makfil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Έχτισα το νέο μου σύστημα με ότι καλλίτερο κυκλοφορεί αυτή την εποχή [Επεξεργαστής Intel Core i7 965, Μητρική Gigabyte GA-EX58, Μνήμη Corsair DDR3 6GB (3X2GB), Κάρτα γραφικών Asus ENGTX 285 κλπ]. Για λόγους που έχουν να κάνουν με την αναμονή για τα Windows 7, εγκατέστησα τα γνήσια XP που είχα και μετά τα updates άρχισα να προσθέτω σιγά σιγά τα προγράμματα που θέλω. Όταν εγκατέστησα torrent client (αρχικά το utorrent και μετά bittorrent) και συνδέθηκα για upload-download διαπίστωσα, με έκπληξη, μετά από λίγη ώρα την εμφάνιση μπλε οθόνης με το μήνυμα DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL και μερικά επεξηγηματικά στη συνέχεια. Αναζήτησα στο Google το μήνυμα και βρήκα πολλές αναφορές στη Microsoft και σε fora αλλά κανένα δεν ταίριαζε στην περίπτωσή μου. Όποτε χρησιμοποιώ το PC για άλλες δουλειές δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά από τη στιγμή που θα ανοίξω το torrent client εμφανίζεται μπλε οθόνη και χρειάζεται επανεκκίνηση. Κάθε βοήθεια και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Exεις ενεργοποιημενα τα memory dumps?Aν ναι,με την μπλε οθονη πρεπει να πηρες καποια minidumps και ακομα καλυτερα-αν εχεις ενεργοποιημενο το kernel dump-ενα κανονικο memory dump.Αν θελεις καντα ενα rar και ανεβασε τα καπου για να τους ριξω μια ματια.
makfil Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Κατ' αρχάς, σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δυστυχώς, δεν έχω διαθέσιμο τον υπολογιστή επειδή δεν έβρισκα λύση και τον πήγα προχθες στο e-shop για να τον κοιτάξουν και εκείνοι. Θα πάω αύριο και αν δεν τον έχουν πιάσει (που είναι το πιθανότερο) θα προσπαθήσω να πάρω τα αρχεία αυτά. Και εγώ νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει με τον torrent client.
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Και εγώ νομίζω ότι είναι θέμα μνήμης αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει με τον torrent client. Επρεπε να κανεις μερικα τεστ πριν τον δωσεις,τουλαχιστον για να απορριψεις τα βασικα,οπως πχ ειπες την ram. Ασχετο με το θεμα αλλα γιατι δεν εκανες τουλαχιστον μια δοκιμη με 64αρια vista?Αν τα xp που εβαλες ειναι 32αρια αδικα πανε τα 6gb σου Στο θεμα μας,αν δεν μιλαμε για προβλημα ram,τασεις,overclocking κλπ,τοτε παμε σε καποιο driver που σου κανει την ζημια.(Mπορει να ειναι οποιοσδηποτε driver,αλλα μια και το προβλημα προκυπτει με το torrent ισως να μιλαμε για καποιον driver που να χει σχεση με το δικτυο).
makfil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 @Gi0 Πήγα τη Δευτέρα και μίλησα με τον τεχνικό (στο Ελληνικό έχεις αυτή τη δυνατότητα) ο οποίος είπε ότι έκανε τεστ και βρήκε ότι όλα (εννοούσε hardware προφανώς) είναι ΟΚ αλλά βρήκε εγκατεστημένα δύο προγράμματα firewall και είπε ότι μάλλον από τη συνύπατξη των δύο προκαλείται το πρόβλημα. Με ρώτησε ποιό από τα δύο θέλω να κρατήσω ώστε να απεγκαταστήσει το άλλο. Χθες με ειδοποίησαν και πήρα τον ΗΥ. Επειδή δεν ήταν ο τεχνικός την ώρα που πήγα, από το αρχείο του e-shop έμαθα ότι αφαίρεσε το ένα πρόγραμμα και συνδέθηκε με τον torrent client χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα, όπως έγραψε στην αναφορά του. Δεν δοκίμασα ακόμη τον υπολογιστή (θα το κάνω αργότερα σήμερα) αλλά ήθελα να ρωτήσω αν είναι πιθανό να είναι αυτή η πραγματική αιτία της μπλε οθόνης.
disqualified Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 μηπως εχεις το ιδιο torrent να κανει seed ή να κατεβαινει σε αλλον torrent client σε περιβαλλον linux ή αλλο λειτυοργικο?
makfil Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου στη συζήτηση. Όπως έγραψα στο αρχικό μήνυμα, αφενός έχω εγκαταστήσει τα XP SP2 με όλα τα updates σε ξεχωριστό γρήγορο δίσκο αφετέρου το πρόβλημα με τη μπλε οθόνη εμφανίστηκε όταν εγκατέστησα το utorrent και άρχισα d/u. Το απεγκατέστησα και έβαλα το bitorrent αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε κάθε φορά που άνοιγα το torrent client. Δεν έχω α) άλλο λειτουργικό και β) δύο torrent client. Ο τεχνικός του e-shop είπε ότι πιθανά το πρόβλημα να προκλήθηκε από τη συνύπαρξη των 2 firewall που είχα εγκαταστήσει σε συνδυασμό με τη λειτουργία του torrent client. Αυτό μου φαίνεται περίεργο και γιαυτό ζήτησα βοήθεια. Όταν θα συνδέσω τον ΗΥ θα διαπιστώσω αν όντως εμφανίζεται πάλι η μπλε οθόνη ή όχι.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Ε ναι τα δυο firewall ειναι μια λογικη αιτια τετοιου προβληματος και λογικα εισαι ok.
alex89 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Η μπλε οθόνη έχει διάφορες αιτίες. Μπορεί να είναι κάποιος driver, μπορεί η μνήμη, μπορεί όπως με εσένα τα δύο firewall να είχανε πρόβλημα με το torrent. Δες αν με ένα πλέον firewall θα δουλεύει μια χαρά σε συνδυασμό με το πρόγραμμα torrent και αν ναι, τότε εκεί είναι το πρόβλημα.
makfil Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Τελικά αποδείχτηκε ότι έφταιγε η συνύπαρξη των 2 firewalls. Απεγκατέστησα το ένα και το PC λειτούργησε κανονικά χωρίς να παρουσιάσει ξανά μπλε οθόνη. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στο θέμα αυτό και βοήθησαν με τις συμβουλές τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.