Chrisxxx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 ooops... ναι την ατακα του παιδιου προς τον παππου.. ''Η χαρά της ζωής δεν βρίκσεται στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Θεός την έχει βάλει παντού.''
Sellers Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάλι αν στην φράση αντικαταστήσουμε το ''Ο Θεός την έχει βάλει'' με το πιο απλό ''βρίσκεται'' νομίζω ότι θα συμφωνήσω καθολικά μαζί της. Που έτσι κι αλλιώς, η μετέπειτα συζήτηση μικρού-γέρου, σου δίνει να καταλάβεις πως ούτε ο μικρός πιστεύει στον Θεό μιας και ο παππούς του λέει: ''Καταλαβαίνω πως πιστεύεις σε κάτι ανώτερο το οποίο δεν σε πειράζει να αποκαλούμε εμείς οι υπόλοιποι Θεό.'' Κάπως έτσι... Όπως και να έχει, νομίζω πως κρύβει πολλά απο πίσω. Αν θες δες το σαν ''η χαρά της ζωής δεν κρύβεται ΜΟΝΟ στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά παντού''. Έτσι, όπως κάποιοι διαλέγουν να αφήσουν 5-10 πράγματα και να επιλέξουν κάποια άλλα, έτσι και ο τύπος άφησε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και προτίμησε κάποια άλλα. Μην μου πεις ότι αν είχες τα κότσια δεν θα έκανες και εσύ κάτι τέτοιο. Εγώ το είδα σαν μια μορφή αυτοκτονίας. Σκότωσε την παλιά του ζωή και ξεκίνησε κάτι καινούργιο.
Chrisxxx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάλι αν στην φράση αντικαταστήσουμε το ''Ο Θεός την έχει βάλει'' με το πιο απλό ''βρίσκεται'' νομίζω ότι θα συμφωνήσω καθολικά μαζί της. Που έτσι κι αλλιώς, η μετέπειτα συζήτηση μικρού-γέρου, σου δίνει να καταλάβεις πως ούτε ο μικρός πιστεύει στον Θεό μιας και ο παππούς του λέει: ''Καταλαβαίνω πως πιστεύεις σε κάτι ανώτερο το οποίο δεν σε πειράζει να αποκαλούμε εμείς οι υπόλοιποι Θεό.'' Κάπως έτσι... Όπως και να έχει, νομίζω πως κρύβει πολλά απο πίσω. Αν θες δες το σαν ''η χαρά της ζωής δεν κρύβεται ΜΟΝΟ στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά παντού''. Έτσι, όπως κάποιοι διαλέγουν να αφήσουν 5-10 πράγματα και να επιλέξουν κάποια άλλα, έτσι και ο τύπος άφησε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και προτίμησε κάποια άλλα. Μην μου πεις ότι αν είχες τα κότσια δεν θα έκανες και εσύ κάτι τέτοιο. Εγώ το είδα σαν μια μορφή αυτοκτονίας. Σκότωσε την παλιά του ζωή και ξεκίνησε κάτι καινούργιο. Ναι ειναι μια μορφη αυτοκτονίας ή μια ανάγκη αποξένωσης μια ταση φυγής από πράγματα και καταστασεις που δεν τον καλύπτουν. Στην αρχή ο ήρωας εμφανίζει μια αντιπάθεια προς το συγχρονο τρόπο ζωής, την καριέρα και τους γονείς του.. Ολα αυτά δικαιολογουνται γιατί δεν θέλει να ζησει συμβατικά, δεν τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις υποκρισίας που θα πρεπει να δημιουργήσει για να ανέβει επαγγελματικά ενώ τα παιδικά του τραυματα ειναι φανερά. Αποφασίζει λοιπον να φυγει από ολα αυτα. Στη διάρκεια των ταξιδιών του γνωριζει ενδιαφέροντα άτομα, τον γέρο, τους "αγροτες", το ζευγάρι των χίπηδων και τελος τη μικρή κοπελα που ειναι ερωτευμένη μαζι του. Δημιουργεί σχέσεις φιλικές με όλους αλλά τελικά δεν καταφέρνει να μείνει κάπου και επιλέγει την αποξένωση από καθετι ζωντανό. Στη διαρκεια των ταξιδιών του εζησε μοναδικές εμπειρίες όμως τι νοημα εχουν όλα αυτά αν δεν μπορείς να τα μοιραστείς με κάποιον αλλο; Τι νόημα έχει να δεις κάτι μοναδικό, να κάνεις κατι όμορφο αν δεν μπορεις να μοιραστείς τη χαρα σου με ατομα που αγαπας και σε αγαπανε;
V for Vagelis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Στη διαρκεια των ταξιδιών του εζησε μοναδικές εμπειρίες όμως τι νοημα εχουν όλα αυτά αν δεν μπορείς να τα μοιραστείς με κάποιον αλλο; Τι νόημα έχει να δεις κάτι μοναδικό, να κάνεις κατι όμορφο αν δεν μπορεις να μοιραστείς τη χαρα σου με ατομα που αγαπας και σε αγαπανε; Μα σ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε και ο ίδιος, σύμφωνα με τη ταινία τουλάχιστον. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=yx1wAsYjnxA[/ame] Πάντως εμένα με είχε ταρακουνήσει αρκετά η ταινία όταν την είδα πριν κανα 2 χρόνια. Δεν είναι και δύσκολο στις μέρες μας να ταυτιστείς με τον Κρίστοφερ.
Chrisxxx Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Mα γι'αυτο λέω οτι αν και τη βρηκα εξαιρετική ταινια δεν θα μου αρεσε ως σταση ζωης.
Sugizo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Είμαι γεννημένος το 1982, και μικρός έβλεπα μια ταινία παιδική που εξιστορούσε τις περιπέτεις του Οδυσσέα. Όχι την "Οδύσσεια του Διαστήματος"!!! Ήταν μια ταινία, μεταγλωτισμένη για τα κατορθώματα του Οδυσσέα, "ντυμένη" με κομμάτια του ζαν μισέλ ζαρ, με εικόνα χαρακτήρων που θα θεωρήσω ότι ήταν πρόγονος του Σάουθ Παρκ.Την είχα δει και σε ενοικίαση βιντεοκασσέτας, αλλά και στην τηλεόραση σε ένα παρακμιακό κανάλι, το οποίο έπαιζε μόνο παιδικά, ονόματι Πάουερ ΤιΒι.(εξέπεμπε μόνο κατά Μακεδονία μεριά).Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, έστω και τίτλο, ας με βοηθήσει, μιας και επειδή είμαι δάσκαλος θέλω να την προβάλλω στα παιδιά της Γ΄ τάξης του σχολείου μου. Ευχαριστώ πολύ και καλό μεσημέρι. λίγο άκυρο που το ρωτάς εδώ αλλα εάν δεν κάνω λάθος ήταν το "Σεβάχ ο θαλασσινός" και το κομμάτι που έπαιζε συνήθως ήταν το Oxygene 2 υ.γ όχι και παρακμιακό το Power TV
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.