Προς το περιεχόμενο

σχετικά με άδειες χρήσης Windows

cyber_katsarida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είχα αγοράσει παλαιότερα κάποιους υπολογιστές οι οποίοι είχαν τα winXP.

τώρα ήρθε καιρός να αντικατασταθούνε με καινούργιους.

μπορώ να χρησιμοποιήσω τις άδειες χρήσης των win από τους παλιούς υπολογιστές;

Δημοσ.

Εαν τα windows ηταν περασμενα απο τον κατασκευαστη ή τα ειχες αγορασει για το συγεκριμενο μηχανημα (εκδοσεις dsp) θεωρητικα δεν μπορεις αλλα πρακτικα γινεται.Αν δεν σου δεχοντε το key τα windows επειδη σου λενε οτι χρησιμοποιειται παιρνεις τηλ την Microsoft λες οτι ταχα σου καηκε η μητρικη και εκανες format και σου δινουν αλλο key.

Δημοσ.

τα win ήταν περασμένα από το κατάστημα (μαζί με τους υπολογιστές πακέτο).

δηλαδή αν κατάλαβα καλα, θεωρητικά πρέπει να πάρω νέες άδειες;

βασικά αυτό μου με ενδιαφέρει ειναι οι υπολογιστές αυτοί λόγω του ότι χρησιμοποιούνται για δουλειά, να είναι νόμιμοι.

αλλιώς βάζω και πειρατικά και δεν ασχολούμαι με ενεργοποιήσεις και τηλέφωνα στη MS.(για το πρακτικό μέρος που αναφέρθηκε)

αλλά θέλω να φαίνονται νόμιμα(σε ενδεχόμενο έλεγχο πχ).

Δημοσ.
τα win ήταν περασμένα από το κατάστημα (μαζί με τους υπολογιστές πακέτο).

δηλαδή αν κατάλαβα καλα, θεωρητικά πρέπει να πάρω νέες άδειες;

βασικά αυτό μου με ενδιαφέρει ειναι οι υπολογιστές αυτοί λόγω του ότι χρησιμοποιούνται για δουλειά, να είναι νόμιμοι.

αλλιώς βάζω και πειρατικά και δεν ασχολούμαι με ενεργοποιήσεις και τηλέφωνα στη MS.(για το πρακτικό μέρος που αναφέρθηκε)

αλλά θέλω να φαίνονται νόμιμα(σε ενδεχόμενο έλεγχο πχ).

Καλα καταλαβες αλλα ειναι πιο απλο να κανεις οτι σου ειπα.Το εκανα εγω με vista οταν αλλαξα pc με αυτοματοποιημενη διαδικασια τηλεφωνικη με Microsoft.Tα πειρατικα παντα υπαρχει τροπος να αποκαλυφτουν.

Δημοσ.

Αφού ήταν προεγκατεστημένα τότε νομικά πρέπει να αγοράσεις νέες άδειες. Επιπλέον, με τα καινούρια μηχανήματα δικαιούσε άδειες DSP οι οποίες είναι φθηνότερες μεν αλλά δεν μεταφέρονται από μηχάνημα σε μηχάνημα όπως θα ήθελες να κάνεις τώρα. Για να μπορείς να μεταφέρεις την άδεια σε άλλο μηχάνημα μελλοντικά θα πρέπει να αγοράσεις άδειες Retail. Αυτά είναι τα τυπικά. Τώρα αν μπορείς να ξεκολήσεις το χαρτάκι που έχει το COA (serial number των windows) και να το κολήσεις στα νέα μηχανήματα κάνοντας νέα ενεργοποιήση, θα είσαι εντάξει.

Δημοσ.

γιατι δεν αντιγραφεις τα κλειδια των αλλων μηχανηματων ? λογικα θα δουλευουν και θα φαινεται το μηχανημα οκ

Δημοσ.

οκ παιδιά κατάλαβα.

δε θέλω να αγοράσω άδειες τώρα μιας και δε θέλω τα vista αλλά χp(δε νομίζω να πουλάνε ακόμα xp,τουλάχιστον δεν είδα εγώ).

και επίσης σύντομα βγαίνουν τα 7.κι άλλα λεφτά εκεί; δε νομίζω.:mad:

οπότε τη βγάζω με τις παλιές άδειες.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:49 ----------

γιατι δεν αντιγραφεις τα κλειδια των αλλων μηχανηματων ? λογικα θα δουλευουν και θα φαινεται το μηχανημα οκ

τι εννοείς; μπερδεύτηκα

Δημοσ.

ωπα, το οτι πηρε τα windows μαζι με τα μηχανηματα δεν σημαινει οτι ειναι και προεγκατεστημενα απο τον κατασκευαστη!

και εγω οταν πουλαω ενα pc του βαζω παντα αυθεντικα, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το βαλει αλλου αργοτερα!

αυτο γινεται για ευκολια του χρηστη (που ισως να μην ξερει να στησει το λειτουργικο) και για να δεις οτι ολα πανε καλα!

αυτο φανταζομαι οτι ισχυει στις εκδοσεις που δινουν ενα γκρι cd που λεει οτι ειναι προεγκατεστημενο, εχει λογοτυπο της εταιριας κλπ...αν εχεις αυθεντικο cd και αυτοκολλητο δεν βλεπω ποιος ο λογος να σου πουν οτι ειναι παρανομο!

αλλωστε, το dsp δεν σημαινει οτι δεν το βαζεις αλλου αλλα οτι παει με νέο Η/Υ εξ ου και η διαφορα τιμης (σαν επιδοτηση για αγορα, ωστε να σε δελεασει να βαλεις MS)

Δημοσ.
ωπα, το οτι πηρε τα windows μαζι με τα μηχανηματα δεν σημαινει οτι ειναι και προεγκατεστημενα απο τον κατασκευαστη!

και εγω οταν πουλαω ενα pc του βαζω παντα αυθεντικα, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να το βαλει αλλου αργοτερα!

αυτο γινεται για ευκολια του χρηστη (που ισως να μην ξερει να στησει το λειτουργικο) και για να δεις οτι ολα πανε καλα!

αυτο φανταζομαι οτι ισχυει στις εκδοσεις που δινουν ενα γκρι cd που λεει οτι ειναι προεγκατεστημενο, εχει λογοτυπο της εταιριας κλπ...αν εχεις αυθεντικο cd και αυτοκολλητο δεν βλεπω ποιος ο λογος να σου πουν οτι ειναι παρανομο!

αλλωστε, το dsp δεν σημαινει οτι δεν το βαζεις αλλου αλλα οτι παει με νέο Η/Υ εξ ου και η διαφορα τιμης (σαν επιδοτηση για αγορα, ωστε να σε δελεασει να βαλεις MS)

Σε πραγματικό έλεγχο (που δεν θα γίνει ποτέ) θα πρέπει να φαίνεται στο τιμολόγιο αγοράς και η άδεια χρήσης των Windows (DSP) ΕΚΤΟΣ κι αν αυτά είναι OEM και ήρθαν εγκατεστημένα με νέο υπολογιστή.

Όπως λένε και σε ένα forum: OEM or DSP version also has to die with a PC.

Συνεπώς ΔΕΝ μπορείς να τα βάλεις αλλού αργότερα.

Πιο αναλυτικά : http://www.microsoft.com/gulf/Legalization/FAQ.aspx

http://www.softwareoutlet.com/soldas.htm

Από http://www.adslgr.com

Άδειες DSP: Ερχονται με ολόκληρο υπολογιστή και είναι έγκυρες όσο υπάρχει αυτός ο υπολογιστής. Αν κάποιο κομμάτι hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό αυτού αντικατασταθεί με άλλο, τότε απαιτείται η αγορά νέας άδειας.

Άδειες OEM: Έρχονται με κάποιο "υλικό" (hardware) που βρίσκεται μέσα στο εσωτερικό του υπολογιστή (προσοχή όχι καλώδιο USB). Το υλικό αυτό πρέπει να είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του υπολογιστή για να είναι έγκυρη η άδεια. Η άδεια μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο υπολογιστή εφόσον μεταφερθεί και το υλικό. Αν το υλικό αντικατασταθεί με άλλο η άδεια πάυει να ισχύει.

Αν και νομίζω ότι τα παραπάνω είναι εντελώς αντίθετα...

Δημοσ.

απο αδιες κτλ δεν ξερω (dsb bbb και τιτιτ)

απλος αν αντιγραψεις το κωδικο με το tunel up (καπως εστι λεγεται το προγραμμα) ,οταν βαλεις το cd των windows με τους προηγουμενους κωδ. στον ελενχο θα βγουν αφεντικα

αυτο ενοω cyber ,τωρα τη γινεται με τους ελενχους κτλ δεν ξερω γιατι όπως ειπε καποιος ποιο πανω γινεται κατι με τις αποδειξεις ,απλος με αυτο το τροπο η m. τα βλεπει ως αφεντικα (στην αρχη δεν ειχες αναφερθει οτι ειναι για επαγγελματικους λογους)

Δημοσ.

Τα OEM licenses είναι δεμένα με τη μητρική, τέλος. Ξεχάστε αυτά που γράφονται από εδώ κι από εκεί και το γενικό όρο "υλικό". Αν αλλάξεις μητρική στο μηχάνημα νομικά παύουν να υφίστανται (εξαιρείται ΜΟΝΟ η περίπτωση ελαττωματικής μητρικής). Το έχει πει η ίδια η Ms.

Συνήθως τα λειτουργικά που έρχονται προεγκατεστημένα στα μηχανήματα είναι ΟΕΜ, διότι αυτό είναι νόμιμο κι έρχονται και φτηνότερα. Μπορείς εύκολα να δεις αν είναι ΟΕΜ αυτά που έχεις.

Δημοσ.

συνη8ως ομως τα oem ειναι σε branded pcs στα οποια εννοειται οτι το SN ΔΕΝ παιζει σε αλλα cd, συνεπως αν εχει οντως αγορασει το μηχανημα ο φιλος απο μαγαζι της περιοχης αλλα ειχε μεσα dsp, τοτε ποιοσ ο λογος να μην μπορει να τα μεταφερει?

highlander αναποδα ισχυει αυτο που λες, η ΟΕΜ ερχεται με το pc και συμφωνα με την MS ΔΕΝ αλλαζει (No, OEM is not a legalization option for existing PCs. OEM can only be purchased pre-installed with New PCs and it is only intended to be sold to manufacturers or system builders who are building machines for their customers; end users should not buy OEM system builder software.)

στις DSP αγοράζεις μαζί με τουλάχιστον ενα part (παλιοτερα σου πούλαγαν ενα ide καλωδιο.....), σε αυτη την περίπτωση δεν καταλαβαίνω γιατι αν αλλάξω pc να μην κρατήσω και την άδεια αφού αυτή ειναι ανεξάρτητη απο το μηχάνημα!

αλλωστε, οι OEM ειναι για τους κατασκευαστές οπως λέει και η MS, δηλαδη οταν παιρνεις ενα cd με εγκατεστημένα τα πάντα (πως ειναι τα branded desktops η οι φορητοί), οπου θεωρητικά με πατέντες θα μπορούσες να τα εγκαταστήσεις σε αλλο Η/Υ....

σχετικά με τον έλεγχο, κανεις λάθος οτι δεν γίνεται, πρόσφατα το υπουργειο οικονομικών έστειλε σε αρκετούς λίστα και υπεύθυνη δήλωση στην οποια ζητούσαν να αναγράφονται ποσοι Η/Υ υπάρχουν, πόσοι servers, τι λειτουργικά εχουν τα τερματικά και ο σερβερ, τον κωδικο του κάθε αυτοκόλλητου, τη άλλες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες και με πόσες άδειες χρήσης (δεν αγοράζουμε ενα office/corel/photoshop για 10 pc, αγοράζουμε 1 cd και 9 επιπλέον άδειες)

στο τελος αναγραφεται οτι αν δεν συμπληρωθεί η λίστα και η δήλωση τότε η εταιρία θα περάσει απο έλεγχο ποιο σύντομα απο οτι άλλες....

δηλαδη, συμπληρώνεις και θα περάσουμε η δεν συμπληρώνεις και ερχομαστε!

εγω παντως σε όλους εχω αυθεντικά και εννοείται openoffice

Δημοσ.
αν εχει οντως αγορασει το μηχανημα ο φιλος απο μαγαζι της περιοχης αλλα ειχε μεσα dsp, τοτε ποιοσ ο λογος να μην μπορει να τα μεταφερει?

Δεν υπάρχουν "Windows DSP", περί των ΟΕΜ πρόκειται. Έχω διαβάσει από FAQ της Ms πως ο όρος DSP και κάποιοι άλλοι είναι εφευρήματα κάποιων για να πουλάνε δήθεν φτηνές κόπιες στο διαδίκτυο κυρίως (περί νομιμότητας προσοχή + "too good to be true", λέει η Ms). Η άδεια χρήσης και τα κλειδιά είναι ΟΕΜ. Το μόνο που διαφέρει ενίοτε είναι το ποιός τα εγκατέστησε (manufacturers or system builders).

Δεν είναι μεταφέρσιμα, τέλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...