chrinsomniac Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Γεια σας. Το ζητούμενο είναι η δυνατότητα VOIP τηλεφωνίας μέσω του γνωστού "Linksys PAP2T voip to ethernet adaptor" που δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα σε ένα ADSL modem-router, διότι απλούστατα το τελευταίο βρίσκεται ... στο διπλανό διαμέρισμα ! Ας υποθέσουμε οτι γίνεται δικτύωση των δύο διαμερισμάτων μέσω ενός ζεύγους homeplug (powerline) adaptors. Το ερώτημά μου είναι: μετά το αρχικό configuration (μέσω pc φυσικά), εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η παρουσία ενός pc στο δίκτυο ή η θύρα ethernet του homeplug adaptor είναι πλέον πρόθυμη να δεχθεί οποιαδήποτε συσκευή (στην περίπτωσή μου ένα τηλέφωνο μέσω του PAP2T adaptor) ; Πιθανολογώ ότι κάποιος χρήστης θα το έχει κιόλας δοκιμάσει. Ευχαριστώ
nske Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Ο Homeplug PowerLine Adaptor θεωρητικά συνεργάζεται με οποιαδήποτε ethernet συσκευή και δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να χρειάζεται PC στο δίκτυο για το όλο setup.
million_voices Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 το ζητημα ειναι αν το bandwidth του επαρκει για voip
neofix Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Νομιζω οτι δε θα παιξει γιατι το καθε διαμέρισμα εχει δικιά του "χελώνα". Μέχρι τη "χελώνα" μπορεί να φτάσει το δίκτυο.
aGka8l Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 μηπως θα ηταν καλυτερο να εβαλες ενα AP σε client mode'?
chrinsomniac Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Ο Homeplug PowerLine Adaptor θεωρητικά συνεργάζεται με οποιαδήποτε ethernet συσκευή και δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να χρειάζεται PC στο δίκτυο για το όλο setup. Απλά, με έβαλε σε σκέψεις ένα σχετικό manual που διάβαζα, που ουσιαστικά "φωτογράφιζε" σύνδεση μεταξύ δύο pc και τίποτε άλλο. Αρχικά καταχωρημένο από neofixΝομιζω οτι δε θα παιξει γιατι το καθε διαμέρισμα εχει δικιά του "χελώνα". Μέχρι τη "χελώνα" μπορεί να φτάσει το δίκτυο. Λες; Πρόκειται για διώροφο σπίτι με 3 συνολικά διαμερίσματα και μονοφασικό ρεύμα. Αρχικά καταχωρημένο από million_voicesτο ζητημα ειναι αν το bandwidth του επαρκει για voip Εδώ είναι κάτι που δεν εννοώ να καταλάβω. Αν το bandwidth έχει άμεση σχέση με τα Mbps (αν δεν απατώμαι) τι απο τα δύο συμβαίνει; α) είναι τόσο απαιτητικό το voip telephony σε Mbps ή στο powerline network η ταχύτητα πέφτει τραγικά ή έχει αστάθεια; Το λέω γιατί παλαιότερα είχα δοκιμάσει με επιτυχία voip tellephony με μια γραμμή dial-up 56Kbps. Αρχικά καταχωρημένο από aGka8lμηπως θα ηταν καλυτερο να εβαλες ενα AP σε client mode'? Δίκαιο έχεις, αλλά βλέπω ένα μικρόβιο να προσπαθεί να μου επιβάλει να περάσω και από το στάδιο του powerline. Γι αυτό ρωτάω ο καημένος τους ειδήμονες (μην τυχόν εκεί που πάω να κολυμπήσω υπάρχουν κροκόδειλοι).Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
nske Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει τη λύση του homeplug και δε ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι ή τι περιορισμούς έχει σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό δίκτυο. Αν μπορείς να περάσεις καλώδιο UTP θα είναι οπωσδήποτε η πιο ασφαλής, αξιόπιστη και γρήγορη λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.