nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Όπως και να έχει το να δώσει 130€ για 2πύρηνη cpu με σκεπτικό να αναβαθμίσει σε quad αργότερα είναι απίστευτα μεγάλο λάθος..Από τη στιγμή που για το S775 ο καλύτερος quad που υπάρχει είναι ο 9550 και σε ένα χρόνο δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη στην αγορά-Θα αναγκαστείς δηλαδή να αλλάζεις μητρική και τα πάντα όλα όταν θα θελήσεις να πάρεις quad-Κάνε μια υπέρβαση στο budget σου αν επιμένεις ντε και καλά να πας σε Intel και πάρτον από τώρα.(Δεν είναι ήδη λίγες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο πολλούς πυρήνες και τα παιχνίδια όλο και αυξάνονται.) Αλλιώς περίμενε τους ι5 και αν σου φανούν ακριβοί τους κανονικούς ι3 όταν κυκλοφορήσουν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:48 ---------- H καλύτερη λύση στα λεφτά που θέλεις αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα AMD(είδες πιο πάνω την προτασή μου με ολοκαίνουριο σόκετ,κορυφαία μητρική και ddr3 με 6άρια).Τώρα αν θέλεις να μένεις πίσω για να έχεις intel στον υπολογιστή σου,τουλάχιστον πάρε τον σωστό intel..και όταν θα θελήσεις να πας σε ddr3 ram(μπορεί και να μην θελήσεις ποτέ) άλλαξε τα όλα από την αρχή(μητρική,μνήμες,επεξεργαστή) ή δώσε άλλα λίγα παραπάνω και κάντο από τώρα.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526825 μαζί με τις ram που σου έχω στην πρόταση της AMD
grimpr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Αποτυχία όλο το thread. Ο χρήστης ξεκαθάρισε ότι Intel ξέρει, αυτήν εμπιστεύεται, και δεν εμπιστευετε κανέναν από εσάς διότι έχει μεγάλη εκτίμηση στο ένστικτο του. Αποτυχία και κάποιες δικαιολογίες κάποιων οπαδών να δικαιολογήσουν νέα αγορά στην ήδη τελειωμένη πλατφόρμα της Intel (775) λόγω του κόμπλεξ και μίσους τους απέναντι στα προϊόντα της AMD αλλά και στον πανικό λόγω της υποβαθμίσεως της πλατφόρμας τους, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2010, το 775 θα έχει πλήρως αντικατασταθεί, η Intel απλά το κάνει βαθμιαία για να ξεστοκάρει και αυτή αλλά και οι OEMS.
adgpk Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Λοιπόν για να τα πιάσουμε λίγο από την αρχή... To pc δεν θέλω να πετάει και να βγάζει φωτιές. Με την πρώτη σύνθεση που έκανα προσπάθησα να κάνω το καλύτερο vfm για να φτιάξω ένα αξιοπρεπές μηχάνημα το οποίο θα μου κρατήσει 2 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω τίποτα! adgpk Aν είναι ρε συ στο τέλος να προτιμήσεις ότι νομίζεις, ότι "λέει" και ότι έχεις κόλλημα-εμπιστοσύνη-κουσούρι, εμάς τι μας ρωτάς; Πάρε ένα 700άρι Psu για ένα Pc που στα ντουζένια του με το ζόρι θα φτάσει τα 250W, πάρε και μία 9600 είναι μέχρι και ~30-40% πιο αργή από την 4870, πάρε και DDR3 1333 με 9άρια timings (!) που είναι πιο αργές από DDR2 1066 με 5άρια, πάρε και υβριδική μητρική με το αμαρτωλό UberBug παρελθόν, και good luck with it. Γιαυτό προτίμησα την asrock παρόλο που είναι υβριδική (οι καθαρές ddr3 είπαμε ξεκινάνε από τα 100+Ε) γιαυτό έβαλα DDR3 με latency 9 που τρέχουν όμως στα 1333Μhz γιατί αν πάρω άλλες με μικρότερο latency θα ανέβω κάπως στην τιμή και θα πάω στα 72Ε..+20Ε από αυτές που έχω διαλέξει.. Γιαυτό επέλεξα έναν καλό c2d με προοπτική να τον πάω σε quad qore κάποια στιγμή.. Δεν είπα ότι είμαι ο παντογνώστης και τα ξέρω όλα γιαυτό ρωτάω την γνώμη σας Ξέρω κάποια πραγματάκια από pc αλλά δεν ασχολούμαι σε μεγάλο βαθμό ώστε να γνωρίζω ότι το socket 775 θα καταργηθεί άμεσα... Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε αλλάζουν τα πράγματα καθώς δεν θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση που προβλέπω σε 2-3χρόνια.. Όπως και να έχει το να δώσει 130€ για 2πύρηνη cpu με σκεπτικό να αναβαθμίσει σε quad αργότερα είναι απίστευτα μεγάλο λάθος..Από τη στιγμή που για το S775 ο καλύτερος quad που υπάρχει είναι ο 9550 και σε ένα χρόνο δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη στην αγορά-Θα αναγκαστείς δηλαδή να αλλάζεις μητρική και τα πάντα όλα όταν θα θελήσεις να πάρεις quad-Κάνε μια υπέρβαση στο budget σου αν επιμένεις ντε και καλά να πας σε Intel και πάρτον από τώρα.(Δεν είναι ήδη λίγες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο πολλούς πυρήνες και τα παιχνίδια όλο και αυξάνονται.)Αλλιώς περίμενε τους ι5 και αν σου φανούν ακριβοί τους κανονικούς ι3 όταν κυκλοφορήσουν. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:48 ---------- H καλύτερη λύση στα λεφτά που θέλεις αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα AMD(είδες πιο πάνω την προτασή μου με ολοκαίνουριο σόκετ,κορυφαία μητρική και ddr3 με 6άρια).Τώρα αν θέλεις να μένεις πίσω για να έχεις intel στον υπολογιστή σου,τουλάχιστον πάρε τον σωστό intel..και όταν θα θελήσεις να πας σε ddr3 ram(μπορεί και να μην θελήσεις ποτέ) άλλαξε τα όλα από την αρχή(μητρική,μνήμες,επεξεργαστή) ή δώσε άλλα λίγα παραπάνω και κάντο από τώρα.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526825 μαζί με τις ram που σου έχω στην πρόταση της AMD Τα λές πολύ σωστά όντως το να βάλω AMD συμφέρει από άποψη τιμής/απόδοσης αλλά από τη στιγμή που προτιμώ Intel το ξέρω ότι θα πρέπει να δώσω περισσότερα λεφτά για να πάρω κάτι ισάξιο... Από την άλλη έτσι όπως τα λέτε ή θα πρέπει να βάλω κάτι πολύ καλό πάνω τώρα, γιατί θα καταργηθεί το S775 και δεν θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση που θέλω ή να περιμένω τα νέα socket της Intel i3-i5 (πράγμα δύσκολο) ή να πάω σε AMD... Το όλο θέμα παίζεται στο CPU, γιατί αν σε 2χρόνια καταργηθεί ο quad core για S775 τζάμπα πάει η αγορά αυτή... Τέλος αν ήθελα κάτι καλύτερο θα έπαιρνα αυτά, τα οποία όμως κοστίζουν +100Ε...
nikos21aek Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Φίλε ειρωνικά στα είπε αυτά ο liopyr... Μήπως να έβαζε και το αμερικάνικο..NOT στο τέλος του πόστ για να το καταλάβεις; Όχι να βάλεις κατευθείαν τον Q9550 αν πας σε intel τώρα.Δεν θα δώσεις λεφτά παραπάνω για κάτι ισάξιο..Καλύτερο θα είναι και θα σε βγάλει τα περισσότερα δυνατά χρόνια μιας και δεν παίρνει άλλη αναβάθμιση.Αν πάρεις AMD πχ με τα 100 που θα περισσέψουν μπορεί σε 3-4 χρόνια να πάρεις πολύ δυνατότερη cpu από τον 9550 και απλά να την κουμπώσεις πάνω να βγάλεις άλλα τόσα χρόνια με πάρα πολύ δυνατή cpu.Η αναβαθμισιμότητα είναι η μεγάλη διαφορά.Όχι η απόδοση.Την κάρτα γραφικών από 9600gt πήγες σε 4870 και 1gb κιόλας...Τεράστια η διαφορά και με 4850 έχεις πολύ καλύτερη gpu από αυτή που έβαλες στο O.P..Δεν χρειάζεται να το ανεβάσεις τόσο πολύ.Τροφοδοτικό γιατί δεν βάζεις μια καλύτερη μάρκα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.