vasilios123 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Το θέμα είναι ταυτοποίησή ατόμων από κάποιες χαρακτηρίστηκες τιμές που θα παίρνω από τα αυτιά τους (ear recognition) κάτι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα. Η εφαρμογή πρέπει να γίνει σε matlab. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν γνωρίζω την παραπάνω εφαρμογή και τα αγγλικά μου είναι κάτω του μετρίου. Οποιαδήποτε βοήθεια για την εκμάθηση του Matlab, ή ακόμη και ιδέες για την υλοποίηση της εφαρμογής θα ήταν χρήσιμη. Η εφαρμογή θα λειτουργεί περίπου έτσι: θα παίρνει ως είσοδο μια φωτογραφία και με την επεξεργασία κάποιων αλγορίθμων (θα διαλέγουμε εμείς τον αλγόριθμο) θα εξάγει κάποια δεδομένα και θα τα συγκρίνει με αυτά που έχουμε σε μια βάση δεδομένων κι ανάλογα θα εμφανίζει ένα μήνυμα( εάν υπάρχει το άτομο στην βάση ή όχι, κι αν δεν υπάρχει να μπορεί να το εισάγει...).
kostas_crete Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Ρε φίλε σοβαρά τα λές αυτά τώρα? Τι αναλαμβάνεις κάτι άμα δεν έχεις σχέση με το αντικείμενο και μετά καταφεύγεις σε forum για βοήθεια. Δε συνηθίζω να τα χώνω εδώ μέσα, αλλά τώρα τελευταία γίνονται όλο και περισσότερα τα post "κάντε μου την διπλωματική μου, αν μπορείτε" ή "έχω την τάδε εργασία και κάποιος να μου την κάνει, αν και δεν τον ξέρω και δε θα τον δώ ποτέ". Συμβουλή γιατί όλοι ασχολούνται με προγραμματισμό, ειδικά για έρευνα, το έχουν περάσει αυτό το λούκι: καλοκαίρι θα έχει και του χρόνου, άσε τα μπανάκια για φέτος, πιάσε διάβασε Matlab, ρίξε πολύ Google και μην ζητάς έτοιμα γιατί θα τα βρείς μπροστά σου αργότερα, έτσι κι αλλιώς....
m3ltd0wn Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλίσαντα. Στην τελική αυτό που ζητάς πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Στάξε κανένα 1500€ να στο κάνουν, μην ζητάς έτσι βοήθειες... δεν θα τις βρεις.
m3ltd0wn Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλίσαντα. Στην τελική αυτό που ζητάς πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Στάξε κανένα 1500€ να στο κάνουν, μην ζητάς έτσι βοήθειες... δεν θα τις βρεις.
Evgenios1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλίσαντα. Στην τελική αυτό που ζητάς πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Στάξε κανένα 1500€ να στο κάνουν, μην ζητάς έτσι βοήθειες... δεν θα τις βρεις. Απατεωνα!!! rendacoder.com θα σου παρει κανα 15-40
StavrosD Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Συμφωνώ και επαυξάνω με τον προλαλίσαντα. Στην τελική αυτό που ζητάς πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Στάξε κανένα 1500€ να στο κάνουν, μην ζητάς έτσι βοήθειες... δεν θα τις βρεις. Και λίγα λες για την συγκεκριμένη περίπτωση. 1500€ δεν φτάνουν ούτε για να αναπτύξεις τον αλγόριθμο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
vasilios123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας, ποτέ δεν ζήτησα βοήθεια για καμία άσκηση, και ποτέ δεν πλήρωσα για να μου την κάνουν...το μόνο που ζήτησα είναι κάποια links για το Matlab έτσι ώστε να γλιτώσω λίγο χρόνο...αλλά που να το καταλάβατε εσείς, φαίνεται ο χρόνος σας περισσεύει, αφού αντί να απαντάτε στα προβλήματα του κάθε χρήστη κοιτάτε να τον χλευάζεται και να τον υπονομεύεται, και πάλι ευχαριστώ...
Blondeamon Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Φιλε links βρισκεις μονος σου γκουκλαροντας, αν δεν ξερεις τι να χτυπησεις για να στα βγαλέι τοτε τι ασχολεισαι καν με την εργασια?
Technology fan Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Πρέπει πρώτα να φτιάξεις τον αλγόριθμο ομαδοποίησης-εκπαίδευσης ανάλογα με τη βάση δεδομένων σου βλέπε k-means μετά θα πρέπει να φτιάξεις αλγορίθμους απόφασης βλέπε k-nears, singlelayer perceptron, multilayer perceptron. Ώστε τελικά να σου ρχεται νέο δεδομένο και να παίρνεις απόφαση, Και λογικά επειδή η βάση σου θα είναι περιορισμένη και επειδή μιλάμε για φωτογραφίες δηλάδή δουλεύεις σ ενα χωρο με πολλές διαστάσεις, κοίταξε και ανάλυση πρωτευουσών συνιστωσών (Principal Component Analysis) για μείωση των διαστάσεων, βάλε στο google "matlab" 100% θα βρείς, απο κει και πέρα αν ψάχνεις κάτι και δε το βρίσκεις ρώτα εδώ το τι θα ψάξεις ήδη το πα παραπάνω..
kostas_crete Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας, ποτέ δεν ζήτησα βοήθεια για καμία άσκηση, και ποτέ δεν πλήρωσα για να μου την κάνουν...το μόνο που ζήτησα είναι κάποια links για το Matlab έτσι ώστε να γλιτώσω λίγο χρόνο...αλλά που να το καταλάβατε εσείς, φαίνεται ο χρόνος σας περισσεύει, αφού αντί να απαντάτε στα προβλήματα του κάθε χρήστη κοιτάτε να τον χλευάζεται και να τον υπονομεύεται, και πάλι ευχαριστώ... Ρε φίλε, εγώ το μεταπτυχιακό μου κάνω σε Pattern Recognition κι εχω βγάλει τα μάτια μου να διαβάζω και να ψάχνω πράγματα. Τόσο κορόιδο είμαι πιά? Δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Και κανείς δεν χλεύασε-υπονόμευσε. Κράξιμο,ναι έπεσε. Και ο χρόνος δεν περισσεύει καθολου....
vasilios123 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 κι εγώ για την πτυχιακή μου προσπαθώ, αλλά έχω και μια εξεταστική το Σεπτέμβρη, τους αλγορίθμους τους έχω σχεδόν κάνει, αλλά όχι για matlab...έψαξα και στο google για πληροφορίες και βρήκα, αλλά πιστεύω ότι και μια δεύτερη γνώμη ίσως βοηθούσε...τόσο κακό είναι; Τέλος πάντων συγνώμη, αν πρόσβαλα κάποιον με αυτά που έγραψα... (καλό καλοκαίρι, τα λέμε από Σεπτέμβρη...).
Evgenios1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 κι εγώ για την πτυχιακή μου προσπαθώ, αλλά έχω και μια εξεταστική το Σεπτέμβρη, τους αλγορίθμους τους έχω σχεδόν κάνει, αλλά όχι για matlab...έψαξα και στο google για πληροφορίες και βρήκα, αλλά πιστεύω ότι και μια δεύτερη γνώμη ίσως βοηθούσε...τόσο κακό είναι; Τέλος πάντων συγνώμη, αν πρόσβαλα κάποιον με αυτά που έγραψα... (καλό καλοκαίρι, τα λέμε από Σεπτέμβρη...). Ρε γκαντεμη!!! (βρεχει στην αθηνα) Τεσπα, μη ζητας συγνωμη, μια χαρα ερωτηση εχεις κανει, και εχεις μια απαντηση απο τον Technology fan. ;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.