθούσαν να με ενοχλούν στο μέσο το πέλματος. Δεν νομίζω ότι μπορούσαν να ανοίξουν περισσότερο.

Εγώ γενικά είμαι υπέρ της λογικής του "καλύτερα μισό νούμερο μεγαλύτερο". Το πολύ-πολύ να τα φορέσω με πιο χοντρή κάλτσα. Υπ' όψιν ότι μιλάω για καθαρά αθλητικά παπούτσια (με κύριο προορισμό το μπάσκετ), όπου εκ των πραγμάτων το πόδι πρέπει να αισθάνεται σχετικά ελεύθερο και να μην σφίγγεται μέσα στο παπούτσι.

Δημοσ.

εχω παρει απο eastbay μεχρι $280 μαζι με μεταφορικα και δεν ειχα προβλημα με τελωνεια κλπ. κατ εμε να παραγγελνετε πραγματακια μαζι με φιλους η πολλα αν ειστε μονοι σας χωρις φοβο γιατι και γνησια προϊοντα εχει και φθηνα συγκριτικα με εδω. πχ πηρα air max 2011 περυσι με €114 (135-140 δολλαρια) αν θυμαμαι καλα, οταν εδω επαιζε απο €189-199.

επισης προσφατα βρηκα ενα site στην αμερικη που δεν το εχω δοκιμασει. αν το εχει επιχειρησει καποιος ας μας πει:

viaddress.com

αυτο που λεει οτι κανει ειναι πως με την δωρεαν εγγραφη, σου δινει μια εικονικη διευθυνση στο τεξας πχ (δεν θυμαμαι ακριβως) με χαμηλη φορολογια και κανει το εξης: αγοραζεις εσυ κατι απο οποιοδηποτε καταστημα που στελνει μονο αμερικη και οχι ελλαδα, βαζεις στοιχεια αποστολης τα οικονικα στοιχεια που σου δινει το viaddress, αποστελλονται σε αυτο και αυτο μετα αναλογα βαρους/ογκου των προϊοντων που πηρες σε χρεωνει για αποστολη στην ελλαδα!

το παραπανω site θελω να το χρησιμοποιησω για να παρω κατι lacoste απο eastbay που δεν στελνει ελλαδα λογω δικαιωματων eu & us. επαναλαμβανω, δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα. οποιος ξερει κατι ας ενημερωσει. επισης λεει οτι χρεωνει μονο τα μεταφορικα. για λεπτομερειες μπειτε στο site και τσεκαρετε

Δημοσ.

Οχι μ εστειλε οτι πανω κατω ειναι τα ιδια τελικα! Βεβαιη ειναι η αξιοπιστια γιατι ειναι σχεδιαστριες με μεγαλη απηχηση σε ολο τον κοσμο οποτε οκ! Ευχαριστω παντως!

Δημοσ.

Παραγγελια απο eastbay στις 5/5, εγινε shipped στις 8/5, και ηρθε ειδοποιητηριο στις 15/5! ενα ζευγαρι παπουτσια, πρωτη φορα που δεν πληρωσα και τα 3 ευρω. Δεν ξερω τι αλλαξαν στον τροπο αποστολης, αλλα πρωτη φορα μου ερχεται τοσο γρηγορα δεμα απο Αμερικη!

Δημοσ.

Όπως είπαμε, τα 3 ευρώ έχουν καταργηθεί βάσει νόμου. Οι 10 μέρες ήταν κανόνας πριν ένα χρόνο, αλλά για κάποια περίοδο αυξήθηκαν σε 13-15 τουλάχιστον. Τώρα τελευταία έχουν επανέρθει στα... φυσιολογικά τους.

Η δική μου τελευταία παραγγελία είχε παρόμοια πορεία με τη δική σου. Έγινε στις 28/4, έστειλαν το δέμα 2 μέρες αργότερα και στις 7/5 το δέμα ήταν στο ταχυδρομείο. Το πρόβλημα ως συνήθως ήταν με το ειδοποιητήριο, το οποιο έλαβα στις 10 του μήνα...

Δημοσ.

Εμενα παντα στις 3 βδομαδες με ενα μηνα εκανε να ερθει, στις 4-5 παραγγελιες που ειχα κανει τα τελευταια 3 χρονια σχεδον., και παντα πληρωνα τα 3 ευρω μεχρι και τον Φεβρουαριο που ηταν η τελευταια παραγγελια. Η τελευταια με εξεπληξε ευχαριστα.:D

Δημοσ.

Να σας κάνω μια ερώτηση..Σκέφτομαι να κάνω μια παραγγελία από eastbay.com που είναι περίπου 160 $. Από τι διάβασα , λόγω συμφωνίας των κρατών μας έχουν καταργηθεί τα 3 ευρώ. Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω γενικότερα τέλη σε περίπτωση που περάσει τελωνείο , ή απλά γλυτώνω ότι και να γίνει τα 3 ευρώ μόνο ;

Δημοσ.

Άλλο τα 3-6 ευρώ και άλλο τα εκτελωνιστικά έξοδα, στα οποια πληρώνεις ΦΠΑ, δασμούς, τέλη, φύλακτρα, αμοιβή εκτελωνιστή κλπ. Αυτά που καταργήθηκαν ήταν τα 3 ευρώ και μόνο.

Στα $160 δεν νομίζω να έχεις σοβαρές πιθανότητες να πληρώσεις τελωνείο. Είναι με ή χωρίς τα μεταφορικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...