Προς το περιεχόμενο

Δε μπορώ να γράψω με τίποτα DVD διπλής στρώσης.

Composer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδώ και αρκετούς μήνες παρατηρώ ότι με το DVD-writer (ένα LG) δε μπορώ να γράψω dvD9 (διπλής στρώσης). Δηλαδή το γράφει και μετά πάντα κάνει fail στην επιβεβαίωση δεδομένων (δοκίμασα Nero διάφορες εκδόσεις και ImgBurn). Μερικές φορές έτυχε να τα γραψει επιτυχώς αλλά τις περισσότερες όχι. έχω χαλάσει πόσα δισκάκια, και είναι και ακριβά.

παίρνω dvD+R Verbatim.

Παλιά όμως θυμάμαι δεν είχα αυτό το πρόβλημα..

έλεγα μήπως απλώς είναι σφάλμα του προγράμματας (γιατί μερικες φορές ξέρω ότι μπορεί να βγάζει fail στην επιβεβαίωση δεδομένων σε άλλους αλλά η ταινία να παίζει καλα.)

Ούτε όμως αυτό γίνεται..

Μήπως είναι πρόβλημα του DVD-writer τελικά;

Θα δοκιμάσω σήμερα και σε ένα φίλο μου που έχει bLuray writer να δούμε..

edit: ξέχασα να πω ότι μετά στο δισκάκι κάνω και εξέταση δίσκου με το NeroDisc Speed και όντως βγάζει κακούς sectors.

Δημοσ.

Το ΙΔΙΟ ακριβώς είχα και γω με το δικό μου! (Άλλη μάρκα - Opticarc BD ROM bc-5500s)

Έγραφα στη αρχή τα πάντα , χωρίς κανένα πρόβλημα ... μετά από 4 μήνες κάπου άρχισαν τα "κόλπα"! Άλλα τα έγραφε ως το τέλος , αλλά στην επιβεβαίωση δεδομένων έβγαζε λάθη ...και σε άλλα (σε λίγα) , ΔΕΝ τα έγραφε καν ως το τέλος .., ή στην μέση ακριβώς κόλλαγε ή προς το τέλος της εγγραφής!

Ήταν στην εγγύηση , το πήγα και μου το αλλάξανε και τώρα ΟΛΑ ΟΚ!:-)

Το γαμώτο όμως είναι , τα καμμένα δισκάκι μέχρι να καταλάβω τι φταίει , η ταλαιπωρία να βάζω διάφορα προγράμματα εγγραφής μιας και νόμιζα ότι ήταν θέμα software .. αλλά και το βασικό , πόσα από αυτά που ΗΔΗ έχω γράψει με το παλιό αντιγραφικό , είναι σωστά γραμμένα!:mad:

Απλά έκανα στις αρχές επαλήθευση εγγραφής , αλλά μετά που είδα ότι τα γράφει μια χαρά , το σταμάτησα! ΔΕΝ το ξανακάνω το ίδιο λάθος όμως!;)

Πήγαινέ το για αλλαγή αν είναι μέσα στην εγγύηση!

Αν ΔΕΝ είναι , "παίξε" με τα firmware και δοκίμασε άλλες εκδόσεις προγραμμάτων εγγραφής, αλλά και άλλες μάρκες άγραφων DVD DL!

Good Luck!:-)

Δημοσ.

Δε θυμάμαι το μοντέλο (είμαι τώρα στον υπολογιστή του φίλου μου, όπου έγραψα 2 dVD9 και τα έγραψε μια χαρά!)

Τώρα αυτό με την εγγύηση δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που το πήρα. Αλλά κάθε φορά που μου χαλάει μια συσκευή (dVD-rom, UPS) όλο μου λένε ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση από το μαγαζί που τα πήρα.

(στο UPS χάλασε η μπαταρία, και σε ένα άλλο DVD-rom που είχα πριν από αυτό, μια μέρα έβαλα ένα δισκάκι verbatim γραμμένο και το έκανε σμπαράλια)

edit: ξέχασα να πω ότι τα dVD στο δικό μου pc τα έγραφα με ταχύτητα 8χ (όπως γράφει και πάνω στο δισκάκι) ενώ στο pc του φίλου μου το γράψαμε στα 4χ (δεν πήγαινε παραπάνω). Λέτε να φταίει αυτό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...