Προς το περιεχόμενο

Η προσωπικη ζωή ενός καλλιτεχνη σας επηρεαζει οταν κρινετε το εργο του;

Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αφου το θες για κάνε τη σύγκριση ρε μπρο.

Ίδια είδος μουσικής και τα δυο μπαλάντες. Η πρώτη δεν υπάρχει καν στη λίστα.

Στο πολύ άνετο θα έλεγα

[/YT]

mv τι απο τα 4 που έγραψες δεν είχε ο MJ και δεν τον θεωρείς καλλιτέχνη δλδ;Μηνύματα μέσα απο τα τραγούδια ή απο την προσωπική ζωή;

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πραγματικα τπτ απο τα 4 αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι η οριοθετηση ειναι σωστη η επιτυχημενη

τεσπα αν θες ποσταρε ενα κομματι του απο You tube και πες μου αναλυτικα

Δημοσ.
πραγματικα τπτ απο τα 4 αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι η οριοθετηση ειναι σωστη η επιτυχημενη

τεσπα αν θες ποσταρε ενα κομματι του απο You tube και πες μου αναλυτικα

Έχω 3 απο πάνω :P

1) να ψυχαγωγει

2) να γεννα δυνατα συναισθηματα

3) να σου περναει μηνυματα τα οποια αξιζει να ειπωθουν

4) να σου μεταδιδει μερος της ψυχης του καλλιτεχνη

1)Δεν νομίζω ότι θέλει σχόλιο αν ψυχαγωγούσε ή όχι

2)Ούτε αυτό

3)Και τα 3 τραγούδια στο προηγούμενο ποστ περνάνε μηνύματα που αξίζει να ειπωθούν ή τουλάχιστον λόγια που αξίζει να ειπωθούν

4);;Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς

Δημοσ.

1) υποκειμενικο αλλα πασο

2) ναι?

3) δλδης δεν σου φαινεται τελειως μα τελειως παιδικο? πασο

4) ενιωσες δλδ εστω και ελαχιστα τι ειναι ο MJ?

ξερεις τι back 2 the basics ειναι θεμα οπτικης,δεν οριοθετειται και ισως ο Manuel εχει δικιο

Δημοσ.

@elven δεν μου συγκρίνεις όμως και με στενοχωρείς. Και αφού δεν καταλήγεις στο συμπέρασμα που θέλω λοιπόν θα σε βοηθήσω εγώ λίγο. Η Α' γκόμενα έχει φωνάρα και η Β' γκόμενα έχει συμπαθητική φωνή. Για ποιό λόγο να πουλήσει παραπάνω η Britney και για ποιό λόγο να μη παίρνει αυτό που αξίζει η Christina;

Χεσ' τα τραγούδια. Ποιά είναι καλύτερη καλλιτέχνιδα απ' τις δυο; Για το ρόλο που επιτελούν έτσι; Γι' αυτό και λέμε δεν παίζει σημασία πόσα κιλά πουτ@ν@ είναι η κάθε μια. Αδιάφορο φυσικά.

Όσον αφορά τον Μικέ...4 εντελώς άγνωστα και αδιάφορα τραγούδια για 'μενα. Επίσης μόλις τώρα παρατήρησα οτι η φωνή του δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο τελικά και μόνο για κανένα billie jean είναι. 5 τραγουδάκια λίαν επιεικώς που είπε και ο insomniak.

Μιας και πιάσαμε τις μπαλάντες λοιπόν ακου και το ''only women bleed'' ή το ''changes'' του Ozzy. Εντελώς στη τύχη. Άμα θες, το ψάχνω πιο ενδελεχώς το ζήτημα. Αυτά.

Δημοσ.

Έλα ρε, μην το λήγετε. Είχα σκοπό να σας ζητήσω να κάνετε ανάλυση και για τα Νεκρά Σουβλάκια.

Δημοσ.

ξερεις τι back 2 the basics ειναι θεμα οπτικης,δεν οριοθετειται και ισως ο Manuel εχει δικιο

Συμφωνώ σε αυτό.

Δεν είμαι φαν του MJ,ούτε άκουγα συχνά μπορώ να πω,απλά τον θεωρώ μεγάλο καλλιτέχνη και ορισμένα 5-6-10 ξερω γω τραγούδια του μου αρέσουν κτλ κτλ μη τα ξαναλέμε

Höfdingadrapa δεν ξέρω ρε συ τι να σε πω,μπορεί σε 30 χρόνια να κάνουν remix τα τραγούιδα της Αγκιλέρα και της Σπίαρς και να ακούγονται ακόμα,τότε θα πω έχεις δίκιο

*Ελπίζω να μην εννοείς το 'only women bleed' του Αλίκη,lol

Δημοσ.
Πάει στο σχόλιο 87, αυτό που παραθέτεις

και σε αυτό που έγραψα στη συνέχεια:

Αλλο εννοω.

λες

Ο Ντοστογεφσκι και ο Danbrown (αυτός που έγραψε τον Κώδικα νταΒιντσι) είναι συγγραφείς, ποιος από τους δύο είναι καλλιτέχνης; Ποιος από τους δύο θα μνημονεύεται σε 20 χρόνια;

Η πρωτη ερωτηση μια χαρα. Στην δευτερη υπονοεις οτι η διαρκεια μνημονευσης καποιου κρινει και το κατα ποσο ειναι καλλιτεχνης η οχι. Κατά πόσο ισχυει αυτό? Γιατι ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
δεν νομιζω οτι φτανει μονο η ειλικρινια πχ δεν εχω ιδεα απο βιολι και δεν το εχω γενικως και πανω σε μεγαλο πονο ψυχης αρπαω ενα βιολι και το γρατζουναω,ειναι τεχνη?

Φυσικά, αν το κάνεις ειλικρινά και προσπαθήσεις να εκφράσεις πάνω σε αυτό κάτι σημαντικό που έχεις μέσα σου, γιατί να μην είναι; Μουσική δεν είναι μόνο νότες. Είναι ήχοι, οργάνωση, έκφραση κ.α.

Αν κάποιος που δεν έχει πιάσει ποτέ του βιολί, το πάρει και αρχίσει να χτυπάει έναν ρυθμό αυθόρμητα στο ξύλο με τον οποίο θέλει πχ να εκφράσει μια ισορροπία στη φύση, αμέσως μετά αρχίζει και παίζει με τις 4 χορδές, στην αρχή ανακατεύοντάς τες πυκνά, μετά πιο αραία, προσπαθώντας να εκφράσει ένα πολύπλοκο συναίσθημα που γίνεται όλο και πιο σταθερό, μετά κάνει έναν διάλογο ξύλου - χορδής, βάζει στο παιχνίδι την παύση και άλλα πολλά, αν λοιπόν όλα αυτά γίνονται με στόχο να εκφράσει κάποιος μια ιδέα, ένα συναίσθημα, μια κατάσταση με ειλικρίνεια, δηλαδή προσπαθεί - παλεύει να βγάλει κάτι από μέσα του και τελικά (αν θέλεις να το κάνω λιγουλάκι πιο πολύπλοκο) υπάρχει και κάποιος άλλος να δεχτεί αυτές τις ιδέες, δε βρίσκω λόγο να μην θεωρείται τέχνη αυτό που έκανε. Τέχνη = επικοινωνία.

Το ότι δεν έπαιξε συμβατικά βιολί, λίγο με απασχολεί.

και οι μλκες που λενε οι πολιτικοι για καποιους ισως ειναι τεχνη τοτε,τα παντα ολα?

Υποννοείς ότι θεωρείς τους περισσότερους πολιτικούς ειλικρινείς;

Εν πάσει περιπτώσει, δεν μιλούσα για την ειλικρίνεια γενικότερα και όπου την βρούμε στη ζωή μας. Μιλούσα για την καλλιτεχνική ειλικρίνια. Το θεωρούσα σαφές.

Δημοσ.
Καλλιτέχνες μεγάλης αξίας είναι αυτό που λέμε opinion leaders .

Παίρνω την Βίσση που την μισώ προσωπικά. Οταν τόσες κοπέλες την λατρεύουνε και την έχουνε σαν πρότυπο , όταν πάει και ξυρίζει κεφάλια , πίνει μισό κιλό κόκα την ήμέρα , το παίζει 20αρα ενώ είναι ίσα με την μάνα μου , παντρεύει λεσβίες ( και μάλλον έχει γίνει και αυτή ) , κάνει όργια και γενικά είναι αυτή που είναι , είναι σωστο? Επηρεάζει πολλά κοριτσάκια.

Και η Μαρινέλλα είναι φωνάρα , γυναικάρα , αστέρι , γυναίκα πρότυπο.... δεν βγήκε να βγάλει το πράμα της έξω για να πουλήσει...\

Αυτές είναι πραγματικές σταρ , που έχουνε το ταλέντο , και έχουνε και το ήθος....όλους τους άλλους είναι " φαίνεσε αλλά δεν είσθε".

Και στην τελική , εαν εγώ γουστάρω τον Σφακιανάκη πχ , και μάθω ότι πίνει κόκα και βιάζει 5χρονα....εεε συγνώμη θα ξενερώσω πάρα πολύ άσχημα....και μετά η μουσική του θα με ενδιαφέρει λιγότερο...

Με την ίδια λογική:

O Βαγκνερ ήταν αντισημίτης ενώ ο Ρουβάς είναι καλό παιδί που δεν προκαλεί... άρα ο ο Ρουβάς είναι σπουδαιότερος καλλιτέχνης :P

Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι η μουσική καινοτομία και η ποιότητα είναι αυτή που θα επιβιώσει στο τέλος ακόμη και αν ο καλλιτέχνης είναι αντιπαθής.

Δημοσ.
Μάλλον επειδή έχεις μπερδέψει τι σημαίνει η λέξη καλλιτέχνης.

Εσύ τα έχεις μπερδέψει, απο αυτά που γράφω ούτε ορίζω τον καλλιτέχνη, αλλά ούτε και τεκμαίρεται απο τα λεγόμενά μου -κάτι τέτοιο θα ήταν αυθαίρετο- ξαναδιάβασε τι γράφω, στα τονίζω για να τα καταλάβεις:

Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να συγχέουμε τα εμπορικά κατασκευάσματα ψυχαγωγίας με το έργο ενός καλλιτέχνη. Πιστεύω ότι τα μουσικά είδωλα και το προιόν που πουλάνε είναι συνδυασμός πολλών παραμέτρων και πάντως είναι διαφορετικό απο το "έργο ενός καλλιτέχνη". Για μένα το έργο ενός καλλιτέχνη είναι έργο κυρίως πνευματικό, μοναχικό, που απευθύνεται και μπορούν να το καταλάβουν είτε λίγοι είτε πολλοί και κατά κανόνα μέχρι πρότινος σε λίγους αναγνωριζόταν "εν ζωή".

Η προσωπική ζωή του καλλιτέχνη επηρρεάζει (στην περίπτωση που αυτή γίνεται γνωστή) αλλά πιστεύω ότι δεν έχει μεγάλη βαρύτητα στην κρίση του έργου του.

Αυτό που λες για το "μοναχικό", "που μπορούν να καταλάβουν λίγοι" κλπ δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική σημασία της λέξης καλλιτέχνης, ούτε θα το βρεις σε κάποιο λεξικό.

Προφανώς δεν διάβασες καλά τι γράφω, αν το διάβασες και κατάλαβες το παραπάνω, θα πρέπει να ανησυχήσεις ...

... Για μένα το έργο ενός καλλιτέχνη είναι έργο κυρίως πνευματικό, μοναχικό, που απευθύνεται και μπορούν να το καταλάβουν είτε λίγοι είτε πολλοί και κατά κανόνα μέχρι πρότινος σε λίγους αναγνωριζόταν "εν ζωή".

...

Αυτό που λες για το "μοναχικό",...

Το πνευματικό ή υλικό έργο που παράγει ο κάθε καλλιτέχνης το παράγει μόνος του, (=ξεκινά απο τον εσωτερικό του κόσμο και το εκφράζει προς τα έξω) όσο κι άν αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό στους πολλούς. Εάν αφαιρέσεις τον καλλιτέχνη δεν έχεις καλλιτεχνικό έργο, ούτε μπορείς να το αντικαταστήσεις με υλικά μέσα. Ο καλλιτέχνης για να παράξει το έργο που ξεκινά απο μέσα του, χρησιμοποιεί διάφορα μέσα (υλικά, εργαλεία, τεχνολογία, άλλους ανθρώπους, κ.ά) και κρίνεται για το αποτέλεσμα.

Να καλλιτεχνεί με παρέα, μόνο μια περίπτωση ξέρω να σου πώ, αλλά σέβομαι το insomnia :X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...