Προς το περιεχόμενο

Ποιος είναι πραγματικά ο σινεφίλ;

SnipeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

jastonas:

pesta re pousth mou

cinefil einai opoios agapa ton kinimatografo, opoios tou aresei na vlepei tainies kai diaskedazei etsi OTI tainies kai na einai.

to na pas na deis mia europaikh kai na thn ksexaseis den se kanei sinefil oute to na les ayth h "lhpsh" kai to deina plano kai to montaz kai tipota. to na deis to james bond kai na peis popo re file to fxaristithika tha ksanartho thn allh vdomada na do allh tainia se kanei sinefil kai thats that

kai to leo ego pou kserete an agapo ton kinimatografo h oxi

Δημοσ.

cinefreak66

ανεφερες σε ενα σημειο οτι:

"Θέλω δηλαδή να τονίσω ότι εκτός από το υποκειμενικό κριτήριο, πάντα υπάρχει και το αντικειμενικό, που δε θα πρέπει να δαιμονοποιείται με το διαχωρισμό σινεφιλική τανία ή όχι."

Θα μπορουσες να μου το εξηγησεις

σε παρακαλω γιατι δε το καταλαβα?

ευχαριστω

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote theobabis:</font><hr> cinefreak66

ανεφερες σε ενα σημειο οτι:

"Θέλω δηλαδή να τονίσω ότι εκτός από το υποκειμενικό κριτήριο, πάντα υπάρχει και το αντικειμενικό, που δε θα πρέπει να δαιμονοποιείται με το διαχωρισμό σινεφιλική τανία ή όχι."

Θα μπορουσες να μου το εξηγησεις

σε παρακαλω γιατι δε το καταλαβα?

ευχαριστω <hr /></blockquote>

cinefreak πρόσεξε πολύ που πας να μπλέξεις αν απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση...

Αν πάρεις την μεγάλη απόφαση σε συμβουλεύω η απάντηση σου να ξεκινάει με την φράση "Είμαι παράλογος!!!!" :grin: :grin: :grin:

Δημοσ.
Αν πάρεις την μεγάλη απόφαση σε συμβουλεύω η απάντηση σου να ξεκινάει με την φράση "Είμαι παράλογος!!!!" <hr /></blockquote>

:confused: :confused: :confused:

Aυτό που ήθελα να πω είναι ότι πολλοί οριοθετούν το σινεμά σε αυτά που βλέπουν οι σινεφιλ και αυτά που βλέπουν όλοι οι άλλοι και επειδή οι περισσότεροι βλέπουν μόνο τις καινούριες υπερπαραγωγές ή ότι χτυπάει στο μάτι, όταν έρθει κάποιος και τους πει (συνήθως όλοι αυτοί που βλέπουν σινεμά γιατί το αγαπάνε) ότι δεν αξίζουν μία, τους κατηγορούν ότι το παίζουν σινεφίλ..Δηλαδή ενώ υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια, που μπορούν εύκολα να αποδείξουν ότι μια ταινία είναι πατάτα, αυτοί τα δαιμονοποιούν, μη θέλοντας να ακούσουν δεχόμενοι μόνο ότι αφού μ' άρεσε εμένα είναι καλή..

Σίγουρα αυτό είναι ίσως το πρωταρχικό στοιχείο, αλλά όταν κάποιος έχει δει πολλές ταινίες ξεχωρίζει πιο εύκολα τη μούφα, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης άλλες ταινίες οι οποίες ταυτόχρονα αυτές οι ίδιες καθίστανται αντικειμενικό κριτήριο για την αξιολόγηση άλλων.

Για να γίνω πιο κατανοητός..κατά καιρούς βλέπουμε συνέχεια πολεμικά αμερικάνικα έργα..Κάποιος μπορεί εύκολα να εντυπωσιαστεί από εφε του στυλ "Μαύρο Γεράκι, η Κατάρριψη", αλλά είναι μούφα όπως και πολλές τέτοιο είδους ταινίες από τα εξής αντικειμενικά κριτήρια..

1.Ο σκοπός της ταινίας είναι να βγάλει λεφτά

2.Είναι μια ακόμα αμερικανική προπαγάνδα, όπου ο καλός Αμερικάνος πολεμάει τους κακούς

3.Τίθονται ηθικά διλήμματα του κώλου "πατρίδα,φιλία,τιμή κτλ" τόσο εμφανώς δοσμένα προς εντυπωσιασμό, που προκαλούν αηδία.

4.Παίρνεται ως αφορμή ένα ιστορικό γεγονός με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον και μετατρέπεται σε μάχες επί μαχών..

5.Θα έχουν ξεχαστεί μετά από 1 μήνα (και πολύ λέω)

Συμπέρασμα αν θέλεις να περάσεις "καλά", αυτού του είδους οι ταινίες προσφέρονται για άφθονο μπαμ μπουμ και αίμα, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα.

ʼλλο παράδειγμα ο Σπιλμπεργκ..ο άνθρωπος αν και πολύ καλός σκηνοθέτης δε θα φτάσει ποτέ στο επίπεδο ενός Κιούμπρικ, που όλες οι ταινίες του ανεξαιρέτως συζητιούνται..Έκανε το Minority Report, όπου ενώ είχε όλα τα εφόδια για να είναι μια ταινία που θα συζητιέται για πολύ καιρό..την μετατρέπει σε μια καλοστημένη περιπέτεια..ενώ δηλαδή μπορούσε να παίξει με τις έννοιες μοίρα,προκαθορισμένο,παρεμβολή σ' αυτό, αν θα είναι καλύτερο να ξέρεις ή να μην ξέρεις,αυτός τα θίγει απλώς σε κάποια σημεία, σε άλλα τα απαντάει απλοίκά και φεύγει και τελικά το όλο θέμα καταλήγει ποιος θα νικήσει, πως θα ξεσκεπάσει τον κακό και φυσικά όλα αυτά σερβίρονται με ένα ευτυχισμένο τέλος..Για κάποιον που δεν πολυπηγαίνει σινεμά, η ταινία θα φανεί αριστούργημα..για κάποιον που του αρέσει ο Κιούμπρικ (sic! B)) η ταινία θα φανεί μια καλοστημένη περιπετειούλα.

ʼρα λοιπόν ανακεφαλαιόνοντας, θέλω να πω ότι υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια (τι θέλει να πετύχει η ταινία, που καταλήγει, σύγκριση με άλλες ταινίες, άλλους σκηνοθέτες, εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί για να πει κάτι κτλ).Από εκεί και πέρα βέβαια η αντίληψη, τα συναισθήματα του καθενός, η προσωπική οπτική και όλα όσα έχουν να κάνουν καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα για τον καθένα.

Με ακόμα πιο απλά λόγια, όποιος λέει ότι αγαπημένη του ταινία είναι η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή ή ο Τζέιμς Μποντ, δεν ξέρει ή καλύτερα δε βλέπει σινεμά (όσο και αν γι' αυτό το τελευταίο φαντάζομαι ότι θα μου σύρουν πολλοί πολλά :grin: :grin:...σ' αυτήν την περίπτωση παραμπέμπω στην αρχή του post μου περι δαιμονιοποίησης, του στιλ και καλά ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις από σινεμα,το παίζεις κουλτουριάρης κτλ, των αντικειμενικών κριτηρίων..)

Δημοσ.

Ego den tha se krakso gia ton James Bond alla gia ola ta alla. To Black Hawk Down mporei se noimata na itan mia tripa sto nero alla apo texnikis apopsis skinothesia montaz eksliksi (pragmatiki kolasi)k.t.l pisteuo itan sta epipeda tou Ryan. Itane filotimi prospathia den itan mapa opos to "We were soldiers" .Deuteron kai kiriotero den dieukrinizeis giati theoreis trelo auton pou leei oti i lepti kokkini grammi einai i agapimeni tou tainia. Pithanologo oti tin theoreis pseudokoultouriarikia kai bareti i mipos den pernaei to "antikeimeniko" sou test?

Ego to ekana kai se ola i kokkini grammi perase me anesi.

Diladi i antikeimenikotita einai ipokeimeniki.

Emena i kokkini grammi einai mia apo tia para poli agapimenes mou tainies kai den blepo sinema(kat esena) ante as kraksei kanas allos gia ton James Bond.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σινεφίλ: Ο άνθρωπος που βλέπει και εκτιμά όλες τις ταινίες που είναι καλές στο είδος τους. (ταπεινή μου άποψη)

[...'] όταν κάποιος έχει δει πολλές ταινίες ξεχωρίζει πιο εύκολα τη μούφα, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης άλλες ταινίες οι οποίες ταυτόχρονα αυτές οι ίδιες καθίστανται αντικειμενικό κριτήριο για την αξιολόγηση άλλων.

Δηλαδή θα συγκρίνεις το Star Wars με κριτήρια τον David Lynch και τον Luis Bunuel! :o

Γιατί (κατά την λογική σου) κάποιες ταινίες καθίστανται αντικειμενικό κριτήριο για τις υπόλοιπες; Τι κάνει αυτές τις ταινίες τέλειες ώστε αυτές να είναι το μέτρο σύγκρισης; Μήπως πρέπει να δούμε κάθε ταινία σε σχέση με τις λοιπές του είδους της; Μήπως δεν πρέπει να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα;

Για να γίνω πιο κατανοητός..κατά καιρούς βλέπουμε συνέχεια πολεμικά αμερικάνικα έργα..Κάποιος μπορεί εύκολα να εντυπωσιαστεί από εφε του στυλ "Μαύρο Γεράκι' date=' η Κατάρριψη", αλλά είναι μούφα όπως και πολλές τέτοιο είδους ταινίες από τα εξής αντικειμενικά κριτήρια..

1.Ο σκοπός της ταινίας είναι να βγάλει λεφτά

2.Είναι μια ακόμα αμερικανική προπαγάνδα, όπου ο καλός Αμερικάνος πολεμάει τους κακούς

3.Τίθονται ηθικά διλήμματα του κώλου "πατρίδα,φιλία,τιμή κτλ" τόσο εμφανώς δοσμένα προς εντυπωσιασμό, που προκαλούν αηδία.

4.Παίρνεται ως αφορμή ένα ιστορικό γεγονός με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον και μετατρέπεται σε μάχες επί μαχών..

5.Θα έχουν ξεχαστεί μετά από 1 μήνα (και πολύ λέω)[/quote']

Να αντιτείνω (με παράδειγμα το Black Hawk Down) στα 'αντικειμενικά' σου κριτήρια:

1. Ο σκοπός της ταινίας είναι να δείξει κάποια συγκεκριμένα γεγονότα (θα σου πουν οι συντελεστές της). Αν παράλληλα βγάλει και κάποια χρήματα, δεν βλέπω το πρόβλημα.

2. Κάθε ταινία που αγγίζει ιστορικό ή πολιτικό γεγονός είναι εξ ορισμού 'προπαγάνδα' - το Black Hawk Down είναι τόσο 'προπαγάνδα' όσο είναι και το 'Land and Freedom' του Κεν Λόουτς.

3. (χωρίς σχόλια, παραπέμπω στο 2)

4. Αν το ιστορικό γεγονός είναι μάχες επί μαχών; Τι πρέπει να δείξει τότε ο σκηνοθέτης; Αγάπες κι έρωτες;

5. Αυτό ας αφήσουμε να το κρίνει η ιστορία... ;)

Με ακόμα πιο απλά λόγια' date=' όποιος λέει ότι αγαπημένη του ταινία είναι η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή ή ο Τζέιμς Μποντ, δεν ξέρει ή καλύτερα δε βλέπει σινεμά [...']

Οι αφορισμοί δεν είναι λίγο επικίνδυνοι; Εδώ ισχυρίζεσαι ότι αν κάποιος σου πει ότι η Χ ταινία (που εσένα δεν σου άρεσε αλλά οι παγκόσμιες κριτικές έχουν υμνήσει - και μιλάω για την Λεπτή Κόκκινη Γραμμή) είναι καλή, τότε είναι άσχετος από κινηματογράφο. Μμμμ, λίγο φασιστικό δεν νομίζεις; Λες ουσιαστικά: 'Όποιος διαφωνεί μαζί μου είναι άσχετος'. Mάααλιστα.

Διευκρίνηση: Δεν λέω ότι το Black Hawk Down είναι αριστούργημα. Αλλά συμβαίνει να το έχω δει στον κινηματογράφο (και να το έχω αγοράσει σε DVD) - όπως επίσης έχω δει (και έχω σε DVD) το Eraserhead, την Viridiana, το Ghost Dog The Way of the Samurai και την τριλογία του Κισλόφσκι (για να σου παραθέσω μερικές κατ'εξοχήν 'σινεφίλ' ταινίες). Κατά τη γνώμη μου, το 'Γεράκι' είναι πολύ καλή ταινία για το είδος της (πολεμική περιπέτεια).

Θεωρώ τον εαυτό μου σινεφίλ (συγγνώμη αν δεν πληρώ τα 'αντικειμενικά' σου κριτήρια) και όπως προχθές είδα το Bowling for Columbine και μου άρεσε πολύ ως ταινία, έτσι περιμένω με ανυπομονησία να δω το James Bond: Die another day ή το νέο Harry Potter. Ο καθείς στο είδος του κι ο Λουμίδης στους παπαγάλους... ;)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote cinefreak66:</font><hr> Με ακόμα πιο απλά λόγια, όποιος λέει ότι αγαπημένη του ταινία είναι η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή ή ο Τζέιμς Μποντ, δεν ξέρει ή καλύτερα δε βλέπει σινεμά <hr /></blockquote>

Axxxx pote tha erthei to James Bond!!!! Alitheia posoi to perimenoun pos kai pos??? Mallon oi Ellada (den xero ti isxyei se alles hores) den ehei kai toso pollous cinefil oso nomiza.

Δημοσ.

ναι ναι ο paredwse εχει δικιο, μια ταινια πρεπει να την κρινουμε στα μετρα της. (αν και βεβαια αυτο εχει *αντικειμενικους* περιορισμους)

σαφως και ενας σινεφιλ ξερει να ξεχωριζει μια ταινια πατατα απο μια καλη, αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο, για παραδειγμα εγω για το city by the sea ειμουν ετημος να δω αλλη μια χαζομαρουλα και τελικα προεκυψε πολυ αξιοπρεπης ταινια

αυτο που θελω να πω ειναι να μην αφηνουμε το γεγονος οτι εχουμε δει "ποιοτικες" ταινιες να θολωνει την κριση μας και προς θεου (κατι που γινετε συνεχεια!) να ην θεοποιουμε καθε μικρη παραγωγη!

για παραδειγμα το Ameli που μονο και μονο επειδη ηταν ευρωπαικη εκθειαστικε, εμενα δεν μου αρεσε τοσο πολυ, καλυτερη απο πολλες αλλο οχι και η λυτροση απο τον κακο αμερικανικο κινιματογραφο.

συγκεκριμενα για τις πολεμικες ταινιες ειναι νομιζω δυσκολος και χιλιοειπομενος τομεας, ενδεχομενος πριν απο 30 χρονια το black howck down να ηταν αξιοπρεπης μετα απο ιερα τερατα ομως το platoon το αποκαλυψη τωτα (που θα επρεπε να ηταν κατα τι λιγοτερο κουραστικο) και την ταινια σταθμο το full metal jacket τι μενει να πει κανεις? τιποτα ειναι η απαντηση, απλα να δωσουν τον αντιπολεμισμο με περισοτερη και πιο γραφικη βια (σωζοντας τον ryan).

η λεπτη κοκκινη γραμμη ουτε εμενα μου αρεσε, φλυαρη την βρηκα, αλλα ας πουμε το minority report και το artificial inteligence τα βρηκα αξιορεπη για ταινιες του spielberg προφανος ενας κιουμπρικ θα τις εκανε καλυτερα αλλα πρεπει να δεις την αλαγη του spielberg και να την εκτιμισεις, γιατι εχει το τροπο και το ταλεντο να μας δωσει μεγαλες ταινιες

Δημοσ.

cinefreak66

Aκομα δεν εχω καταλαβει

τι εννοεις. Γιατι μια

ταινια που εχει ολα τα

παρακατω χαρακτηριστικα

ειναι κακη?

1.εβγάλε λεφτά

2.Είναι μια αμερικανική προπαγάνδα,

όπου ο καλός Αμερικάνος πολεμάει τους κακούς

3.Δε τίθονται καν ηθικά διλήμματα

4.Παρθηκε ως αφορμή ένα ιστορικό γεγονός με

έντονο πολιτικό ενδιαφέρον και μετατραπηκε

σε μάχες επί μαχών..

Το σημειο 5 δε το περιλαμβανω

γιατι νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρα

υποκειμενικο. Δε γνωριζεις αν

καποια ταινια εχει ξεχαστει απο

τους υπολοιπους

Αν θελεις, μπορεις να μου δωσεις

και τα αντικειμενικα κριτηρια που

κανουν μια ταινια καλη?

ευχαριστω

Δημοσ.

ego pantos vlepo oti tainia iparxei oso moufa kai na fenete kai oso asxima sxolia exo akousei...

exo dei tainia monos mou sto village kai exo dei kai stis 12 to proi me alla 2 atoma stin ethousa....

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς και για όσους έχουν αντιαμερικανικά αισθήματα κακώς, το Black Hawk Down δεν είναι όργιο προπαγάνδας. Πολλά από όσα δείχνει είναι αληθινά γεγονότα. Εγίνε ας πούμε λόγος για το σημείο που σηκώνουν τον αμερικανό πιλότο στα χέρια τους και πανηγυρίζουν. Η σκηνή είναι εντελώς λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι το πτώμα το έδεσαν σε τζίπ και το γύρναγαν σε όλη την πόλη. Προσωπικά την βρήκα τεχνικά άρτια ταινία.

Εγώ πιστεύς ότι ο σινεφίλ μπορεί να δει πολλών ειδών ταινίες και να εκτιμήσεις κάτι σε αυτές. Αυτός που ακολουθεί το 'Δεκάλογο του καλού σινεφίλ' μάλλον ψευτοκουλτουριάρης είναι...

Μη γίνουμε και όλοι σαν το Δανίκα που τον κατατρέχουν οι ονειρώξεις του και ο αντιαμερικανισμός του.

Ας μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάτι καλό από όπου και αν προέρχεται...

Δημοσ.

Πρώτα από όλα γιατί κολλήσατε στο Black Hawk Down? (Aτυχέστατη είναι η σύγκριση μεταξύ Land & Freedom και Black Hawk Down.H μέρα με τη νύχτα. Το σινεμά με αντίπαλο το ποπκορν.Και αυτό είναι αντικειμενικό.).To ανέφερα έτσι μέσα στο γενικό ορημαγδό, που υπάρχει μ' αυτές τις πολεμικές ταινίες για το Χόλυγουντ..που οι περισσότερες αν όχι όλες ήταν μούφα..(δεν εξετάζω από άποψη σκηνοθεσίας,που πραγματικά οι περισσότερες αν όχι όλες είναι καλοτραβηγμένες)

Τα αντικειμενικά κριτήρια που θέτω δεν είναι κανένας δεκάλογος ή τίποτα άλλο, αλλά είναι καθαρά η δική μου προσωπική άποψη, που φυσικά μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, γιατί απλά πιστεύω ότι η άποψη όλα είναι υποκειμενικά είναι λανθασμένη..Όσοι βλέπου σινεμά γιατί το αγαπάνε αναπτύσσουν κριτήρια, κάτι που είναι φυσικό για όλους τους τομείς της ζωής..Το ότι κάνει κάποιος κριτική για μια ταινία αμέσως μόλις τη δει σημαίνει ότι την κάνει με βάση κάποιο τρόπο σκέψης,κάποια κριτήρια, αλλά ανάλογα με την κριτική σκέψη του καθενός, το πόσο βλέπει σινεμά κτλ η ποιότητα των κριτηρίων διαφέρει.

Πάρτε για παράδειγμα τον epote..πόσοι από εμάς έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε σαν και αυτόν; Αυτό σημαίνει ότι εκτός ίσως από καλή πένα, διαθέτει και μια κριτική ικανότητα που ποτέ μα ποτέ δε θα τη βρεις σε κάποιον που αγαπημένη του ταινία είναι το Black Hawk Down.

Είναι δύσκολο να εκφραστώ σε 5 γραμμές και ακόμα πιο εύκολο να παρεξηγηθώ γι' αυτό προσπαθήστε να καταλάβετε το γενικό τρόπο σκέψης μου και μη μου αναφέρετε ξεκομμένες φράσεις ή απομονώνετε κάτι συγκεκριμένο

Αυτό που λέω σε γενικές γραμμές είναι ότι όσες πιο πολλές ταινίες βλέπεις τόσο περισσότερο απαιτητικός γίνεσαι, τόσο περισσότερο ξεχωρίζεις τη μούφα από το καλό, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι κλισέ, αντιγραφές και επαναλήψεις..όπως γίνεται άλλωστε με όλα. πχ όσα περισσότερα βιβλία διαβάζεις τόσο περισσότερο ανοίγουν οι δρόμοι σκέψης σου..Φυσικά και δε θα συγκρίνω Lynch με Star Wars, αλλά φυσικά μπορώ να συγκρίνω τρόπους αφηγηματικής πορείας, σκηνοθεσίας, αντιμετώπισης χαρακτήρων, χειρισμού χρωμάτων, πλάνων, ακολουθίας πεπατημένων κλισέ ή όχι κτλ..

Γι' αυτό λοιπόν θα μου φανεί πολύ περίεργο κάποιος να δηλώσει ότι αγαπάει το σινεμά και ότι αγαπημένη του ταινία, είναι κάποιο απ' αυτά τα καινούρια blockbuster.ʼλλο το γεγονός οτι κάποιος μπορεί να ευχαριστηθεί μια τέτοια ταινία από μια άλλη "ποιοτική" (αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει) και άλλο ομως να δηλώνει ότι μια τέτοια ταινία είναι η αγαπημένη του. Και φυσικά μη ξεχνάτε ότι κάποιες απ' αυτές έχουν άλλο χρώμα πχ James Bond kai Star Wars, γιατί κάποιος μπορεί να τις έβλεπε μικρός ή μεγάλωσε μ' αυτές,άρα εδώ τίθονται άλλα κριτήρια που κάποιος ανυπομονεί να δει το επόμενο επεισόδιο ή τις θεωρεί από τις αγαπημένες του..άλλα όταν κάποιος σου λέει ότι η καλύτερη ταινία είναι πχ ο Τιτανικός δε βλέπει συχνά σινεμά και ως εκ τούτου δεν "ξέρει"(με το δεν ξέρει εννοώ ότι δεν έχει αναπτύξει σοβαρά κινηματογραφικά κριτήρια)..Όπως κάποιος μουσικός αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη μουσική από κάποιον που δε γνωρίζει και αναζητά άλλα πράγματα, που είναι αθέατα για τον απλό ακροατή που θα ακούσει για ψυχαγωγικούς λόγους.

Μπορεί οι κριτικοί να το "παίζουν", αλλά μη πηγαίνουμε και στο αντίθετο άκρο, ότι και καλά μωρέ είναι αντιαμερικανοί, είναι κουλτουριάρηδες κτλ..είναι άλλωστε φυσικό και οι πολιτικές συναισθηματικές απόψεις του καθενός να επηρεάζουν τη σκέψη του..εγώ δε συμπαθώ τους περισσότερους απ' αυτούς αλλά σέβομαι τουλάχιστον το γεγονός ότι έχουν φάει άπειρες ώρες στις σκοτεινές αίθουσες σε αντίθεση με κάποιους άλλους που βλέπουν σινεμά για ψυχαγωγικούς λογους ή γιατί το dvd είναι "μόδα",χωρίς φυσικά να βρίσκω τίποτα κακό σ' αυτό, αλλά εδώ υπάρχει μάλλον ένα τραγελαφικό ταμπού..Να θεωρεί κανείς όσους εκφράζουν την άποψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικάνικων υπερπαραγωγών είναι μούφα, ως κουλτουριάρη,σινεφίλ ή δεν ξέρω εγώ τι.

Μη γίνουμε και όλοι η συνοδεία του ποπκορν στα multiplex.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...