Προς το περιεχόμενο

Metal Concerts: Πρόγραμματα και σχόλια συναυλιών

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κανένας να μας πεί για τη 2η μέρα για nightwish nightfall k queensryche??? :(

• Απαντ. 303
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αφου λένε τη δευτερη μέρα χάλια ήχος...

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω. Ο ήχος των Priest και των Nightfall ήταν όντως απίστευτα καλός. Δυστυχώς όμως στους Queensryche, ειδικά στην αρχή του "Revolution Calling" ακουγόταν μια χασμωδία, ενώ τα φωνητικά του Tate σε πολλά σημεία "θάβονταν" εντελώς. Όσο για τους Nightwish, ας το ξεχάσουμε καλύτερα! Κάποιος θεώρησε ότι οι ριπές που σκέπαζαν τα πάντα κάθε φορά που χτύπαγε η μπότα ήταν καλή ιδέα.

Κατά τ' άλλα έμεινα ευχαριστημένος. Παρά τα προβλήματα στον ήχο και την υπερβολική συσσώρευση κόσμου, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που άκουσα τα τραγούδια του Operation Mindcrime από τον Tate, που είδα τους Nightwish από την 5η σειρά στην κορυφαία ίσως στιγμή της καριέρας τους και φυσικά το show των Priest, οι οποίοι πραγματικά με καθήλωσαν παρ' ότι δεν είμαι φανατικός οπαδός τους. Πραγματικά υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο τους! :D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα lucifer :wink:

Αλλά θα ήθελα να πώ πως θεοί οι παλιοί όπως priest, queensryche, αλλά ρε παιδια έλεος, πρέπει να προχωρήσουμε να ακούμε τα καινούργια πράγματα που είναι εξίσου καλά και ίσως μερικές φορές και πολύ καλύτερα...

π.χ. nightwish είναι ο ορισμός μιας από τις καλύτερες μπάντες σήμερα, όπως και οι in flames, dark tranquillity, και ειδικά sentenced katatonia children of bodom και εννοείται επίσης και η ίσως καλύτερη μπάντα(πέραν του "ψευτοσατανιστικού" χαρακτήρα) απο άποψης σύνθεσης μελωδιών DIMMU BORGIR :!: Και το λάθος σε όλες αυτές τις μπάντες είναι ότι όλοι τις snob-άρουν λέγοντας:τι πάνε να παίξουνε maiden -ιές???

ΛΑΘΟΣ:lol:

Είναι πολύ καλές και για εμένα 2004 προτιμώ να ακούω κατα βάση αυτές. Έτσι πιστεύω ότι είναι το σωστό.

So, open air ερχόμαστε... 8)

Δημοσ.

Καλά όσον αφορά το "καλύτερες, θεϊκές κτλ μπάντες" δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος αν και γουστάρω τρελά μερικές από όσες ανέφερες... Τώρα όσον αφορά το Rockwave συμφωνώ απόλυτα... Ούτε μια death/black μπάντα και με το ζόρι φέρανε νέο αίμα... Το οποίο είναι τζάμι δε λέω, αλλά έλεος...φεστιβάλ είναι... φέρε τίποτα καινούριο...

Όσο για τους "σνομπάρω τους Dimmu/Filth/Sentenced επειδή είμαι άγριος κακός και true" εντάξει... Αν ο κλειστόμυαλος είναι άγριος κακός και true, είσαι και μάλιστα με ένσημα. Άλλο να μην σου αρέσει κάτι κ άλλο να το απορρίπτεις ως "κακό" (ουάου, βγάζουμε και δόγματα παρέα με τον πάπα) χωρίς να ξέρεις καν τι χρειάζεται για να το παίξεις....

Btw για όσους δεν έχουν ενημερωθεί το Open Air θα γίνει (κάπου) στη Νίκαια, και ακούγονται φήμες πως ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να γίνει και sold out... Αύριο εγώ πάω για ticket πάντως... ;)

Επίσης, Uriah Heep 17 Νοεμβρίου στο Gagarin205... Για Θεσσαλονίκη δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία.

What's called eeeeeeeeeeeeeeeeeeeasy living? :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όσο για τους "σνομπάρω τους Dimmu/Filth/Sentenced επειδή είμαι άγριος κακός και true" εντάξει... Αν ο κλειστόμυαλος είναι άγριος κακός και true' date=' είσαι και μάλιστα με ένσημα. Άλλο να μην σου αρέσει κάτι κ άλλο να το απορρίπτεις ως "κακό" (ουάου, βγάζουμε και δόγματα παρέα με τον πάπα) χωρίς να ξέρεις καν τι χρειάζεται για να το παίξεις....

[/quote']

Τι ακριβώς εννοείς???

Δημοσ.

Ύστερα από δύο μέρες χαλάρωσης ήρθε πιστεύω η ώρα να γράψουμε μια παρουσίαση του metal διημέρου του rockwave. Θα χωρίσω την παρουσίαση σε δύο μέρη. Στο καθαρά μουσικό και στην όλη διοργάνωση.

1η μέρα

Firewind. Ξεκίνησαν να παίζουν λίγο μετά τις 4:30 και κατάφεραν να ξεσηκώσουν γρήγορα το κοινό. Μή με ρωτάτε κομμάτια δεν έχω επαφή με το συγκρότημα αλλά έπαιξαν πολύ συμπαθητικά. Τους βοήθησε και ο ήχος πολύ, που αν και opening act ήταν πολύ καλός. Έπαιξαν 35 με 40 λεπτά.

Dark Tranquillity. Μετά από ένα μικρό διάλλειμα για να γίνει αλλαγή εξοπλισμού μπήκαν οι εν λόγω κύριοι στην σκηνή. Και αυτοί κατάφεραν και ξεσήκωσαν το κοινό (τουλάχιστον τις πρώτες σειρές). Ο ήχος τους βοήθησε και αυτούς, αλλά έδειχναν να υποφέρουν με τον ήλιο και την ζέστη (η οποία μάλιστα δεν ήταν και τόσο έντονη). Έπαιξαν 45 περίπου λεπτά και αν και δεν έχω επαφή με το συγκρότημα μου άφησαν θετικές εντυπώσεις.

Gamma Ray. Είχα να τους δώ από το 2000 στην τελευταία εμφάνισή τους σε ελληνικό έδαφος. Γι'αυτό και πήγα στις πρώτες σειρές για να τους παρακολουθήσω καλύτερα. Ο ήχος καλός και σε αυτούς και στην μία ώρα που είχαν στην διάθεσή τους επαιξαν ότι μπορούσαν. Land Of The Free, Rebellion In Dreamland, Armageddon, Send Me A Sing, New World Order, I Want Out κ.ά. Μού άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ελπίζω να έρθουν πάλι από τα μέρη μας για μια κανονική συναυλία.

Soulfly. Αν και δεν είμαι φανατικός ούτε με το συγκρότημα αλλά ούτε και με το είδος μουσικής που παίζουν, πρέπει να πώ ότι με εντυπωσίασαν. Ξεκίνησαν με το The Prophecy και κατάφεραν αμέσως να ξεσηκώσουν το κοινό. Έπαιξαν κάμποσα κομμάτια (70 λεπτά συνολικά περίπου) και δεν ξέχασαν μερικές επιτυχίες από τους Sepultura (βλέπε Roots Bloody Roots - φέρτε μου τον Pavarotti - μεταξύ άλλων). Σε κάθε κομμάτι γινόταν πανικός. Ο κόσμος να χοροπηδά ασταμάτητα. Έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ένα άτομο μπροστά μπροστά να κρατά ένα παπούτσι και να ρωτά πιανού είναι. :lol:

W.A.S.P. Γύρω στις 9:30 βγαίνουν επιτέλους στη σκηνή οι Wasp. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν είχαν καθόλου, μα καθόλου, σκηνική παρουσία στη σκηνή. Ούτε ένα πανό να καλύψουν το πίσω μέρος της σκηνής, ούτε το ειδικό μικρόφωνο/πλατφόρμα το οποίο είναι σήμα κατατεθέν του Blackie. Τίποτα απολύτως. Έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα και αντί να ανταμείψουν τον κόσμο με ένα πλούσιο show έμειναν στα βασικά. Ξεκίνησαν με ένα medley το οποίο περιείχε διάφορα κομμάτια, μεταξύ των οποίων το Chainshaw Charlie. Εκεί άρχισε να ξεσηκώνεται ο κόσμος. Συνέχισε με τα Love Machine, Animal (Fuck Like A Beast), Wild Child και μετά έκανε κοιλιά. Έπαιξε κομμιάτια τα οποία ούτε ήταν πολύ γνωστά σους Έλληνες αλλά ούτε ήταν το ίδιο ξεσηκωτικά όπως τα πρώτα. Στην μία ώρα αποχωρούν από την σκηνή για να επιστρέψουν με το encore. Σε αυτό εμφανίστηκε μόνος του ο Blackie στη σκηνή παίζοντας ένα medley από το The Crimson Idol. Έκλεισε την συναυλία με το I Want To Be Somebody. Τα συναισθήματα που άφησε ανάμεικτα. Έπαιξε μόνο 1 ώρα και 20 λεπτά, δεν είχε καθόλου σκηνική παρουσία, έκανε μεγάλη κοιλιά η συναυλία στη μέση. Από την άλλη είχαν πολύ καλό ήχο και έπαιξαν κάτι λίγα κλασικά κομμάτια.

2η μέρα

Nightfall. Ίδιο σκηνικό και αυτή τη μέρα. Ξεκίνησαν κατά τις 4:30 μέσα στο καταμεσήμερο. Έπαιξαν περίπου 40 λεπτά και άφησαν θετικές εντυπωσεις στον περισσότερο κόσμο. Προσωπικά είχα χάσει επαφή αρκετό καιρό με το συγκρότημα και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός.

Queensryche. Βγήκαν απίστευτα νωρίς με τον ήλιο κατακέφαλα. Ο ήχος δεν τους βοήθησε αλλά έκαναν ότι μπορούσαν. Προσπάθησαν να δώσουν μια κανονική συναυλία με προηχογραφημένα intros και outros αλλά δεν τους βγήκε. Κανονικά θα έπρεπε να βγούν αφού είχε πέσει ο ήλιος για να δώσουν ένα ωραίο show μαζί με τον φωτιστικό εξοπλισμό.

Nightwish. Όλοι (μεταξύ αυτών και ο γραφών) περίμεναν ότι οι Nightwish θα είναι η μεγάλη αποκάλυψη του φεστιβαλ. Δυστυχώς διαψευστήκαμε όλοι. Τους έθαψε ο ήχος. Καθυστέρησαν πάρα πολύ να βγούν στην σκηνή (μία ώρα περίπου) γιατί είχαν πρόβλημα με τον ηχητικό εξοπλισμό τους. Πότε δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα στα τύμπανα, πότε δεν έδειναν σήμα οι ενισχυτές, πότε δεν έπαιζαν καθόλου τα πλήκτρα. Το πρόβλημα λύθηκε ως ένα μεγάλο βαθμό αλλά όχι τελείως όπως φάνηκε από την συναυλία.

Στο μουσικό κομμάτι, με το που εμφανίστηκαν έγινε πανικός. Η Τarja είναι θεά. Πολλές φορές οι φωτογραφίες την αδικούν. Είναι πανέμορφη από κοντά. Ο drummer Jukka κλασική φιγούρα όπως τον βλέπεις στα videoclip. Ο κιθαρίστας Emppu απίστευτα κοντός, αν τον βάλεις δίπλα στην Tarja του ρίχνει κανά δυό κεφάλια, χωρίς να είναι και αυτή ιδιαίτερα ψηλή. Τα κομμάτια που έπαιξαν ήταν απ'όλα τα albums τους. Μεταξύ άλλων Century Child, Phantom Of The Opera (κορυφαία στιγμή κατά την ταπεινή μου άποψη), Nemo, Over The Hills And Far Away κ.ά. Από σκηνική παρουσία, δοκίμασαν να βάλουν ένα πανό πίσω από τη σκηνή με το εξώφυλλο του Once αλλά το έβγαλαν γιατί το έκρυβαν τα σκηνικά των Judas Priest. Είχαν κάμποσα πυροτεχνίματα εντυπωσιάζοντας του παρευρισκομένους. Άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις αλλά είπαμε τους έθαψε ο ήχος. Ελπίζω σύντομα να έρθουν για συναυλίες από τα μέρη μας.

Judas Priest. Αυτή ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του φεστιβάλ. Το να δείς τους Judas Priest στην αρχική τους σύνθεση δεν είναι και λίγο πράγμα. Τα φώτα έσβησαν λίγο μετά τις 9:30 και ξεκίνησαν με το Hellion/Electric Eye. Για μισό περίπου λεπτό είχε βγεί το συγκρότημα και έπαιζε, τραγούδαγε ο Halford αλλά δεν φαινόταν πουθενά. Κάποιο στιγμή με έναν μικρό ανελκυστήρα εμφανίστηκε σε μια γωνία από το πουθενά. Εκεί ξεκίνησε ο πανικός. Συνέχισαν με τα Metal Gods (κομματάρα), Heading Out To The Highway, The Ripper. Στο A Touch Of Evil που ακολούθησε ο Halford έδωσε μια τρομερή ερμηνεία (ΥΟU'RE POSSESSING ME). Δυστυχώς ο χρόνος έχει αφήσε τα σημάδια του στον Halford παρ'όλα αυτά η ερμηνεία ήταν πολύ καλή. Στην συνέχεια The Sentinel (Απόλυτος πανικός), Turbo Lover, Victim Of Changes(κομματάρα), Diamonds And Rust (Accoustic). Το τελευταίο μάλιστα το έπαιξαν ολόκληρο και όχι όπως το 2001 που το τραγούδησε ο Owens μισό. Πολύ ωραία στιγμή. Ώσπου ήρθε η στιγμή να ανάψουν τα αίματα με το Breaking The Law. Πιάνονται κιθαρίστες και μπασίστας, ο ένας αγκαλιά με τον άλλο για να τους δώσει το σήμα να ξεκινήσουν ο Halford. Από κάτω ο απόλυτος πανικός. Επί 2.5 λεπτά έγινε σφαγή. Και μετά από αυτό τον πανικό ηρέμησαν πάλι τα αίματα με το Beyond The Realms Of Death. Ακολούθησε το Green Manalishi και έκλεισαν με το Painkiller. Όλοι μπορείτε να φανταστείτε τί πανικός έγινε σε αυτό το κομμάτι. Προσωπικά θα προτιμούσα να έπαιζαν το Nightcrawler αλλά και αυτό δε με χάλασε. Κάπου εκεί έκλεισε το κανονικό μέρος της συναυλίας για να εμφανιστεί λίγα λεπτά αργότερα ο Halford με μιά μηχανή και το Hell Bent For Leather. Εκεί να δείτε πανικό. Τέτοιες στιγμές δεν ζήσαμε ούτε το 2001. Τελείωσαν την συναυλία με τα Living After Midnight, United, You've Got Another Thing Coming. Τέτοιες συναυλίες σπάνια βλέπουμε και δύσκολα θα ξαναδούμε στα μέρη μας. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν σε πολύ καλή φόρμα, ο ήχος τους ήταν καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα συγκροτήματα της ημέρας, και η σκηνική τους παρουσία ήταν πολύ πληθωρική. To δίδυμο Tipton/Downing ήταν σε απίστευτη φόρμα και απέδωσαν τα κομμάτια φανταστικά. Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας δεν σταματούσαν να ευχαριστούν τον κόσμο. Στο encore μάλιστα ο Halford βγήκε στην σκηνή με μια Ελληνική σημαία την οποία και φιλούσε συνεχώς, δείχνοντας έτσι την αγάπη του για το Ελληνικό κοινό. Το κοινό από την μεριά του ήταν (κλασικά) εκδηλωτικό. "Είναι τρελός ο καραφλός", ή "Έτσι γ@μ@νε οι Judas Priest". Πιστεύω να τους εξήγησε κάποιος τί σημαίνουν όλα αυτά. Κάπου εκεί έκλεισε η βραδιά και το διήμερο συνολίκά. Ελπίζω να ζήσουμε σύντομα τέτοιες στιγμές.

Δημοσ.

Και να κάνουμε και ένα post για την διοργάνωση γενικότερα.

Ο χώρος. Ο χώρος την πρώτη μέρα μου φάνηκε πολύ καλός. Μέσα στο δάσος, άνετος, μπόλικο γρασίδι να καθήσεις, αρκετά δέντρα να κάνουν σκιά. Σχηματιζόταν ένα μικρός λοφίσκος με αποτέλεσμα να είναι κατά κάποιο τρόπο αμφιθεατρικός και να έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι καλή οπτική επαφή με την σκηνή. Ο ήλιος να είναι στη πλάτη του κοινού, με αποτέλεσμα να μη τους τυφλώνει. Η ευχαρίστηση του μεταλά.

Τη δεύτερη μέρα όμως όπου ο κόσμος ήταν διπλάσιος δεν μπορούσες να περπατήσεις. Ο χώρος μπορεί να είχε χωρητικότητα 15000 ατόμων αλλά υπό ποιές προϋποθέσεις? Κανονικά βρίσκεις ένα τεράστιο χώρο που να μπορεί να δεχτεί πολύ περισσότερο κόσμο από αυτό που σχεδιάζεις να βάλεις. Μόνο έτσι ο κόσμος μπορεί να είναι άνετα, μπορεί να περπατήσει, μπορεί να ξαπλώσει, να αράξει κλπ. Αυτό που συνέβη ήταν απερίγραπτο. Άλλες χρονιές πχ το 2001 στο ΟΑΚΑ ο χώρος ήταν πολύ πιο άνετος. Τώρα πώς μπορεί να αυξήσει την χωρητικότητα για του χρόνου, που έλεγαν οι διοργανωτές, δεν μπορώ να καταλάβω.

Το parking. Όταν βγήκαν και είπαν ότι θα υπάρχει άνετο πάρκιγκ κατάλαβα ότι θα είχε προβλεφθεί χώρος μέσα στο Terra Vibe για να αφήσεις με ασφάλεια το αμάξι. Όταν έφτασα εκεί είδα με μεγάλη μου έκπληξη ότι το 'άνετο' πάρκιγκ ήταν ο παράδρομος της εθνικής. Με τόσα που έχουμε δεί σε συναυλίες (βλέπε Motorhead 2002 όπου κάηκαν δύο αμάξια στον Λυκαβηττό) δε αφήνεις το αμάξι έτσι εκτεθημένο (ειδικά όταν είναι καινούργιο). Τέλος πάντων όλα κύλησαν καλά.

H τοποθεσία. Η όλη διοργάνωση στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Μαλακάσα βρίσκεται 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Σχεδίαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Τα έργα στην εθνική και το γεγονός ότι οι μεταλ ημέρες έπεσαν Σαββατοκύριακο είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα και στο πήγαινε και στον γυρισμό. Και η φάση είναι ότι την δεύτερη μέρα εύρισκες έργα που την προηγούμενη στο ίδιο σημείο δεν υπήρχαν. Και όλα αυτά απροειδοποίητα. Τουλάχιστον όταν τα φεστιβάλ γινόταν μέσα στην Αθήνα μπορούσες να φτάσεις εύκολα και άνετα.

Τα περίπτερα. Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι τα περίπτερα φέτος ήταν λιγότερα. Υπήρχαν τρία για τα περιοδικά, άλλα κανά δυο για τις οργανώσεις, τα bar όμως μου φάνηκαν λιγότερα από άλλες φορές. Άσε που δεν είχαν όλα τα bar τα ίδια πράγματα. Ήθελες αναψυκτικό, έπρεπε να πας στο συγκεκριμένο bar. Ήθελες χυμό έπρεπε να πάς στο άλλο bar. Και τα ταμεία όπου έπρεπε να πάρεις κουπόνια ήταν πολύ λίγα με αποτέλεσμα τεράστιες ουρές. Σε συνδυασμό με τον τεράστιο κόσμο της δεύτερης μέρας που δε μπορούσες να περάσεις, μπορείτε να φανταστείτε τί έγινε. Από κεί και πέρα τα περιοδικά φρόντιζαν με τις προσφορές τους να μαζέψουν κόσμο στα περίπτερά τους. Το Rock On έδινε με την αγορά ενός τεύχους, μια μπλούζα με το λογότυπο του περιοδικού CD/Promo αφίσες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Τα κινητά. Προβλέψανε ασθενοφόρο για τυχόν τραυματίες. Προβλέψανε πυροσβεστικά οχήματα για παν ενδεχόμενο. Προβλέψανε μια διμοιρία των ΜΑΤ διακριτικά τοποθετημένη για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Χάλασε ο κόσμος να πούν στις εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας να φέρουν μερικές φορητές κεραίες για να αυξήσουν την χωρητικότητα του δικτύου? Θα ήταν έμμεση διαφήμιση για τις εταιρίες, μερικές κεραίες με το λογότυπό τους. Την πρώτη μέρα το πρόβλημα δεν ήταν έντονο. Αλλά την δεύτερη δεν μπορούσες να πάρεις καθόλου τηλέφωνο με συγκεκριμένες εταιρίες. Με αποτέλεσμα να χαθώ με τα φίλους μου και να βρεθούμε παρά μόνο στο τέλος.

Γενικά τα συμπεράσματα που μου άφησε η διοργάνωση ήταν αρνητικά. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσε την απουσία φεστιβάλ το 2003 και καλά για να ετοιμαστούν καλύτερα για το 2004. Ο χώρος επαναλαμβάνω φάνηκε πολύ μικρός για την δεύτερη μέρα, ενώ ο ήχος την δεύτερη μέρα ήταν αδικαιολόγητα άσχημος (με εξαίρεση τους Judas Priest). Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε τους ευρωπαίους σε θέματα διοργάνωσης.

Αυτά.

Δημοσ.

Και μερικά στατιστικά. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τον Peter Gabriel ο κόσμος ήταν κάπου 5000 (έτσι τουλάχιοστον διάβασα σε εφημερίδα). Σε φωτογραφίες μάλιστα υπήρχαν καμιά εκατοστή άτομα στην μπάρα και οι υπόλοιποι καθιστοί μετά το σημείο που ξεκινούσε το γρασίδι. Την δεύτερη μέρα (1η μεταλ ημέρα) ο κόσμος ήταν κάπου 7000-8000. Την τρίτη μέρα (2η μεταλ ημέρα) πρέπει να ήταν sold out δηλαδή κάπου 15000 κόσμος.

Δημοσ.

aplos na prostheso oti protimo afantasta ton agio kosma os meros kai oxi epeidi meno konta :D alla epeidi o stibos edine poly xoro sto kosmo oste na blepei apo pantou kai genika edeixne pio megalos os xoros... ekei sti malakasa... den xero... xalastika..... katifories , dentra mou fanike poli mikros o xoros alla isos na einai idea mou....

ps... den xero giati alal oi nightwish den mou aresoun idiaitera... ektos kapoion kommation o syndiasmos opera-metal me xalaei.... kai milaei kapoios pou trelainetai me rhapsody etsi???

ps2 to open air einai ayto me motorhead? giati nomiza oti tha ginei ston alimo....

Επισκέπτης
Δημοσ.

παιδια ξερει κανεις που ακριβως θα γινει στη Νικαια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...