Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για αλλαγές σε αεροπορικά ειστήρια

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κάνω κάτι σχέδια εδώ πέρα και έχω 2 απορίες.

Έστω ότι θέλω να κάνω ένα ταξίδι πχ Παρίσι-Μόντρεαλ-Λος Άντζελες. Δε θέλω εισιτήρια μετ' επιστροφής, αλλά ένα απλό Παρίσι-Μόντρεαλ και άλλο ένα απλό Μόντρεαλ-ΛΑ. Υπ'όψιν ότι θα μείνω κάποιες μέρες Μοντρεαλ, άρα μιλάμε για 2 διαφορετικά εισιτήρια.

Το εισιτήριο μετ'επιστροφής Παρίσι-Μόντρεαλ-Παρίσι κάνει 600 ευρώ. Το σκέτο Παρίσι-Μόντρεαλ κάνει 1200! Στο 2ο σκέλος (Μόντρεαλ-ΛΑ) δεν έχουμε τέτοια σκηνικά. Το ερώτημα είναι, τι κάνω; Βγάζω αναγκαστικά Παρίσι-Μόντρεαλ με επιστροφή και "καίω" την επιστροφή, για να συνεχίσω το ταξίδι μου;

Στην περίπτωση αυτή, μπορώ να αξιοποιήσω κάπως το κομμάτι του εισιτηρίου που δεν θα αξιοποιήσω; Αν είναι με AirFrance πχ και της πω ότι δε θα κάνω το ταξίδι Μόντρεαλ-Παρίσι, παίζει να μου δώσουν ένα ανοικτό εισιτήριο για άλλη φορά (για 1 έτος πχ; ). Μήπως επιτρέπεται να αλλάξω το όνομα στο εισιτήριο, για να το πασάρω κάπου αλλού, πληρώνοντας μόνο το κόστος της αλλαγής ονόματος; Ή μήπως, αν μου δώσουν ανοικτό, να αλλάξω τον προορισμό, πάλι πληρώνοντας μόνο κάποιο ποσό;

Όποιος ξέρει ή έχει κάνει κάτι από τα παραπάνω, παρακαλώ να με φωτίσει. Οι τιμές και οι προορισμοί είναι μάλλον ενδεικτικά, οπότε μην μου πείτε συγκεκριμένες λύσεις για αυτούς τους προορισμούς, μιλάμε γενικά. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τα δικαιώματα που έχεις απορρέουν από την τιμή του εισιτηρίου που έχει αγοράσει. Συνήθως στο φτηνότερο, δεν έχεις δικαίωμα ούτε καν αλλαγής της ημερομηνίας, από εκεί και πέρα αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις, όλα είναι δυνατά.

Γενικά, πάντως όσο κι αν φαίνεται περίεργο το κάψιμο εισητηρίων είναι μία πρακτική που συμφέρει.

Δημοσ.

Χωρίς να το ψάξω θα σου πω ότι αποκλείται με επιστροφή να βγαίνει φτηνότερα από απλή μετάβαση, κάτι αλλάζει που δεν το προσέχεις, πχ πολλά αμερικάνικα sites δίνουν τους φόρους στο τέλος. Επίσης με την ακύρωση δικαιούσαι επιστροφή των φόρων, αφού δε θα ταξιδέψεις.

Δημοσ.
Χωρίς να το ψάξω θα σου πω ότι αποκλείται με επιστροφή να βγαίνει φτηνότερα από απλή μετάβαση, κάτι αλλάζει που δεν το προσέχεις, πχ πολλά αμερικάνικα sites δίνουν τους φόρους στο τέλος. Επίσης με την ακύρωση δικαιούσαι επιστροφή των φόρων, αφού δε θα ταξιδέψεις.

Δυστυχώς δεν αποκλείεται. Αν δεις για Παρίσι-Μόντρεαλ, 10-17 Οκτωβρίου, η διαφορά είναι τεράστια!

Τέλος πάντων, μάλλον το κάψιμο είναι η λύση. Για να βγάλω απ΄τη μύγα ξύγκι, ξέρετε αν αλλάζει το όνομα; Έχω δει σε κάτι flexible, semi0flexible κτλ ότι σε αφήνουν να αλλάξεις ημερομηνία, αλλά για αλλαγή ονόματος δεν έχω δει πουθενά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...