Wise_One Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Έχουμε ένα root κατάλογο. Θέλω να ελέγξω όλα τ' αρχεία σ' αυτό το δέντρο καταλόγων αν έχουν συγκεκριμένη κατάληξη (πχ .jpg, .txt, .nfo και πάει λέγοντας). Οι καταλήξεις θα ορίζονται από το χρήστη, άρα μπορεί να είναι πολλές. Είναι προτιμότερο, από πλευράς ταχύτητας, να διατρέξω μια φορά το δέντρο και να κάνω τους ελέγχους για κάθε κατάληξη, ή να διατρέχω κάθε φορά το δέντρο για κάθε μία κατάληξη; Ο κατάλογος θα δίνεται από το χρήστη άρα από κάτω μπορεί να κρύβονται πολλά γίγα δεδομένων. Επίσης, θα το γράψω το πρόγραμμα σε Java, γι' αυτό ρωτάω. Μάλλον θα ήταν πιο γρήγορο αν το έφτιαχνα σε C++, απ' τη μια όμως οι γνώσεις μου στη C++ είναι περιορισμένες κι απ' την άλλη άντε να φτιάξω GUI στη C++...
drm Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Ναι, έχει την ίδια πολυπλοκότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ίδια ταχύτητα, δεν έχουν όλοι οι O(n) αλγόριθμοι ίδια ταχύτητα.... Διατρέχεις μία φορά και τσεκάρεις γιά όλες τις επεκτάσεις...
Wise_One Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Many thanks... Κι εγώ αυτό σκέφτηκα, λογικά ο έλεγχος είναι πολύ πιο γρήγορος απ' το να διατρέξω αρκετές φορές τους καταλόγους... Πρέπει ν' αρχίσω να διαβάζω και για πολυπλοκότητα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.