Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πω πω εχει ξεφυγει η κατασταση!Το θεμα ομως ειναι αλλο:μεχρι τοτε θα εχουμε 1Peta δισκο μεσα στο pc και θα συνεχισουμε να κατεβαζουμε μολις με 2 mega στην Ελλαδα?Ευχομαι πως οχι!!!

  • Super Moderators
Δημοσ.
Πω πω εχει ξεφυγει η κατασταση!Το θεμα ομως ειναι αλλο:μεχρι τοτε θα εχουμε 1Peta δισκο μεσα στο pc και θα συνεχισουμε να κατεβαζουμε μολις με 2 mega στην Ελλαδα?Ευχομαι πως οχι!!!

 

sorry αλλά facepalm.jpg

 

τα 2pb δεν πρόκειται να τα δεις "σύντομα"...

Δημοσ.

Totaly Useless

 

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Έχεις δίκιο,παρασύρθηκα

Δημοσ.

Και φανταστείτε τι ζόρι θα τραβάει το indexing service σε τέτοιο partition. Να μη μιλήσουμε για anti-virus scanning...:rolleyes:

Δημοσ.
Υπεραρκετά δεν τα λες...:P Είναι αρκετά αλλά δεν είναι και πολύ δύσκολο να γεμίσεις ένα δίσκο 2tb...

 

Για εμενα ειναι πολυ ευκολο να γεμισω 2tb :P

 

σωστα θα γεμισεις ενα τετοιο δισκο θα σου πεσει κατω και θα χασεις τα παντα.η να το πω και καλυτερα θα γεμισεις ενατετοιο δισκο και ποτε μα ποτε στην ζωη σου δνε θα τα δεις.γιατι απο οτι εχωκαταλαβει ολοι κατεβαζουθν και ειτε δεν τα βλεπουθν ειτε καποια στιγμη τα χανουν .

 

Ε, ενταξει περνεις 2 και τους βαζεις σε raid 1.

 

μην ξεχνάμε ότι το μέγιστο partition με NTFS είναι τα 2TB... :o

 

Περεπει να βγει καποιο καινουριο για τα windows.

Το linux μια χαρα ειναι σε ext4.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι οτι θα υποστηρίζει ολα τα λειτουργικά συστηματα ή το συστημα αρχείων αλλά η τιμή του και κυρίως ότι θα αποτελέσει ένα βήμα πριν τις νέες τεχνολογίες. Μην ξεχνάτε έχουμε την ολογραφική αποθήκευση δεδομένων...

Δημοσ.

Εγώ πάντως τα δεδομένα που θέλω (μουσική που είναι προσβάσιμη καθημερινά στο σύνολό της πχ) δεν υπάρχει περίπτωση να την έχω σε ένα μέσο μόνο. Οπότε να είχα ένα μόνο δίσκο, ό,τι χωρητικότητα και να είχε, να το βράσω.

Δημοσ.

To επιχείρημα "σου πέφτει και τα χάνεις όλα" είναι λίγο άκυρο... Αν ήταν έτσι, θα είχαμε μείνει στους δίσκους των 20 ΜΒ...

 

Επίσης το επιχείρημα "δε γεμίζει" πάλι λίγο άκυρο το βλέπω... Για σκεφτείτε ότι όπως έχουμε το divX σήμερα, σε λίγα χρόνια θα έχουμε blue-ray rips... Μιλάμε για άπειρα tera...

 

Κάποτε πήγαινα εκδρομή και έφερνα πίσω 100-200 ΜΒ φωτογραφιών. Τώρα με τις DSLR των 15 Mpixels τα 4GB μετά από κάθε εξόρμηση είναι δεδομένα...

 

Όσο για το FS, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα : http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems

 

To 1 EB του ext4 με καλύπτει προς το παρόν :-)

Δημοσ.

Κατ' αρχάς η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται για να καλύψει τις ανάγκες των βιομηχανιών και των ερευνητικών ινστιτούτων. Η τεχνολογία που απευθύνεται στο μέσο χρήστη αναπτύσσεται με (σχετικά) αργό και σταθερό ρυθμό επειδή έτσι συμφέρει τη βιομηχανία, αλλιώς δε θα υπήρχε ακόμα το dvd και θα χαμε όλοι συνδέσεις των 100Mbps...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε χρειάζεται καν να σκεφτόμαστε κατά πόσο είναι σε μας χρήσιμη ή όχι, κανένας δε πρόκειται να αποκτήσει απ τη μια μέρα στην άλλη υπερυπολογιστή...

Δημοσ.

Με τις πρόχειρες μαθηματικές μου πράξεις βγαινει οτι αν υποθεσουμε οτι καποιος εχει 24αρα και κατεβάζει με 2,4 MB/sec συνεχώς θα κατεβάσει το ενα peta σε κατι παραπανω απο 13 χρόνια. Επισης αν θελήσει να το seedαρει παλι πισω θα του παρει κατι παρισσότερο απο 300 χρόνια. Αν παλι ειχαμε τις αναβασμισμένες ταχύτητες των ξένων τύπου 100/10 τοτε με συνεχόμενο κατέβασμα(non stop τελειως) θα θέλαμε περιπου 3 χρόνια να τον γεμίσουμε και 30 χρόνια να επαναφέρουμε το ratio στο 1.

 

 

αυτα!

  • Super Moderators
Δημοσ.

μου αρέσει που μιλάμε με τωρινές συνδέσεις για προϊόν που κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται καν να βγει σε 10 χρόνια :P

Δημοσ.

ποτέ ο χρήστης δεν θα χρειαστεί τέτοιες χωριτηκότητες

μιλάτε ήδη για 10 χρόνια μετά αλλά παραβλέπεται να δείτε την γενικότερη εικονά στην οποία πιθανόν να οδηγηθούμε.

Γρήγορες και αξιόπιστες γραμμές στους χρήστες, εμπλουτισμός των υπηρεσιών του internet από τις εταιρίες, διάθεση σχεδόν όλων των προϊόντων μέσω του διαδικτύου. Μιλάτε για ταινίες divx και blueray κοιτάξτε όμως και εταιρίες τύπου hulu, movie itunes store κ.α.

Πολλές εταιρίες δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα αλλά streaming, IpTV, videoOnDemand αυτά είναι που θα επικρατήσουν και όχι ο Μήτσος που κατεβάζει στο σκληρό του το μισό rapidshare.

Η χρήση σκληρών petaB αφορά τα μεγάλα data centers της google, της microsoft,...

 

Από τεχνολογικής άποψης η χρήση Κοβαλτίου έχει αποδειχθεί και αρκετά οικονομική, τα άλλα 2 στοιχεία που αναφέρει το άρθρο σε τι αποθέματα υπάρχουν και πόσο εύκολο είναι να βρεθούν; Τι σημασία έχει να φτιάξω σκληρό του exaByte αν αυτός είναι φτιαγμένος από διαμάντια!

Δημοσ.
-blah,blah,blah, να πολλαπλασιάσει τη χωρητικότητα ενός σκληρού δίσκου επί 1000, πχ από 1 Terrabyte σε 1 Petabyte.

 

...blah-blah...

 

blah-blah Κοβάλτιο [Co]. blah-blah

 

 

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι διάβασαν το παραπάνω, αντί για την είδηση.

Λοιπόν, εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι κάθε 3 και λίγο φτάνουμε στα φυσικά όρια των υλικών, αλλά όλο και κάποια μόντα με κράμματα και sub-atomic particle manipulation γίνεται και τα πράγματα πάνε όλο και πιο μπροστά. "Slowly" but steadily.

 

Ελπίζω απλά το PC μου σε 10 χρόνια να υφίσταται σαν έννοια και να μην χρησιμοποιούν αυτή τη τεχνολογία μόνο τα data centers στα οποία θα νοικιάζω χώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...