Προς το περιεχόμενο

Acer Aspire 3000 και προβληματα με ασύρματο δίκτυο και Adept Manager.

-0nny

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή το laptop μου, Acer Aspire 3000, δέν άντεχε πλέον τα Win Xp Pro, αποφάσισα να του περάσω την διανομή linux ubuntu 8.04. Τά προβλήματα που αντιμετωπίζω τώρα είναι οτι 1) Ο Adept Manager δεν κάνει εγκατάσταση τα πακέτα που θέλω να εγκαταστήσει, και 2) Δέν μπορώ να συνδεθώ στο internet μέσω του ασύρματου modem/router πού είχε το πακέτο σύνδεσης μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικες διευκρινησεις.

1) Το adept ερχεται προεγκατεστημενο στο kubuntu, Το κανονικο ubuntu εχει το synaptic για αυτη τη δουλεια. Οτι απο τα 2 και να εχεις, βαλε το synaptic για να κανεις την δουλεια σου απο εκει και για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για παντα

>sudo apt-get install synaptic

2) α) Εχεις καρτα mobile internet?

β) Αν οχι, τι τσιπακι φοραει πανω η ασυρματη καρτα που εχεις? Αυτο θα το δεις με ενα απλο:

Αν ειανι σε usb

>lsusb | grep Wireless

και αν ειναι εσωτερικη

>lspci | grep Wireless

(ολα τα παραπανω τα δινεις σε ενα τερματικο)

Μερικες διευκρινησεις.

1) Το adept ερχεται προεγκατεστημενο στο kubuntu, Το κανονικο ubuntu εχει το synaptic για αυτη τη δουλεια. Οτι απο τα 2 και να εχεις, βαλε το synaptic για να κανεις την δουλεια σου απο εκει και για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για παντα

>sudo apt-get install synaptic

2) α) Εχεις καρτα mobile internet?

β) Αν οχι, τι τσιπακι φοραει πανω η ασυρματη καρτα που εχεις? Αυτο θα το δεις με ενα απλο:

Αν ειανι σε usb

>lsusb | grep Wireless

και αν ειναι εσωτερικη

>lspci | grep Wireless

(ολα τα παραπανω τα δινεις σε ενα τερματικο)

Την έδωσα την εντολή και μου έγραψε "00:0b:0 network Controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)"

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:04 ----------

Την έδωσα την εντολή και μου έγραψε "00:0b:0 network Controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)"

Επειδή το laptop μου, Acer Aspire 3000, δέν άντεχε πλέον τα Win Xp Pro, αποφάσισα να του περάσω την διανομή linux ubuntu 8.04. Τά προβλήματα που αντιμετωπίζω τώρα είναι οτι 1) Ο Adept Manager δεν κάνει εγκατάσταση τα πακέτα που θέλω να εγκαταστήσει, και 2) Δέν μπορώ να συνδεθώ στο internet μέσω του ασύρματου modem/router πού είχε το πακέτο σύνδεσης μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χωρις να θελω να βγω εκτος θεματος ...εχω τον acer aspire 3020 με amd sempron 3000 και 1024 mb ram ...μνημη ουσιαστικα εχω προσθεσει..και σηκωνει τα windows vista sp2 ανετοτατα! Πως ειναι δυνατον να μην αντεχε αλλο τα windows xp pro?

Προφανώς το λάπτοπ σου έχει ένα κουμπάκι μπροστά για να ενεργοποιεί το ασύρματο ε;

Στο ubuntu 9.04 δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, βάζεις τους restricted από τον οδηγό και παίζει με τη μία. Αν όχι θέλει κάποιες μόντες. 8.04 έχεις ή 9.04 ? Αν έχεις 8.04 είναι λίγο ιστορία, αλλά με απλά βηματάκια μπορώ να σου πω πως το κάνεις. let us know.

2 τελευταια πραγματακια πριν ξεκινησω το γνωστο τροπαριο για τον network manager.

α) Δες αν ειναι φορτωμενο το αναλογο module με ενα

>lsmod | grep b43

β) Δες αν σκαναρει για δικτυα γυρω του χωρις τη βοηθεια του network manager με ενα

>sudo iwlist scan

Η πρώτη εντολή έφερε το παρακάτω:

rfkill 8592 310 rfkill_input,b43

mac80211 165652 1 b43

led_class 6020 1 b43

input_polldev 5896 1 b43

ssb 34308 1 b43

Η δεύτερη έφερε:

lo Interface doesn't support scanning.

eth0 Interface doesn't support scanning.

wmaster0 Interface doesn't support scanning.

wlan0 No scan results

Απ' ότι κατάλαβα, δεν μπορεί να βρεί δίκτυα απο την κονσόλα, παρόλο που ειναι συνδεδεμένη και λειτουργεί (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα) η κάρτα ασύρματου δικτύου.

Δεν μας είπες, 8.04 ή 9.04 ?

Αν έχεις 8,04 κάνε τα εξής:

http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43#firmware_installation

Κάνε εγκατάσταση όπως σου λέει και ανάλογα τον πυρήνα που έχεις (uname -r για να δεις την έκδοση).

Προυποθέτει να έχεις ίντερνετ (σύνδεσου ενσύρματα προσωρινά, για να κατεβάσεις τα αρχεία που σου λέει).

Κάνε μια επανεκκίνηση και πήγαινε στην κονσόλα και γράψε τα εξής:

>
sudo -i
echo 1 > /proc/acpi/acer/wireless

Λογικά θα σου ανάψει το φωτάκι μπροστά του ασύρματου και πλέον θα μπορείς να συνδεθείς.

Το πρόβλημα σου είναι 99% ότι η κάρτα ασύρματη που φοράει το λάπτοπ ενεργοποιείται μέσω λογισμικού. Γιαυτό και δε μπορείς να βρεις δίκτυο, είναι απενεργοποιημένη.

Για δοκίμασε και εδώ είμαστε.

Το γεγονος οτι δεν βγαζει αποτελεσματα στο σκαναρισμα απο το τερματικο δειχνει οτι ειτε δεν εισαι αρκετα κοντα στο ασυρματο ρουτερ ειτε οτι ο driver δουλευει μεν (ενεργοποιει την καρτα) αλλα δεν σκαναρει. Αν ειναι το 2ο, απλα δεν μας κανει.

Δοκιμασε να κανεις κατι με το b43-cutter και πες μας.

Η έκδοση που έχω είναι η 8.04. Επίσης, το φωτάκι ανάβει, αλλα δέν μου λέει τίποτα για δίκτυο, ακόμα και οταν είναι δίπλα στο router. Με το λάπτοπ ενός φίλου μου (Επίσης Acer Aspire 3000, αλλά με win xp) μπορώ και μπαίνω από απόσταση περίπου 5 μέτρων (με 3 τοίχους στην διαδρομή).

Δεν βάζεις την τελευταία έκδοση την 9.04 που έχει και νεώτερα προγράμματα και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με το hardware σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...