SnipeR Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Λοιπόν παιδιά υπάρχει μια διαφωνία που έχω με έναν φίλο μου όσον αφορά τον όρο σινεφίλ.. Εγώ πιστεύω πως ο σινεφίλ βλέπει ότι ταινία κυκλοφορεί, χωρίς να τον ενοχλεί και να υπάρχει περίπτωση να δει μια βλακεία. Απλά μετά θα το μετανιώσει. Ο φίλος μου λέει πως το άτομο που περιγράφω εγώ είναι απλά ένα άτομο χωρίς κριτήρια και όχι σινεφίλ. Σινεφίλ είναι αυτός που του αρέσει να πηγαίνει ΣΙΝΕΜΑ και να βλέπει την ταινία που του αρέσει από τα trailer πχ. Επίσης εγώ από την άλλη λέω ότι δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνει στο σινεμά κάποιος για να είναι σινεφίλ, γιατί και στο video να τις βλέπει τις ταινίες μπορεί να πάρει πάλι τον ίδιο χαρακτηρισμό. Σε γενικές γραμμές λέω ότι σινεφίλ είναι αυτός που βλέπει μεγάλη ΠΟΣΟΤΗΤΑ έργων ενώ ο φίλος μου λεει ότι η ποσότητα δεν έχει σημασία. Ποιος έχει δίκιο; Εγώ; Ο φίλος μου; Η κάποιος από εσάς;
pyro Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 ehm, diladi ean kapoios phgene eklhsia 2 fores to xrono den pisteuei eno kapoios pou paei ka0e mera pisteuei?
cinefreak66 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Ο σινεφίλ καταρχήν έχει ορισμένα χαρακτηριστικά 1.Γνωρίζει τους άλλους σινεφίλ 2.Μετά την παρακολούθηση μιας ταινίας,μιλάει γι'αυτήν. 3.Θα τον/την βρείτε σε πρεμιέρες,φεστιβάλ και δημοσιογραφικές προβολές. 4.Βλέπει όσες περισσότερες ταινίες μπορεί και τις υπόλοιπες παλιές στο βίντεο. 5.Αν είστε στη Θεσσαλονίκη θα τον/την συναντήσετε στο Αζα (βίντεο κλαμπ με πολλές "σινεφιλικές" παλιές κυρίως ταινίες) 6.Ακόμα και αν δεν έχει δει μια ταινία, ξέρει γι' αυτήν. 7.Δε του αρέσει ο πολύς κόσμος και το στριμωξίδι στο σινεμά 8.Δεν του αρέσουν οι multiplex κινηματογράφοι. 9.Δεν του αρέσουν οι χολυγουντιανές υπερπαραγωγές περιπέτειας. 10.Κάνει συχνές αναφορές σε ατάκες και ταινίες. Αν τα δείτε όλα αυτά σε κάποιον..τότε να ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας ένα σινεφίλ...!!!!!!
spock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 ʼαααχ, φίλε cinefreak, γνωρίζεις το άθλημα πολύ καλά... να προσθέσω απλά πως ο γνήσιος σινεφίλ δε θα μιλήσει για μια ταινία σχολιάζοντας σκηνές, αλλά λήψεις. Συνήθως οι ταινίες για τις οποίες μιλά είναι παντελώς άγνωστες στον πολύ κόσμο. Κατά πλειοψηφία, ο πολύς κόσμος δε θα άντεχε ούτε 10 λεπτά σε ταινία που για έναν σιλεφίλ είναι αριστούργημα. Ελάχιστοι θα έβλεπαν, πχ. Σοβιετικό κινηματογράφο πλην των σινεφίλ, και μόνο απο το όνομα. Ο σινεφίλ βλέπει με ευχαρίστηση έργα οιασδήποτε εθνικότητας, ακόμη και παραγωγές χωρών άγνωστων, σε αντίθεση με τον απλό θεατή, ο οποίος τρομάζει σε οιαδήποτε παραγωγή δε φέρει το σήμα κάποιοας εκ των Universal, UIP, MGM κτλ. Ο μέσος σημερινός θεατής θέλει ήχο Dolby Digital, THX, DTS, GTi με turbo και διπλό διαφορικό, εικόνα fully digital με κρυστάλλινη ποιότητα και "τρισδιάστατα" χρώματα, ενώ ο πραγματικός σινεφίλ μάλλον ενοχλείται από τα πολλά πολλά "μπιχλιμπίδια". Τέλος, ο σινεφίλ πολύ συχνά είναι και ερασιτέχνης φωτογράφος, ίσως και κινηματογραφιστής. Ουκ εν τω πολλώ τω εύ...
pyro Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 kai enwxleite apo ta crunch crunch tou pop korn, ka0ws kai straggalizei ka0ena pou jexnaei to kinhto tou anoixto!
crAss Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 EIDIKA APO AUTOUS POU EXOUN TA KINITA TOUS ANOIKTA...... crAss
skevo_kos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δυσκολο να το ορισεις! Παντως κατα τη γνωμη μου ενα χαρακτηριστικο του σινεφιλ ειναι οτι δεν περιοριζεται μονο σε ενα ειδος ταινιων (τις οποιες βλεπει ΜΟΝΟ σε σινεμα, εξου και σινεφιλ). Δηλαδη μπορεις καλλιστα να τον δεις την μια μερα σε χολιγουντιανη υπερπαραγωγη και την αλλη σε κοινωνικο δραμα!
pseira Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Twra pou leme gia anoixta kinita sto america bazoun prostimo $50!
Edgar Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 File cinefreak66, kala auta pou les, alla to "3" kai to "7" den antikrouontai? Se kathe premiera den ginete tis p!@#$%$as?
cinefreak66 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Ναι,αλλά μη ξεχνάς ότι ο σινεφιλ έχει πολλές φορές τα κονέ και βρίσκει προσκλήσεις...και επειδή βλέπει πολλές ταινίες και πλέον το εισητήριο είναι πολύ ακριβό ως τσουχτερό..το να βλέπει τζάμπα :grin: και πρώτος μια ταινία είναι σημαντικότερο από τον πολύ κόσμο :grin:
Edgar Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2002 Den exeis kanenan sinefil-kabatza filo na mas gnoriseis
soko Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Το θέμα πάντως είναι να μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε ταινία, πιστεύω το κινηματογραφικό κοινό έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα, οι μισοί πάνε στις χολυγουντιανές υπερπαραγωγές και οι άλλοι, οι "ψαγμένοι" πάνε στις υπόλοιπες. Το θέμα είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην απορρίπτουμε τίποτα. Εγώ αποφεύγω ταινίες του στυλ Gozilla, Μούμια και κάτι τέτοιες μούφες που φαίνονται τι είναι πριν πας να τις δεις. Δεν είναι κακό βέβαια να πάει κανείς για τα εφέ, δεν έχεις πάντα την όρεξη να δεις κάποιο βαρύ σενάριο. Από την άλλη καλό είναι πιστέυω να μην ψαρώνουμε από κάτι κουλτουροβλακείες, το λέω γιατί όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εμπορικό κινηματογράφο πέφτουν στις "κουλτουριάρικες". Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειρες ταινίες "σινεφίλ" που θεοποιούνται από κάποιους κριτικούς και δεν αξίζουν μία, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Στις σχετικά μικρές ηλικίες η πλειοψηφία δεν ψάχνεται ιδιαίτερα και αυτό δεν είναι ωραίο αλλά και να κολλάς σε κάτι κουλτουροαηδίες επειδή το λένε όλοι οι κινηματογραφοπατέρες πάλι βλακεία είναι.
cinefreak66 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2002 Πάντως αυτό που παραβλέπουν πολλοί, είναι ότι το σινεμά δεν είναι μόνο καθαρά θέμα γούστου, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν..Είναι και θέμα "παιδείας"..και φυσικά δεν εννοώ μόρφωσης, αλλά κριτικής ματιάς..και είναι σαφές ότι όσο περισσότερο αγαπάς κάτι και όσο περισσότερο ασχολείααι τόσο περισσότερο βλέπεις και αξιολογείς πράγματα που οι άλλοι δε βλέπουν... Γι' αυτό δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαχωρισμός αυτών που πάνε σε χολυγουντιανές ταινίες και αυτών που βλέπουν "ψαγμένες",αλλά σαφώς υπάρχει διαχωρισμός αυτών που βλέπουν σινεμά γιατί το αγαπάνε και αυτών που βλέπουν σινεμά, γιατί θέλουν να περάσουν ένα όμορφο δίωρο, άρα και λογικό είναι να επιζητάνε εφέ και μπιχλιμπίδια,χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι και τέτοιες ταινίες δεν είναι αξιόλογες..βλέπε Matrix και Lord Of The Rings... To αρνητικό της όλης υπόθεσης όμως είναι ότι όλοι μένουν σ' αυτές και δε βλέπουν ταινίες αληθινά μαργαριτάρια..όπως πχ τώρα το Sweet Sixteen του Κεν Λοουτς και Ακήρυχτος Πόλεμος του Μάικλ Μουρ,που παίζονται αυτό το καιρό.. Πχ εδώ πέρα έχω δει πολλές φορές να γίνονται ενδιαφέροντα θέματα η κριτική ταινιών όπως Spiderman και Star Wars και μόλις πας να προτείνεις κάτι άλλο ή πεις ότι δεν είναι και τίποτα φοβερές ταινίες, όλοι σε κατηγορούν ότι και καλά πας να παίξεις τον ψαγμένο κτλ...Θέλω δηλαδή να τονίσω ότι εκτός από το υποκειμενικό κριτήριο, πάντα υπάρχει και το αντικειμενικό, που δε θα πρέπει να δαιμονοποιείται με το διαχωρισμό σινεφιλική τανία ή όχι..Ας πούμε οι συγκεκριμένες ταινίες θα μείνουν στην ιστορία ως μεγάλα blockbuster και τίποτα παραπάνω, όχι γιατί το λέω εγώ και οι κριτικοί, αλλά γιατί αντικειμενικά έτσι είναι για κάποιον που δε βλέπει το σινεμα σα μόνο καθαρή ψυχαγωγία.. Από την άλλη μεριά θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν και μερικές ταινίες που θεοποιούνται, γιατί σόνι και καλά θέλουν να μας πείσουν ότι κάτι ήθελε να πει ο "ποιητής" ή για διάφορους άλλους λόγους..Πχ θα δεχτώ απόλυτα κάποιον που βρίσκει τις ταινίες του Λιντς απίστευτες βλακείες (αν και προσωπικά μ' αρέσει),όπως και εγώ δεν μπορώ πχ να δω με τίποτα Αγγελόπουλο αν και πολλοί κριτικοί τον έχουν θεοποιήσει.. Έχω όμως καταλάβει ότι αυτοί που αγαπάνε το σινεμά, μπορεί να έχουν διάφορες εμμονές με συγκεκριμένους σκηνοθέτες ή ταινίες αλλά σπάνια συμβαίνει να υποστηρίζουν κάτι επειδή το λένε οι κριτικοί, ενώ από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν με πάθος τις καινούριες υπερπαραγωγές, που ικανοποιούν μόνο το μάτι και κατηγορούν τους άλλους ότι το παίζουν κουλτουριάρηδες.
A3TeRnuS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2002 Cinefil=Autos pou exei thn paidia na mhn kanei thorybo,na mhn enoxlei kanontas dynata sxolia (akoma ki an einai thetika) kai telos autos pou den pataei to podi tou sta Village Center giati einai h apotheosh ths mazopoiHshs.Prokeitai gia kosmo pou paei cinema 1 sta 1000 xronia kai den kserei pos na ferthei... Krima giati einai konta sto spiti mou to VC Amarousioy alla den dianoeithika pote na pao S/K h' genika se ores aixmhs... Teleutaio Paradeigma:Eixa paei na do to SPIDER tou D.Cronemberg (isos ekana lathos sto spelling :ppp) kai mprosta mas htan mia parea pou ekane asxhma sxoli poly dynata kai gelouse eironika (Eutyxos efygan sthn mish ora!).Ma kala ti nomizan oti tha doune ?!? To Rambo 5 ?!? Parepiptontos oi kopeles htan albanides kai tis sinodeuan 2 giaphdes (!!!) XORIS PLAKA ! Heheheh... Den exo tipota me ton poly kosmo sta cinema,den exo tpt me ta VCenters alla OLA exoun kai kapoia oria... Kanenas me paromoies empeiries/apopseis ?!? A3TeRnuS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.