GaGaS_Thess Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Καλησπερα . Χθες επειτα απο πολυ καιρο καταφεραμε με την γυναικα μου να ολοκληρωσουμε ενα ΠΑΖΛ 4.000 κομματιων . Το προβλημα ειναι οτι οι κορνιζες ειναι μεγιστη διασταση 100 χ 70 ενω το παζλ μας ειναι 134 χ 98 ....Ψαχνω λοιπον καποιον που εχει να μου προτεινει καποιο μαγαζι στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καποιον γνωστο του ή ακομα και ο ιδιος που να φτιαχνει κορνιζες στην διασταση που θελουμε . ή καποια ιδεα να δωσει να το βαλουμε στον τοιχο ή ισως και αν εχει κανει κατι παρομοιο καποιος απο εδω με καποιον τροπο . Λυση του ΠΛΑΙΣΙΟ του κορνιζαδικο οχι του μαγαζιου με τους Η/Υ απορριπτεται γιατι πηγαμε και μου ζητησαν 200 €........ Κατι οικονομικο
wizardb13 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Εγω ειχα παει στο afisorama στα Γιαννενα (στην Θεσσαλονικη ειναι Τσιμισκη 93 συμφωνα με την ιστοσελιδα τους) ενα παζλ 2000 κομματιων που ειχα φτιαξει και μου προτεινε το παιδι εκει διαφορες λυσεις για να το κρεμασω... Απο τα πολλα επελεξα να το περασουνε μια γυαλιστερη επιστρωση μπροστα και απο πισω ενα συμπιεσμενο χαρτι και εγινε πολυ ωραιο. Αν θυμαμε καλα μου κοστισε πρπ 40 ευρω αλλα αξιζε τον κοπο... Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι εγινε πολυ βαρυ, οποτε το δικο σου θα ειναι καπως ασηκωτο μιας και ειναι διπλασιο...
MsquitoPrincess Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Καλησπερα . Χθες επειτα απο πολυ καιρο καταφεραμε με την γυναικα μου να ολοκληρωσουμε ενα ΠΑΖΛ 4.000 κομματιων . Το προβλημα ειναι οτι οι κορνιζες ειναι μεγιστη διασταση 100 χ 70 ενω το παζλ μας ειναι 134 χ 98 ....Ψαχνω λοιπον καποιον που εχει να μου προτεινει καποιο μαγαζι στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καποιον γνωστο του ή ακομα και ο ιδιος που να φτιαχνει κορνιζες στην διασταση που θελουμε . ή καποια ιδεα να δωσει να το βαλουμε στον τοιχο ή ισως και αν εχει κανει κατι παρομοιο καποιος απο εδω με καποιον τροπο . Λυση του ΠΛΑΙΣΙΟ του κορνιζαδικο οχι του μαγαζιου με τους Η/Υ απορριπτεται γιατι πηγαμε και μου ζητησαν 200 €........ Κατι οικονομικο Υπάρχει περίπτωση να ποστάρεις πικ του παζλ??Καθαρή περιέργεια αισθητικώς υποκινούμενη =)
ptsiou Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 πας σε ενα ξυλουργιο παιρνεις ενα κοντρα πλακε στις διαστασεις που θελεις, κανεις το ιδιο σε τζαμαδικο, τα ενωνεις με κολλα(υπαρχει ειδικη για παζλ) η με κλιπακια και ετοιμο
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Υπάρχει περίπτωση να ποστάρεις πικ του παζλ??Καθαρή περιέργεια αισθητικώς υποκινούμενη =) http://img513.imageshack.us/img513/7892/dsc02588t.jpg http://img301.imageshack.us/i/dsc02589b.jpg/ http://img31.imageshack.us/i/dsc02590.jpg/ Ptsiou Μηπως ομως γινει παρα πολυ βαρυ με το τζαμι ? Ειναι πολυ μεγαλη η διασταση πιστευω για να μπει τζαμι μπροστα που να μην εχει προβλημα .Δεν ξερω κιολας ετσι το σκεφτομαι
Chrisxxx Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Και εγω παλια ειχα φτιαξει και κορνιζώσει 2 παζλ.. Καταρχην αυτό που ηθελε ηταν να παρεις ενα σκληρό χαρτόνι όπου πάνω με ειδική κολα για παζλ το κολλούσες. Μετα τα είχαμε παει σε καποιον που φτιαχνει κορνίζες για να τα φτιάξει αλλά σιγουρα η τιμή ηταν πολύ μικρότερη από 40 ευρω...
MsquitoPrincess Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 http://img513.imageshack.us/img513/7892/dsc02588t.jpg http://img301.imageshack.us/i/dsc02589b.jpg/ http://img31.imageshack.us/i/dsc02590.jpg/ Γαμάτο. Πρέπει να φάγατε γερό σκάλωμα.
insomniaK Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 GaGaS_Thess, δεν είμαι σίγουρος για το που μπορείς να το βρεις, αλλά υποπτεύομαι πως αν πας στο praktiker μπορείς να αγοράσεις το κόντρα πλακέ και να σου κόψουν και ένα πλαστικό, σαν τζάμι αλλά ελαφρύ*, επομένως μπορείς να κάνεις αυτό που σου πρότεινε ο ptsiou. *Είναι σαν κι αυτό που έχουν τα κάδρα από το IKEA.
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Chisxx θυμασε σε πιο μαγαζι ? MsquitoPrincess κολημα φαγαμε αλλα το παζλ επειδη ηταν 4.000 κομματια και επειδη ειχαμε και ετοιμασιες γαμου ( παντρευτηκαμε 23 Μαιου ) το καναμε σε σχεδον 2 χρονια . Βεβαια τους τελευταιους 6 μηνες ειχαν μεινει 400 κομματια αλλα μπηκε κατω απο το χαλι γιατι επρεπε να βαψουμε το σπιτι να κανουμε1002 ετοιμασιες και ενα παζλ μεσα στην μεση δεν ηταν και οτι καλυτερο . Insomniak πηγαμε στο Praktiker δεν ειχε τιποτα μεγαλυτερο απο 100 Χ 70 Περασαμε και απο το Leroy Merlin που κοβει το ιδιο διαστασεις που θελεις επι τοπου και στις δινει μας ειπε για 60 € ή 80 € αν τους το παμε εμεις απο εκει και το κορνιζαρουν αυτοι Καλη σαν ιδεα τα 80 € αλλα πως βγαζεις ενα παζλ 134 χ 98 απο το σπιτι σου για να το πας εκει ?!?!?!Τα 60 € ναι μεν καλη ιδεα αλλα τι γινετεσε περιπτωση που το τζαμι σπασει ή κατι τετοιο στην μεταφορα ? Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειμαστε
estenough Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Πολύ ωραίο το παζλ!!!! εγώ έχω φτιάξει 7 (1000 και 1500 κομματια) και τα έβαλα όλα σε κορνίζα. τα 1500αρια στοίχισαν περίπου 40 € και τα 1000 περίπου 30€. οταν τα έφτιαχνα τα παζλ τα συναρμολογούσα πανω σε ενα χοντρο χαρτόνι. οταν ήταν έτοιμα έβαζα απο πάνω ενα ίδιο χοντρο χαρτόνι, το κόλλαγα γύρω γύρω με ταινία συσκευασίας και το γυρναγα ανάποδα. στην συνέχεια έβγαζα το πρώην κάτω χαρτόνι (νυν πάνω) και έτσι έβλεπα το παζλ απο την πίσω πλευρά. με ταινία συσκευασίας διαφανή κόλαγα κατα μηκος όλα τα κομματια του παζλ. επειδή η ταινία ήταν 7-8 πόντους, όταν κόλαγα απο κάτω την επώμενη λωρίδα φρόντιζα ο ένας πόντος να είναι πάνω στην ήδη κολλημένη ταινία. αφου κόλλαγα έτσι όλο το παζλ, μπορούσα με το ενα χερι να το γυρίσω πάλι απο την καλή πλευρά και να το μεταφέρω όπου θέλω. Τα υπόλοιπα τα αναλάμβανε ένα κορνιζάδικο στην γειτονιά (Πειραιάς). εγώ μόνο την κορνίζα διάλεγα. Όλα έχουν την κορνίζα, χαρτόνι απο πίσω και ματ plexi glass απο μπροστά, για να φαίνονται οι λεπτομέρειες και να μην γυαλίζουν Όταν πάω στη αδερφή μου θα βγαλω φωτο και το 7ο (το έχω χαρίσει στον ανηψιό μου) και 8α το ανεβάσω και αυτο
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 πολυ ωραια δουλεια . Εχω μια απορια ομως . Δεν ειναι βαρυ το παζλ με το plexi glass Μπροστα ? Και κατι ακομα Την ταινια την αφησες πανω ? Δεν εβαλες καθολου κολα ? Κρατουσε ?
estenough Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Έχουν λίγο βάρος, αλλα μην φανταστείς τπτ ιδιαίτερο. όσο βαρύς είναι και ένα πίνακας ζωγραφικής θα έλεγα. την ταινία την άφησα πίσω, δεν την έβλαλαν ούτε στο κορνιζάδικο. απλά το χαρτόνι που μπίκε πισω και με το plexi glass μπροστά (το οποίο είναι λεπτό, όχι σαν κάτι άλλα θεόχοντρα),το παζλ ακινητοποιήθηκε. τώρα κατα την μεταφορά είχα το νου μου, αλλα τελικά ούτε ένα κομμάτι δεν έφυγε σε κανένα απο τα 7 παζλ. το πιο επικίνδυνο μέρος είναι το να γυρίσεις το παζλ μπρος πίσω, για να κολλήσεις την ταινία. η κίνηση πρέπει να είναι γρήγορη και χρειάζονται σίγουρα 2 άτομα. μην προσπαθήσεις να το κάνεις μόνος σου, γιατί υπάρχει πιθανότητα, να ανοίξει το παζλ στην μέση. αν κολλήσεις γύρω γύρω απο το πάνω και το κάτω χαρτόνι ταινία συσκευασίας και ο ενας βάλει την παλάμη του στο 1/3 του παζλ (την μία πάνω και την άλλη κάτω) και ο άλλος στα 2/3 του παζλ και με ρυθμό το γυρίσετε χωρίς να κολήσει η κίνηση οταν τα χαρτόνια είναι κατακόρυφα στο πάτωμα, τότε όλα 8α είναι μια χαρά. και το βασικό που θα δώσει ομορφιά στο παζλ είναι το χρώμα της κορνίζας!!! οι διαστάσεις στα 1500άρια είναι 87 χ 63, και η κορνίζα χρεώνεται ανάλογα με με την περίμετρο, το στυλ και την διάσταση της. ελπίζω να σε βοήθησα και να δούμε και το δικό σου σύντομα σε κορνίζα!! p.s. απο τα δικά μου το πιο δύσκολο ήταν το κάστρο που μου πήρε 2 εβδομάδες να το φτιάξω, απο ενα 4ωρο την ημέρα (1500άρι). το 2ο πιο δύσκολο αυτο με τον αντικατοπτρισμό στην λίμνη (1000άρι) πήρε περίπου 1,5 εβδομάδα και το πιο εύκολο απο όλα ήταν αυτό με τα πουλια cartoon, το οποίο έκανα μόνο 1,5 μέρα!!!! άσε που πορώθηκα πάλι και μάλλον θα ξεκινήσω άλλα 3 που έχω στην ντουλάπα κλειστά απο πέρσυ.
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 θα ακολουθησω την λογικη σου φενεται καλη και αυριο θα το κανω με την ταινια ετσι ωστε Δευτερα να παω να βρω κορνιζαδικο και να τελιωνουμε Ευχαριστω πολυ φιλε μου να σε καλα
orck Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Κανενα κορνιζαδικο στα νοτια προαστεια γνωριζουμε; Εγω σε ενα παζλ 1000 κομματιων το τοποθετησα σε χαρτονι 3χιλ και το περασα απο επανω με μια ειδικη κολα η οποια συγκρατει τα κομματια ενωμενα και ταυτοχρονα το κολαει πανω στο χαρτονι, θελω να το βαλω σε κορνιζα τωρα.
Waldo_Vrs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Πρώτο και βασικό...σε τόσο μεγάλες διαστάσεις κορνιζάδικο δεν θα δεχτεί να σου περάσει το γυαλί γιατί είναι επικίνδυνο απο θέμα βάρους... Πληροφοριακά στο λέω... Τώρα δυστυχώς εδώ σε μας...ξέρω μόνο έναν κορνιζά κοντά στις δύδυμες αλλά δεν έχω πάει ποτέ... Αν έχεις παρτίδες με Καβάλα σε στέλνω στάνταρ σε γνωστό που θα σου το κάνει. Αλλά φίλε μου..αν θέλεις κορνίζα έστω και μέτρια σε αυτές τις διαστάσεις θα πιάσει πάνω απο 100ευρώ όπου και αν πας...λόγω μεγέθους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.