Προς το περιεχόμενο

[split] - Tα καλύτερα παιχνίδια σε Linux (side discussions)

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

nai ki egw auto ekana prin kan postarw edw alla de mou kanei tipota!!!giauto postara...mpas kai mou 3efeugei kati :P h prepei na kanw kati prin apo auto...

Μπες από κονσόλα στο φάκελο και τρέξ'το από εκεί. Θα δεις τί μύνημα λάθους σου βγάζει και θα πράξεις ανάλογα.

Στο φάκελο μπαίνουμε με "cd φάκελος".

Για να τρέξεις ένα εκτελέσιμο αρχείο γράφεις "./όνομαεκτελέσιμου", χωρίς τα θαυμαστικά πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Μπες από κονσόλα στο φάκελο και τρέξ'το από εκεί. Θα δεις τί μύνημα λάθους σου βγάζει και θα πράξεις ανάλογα.

Στο φάκελο μπαίνουμε με "cd φάκελος".

Για να τρέξεις ένα εκτελέσιμο αρχείο γράφεις "./όνομαεκτελέσιμου", χωρίς τα θαυμαστικά πάντα.

kai apo console ta idia mou ekane(kai me sudo).to dokimasa.den to ekana mono me click.

euxaristw pantws gia tis apanthseis...elpizw na bgalw akrh :-P

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...

εγώ κατέβασα το Command & Conquer που υπάρχει πλέον δωρεάν...το έκανα εγκατάσταση με το wine και εφόσον δεν έτρεχε τρέχοντας μέσω του wine...

πρόσθεσα στο -opengl και πλέον παίζω το παιχνίδι στην Ubuntu.

@Blackman

Να σε ρωτήσω...

Το command&conquer το καινούριο;Μέσω wine δεν το παίζεις τώρα;Πως παίζει;καλά ή αργεί αρκετά;Έπρεπε να το κάνεις εγκατάσταση σοτ Ubuntu ή μπορείς να τρέξεις τo ήδη εγκατεστημένο από τα windows;

Sorry αν οι ερωτήσεις μου είναι λίγο χαζές αλλά δεν έχω πολύ εμπειρία στο θέμα :-P

Να κάνω μιά ερώτηση; όταν λέμε οτι ένα παιχνίδι τρέχει με το wine, το κάνουμε κανονικά εγκατάσταση

με τα windows απλά μετα τρέχουμε το παιχνίδι απο το wine ή όλη η διαδικασία της

εγκατάστασης γίνεται μέσω wine.

Να ξέρω αν είναι να το σβήσω τελέιως το παλιοpartition των windows

Thanxxx

Απ' όσο ξέρω η εγκατασταση γίνεται μέσω wine αλλά δεν ξέρω πώς.

!!Κάποιο tutorial-guide καποιος please.!!

Πάντως μην τα σβήσεις για αυτό τα windows. Δεν είναι σίγουρο πως θα δουλέψει ό,τι χρειάζεσαι στο wine

Να κάνω μιά ερώτηση; όταν λέμε οτι ένα παιχνίδι τρέχει με το wine, το κάνουμε κανονικά εγκατάσταση

με τα windows απλά μετα τρέχουμε το παιχνίδι απο το wine ή όλη η διαδικασία της

εγκατάστασης γίνεται μέσω wine.

Να ξέρω αν είναι να το σβήσω τελέιως το παλιοpartition των windows

Thanxxx

wine /path/to/the/installer.exe

man wine

τα παραπάνω τα δίνεις σε κονσόλα

alt+f2 και ανάλογα άμα τρέχεισ kde δίνεις "konsole" ενώ gnome "gnome-terminal"

το 1ο είναι παράδειγμα για το πως τρέχεις ένα πρόγραμμα μέσω wine, ενω το δεύτερο σου εμφανίζει το Manual.

Άμα θες την προσωπική μου γνώμη, άμα είσαι gamer κράτα ένα partition με παράθυρα. Μην περιμένεις την σωτηρία από έναν εξομοιωτή. Παρακολούθησα στο ubuntuforum ένα thread για το αν οι παραγωγείς παιχνιδιών θα έπρεπε να στραφούν στο να γράφουν παιχνίδια για Linux/BSD και με ποιο τρόπο γίνεται να πειστούνε. Βέβαια υπήρχε μια κοινή παραδοχή. Είμαστε λιγοι. Απλά.Βέβαια αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση οπότε το αγήνω εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...