Προς το περιεχόμενο

Κατασκευη σελιδας-forum

harisg7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχουμε κατοχυρώσει με μερικούς φίλους μια διεύθυνση και θέλουμε να φτιάξουμε ένα forum αρχικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιοποιήσουμε κάτι σε joomla, drupal κλπ ή μπορούμε απλά να εγκαταστήσουμε μόνο το Forum και να γίνει η δουλειά μας;

Αν ναι, τι προτείνετε να βάλουμε; Ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις, που να υποστηρίζουν ελληνικά, και ενδεχομένως να μπορούν να τροποποιηθούν τα templates τους; Κάθε βοήθειά σας πολύτιμη για το γαυρο-forum που φτιάχνουμε... :-D

Δημοσ.

Φυσικά μπορείς να βάλεις ένα σκέτο forum μόνο του. Απλά βάζοντας joomla/drupal/λοιπά CMS προσθέτεις κατιτις παραπάνω στην εμφάνιση της αρχικής σελίδας κυρίως. Αν και τα περισσότερα forum έχουν "πακέτα" για ένα απλό portal.

Από forum ευτυχώς (ή δυστυχώς) υπάρχει μια μεγάλη γκάμα. Από τα πιο γνωστά free είναι το SMF (αρκετά παραμετροποιήσιμο αν ξέρεις λίγο κώδικα) και το phpBB (δεν ξέρω τι παίζει εδώ μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει). Εναλλακτικά πας σε paid λύσεις όπως το vBulletin.

Δημοσ.

Δεν ειναι υποχρεωτικό να εχεις και κάποιο CMS αλλα οπως ειπε και ο macabre προσθέτει κάτι το παραπάνω μια καλή λύση ειναι το phpbb με το joomla ( Δοκιμασμένα πράγματα :-D)

Αλλα απο την στιγμή που θα τα βάλεις μαζί πρέπει να σκεφτείς και την κοινή εμφάνιση.

Συνδυάζοντας το forum και κάποιος CMS σου δύνονται πολλές δυνατότητες για παιρετέρω ανάπτυξη της σελίδας :-D

Δημοσ.

Με tinyportal και SMF είσαι καλυμμένος, δες πχ τη σελίδα μου για να πάρεις μια ιδεα για το πως αναρτώ τα νέα μου αλλα και πως δενει το forum.

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα php BB γιατι ειναι πιο ευκολο να συνδεθει με Joomla αν χρειαστει στο μελλον βάζοντας ενα bridge.

Δημοσ.

Bannerάκια μπορείς να βάλεις δεξιά-αριστερά σε σκέτο SMF ή phpbb; Νομίζω ότι και σκέτο το forum να μπει, στο μέλλον δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσεις το joomla και να τα "δέσεις". Θεωρητικά δηλαδή, με τις λίγες γνώσεις μου, είναι εφικτό...

Δημοσ.

Αν είναι να διαλέξεις σε free, δες και το MyBB. Τρομερό "εργαλείο", που τώρα αρχίζει να δείχνει τι εστί σοβαρό forum. Έχει και δικό του ενσωματωμένο portal.

Αλλιώς SMF με simpleportal.

Δημοσ.

Καλύτερη λύση για ένα εμφανίσημο portal και ένα δυνατό forum και'γω πιστεύω ότι joomla+phpBB είναι κάτι πολύ καλό.Ειδικά για free λύση !

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και απο τη Forumotion! Το forum που έχω στην υπογραφή μου είναι στημένο εκεί. Δίνουν δωρεάν domain www,onomaselidas.forumotion,com, και με 15ευρώ σου δίνουν για 2 χρόνια domain όπως θες, της μορφής www,onomaselidas,com . Οπότε στηνεις το forum σου εκεί, και άμα δεις οτι βγαίνει καλό και σου αρέσει, πληρώνεις και για ένα domain. Αλλιώς κρατάς και το free. Ούτε server πληρώνεις ουτε τίποτα! Και απ'ότι είδα έχουν βγάλει και για blog τώρα, αν θες να φτιάξεις. Δεν συγκρίνεται βέβαια με wordpress, αλλά για κάποιον που θέλει να πληρώσει 15 ευρώ και να έχει blog με δικό του domain δεν είναι κακό..

Επίσης, απο τις καλύτερες πλατφόρμες (επι πληρωμή) είναι το vBulletin. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες, και για μεγάλα forum είναι ο,τι καλύτερο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...