nickarmy Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 δεν το ιδα στην πρωτη σελιδα και ειμαι με το λαπτοπ που κανει 1 λεπτο για τον internet explorer ......(ακομα να παρω αλλη καρτα ..) (ευχαριστω για τη μεταφορα)
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Την είδα...Εντάξει η ταινία είναι περισσότερο σαν μεταφορά fps παιχνιδιού στον κινηματογράφο...Πολύ πιστολίδι.. Επίσης επιβεβαιώνομαι ότι ο Johhnie όσο συμπαθής και να μου είναι είναι πολύ μικρός για μεγάλους ρόλους. Εντάξει ευχάριστη ήταν η ταινία αλλά όχι και τίποτα epic... Με κάποια σημεία τελείως κσεκάρφωτα και με ένα φινάλε τελείως για τα πανηγύρια... Πως και δεν είπε bye bye ζουζουνάκι...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2009 Έλα μωρέ, ο Johnny σου έφταιξε εσένα; Τι να κάνει ο άνθρωπος; Εδώ κατάφερε και έκανε ταινία τους Πειρατές τους Καραϊβικής (με 2 sequels), πώς να μετατρέψει σε ταινία και αυτό; Για μεγάλους ρόλους, δες το Libertine.
john1987 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Έλα μωρέ, ο Johnny σου έφταιξε εσένα; Τι να κάνει ο άνθρωπος; Εδώ κατάφερε και έκανε ταινία τους Πειρατές τους Καραϊβικής (με 2 sequels), πώς να μετατρέψει σε ταινία και αυτό; Καλα δεν το καταφερε αλλα τεσπα
nikos21aek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Έλα μωρέ, ο Johnny σου έφταιξε εσένα; Τι να κάνει ο άνθρωπος; Εδώ κατάφερε και έκανε ταινία τους Πειρατές τους Καραϊβικής (με 2 sequels), πώς να μετατρέψει σε ταινία και αυτό; Ναι.Μήπως επειδή ο ρόλος του στους πειρατές ήταν κομμένος και ραμμένος για αυτόν; Σε κόντρα ρόλους...δεν τον έχω δεί να κάνει καμμία διαφορά και ποτέ..Αυτό που είδαμε στους πειρατές κάνει καλά και τον απλό άνθρωπο που τον κάνουμε καλά όλοι. Στάνταρ ο ΝτιΚάπριο πχ,για να μην πω κανένα Αλ Πατσίνο ή ΝτεΝίρο και ξεφύγω,θα έκανε τρελή διαφορά στην ταινία και τουλάχιστον δεν θα ήταν αδιάφορη σε τόσο κόσμο. Η ταινία κανονικά ήταν για πολλά..Κάπου έχανε όμως.. Και ξαναλέω ότι μου είναι πάρα πολύ συμπαθής ο Ντέπ.Έχει παίξει σε τουλάχιστον 5 αγαπημένες μου ταινίες και γενικά τον πάω.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Ναι.Μήπως επειδή ο ρόλος του στους πειρατές ήταν κομμένος και ραμμένος για αυτόν;Σε κόντρα ρόλους...δεν τον έχω δεί να κάνει καμμία διαφορά και ποτέ..Αυτό που είδαμε στους πειρατές κάνει καλά και τον απλό άνθρωπο που τον κάνουμε καλά όλοι. Στάνταρ ο ΝτιΚάπριο πχ,για να μην πω κανένα Αλ Πατσίνο ή ΝτεΝίρο και ξεφύγω,θα έκανε τρελή διαφορά στην ταινία και τουλάχιστον δεν θα ήταν αδιάφορη σε τόσο κόσμο. Η ταινία κανονικά ήταν για πολλά..Κάπου έχανε όμως.. Και ξαναλέω ότι μου είναι πάρα πολύ συμπαθής ο Ντέπ.Έχει παίξει σε τουλάχιστον 5 αγαπημένες μου ταινίες και γενικά τον πάω. Όχι man, δεν είναι καθόλου έτσι. Ο ρόλος στους πειρατές στο χαρτί, δεν είναι έτσι όπως τον έκανε ο Ντεπ. Είναι δημιούργημά του εξ ολοκλήρου. Απλά φαντάσου το κείμενο, πετσοκομμένο από τις αυτοσχέδιες ατάκες του και φαντάσου τι θα έκανε ένας άλλος ηθοποιός με αυτό το υλικό (βλέμμα, προφορά, κίνηση, απότομες συναισθηματικές αλλαγές και πολλά ακόμα στοιχεία που εμπλούτισαν τον χαρακτήρα). Γενικά ένα κείμενο δε λέει ποτέ κάτι σε σχέση με αυτό που θα βγει, όλη η υποκριτική και οι χαρακτήρες εξαρτώνται από τον ηθοποιό (δηλαδή πχ θα μπορούσε να παίξει τον Τζακ Σπάρροου να είναι γέρος 70 χρονών, με το ίδιο ακριβώς κείμενο). Θα το διαπιστώσεις αν ποτέ παίξεις σε κάποια ερασιτεχνική σοβαρή θεατρική παράσταση ή αν δεις ένα θεατρικό παιγμένο από διαφορετικούς σοβαρούς θιάσους (όχι βέβαια τα αρχαία δράματα ή κωμωδίες που συνήθως παίζονται με παρόμοιο τρόπο). Ξέρω ότι είναι κάτι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος που δεν το έχει ζήσει γιατί οι πιο πολλοί θεωρούν ότι το κείμενο κάνει τον χαρακτήρα και όλα τα χαρακτηριστικά του είναι εκεί στο χαρτί, αλλά δεν είναι έτσι. Μάλιστα κατά κανόνα, ο χαρακτήρας και ο τρόπος που θα παιχτεί αποφασίζεται άσχετα από το κείμενο. Δηλαδή, σκέφτεσαι "εγώ θα παίξω τον χαρακτήρα έτσι κι έτσι κι έτσι" και μετά απλά προσαρμόζεις όλες τις ατάκες πάνω σε αυτό. Γίνεται και λειτουργεί πολύ καλά. Μην ξεχνάς: είναι εύκολο να μιμηθείς τον Ντεπ στους Πειρατές ή τον Λέτζερ ως Τζόκερ, αλλά η δυσκολία είναι στο να δημιοργήσεις τον χαρακτήρα. Και αυτό δεν το έκαναν ούτε οι σεναριογράφοι, ούτε ο σκηνοθέτης, ούτε κανένας άλλος. Δε νομίζω ότι θυμάμαι να έχει παίξει τον απλό άνθρωπο σε πολλές ταινίες ο Ντεπ (ψαλιδοχέρης, εντ γουντ, μύθος του ακέφαλου καβαλάρη, ο νεκρός, libertine, εργοστάσιο σοκολάτας, sweeney todd κ.α. αλλοπρόσαλλοι ρόλοι). Και σίγουρα δεν μπορούν όλοι να κάνουν τον απλό άνθρωπο. Επίσης, δε βρίσκω τι σχέση έχουν οι ρόλοι που είπα μεταξύ τους. Δηλαδή ο ψαλιδοχέρης έχει σχέση με τους πειρατές ή το finding neverland ή το ed wood; Τελείως διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα δεν μπορούν να καταταχτούν στις δύο κατηγορίες που είπες: απλός και πειρατές.
didassa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2009 και εγω θα συμφωνησω με τους παραπανω οσο αφορα την χρηση της καμερας, με ζαλισε. αλλα σε γενικες γραμμες η ταινια ηταν αυτο που περιμενα, ταινια του ΄30. χωρις υπερβολικα στοιχεια κιτσ hollywood. ελαφρυ, και οχι κουραστικο.
nikos21aek Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 @Manuel Και ποιός από αυτούς τους ρόλους που λές δεν είναι παρεμφερής με τον Τζακ Σπάρόου; Σου είπα τον ψυχάκια κάνει στις περισσότερες και σε μερικές τον καθημερινό άνθρωπο. Τον πάω τον τύπο αλλά δεν τον βάζω στους πολύ τοπ με την καμμία. Μετράει βέβαια που κάνει ένα στύλ αλλά το κάνει κορυφαία...Και γιαυτό είναι από τους καλούς
liopyr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Το γεγονός πως στην τρίτη κιόλας σελίδα κεντρικό θέμα είναι ο Ντεπ, με πείθει να καθυστερήσω πολύ να δω την ταινία. Κρίμας πάντως, είχε καλό potential... Btw, συμφωνώ τον Manuel για το φαινόμενο Ντεπ, αλλά θα το αναλύσω άλλη στιγμή καθώς προέχει ο "βραδινός" μου ύπνος...
slipknot Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2009 Το γεγονός πως στην τρίτη κιόλας σελίδα κεντρικό θέμα είναι ο Ντεπ, με πείθει να καθυστερήσω πολύ να δω την ταινία. Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ. Βέβαια από τη μία διαβάζω πως η ταινία δεν ήταν κάτι το τρελό και δεν άξιζε όλο το hype κι από την άλλη πως πρόκειται για κάτι το εναλλακτικό, απ' τη στιγμή που είναι γυρισμένη και σε hd, πως ο Depp έπαιξε πολύ καλά και άλλα τέτοια. Το trailer πάντως δε μου έκανε καμιά τρομερή εντύπωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.