Προς το περιεχόμενο

Notebook Vs Macbook

benZiDirK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα ερωτημα που με βασανιζει τωρα τελευταια... Για ποιο λογο θα επελεγε καποιος το ενα εναντι του αλλουνου...;;; Περιμενω με αγωνια τους λογους...!!

Δημοσ.

Η βασικη διαφορα ειναι οτι τα macbook τρεχουν mac os και οτι ειναι πιο ορεα εξωτερικα(ενταξει μπορει να βρεις και κανονικα notebook μου να ειναι ορεα εξωτερικα).

Αν δεν σε νοιαζει το mac os δεν βλεπω κανενα λογο να αγωρασεις macbook.

Δημοσ.
Ενα ερωτημα που με βασανιζει τωρα τελευταια... Για ποιο λογο θα επελεγε καποιος το ενα εναντι του αλλουνου...;;; Περιμενω με αγωνια τους λογους...!!

Δε νομίζω ότι είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά. Παλαιότερα τα βασικότερα κίνητρα για να πάει κάποιος προς τα MAC σίγουρα ήταν το λειτουργικό και η ποιότητα κατασκευής που αγγίζει πολλές φορές το τέλειο.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει λίγο τα τελευταία χρόνια....μετά την συνεργασία της APPLE με την Intel , το MACOS μπορεί να "φορεθεί" πλέον εστω και παράνομα απο τα περισσότερα pc/notebook που διαθέτουν το κατάλληλο configuration. Επιπλέον πολλοί χρήστες με αυξημένες ανησυχίες υποστηρίζουν ότι κάποιες εκδόσεις Linux είναι κλάσεις ανώτερες από τα Macos. Δεν μπορώ να πάρω θέση στα παραπάνω καθώς έχω δουλέψει Macos και Linux πολύ επιφανειακά αλλά η εντύπωση που έχω είναι ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρω να αποβάλλω τελείως τα Windows από την καθημερινότητα μου. Παρόλο αυτά πρέπει να ομολογήσω ότι τα Macos έχουν πολύ φανατικό, ανατρεπτικό και ψαγμένο κοινό και θα ήθελα στο μέλλον να ξαναπροσπαθήσω να ασχοληθώ πιο σοβαρά με αυτό το λειτουργικό. (μέχρι σήμερα η μόνη μου επαφή με αυτό ήταν μ΄ενα advent 4211 (msi clone)).

Όσο αφορά το κίνητρο της ποιότητας αυτό ακυρώνεται αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος χρόνος που κρατάει κάποιος το ίδιο λαπτοπ δεν ξεπερνάει τα 2.5-3 χρόνια καθώς η τεχνολογία τρέχει με τρελούς ρυθμούς, ενώ και οι τιμές εχουν γίνει ιδιαίτερα ελκυστικές. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι εταιρείες και βλέπουμε ακόμη και κατασκευαστές όπως η Sony, Dell, ΙΒΜ Lenovo να πουλάνε τα μηχανήματα τους σε πολύ χαμηλές τιμές και να "ρίχνουν" παράλληλα την ποιότητα τους. (π.χ. είδαμε πριν λίγες μέρες το Thinkpad R61 στο Carrefour με υπερπλήρη εξοπλισμό στα 398!! ευρώ)

Απαντοντας όμως συνοπτικά στο ερώτημα σου ύστερα από τόση φλυαρία....:o

γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να εξοικονομήσεις 500-600 ευρώ, αν δεν έχεις ανησυχίες ή χρόνο για πειραματισμούς και αν θέλεις να είσαι "συμβατός" με τον υπόλοιπο κόσμο τότε το απλό notebook είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Γιατι εγω εχω την εντυπωση πως ακομα τα Apple ειναι ποιοτηκοτερα απο τα αλλα notebook... Τουλαχιστον στην οψη και στο πιασιμο ετσι φαινονται... και χαλανε και πιο δυσκολα απο οτι εχω δει γενικα...

Δημοσ.
Γιατι εγω εχω την εντυπωση πως ακομα τα Apple ειναι ποιοτηκοτερα απο τα αλλα notebook... Τουλαχιστον στην οψη και στο πιασιμο ετσι φαινονται... και χαλανε και πιο δυσκολα απο οτι εχω δει γενικα...

δε γινεται να βαλεις ολα τα Notebook στο ιδιο τσουβαλι.

Το aceraki με το DELL δεν συγκρινονται

Φυσικα ο πιο καλος λογος να επιλεξεις mac ειναι το macos και το design

Δημοσ.

το ερωτημα δεν ειναι note vs macbook αλλα linux-windows vs macOS

γιατι αν παρεις μακ για να του βαλεις win κριμα τα λεφτα που θα δωσεις,παιρνεις 2 φορες πιο δυνατο μηχανημα στα μισα λεφτα

αρα αποφασισε τι λειτουργικο θα τρεχεις

επισης αν δεν πας στις 13.3 ιντσες που εχουν τα φθηνα μακ και πας 15.4 ετοιμασου να τα σκασεις χοντρα,οποτε να εισαι σιγουρος για πιο λογω θα τα σκασεις

Δημοσ.
το ερωτημα δεν ειναι note vs macbook αλλα linux-windows vs macOS

γιατι αν παρεις μακ για να του βαλεις win κριμα τα λεφτα που θα δωσεις,παιρνεις 2 φορες πιο δυνατο μηχανημα στα μισα λεφτα

αρα αποφασισε τι λειτουργικο θα τρεχεις

επισης αν δεν πας στις 13.3 ιντσες που εχουν τα φθηνα μακ και πας 15.4 ετοιμασου να τα σκασεις χοντρα,οποτε να εισαι σιγουρος για πιο λογω θα τα σκασεις

Το μονο σιγουρο ειναι πως θα παρω 13αρι λαπτοπ... Τωρα οσον αφορα το λειτουργικο δεν εχω δουλεψει macosx ποτε αλλα θα ηθελα να δουλεψω... Παλευα 1,5 χρονο να τα βαλω στο pc μου και τελικα δεν καταφερα να τα κανω να παιξουν... Ασε που εχω και Iphone και υπαρχει καλυτερη επικοινωνια με τα Mac. Και απο οτι εχω δει σχεδον ολα τα προγραμματα Α' σειρας κυκλοφορουν και για Mac... (Office, Photoshop, Football Manager κτλ....)

Δημοσ.
Το μονο σιγουρο ειναι πως θα παρω 13αρι λαπτοπ... Τωρα οσον αφορα το λειτουργικο δεν εχω δουλεψει macosx ποτε αλλα θα ηθελα να δουλεψω... Παλευα 1,5 χρονο να τα βαλω στο pc μου και τελικα δεν καταφερα να τα κανω να παιξουν... Ασε που εχω και Iphone και υπαρχει καλυτερη επικοινωνια με τα Mac. Και απο οτι εχω δει σχεδον ολα τα προγραμματα Α' σειρας κυκλοφορουν και για Mac... (Office, Photoshop, Football Manager κτλ....)

φιλε παρε MAC δεν θα το μετανιωσεις καθολου. οπως το ειπες τα ''διασημα'' προγραματα υπαρχουν και σε μακ εκδοσεις. τα υπολοιπα υπαρχουν αλλα με διαφορετικο ονομα και με καλυτερο τροπο λειτουργιας. εχω το 13αρι αλουμινο και απλα ειναι τρελο μηχανημα. τωρα κυκλοφορισαν τα ποιο νεα που ειναι ακομη ποιο τρελα μηχανηματα και με καλυτερη οθονη και ποιο φθηνα.

επισης με τα mac book εχεις την δυνατοτητα να εγκαταστισεις ΟΠΟΙΟ λειτουργικο συστημα θες χωρις προβλημα. ενω με τα windows laptops δεν μπορεις να εγκαταστισεις το MAC OS X χωρις χακαρισματα και βλακιες. δινεις κατι παραπανο και εχεις κατι περισσοτερο.

ασε που το σεπτεμβρη κυκλόφορα το νεο λειτρουγικο της αππλε και θα κανει τα μηχανηματα της ακομη ποιο γρηγορα και με περισοτερες δυνατοτητες.

Δημοσ.

Αν παραβλέψουμε το notebook= windows+linux... macbook=mac os καταλήγουμε στην ποικιλία που υπάρχει σε notebook για όλα τα πορτοφόλια, για όλα τα γούστα ενώ στο macbook είναι περιορισμένα τα πράγματα.

ιν αδερ νιουζ... το trackpad των macbook είναι απίστευτο

Δημοσ.

To mac=macos δεν ισχυει πλεον φιλε... Απο οτι ξερω και linux και windows μπορεις να εγκαταστασησεις πλεον σε macbook. Αυτος ειναι ενας λογος που με ψηνει τρελα να παρω macbook. Και οπως λεει ο φιλος οτι τον Σεπτεμβρη θα βγει το καινουργιο OS της Apple, εγω των Σεπτεμβρη θα παρω το MacBook αν το παρω καθως θα παω Αγγλια και ελεγα να το παρω απο Apple Store απευθειας.

Δημοσ.
To mac=macos δεν ισχυει πλεον φιλε... Απο οτι ξερω και linux και windows μπορεις να εγκαταστασησεις πλεον σε macbook. Αυτος ειναι ενας λογος που με ψηνει τρελα να παρω macbook. Και οπως λεει ο φιλος οτι τον Σεπτεμβρη θα βγει το καινουργιο OS της Apple, εγω των Σεπτεμβρη θα παρω το MacBook αν το παρω καθως θα παω Αγγλια και ελεγα να το παρω απο Apple Store απευθειας.

με την ίδια λογική και στο pc μπορείς να βάλεις mac os... μιλάμε για το λογικό όμως.

Δημοσ.

Εχεις προσπαθησει να βαλεις MacOSX σε PC...; Το οτι μπαινουνε δεν σημαινει οτι ειναι και πληρως λειτουργικα... Την μια δεν δουλευουνε ασυρματες καρτες, την αλλη περιφερειακες συσκευες κτλ κτλ.. ειναι προβληματικα δηλαδη σε pc... Ενω τα Mac σηκωνουνε κανονικα Windows και Linux...

Δημοσ.

και εγώ και πολλοί ακόμα το έχουν κάνει... το ότι δεν λειτουργούν όλα με την μία ρολόι είναι γεγονός αλλά ότι δουλεύει τελικά, δουλεύει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...