Προς το περιεχόμενο

Managed ή Unmanaged direct sdk

Evgenios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτηκα να ασχοληθω με direct sdk. Βλεπω ο,τι υπαρχει η επειλογη αναμεσα στο managed και unmanaged, και δε ξερω τι να επιλεξω. Γιατι ο,τι και να επιλεξω, θα λιωσω ασχημα.

Τα συν για το managed τα ξερω ( ή ετσι νομιζω)

Τα συν για το unmanaged δε τα ξερω.

Εχετε να προσθεσετε κατι?(Εκτος απο την ταχυτητα)

ΥΓ: Απο κατι sample που ειδα μεσα απο το sdk, εχω ξετρελαθει.:shock:

ΥΓ: Το πακετο εχει direct 9 , 10 , 11 :shock:

ΥΓ::shock:

Δημοσ.

Με το managed γράφεις σε C# ενώ το unmanaged γράφεις σε C++. Αν δεν κάνω λάθος η Microsoft κατάργησε το managed directX και το αντικατέστησε με το XNA Framework οπού μπορείς να γράφεις παιχνίδια ταυτόχρονα για pc και για xbox

Δημοσ.

Αν το λέει η καρδιά σου μπορείς να προχωρήσεις με Unmanaged, θα χρειαστείς όμως κάποιες γνώσεις σε C++ και επίσης ορισμένες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η αρχιτεκτονική COM πάνω στην οποία είναι βασισμένη η εν λόγο τεχνολογία. Αν ασχοληθείς επαρκώς σύντομα θα καταλάβεις ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό ο κώδικας είναι μεν μπόλικος, άχαρος και ιδιωματικός (λόγο COM) αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για «τυφλοσούρτη» (αυτά όσον αφορά το DirectDraw -2D και το DirectSound). Τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά αν πας σε Direct3D API. Τώρα η λύση του XNA είναι αρκετά συμπαθητική ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία στην ανάπτυξη παιχνιδιών καθώς το XNA, μεταξύ άλλων φυσικά, στήνει αυτόματα το σκελετό πάνω στον οποίο θα χτίσεις το παιχνίδι σου ενώ ταυτόχρονα γλιτώνεις από τα διαδικαστικά της C++ & COM που απαιτεί ο Unmanaged κώδικας.

Καλή τύχη!!

Δημοσ.

Άλλο XNA που αν δεν κάνω λάθος είναι C# και άλλο managed. Managed είναι οποιαδήποτε γλώσσα .NET άρα και C++.ΝΕΤ

Τώρα ποιο framework θα χρισημοποιήσεις εξαρτάτε από την πλατφόρμα στην οποία θες να δουλέψεις, PC, XBOX, PocketPC

Δημοσ.
Αν το λέει η καρδιά σου μπορείς να προχωρήσεις με Unmanaged, θα χρειαστείς όμως κάποιες γνώσεις σε C++ και επίσης ορισμένες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η αρχιτεκτονική COM πάνω στην οποία είναι βασισμένη η εν λόγο τεχνολογία. Αν ασχοληθείς επαρκώς σύντομα θα καταλάβεις ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό ο κώδικας είναι μεν μπόλικος, άχαρος και ιδιωματικός (λόγο COM) αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για «τυφλοσούρτη» (αυτά όσον αφορά το DirectDraw -2D και το DirectSound). Τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά αν πας σε Direct3D API. Τώρα η λύση του XNA είναι αρκετά συμπαθητική ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία στην ανάπτυξη παιχνιδιών καθώς το XNA, μεταξύ άλλων φυσικά, στήνει αυτόματα το σκελετό πάνω στον οποίο θα χτίσεις το παιχνίδι σου ενώ ταυτόχρονα γλιτώνεις από τα διαδικαστικά της C++ & COM που απαιτεί ο Unmanaged κώδικας.

Καλή τύχη!!

Εχω αρχισει με sdk για c++. Για 2d δεν εχω βρει καποιο καλο tutorial αλλα για d3 εχω βρει :-D. Το μονο που μου τη σπαει, ειναι που τα περισσοτερα πραματα(struct enums) ειναι γραμενα σε caps πχ LPDIRECT3DDEVICE9, LPDIRECT3DVERTEXBUFFER9...

Δημοσ.
Άλλο XNA που αν δεν κάνω λάθος είναι C# και άλλο managed. Managed είναι οποιαδήποτε γλώσσα .NET άρα και C++.ΝΕΤ

Δεν κάνεις λάθος απλά το ερώτημα είναι managed ή unmanaged κώδικας οπότε αποφεύγω οτιδήποτε intermediate μεταξύ native & managed ανάπτυξης όπως για παράδειγμα C++ με .NET framework binds κτλ.

Εχω αρχισει με sdk για c++. Για 2d δεν εχω βρει καποιο καλο tutorial αλλα για d3 εχω βρει :-D. Το μονο που μου τη σπαει, ειναι που τα περισσοτερα πραματα(struct enums) ειναι γραμενα σε caps πχ LPDIRECT3DDEVICE9, LPDIRECT3DVERTEXBUFFER9...

Θα τα συνηθίσεις, όπως σου είπα "τυφλοσούρτης" :-D

Δημοσ.

Οσο αφορά το .ΝΕΤ framework:

-Εαν θες να ασχοληθεις αποκλειστικα με game development και να υλοποιησεις σε συντομο χρονικο διαστημα απλα και σχετικα ευκολα ενα παιχνιδι τότε το XNA ειναι νομιζω must.Στο Internet μπορεις να βρεις απειρα free παραδειγματα με ετοιμα σχεδον τα game loops,physics κτλ.

-Εαν θες γενικα multimedia development, τοτε υπάρχουν 3rd party ΑPIs που χρησιμοποιουν το DirectX οπως το http://code.google.com/p/slimdx/ ... google it.

Οσο αφορα τα unmanaged:

-Καλο λιώσιμο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...