poulinos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Βασικα τo margin σου ειναι οριακα απαραδεκτο....... αλλα δε μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα αν δε μιλησεις με το παροχο σου, αληθεια γιατι εχεις τοσο πολυ θορυβο ενω εχεις τοσο μικρη αποσταση απο το ΑΚ σου? Βασικα εχεις 7 φορες πιο πολυ θορυβο απο normal margin του ΟΤΕ. το παιδι εννοει οτι εχει 11 attenuation και 30 db margin και ειναι απολυτως φυσιολογικο για 2 megabit.αμα ειναι διπλα στο αστικο κεντρο εδν παιζει ρολο αν ειναι καστορια.και εφοσον εχει 2 mbit ειναι απολυτως λογικο να εχει margin 30 sto down.αμα παει στα 24 mbit εκει θα πεσει ειτε 6 ειτε 8-9 αναλογως εταρεια.οσο πιο μεγαλο margin τοσο το καλυτερο.
ubuntubu Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Βασικα τo margin σου ειναι οριακα απαραδεκτο....... αλλα δε μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα αν δε μιλησεις με το παροχο σου, αληθεια γιατι εχεις τοσο πολυ θορυβο ενω εχεις τοσο μικρη αποσταση απο το ΑΚ σου? Βασικα εχεις 7 φορες πιο πολυ θορυβο απο normal margin του ΟΤΕ. Ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα απο τα λεγόμενα σου. http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats.htm#SNR http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205
lak10 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 παιδια εγω παντως δεν εχω καθολου αποσυνδεσεις και πιανω 220 kb το μεγιστο της γραμμης μου. να πω οτι με τον linksys wag160n ειχα λιγοτερο attenuation προσωρινα εχω speedtouch 585 v6 Uptime: 3 days, 5:44:26 Modulation: G.992.1 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 256 / 2.048 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 519,67 / 11,77 Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,0 / 8,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 14,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 30,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 9 HEC Errors (Up/Down): 0 / 7
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 παιδια εγω παντως δεν εχω καθολου αποσυνδεσεις και πιανω 220 kb το μεγιστο της γραμμης μου. να πω οτι με τον linksys wag160n ειχα λιγοτερο attenuation προσωρινα εχω speedtouch 585 v6 Uptime: 3 days, 5:44:26 Modulation: G.992.1 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 256 / 2.048 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 519,67 / 11,77 Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,0 / 8,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 14,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 31,0 / 30,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 0 CRC Errors (Up/Down): 0 / 9 HEC Errors (Up/Down): 0 / 7 ειτε speedtouch ειτε linksys στσα 2 mbit και με 30 margin ε αμα ειχες αποσυνδεσεις την κατσαμε.οταν πας μεχρι 24 τοτε βλεπουμε αν και με 14,5 attenuation ολα οκ.καθε ρουτερ διαβαζει διαφορετικα το snr kai to attenuation
lak10 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 ειτε speedtouch ειτε linksys στσα 2 mbit και με 30 margin ε αμα ειχες αποσυνδεσεις την κατσαμε.οταν πας μεχρι 24 τοτε βλεπουμε αν και με 14,5 attenuation ολα οκ.καθε ρουτερ διαβαζει διαφορετικα το snr kai to attenuation Σκοπευω να παω στα 24mbps οταν αξιωθει ο ΟΤΕ να φερει της μεγαλες ταχυτητες στην περιοχη μου. Παντως με βαση το Τεστ του adslgr.com απεχω 797 μετρα απο το dslam και θα πιανω 23mbps απο τα 24
100 010 00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Παιδες σορρυ εχετε δικιο, τωρα συνηλθα, διοτι ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι (o παπαρας εξηγουσα το αντιθετο). Λοιπον η διακυμανση του noise margin ειναι της σχεσης signal to noise ratio και εχει απολυτη σχεση με το transmit power που οσο πιο υψηλο τοσο περισοτερο θορυβο γραμμης, minus attenuattion. Δηλαδη οσο πιο υψηλο, τοσο καλυτερα. Στη τιμη των 30db σημαινει οτι οτι το σημα του ειναι 1000 φορες πιο δυνατο απο το θορυβο της γραμμης. Η τιμη αφορα καθαρα ποιοτητα γραμμης και δεν υπαρχει standard. Το οριο ειναι 6-30db (με σπανιες περιπτωσεις παραπανω απο 30, συνηθως οταν εισαι πολυ κοντα σε αστικο κεντρο), με 6 το χειροτερο και αποσυνδεσεις, οριο αποσυνδεσεων τα 9db και θεωρητικη καλυτερη μετρηση θορυβου στα 12db. Τωρα αν ρωτησετε γιατι η forthnet δεν πεφτει με 6, ειναι γιατι βαζει ψευτικο θορυβο στη γραμμη. Δε γνωριζω πως το πετυχαινει. Τεχνικα αυτο που μας σωζει και εχουμε dsl, ειναι οτι η μεταφορα δεδομενων μεσω twisted pairs σε τηλεφωνικα, γινετε με "differential phase" (διαφορα φασης) που στην ουσια στα 6db μεταφερετε σε αντιτροφη φασης και ακυρωση του θορυβου noise margin = transmit power - line attenuation
lak10 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Παιδες σορρυ εχετε δικιο, τωρα συνηλθα, διοτι ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι (o παπαρας εξηγουσα το αντιθετο). Λοιπον η διακυμανση του noise margin ειναι της σχεσης signal to noise ratio και εχει απολυτη σχεση με το transmit power που οσο πιο υψηλο τοσο περισοτερο θορυβο γραμμης, minus attenuattion. Δηλαδη οσο πιο υψηλο, τοσο καλυτερα. Στη τιμη των 30db σημαινει οτι οτι το σημα του ειναι 1000 φορες πιο δυνατο απο το θορυβο της γραμμης. Η τιμη αφορα καθαρα ποιοτητα γραμμης και δεν υπαρχει standard. Το οριο ειναι 6-30db (με σπανιες περιπτωσεις παραπανω απο 30, συνηθως οταν εισαι πολυ κοντα σε αστικο κεντρο), με 6 το χειροτερο και αποσυνδεσεις, οριο αποσυνδεσεων τα 9db και θεωρητικη καλυτερη μετρηση θορυβου στα 12db. Τωρα αν ρωτησετε γιατι η forthnet δεν πεφτει με 6, ειναι γιατι βαζει ψευτικο θορυβο στη γραμμη. Δε γνωριζω πως το πετυχαινει. Τεχνικα αυτο που μας σωζει και εχουμε dsl, ειναι οτι η μεταφορα δεδομενων μεσω twisted pairs σε τηλεφωνικα, γινετε με "differential phase" (διαφορα φασης) που στην ουσια στα 6db μεταφερετε σε αντιτροφη φασης και ακυρωση του θορυβου noise margin = transmit power - line attenuation αρα εικμαι οκ και για 24:-) με κστατοπησες ευχαριστω πολυ
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Σκοπευω να παω στα 24mbps οταν αξιωθει ο ΟΤΕ να φερει της μεγαλες ταχυτητες στην περιοχη μου. Παντως με βαση το Τεστ του adslgr.com απεχω 797 μετρα απο το dslam και θα πιανω 23mbps απο τα 24 στα 800 μετρα χλωμο να παιξεις παραπανω απο 20.αλλο τι λεει το τεστ και αλλο τι γινεται στην πραγματικοτητα.οποτε βλεπω 23 και πανω συνηθως το κτιριο του οτε ειναι σε αποσταση οφθαλμου απο το χρηστη.επισης ναι θεωρητικα θα παιξεις μια χαρα. τωρα για το 6 margin.μια τελειως stable γραμμη θα παιξει και με λιγοτερο απο 6 margin .υπαρχουν και ατομα που το ριχνουν στα 4 και παιζουν αλλα αμα το παρακανεις ενα απο τα 2 γινετε.η απειρα crc errors η χανεις sync.και εξαρτατε βεβαια απο τον ρουτερ.
lak10 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 στα 800 μετρα χλωμο να παιξεις παραπανω απο 20.αλλο τι λεει το τεστ και αλλο τι γινεται στην πραγματικοτητα.οποτε βλεπω 23 και πανω συνηθως το κτιριο του οτε ειναι σε αποσταση οφθαλμου απο το χρηστη.επισης ναι θεωρητικα θα παιξεις μια χαρα.τωρα για το 6 margin.μια τελειως stable γραμμη θα παιξει και με λιγοτερο απο 6 margin .υπαρχουν και ατομα που το ριχνουν στα 4 και παιζουν αλλα αμα το παρακανεις ενα απο τα 2 γινετε.η απειρα crc errors η χανεις sync.και εξαρτατε βεβαια απο τον ρουτερ. βασικα το κτηριο του Πτε που ειναι τα τερματικα ειναι απεναντι απο το σπιτι μου και μας χωριζει ενας χειμαρος δεν ειναι μακρια
ubuntubu Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Παιδες σορρυ εχετε δικιο, τωρα συνηλθα, διοτι ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι (o παπαρας εξηγουσα το αντιθετο). Λοιπον η διακυμανση του noise margin ειναι της σχεσης signal to noise ratio και εχει απολυτη σχεση με το transmit power που οσο πιο υψηλο τοσο περισοτερο θορυβο γραμμης, minus attenuattion. Δηλαδη οσο πιο υψηλο, τοσο καλυτερα. Στη τιμη των 30db σημαινει οτι οτι το σημα του ειναι 1000 φορες πιο δυνατο απο το θορυβο της γραμμης. Η τιμη αφορα καθαρα ποιοτητα γραμμης και δεν υπαρχει standard. Το οριο ειναι 6-30db (με σπανιες περιπτωσεις παραπανω απο 30, συνηθως οταν εισαι πολυ κοντα σε αστικο κεντρο), με 6 το χειροτερο και αποσυνδεσεις, οριο αποσυνδεσεων τα 9db και θεωρητικη καλυτερη μετρηση θορυβου στα 12db. Τωρα αν ρωτησετε γιατι η forthnet δεν πεφτει με 6, ειναι γιατι βαζει ψευτικο θορυβο στη γραμμη. Δε γνωριζω πως το πετυχαινει. Τεχνικα αυτο που μας σωζει και εχουμε dsl, ειναι οτι η μεταφορα δεδομενων μεσω twisted pairs σε τηλεφωνικα, γινετε με "differential phase" (διαφορα φασης) που στην ουσια στα 6db μεταφερετε σε αντιτροφη φασης και ακυρωση του θορυβου noise margin = transmit power - line attenuation Αφού δεν τό'χεις ,τι παιδεύεσαι ...
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 ελα μην αρχισουν παλι οι μπηχτες κτλ και σβηνουμε posts
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.