montexristos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα, ξέρω ότι το να βάλεις Ελληνικά σε βάση δεδομένων MySql μέσω php έχει συζητηθεί αρκετά και η λύση είναι UTF-8_general encode και collation και το query : mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); αμέσως μετά τη σύνδεση. Επειδή όμως χρησιμοποιώ CMS και συγκεκριμένα το Open-Realty δεν μπορώ (νομίζω δηλαδή) να επέμβω στα queries που κάνει στη βάση. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να βάλω Ελληνικά? Σημειώνω πως παρότι όλες οι σελίδες εχουν UTF-8 encoding όπως και η βάση όταν κάνω εισαγωγή ελληνικών μου βγάζει χαρακτήρες του στυλ : ΑσπασίαÏ
kostas_crete Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 http://gr.php.net/manual/en/function.mysql-set-charset.php Δές αν σου κάνει αυτό.
montexristos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου! Τελικά όμως εντόπισα που γίνεται η σύνδεση με τη βάση (στο αρχείο common.php μέσα στο φάκελο include του Open-Realty) και κατάφερα να παρεμβάλω τον κώδικα: $sql = "SET NAMES 'utf8'"; $recordSet = $conn->Execute($sql); Τώρα όλα δουλεύουν ρολόι!!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Η μπορεις να κάνεις standar to UTF. Μεσα απο το my.ini
antonisid Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Η μπορεις να κάνεις standar to UTF.Μεσα απο το my.ini Μπορεις λιγο πιο αναλυτικα να το εξηγησεις αυτο? ακουγεται χρησιμο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Αν στο αρχειο ρυθμισεων του mysql βαλεις [mysql] default-character-set=utf8 θα ειναι utf8 πάντα. Επίσης για να δεις πως ειναι τωρα τα charset γραψε το query SHOW variables like '%char%'; καπως ετσι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.