Προς το περιεχόμενο

εισαγωγη αυτοκινητου

fonsde

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι , ως ιδιωτης μπορω ο ιδιος να παω και να φερω το αμακσι απο γερμανια στο ονομα μου?

γιατι νομιζω ο μαντρας μου ελεγε πως δεν μπορω.

αμακσι κατω τον 6 μηνων δηλαδη θα πληρωσω το φπα ελλαδα

Δημοσ.

Αμάξι κάτω άπο 6 μήνες δεν μπορείς... Σίγουρα...

Αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω 2-3 που κάνουν αυτή την δουλειά και θα στο φέρουν έτοιμο με ελληνικές πινακίδες και τα πάντα έτοιμα με πολύ μικρή χρηματική επιβάρυνση...

Αν όντως το σκέφτεσαι σοβαρά στείλε πμ...

ΥΓ. δεν έχω καμία σχέση με αυτούς... Απλά μέχρι τώρα μου έχουν κατεβάσει 2-3 αμάξια..

Δημοσ.

ειναι η εποχη που συμφερει να φερεις απ εξω...μιας και μεχρι 7 αυγουστου εχεις 50% μειωση στα τελη ταξινομησης...

βασικα τι αυτοκ.θες να φερεις κ θες να ναι και καινουργιο?συνηθως δεν βγαινει πιο φτηνο στην γερμανια αν ειναι εντελως καινουργιο.αν και τωρα με την μειωση 50% ισως να βγαινει λιγο φτηνοτερο... http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092_15999.asp

Δημοσ.
Αμάξι κάτω άπο 6 μήνες δεν μπορείς... Σίγουρα...

Γιατι δεν μπορεις?? Ελεος.

Το δικο μας απο κει το πηραμε και το εκτελωνισαμε πριν κλεισει μηνα.

Τωρα το να του προτεινεις να σκασει κανα 2χιλιαρο νταβατζιλικη στους μαντραδες...:-(

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:56 ----------

ειναι η εποχη που συμφερει να φερεις απ εξω...μιας και μεχρι 7 αυγουστου εχεις 50% μειωση στα τελη ταξινομησης...

βασικα τι αυτοκ.θες να φερεις κ θες να ναι και καινουργιο?συνηθως δεν βγαινει πιο φτηνο στην γερμανια αν ειναι εντελως καινουργιο.αν και τωρα με την μειωση 50% ισως να βγαινει λιγο φτηνοτερο... http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092_15999.asp

Μωρε συμφερει και παρασυμφερει, και ασε το autotriti να ξυνεται...Βεβαια μιλωντας παντα για αυτοκινητα μεγαλου κυβισμου..

Ακομα περισσοτερο συμφερει η αγορα ελαφρως μεταχειρισμενων μερσεντες (στη συγκεκριμενη μαρκα βρισκεις μεταχειρισμενα σε πααρα πολυ καλες τιμες).

Δημοσ.

Για εισαγωγή αυτοκινήτων διαβάστε εδώ:

http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/efk/efk5.htm

Λέει πως για αυτοκίνητο κάτω των 6 μηνών ή με λιγότερα από 6000χλμ ΦΠΑ πρέπει να πληρωθεί στην Ελλάδα.

Με το ΦΠΑ Chris 85 τί κάνατε? Το αγοράσατε χωρίς να πληρώσετε ΦΠΑ στη χώρα προέλευσης?

Για την ακρίβεια αντιγράφω από το link:

"Όταν τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Φ.Π.Α. είναι καινούργια, έχουν διανύσει δηλαδή, κατά την άφιξή τους στη χώρα μας, λιγότερα από 6.000 χιλιόμετρα ή δεν έχουν παρέλθει έξι (6) μήνες από τη θέση τους σε πρώτη κυκλοφορία, επιβαρύνονται στην Ελλάδα με συντελεστή Φ.Π.Α. δεκαεννέα τοις εκατό (19%). Βάση υπολογισμού του Φ.Π.Α. (φορολογητέα αξία), αποτελεί η αξία αγοράς, η οποία προκύπτει από το τιμολόγιο αγοράς, προσαυξημένη με οποιαδήποτε παροχή ή λοιπά έξοδα που συνδέονται άμεσα με την αγορά αυτή και με τα οποία επιβαρύνει ο προμηθευτής των αγαθών τον αγοραστή.

Για τα καινούργια αυτοκίνητα σε περίπτωση που έχει καταβληθεί από τον αγοραστή ο Φ.Π.Α. και στο Κράτος-Μέλος αγοράς, χορηγείται σε αυτόν, κατόπιν αιτήσεώς του από το Ελληνικό Τελωνείο, στο οποίο καταβάλλει το Φ.Π.Α., βεβαίωση για την καταβολή αυτή προκειμένου να διεκδικήσει την επιστροφή του Φ.Π.Α. που κατέβαλε στο Κράτος - Μέλος αγοράς (εφόσον βεβαίως προβλέπεται κάτι τέτοιο από την εσωτερική νομοθεσία του κράτους αυτού).

Όταν τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Φ.Π.Α., είναι μεταχειρισμένα, έχουν διανύσει δηλαδή, κατά την άφιξή τους στη χώρα μας, περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα και έχουν παρέλθει περισσότεροι από έξι (6) μήνες, από τη θέση τους σε πρώτη κυκλοφορία, δεν καταβάλλεται Φ.Π.Α. στην Ελλάδα, αλλά στη χώρα αγοράς του αυτοκινήτου.

Όταν ο εγκατεστημένος στην Κοινότητα πωλητής είναι ιδιώτης και για την πώληση συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό, απαιτείται η θεώρησή του από Ελληνική Προξενική Αρχή, παρουσία του αγοραστή στο Κράτος - Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται η πώληση."

Δημοσ.

To Φπα το πληρωνεις οπου θελεις εσυ. Οι εταιριες σου δινουν αυτη τη δυνατοτητα, να πληρωσεις το ΦΠΑ στη χωρα που θελεις.

Δημοσ.

chris πες μου την αγορα σου,ποτε εγινε εκτελωνισμος,ποσο εκτελωνιστηκε και ποσο εχει η τιμη chif του αυτοκ.

παντως να υπενθυμισω οτι δεν εχει πολλα χρονια που αλλαξαν λιγο τους νομους για εκτελωνισμο

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω για τους έξη μήνες από την ημέρα έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το καθεστώς που υφίσταται στην προκείμενη περίπτωση. Κατά τα άλλα, φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις αυτοκίνητο μέχρι 5 ετών λόγω αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αυτά προσωπικά γνωρίζω.

Δημοσ.
Δεν γνωρίζω για τους έξη μήνες από την ημέρα έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το καθεστώς που υφίσταται στην προκείμενη περίπτωση. Κατά τα άλλα, φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις αυτοκίνητο μέχρι 5 ετών λόγω αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αυτά προσωπικά γνωρίζω.

alex ανέφερες στο προηγούμενο post σου ότι φέρατε και εκτελωνίσατε μόνοι αυτοκίνητο ενός μηνός αν κατάλαβα καλά.

Αν μπορείς πες μας περισσότερες λεπτομέρειες για τον εκτελωνισμό καινούργιου πρακτικά αυτοκινήτου.

Θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο!

Δημοσ.

O εκτελωνισμος εγινε το '04 και δε θυμαμαι ακριβως τις τιμες..το πηραμε ομως απ το εργοστασιο και το εκτελωνισαμε εδω κανονικα. Νομιζω ηταν γυρω στις 4000 ο φορος.

Οπου δεις ''Mehrwertsteuer ausweisbar'' σημαινει οτι μπορεις να πληρωσεις ΦΠΑ στη χωρα σου (στα καινουρια εχω την εντυπωση οτι ισχυει αυτο ουτως η αλλως).

Αλλα το να μην μπορεις να εκτελωνισεις καινουριο αμαξι σαν ιδιωτης, ειναι πρωτακουστο και μαλλον σε δουλευει ο μαντρας.

Δημοσ.
alex ανέφερες στο προηγούμενο post σου ότι φέρατε και εκτελωνίσατε μόνοι αυτοκίνητο ενός μηνός αν κατάλαβα καλά.

Αν μπορείς πες μας περισσότερες λεπτομέρειες για τον εκτελωνισμό καινούργιου πρακτικά αυτοκινήτου.

Θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο!

Δεν αγόρασα για εμένα αυτοκίνητο. Έχω όμως γνωστό που ανέβηκε επάνω, το αγόρασε από Γερμανία, πήγε στο τελωνείο, πλήρωσε κανονικά το φόρο ειδικής κατανάλωσης (κάπως έτσι λέγεται) και έβγαλε πινακίδες ελληνικές. Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό να μην σε αφήνουν αυτοκίνητο μηνός να μην το εισάγεις. Ο μόνος απ' όσο ξέρω περιορισμός είναι, το αυτοκίνητο να μην είναι πάνω από πέντε ετών. Επίσης απ' όσο ξέρω, όσο πιο παλιό είναι τόσο περισσότερο επιβαρύνεται με φόρο στο τελωνείο για λόγους και πάλι αντιρυπαντικούς γιατί παλιότερα ανέβαιναν και κατέβαζαν αυτοκίνητα που ήτανε καρκίνοι τα μοτέρ τους στους ρύπους. Διαφορά στην τιμή θα δεις. Το ύψος όμως για να το ξέρεις πρέπει να ρωτήσεις κάποιον τελωνειακό ή κάποιον που αναλαμβάνει εκτελωνισμούς :) Ρώτησε κάποιον που τα γνωρίζει καλά φίλε μου!

Δημοσ.
Δεν αγόρασα για εμένα αυτοκίνητο. Έχω όμως γνωστό που ανέβηκε επάνω, το αγόρασε από Γερμανία, πήγε στο τελωνείο, πλήρωσε κανονικά το φόρο ειδικής κατανάλωσης (κάπως έτσι λέγεται) και έβγαλε πινακίδες ελληνικές. Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό να μην σε αφήνουν αυτοκίνητο μηνός να μην το εισάγεις. Ο μόνος απ' όσο ξέρω περιορισμός είναι, το αυτοκίνητο να μην είναι πάνω από πέντε ετών. Επίσης απ' όσο ξέρω, όσο πιο παλιό είναι τόσο περισσότερο επιβαρύνεται με φόρο στο τελωνείο για λόγους και πάλι αντιρυπαντικούς γιατί παλιότερα ανέβαιναν και κατέβαζαν αυτοκίνητα που ήτανε καρκίνοι τα μοτέρ τους στους ρύπους. Διαφορά στην τιμή θα δεις. Το ύψος όμως για να το ξέρεις πρέπει να ρωτήσεις κάποιον τελωνειακό ή κάποιον που αναλαμβάνει εκτελωνισμούς :) Ρώτησε κάποιον που τα γνωρίζει καλά φίλε μου!

Εχω την εντυπωση οτι αν το αυτοκινητο δεν ειναι 6μηνων ή δεν εχει καποιο αριθμο χιλιομετρων δεν θεωρειται μεταχειρισμενο ,οποτε η τιμη με βαση την οποια θα γινει εκτελωνισμος θα ειναι η αρχικη εργοστασιακη, κατι που δεν συμφερει

Βεβαια δεν ειμαι 100% σιγουρος, απλα το πηρε καπου το ματι μου καθως σκεφτομουν και εγω για εισαγωγη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...