Προς το περιεχόμενο

Η προσωπικη ζωή ενός καλλιτεχνη σας επηρεαζει οταν κρινετε το εργο του;

Mika

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νεα τεκμηρια δειχνουν παραφραση της παιδεραστιας στην αρχαια ελλαδα,αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται να πιασουμε αυτο το θεμα γιατι θα μαστε offtopic.προσωπικα δεν θεοποιω καποιον.

εγω σου λεω οτι δεν μπορεις εσυ και να μου επικροτεις με τροπους φανατισμου και λατρειας καποιον ο οποιος εχει ασελγησει σε παιδακια.γενικα μιλωντας γιατι εσυ κανεις λες και ειναι αδερφος σου ο mj.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μερικοι πρεπει να εχουν παντα δικιο no matter what

δοκιμαστε εστω για λιγο απλα να ακουσετε τον αλλο και κυριως να προσπαθησετε να καταλαβετε

Δημοσ.
...Αυτοί εντυπωσιάζονται και από μένα (έχω πολύ καλό σκορ).

Mήπως,παρακαλώ,σου είναι εύκολο να ανεβάσεις κάπου ασκήσεις σου (εκεί που στραμπουλάς τα δάχτυλά σου π.χ.) και να μου στείλεις το link;

Σαν αντίδωρο θα σου στείλω link με άπειρα (music for soul).

Thnkz.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Για τη ζωη του Κορκολη και τo πως ξεκινησε ως παιδι-θαυμα και τα ρεσιταλ που εχει δωσει, δες τη σελιδα της Wikipedia

Τι ακριβώς δηλαδή σε εντυπωσίασε στο βιογραφικό του από τη σελίδα του wikipedia; Ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό όταν ήταν 13; Ή ότι σε ηλικία 50 χρονών έχει παίξει και 1-2 σοβαρές (αλλά και πάλι όχι κάτι το ιδιαίτερο) συναυλίες; Για ψάξε να δεις κανένα βιογραφικό ενός διακεκριμένου πιανίστα να δεις τι έχει κάνει. Αλήθεια, γιατί έχασε την υποτροφία του;

Άσε, δηλαδή, που ένας άνθρωπος που ασχολείται συνεχώς με τραγουδάκια και με το να γράφει μουσικές, πόσο καλός πιανίστας μπορεί να είναι; Αφού, προφανώς δεν έχει χρόνο για μελέτη. Και αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύει κανείς, αν δε μελετάς ΣΥΝΕΧΩΣ ένα όργανο, με το ταλέντο σου και μόνο όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να καταφέρεις απολύτως τίποτα. Πώς να ανταγωνιστεί ο Κορκολής ανθρώπους που μελετάνε 10 ώρες / μέρα το λιγότερο;

Γνωριζεις απο κλασικη μουσικη ωστε να μπορεις να ξεχωρισεις πότε τα κανει θαλασσα ενας σολιστας?!

Τον άκουσα να παίζει κάποτε το Κοντσέρτο για πιάνο του Γκριγκ, ένα έργο που λατρεύω και ξέρω από έξω και ανακατωτά. Πήδαγε σελίδες, ξαναπήγαινε πίσω, δεν μπορούσε να βγάλει χρώμα, φράσεις, μπούκωνε το πιάνο με πολύ πεντάλ (κάτι που βέβαια εντυπωσιάζει κάποιον που δεν ακούει πραγματικά) και γενικά δεν είχε κανένα νόημα αυτό που έβγαινε προς τα έξω.

Αν σε βοηθάει, είμαι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών, υποψήφιος για δίπλωμα σύνθεσης, έχω πτυχία βυζαντινής, μουσικής τεχνολογίας, έχω κάνει ενορχήστρωση, αυτοσχεδιασμό, τζαζ, φαγκότο κ.α. Ελπίζω να κρίνομαι επαρκής για να μπορώ να έχω γνώμη για έναν κολοσσό σαν τον Κορκολή.

Το να εξελιχτεις σε μουσικο που ξεχωριζει ειναι το δυσκολο, και τετοιος εξελιχτηκε ο Κορκολης, αλλιως δεν θα τον γνωριζαμε σημερα, ουτε θα υπηρχαν οι επιτυχιες του.

Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις στον χώρο της τηλεόρασης. Δύσκολο είναι να σε θυμούνται και μετά από 20 χρόνια. Στον ακαδημαϊκό χώρο, πάντως, πολύ λίγοι σέβονται τον Κορκολή.

Ο Δημ. Σγουρος ειναι διαφορετικη περιπτωση, αποκλειστικα πιανιστας και μεγιστο ταλεντο. Τον θυμαμαι απο πολυ παλια, που ηταν πιτσιρικι, στην εκπομπη της ΕΡΤ "Ο θαυμαστος κοσμος της μουσικης". Τωρα ειναι 39. Αληθεια, εχω καιρο να τον ακουσω, τι κανει σημερα?:-)

Μια χαρά και δύο τρομάρες. Καταπληκτικός. Τον άκουσα τελευταία φορά πριν 3-4 χρόνια. Μου έχει λείψει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:12 ----------

Mήπως,παρακαλώ,σου είναι εύκολο να ανεβάσεις κάπου ασκήσεις σου (εκεί που στραμπουλάς τα δάχτυλά σου π.χ.) και να μου στείλεις το link;

Σαν αντίδωρο θα σου στείλω link με άπειρα (music for soul).

Thnkz.

Τι ακριβώς θέλεις να σου στείλω, δεν κατάλαβα. Ένα mp3 αρχείο όπου να παίζω πιάνο ας πούμε; Είχα ανεβάσει κάποτε μια σύνθεσή μου όπου έπαιζα κιόλας στο insomnia. Ίσως ψάξω να την βρω.

Δημοσ.
νεα τεκμηρια δειχνουν παραφραση της παιδεραστιας στην αρχαια ελλαδα,αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται να πιασουμε αυτο το θεμα γιατι θα μαστε offtopic.προσωπικα δεν θεοποιω καποιον.

εγω σου λεω οτι δεν μπορεις εσυ και να μου επικροτεις με τροπους φανατισμου και λατρειας καποιον ο οποιος εχει ασελγησει σε παιδακια.γενικα μιλωντας γιατι εσυ κανεις λες και ειναι αδερφος σου ο mj.

Εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου. Ποτέ δεν "σου επικροτησα με τροπους φανατισμου και λατρειας καποιον ο οποιος εχει ασελγησει σε παιδακια". Αλλο πραγμα ειπα.

Δεν κανω "λες και ειμαι αδελφος του", αντιθετα δεν εχω και πολυ σχεση, αλλου ειδους μουσικη ακουω.

Σημειωσε επιπλεον δυο πραγματα:

Δεν εκανα καμμια παραφραση της παιδεραστιας στη αρχαια Ελλαδα.

Εχει αποδειχτει οτι οι κατηγοριες εναντιον του βασιλια για παιδεραστια ηταν σκηνοθετημενες με σκοπο το χρημα.

Εντάξει, μη λέμε και τέτοιες μαλακίες όμως. Δεν έχει καμία σχέση, η σύγκριση είναι άτοπη εξ αρχής, οι ηθικοί κανόνες και το εθιμικό δίκαιο διαφορετικό και ανάθεμά με αν καταλαβαίνεις λέξη.

Όπως και να 'χει, γκομενάκι του μτζ ήσουν ρε μαν, προς τι η παθιασμένη υπεράσπιση;

Γενικά, ξεκολλάτε με τον μάηκλ, έχει δικό του θρεντ ο σχωρεμένος.

Και επιτέλους, ας σταματήσουν οι ντιτζέηζ να παίζουν μάηκλ, έχει καταντήσει αστείο, σε λίγο θα τον ξαναδούμε στην πρώτη πεντάδα των τσαρτζ. Φτάνει, πείτε κάτι ουσιαστικό εδώ. Να, ο Σγουρος είναι μια καλή αρχή. Τι ξέρουμε για τη ζωή του, μμ;

Για κανε μια μεταφραση γιατι δεν βγαινει νοημα...

Ποιος ηταν το... "γκομενακι του μτζ"?! :lol:

offtopic:

screenshot έχεις καμμία σχέση με τον ΤζορτζΚατωΠαύλες (George__);

Εριξα μια ματια στον George__, γιατι με ταυτιζεις με αυτον?

Εξηγησε μου, σε παρακαλω.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να σου στείλω, δεν κατάλαβα. Ένα mp3 αρχείο όπου να παίζω πιάνο ας πούμε; Είχα ανεβάσει κάποτε μια σύνθεσή μου όπου έπαιζα κιόλας στο insomnia. Ίσως ψάξω να την βρω.

Ναι,παρακαλώ.B)
Δημοσ.

screenshot αυτα με τα μπουτια να πας να τα πεις αλλου.το δευτερο ενικο χρησιμοποιηται οταν μιλαμε για κατι γενικα.δεν σημαινει οτι εννοω οτι εσυ συγκεκριμενα τον επικροτεις.

τωρα οσο για την παιδεραστια να ξερεις οτι τον εχουν κατηγορισει πανω απο ενα αλλα εσυ συνεχιζεις να μου λες για εναν που ποιος ξερει τι σκοπους ειχε και βγηκε να τα αρνηθει

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:36 ----------

και επισης δεν ειπα οτι εσυ εκανες παραφραση της παιδεραστιας αλλα σου ειπα οτι πλεον εχουν γινει ερευνες που δειχνουν οτι η παιδεραστια οπως αναφερεται στην αρχαια ελλαδα ειχε αλλη σημασια

Δημοσ.
Τι ακριβώς δηλαδή σε εντυπωσίασε στο βιογραφικό του από τη σελίδα του wikipedia; Ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό όταν ήταν 13; Ή ότι σε ηλικία 50 χρονών έχει παίξει και 1-2 σοβαρές (αλλά και πάλι όχι κάτι το ιδιαίτερο) συναυλίες; Για ψάξε να δεις κανένα βιογραφικό ενός διακεκριμένου πιανίστα να δεις τι έχει κάνει. Αλήθεια, γιατί έχασε την υποτροφία του;

Άσε, δηλαδή, που ένας άνθρωπος που ασχολείται συνεχώς με τραγουδάκια και με το να γράφει μουσικές, πόσο καλός πιανίστας μπορεί να είναι; Αφού, προφανώς δεν έχει χρόνο για μελέτη. Και αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύει κανείς, αν δε μελετάς ΣΥΝΕΧΩΣ ένα όργανο, με το ταλέντο σου και μόνο όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν πρόκειται να καταφέρεις απολύτως τίποτα. Πώς να ανταγωνιστεί ο Κορκολής ανθρώπους που μελετάνε 10 ώρες / μέρα το λιγότερο;

Τον άκουσα να παίζει κάποτε το Κοντσέρτο για πιάνο του Γκριγκ, ένα έργο που λατρεύω και ξέρω από έξω και ανακατωτά. Πήδαγε σελίδες, ξαναπήγαινε πίσω, δεν μπορούσε να βγάλει χρώμα, φράσεις, μπούκωνε το πιάνο με πολύ πεντάλ (κάτι που βέβαια εντυπωσιάζει κάποιον που δεν ακούει πραγματικά) και γενικά δεν είχε κανένα νόημα αυτό που έβγαινε προς τα έξω.

Αν σε βοηθάει, είμαι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών, υποψήφιος για δίπλωμα σύνθεσης, έχω πτυχία βυζαντινής, μουσικής τεχνολογίας, έχω κάνει ενορχήστρωση, αυτοσχεδιασμό, τζαζ, φαγκότο κ.α. Ελπίζω να κρίνομαι επαρκής για να μπορώ να έχω γνώμη για έναν κολοσσό σαν τον Κορκολή.

Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις στον χώρο της τηλεόρασης. Δύσκολο είναι να σε θυμούνται και μετά από 20 χρόνια. Στον ακαδημαϊκό χώρο, πάντως, πολύ λίγοι σέβονται τον Κορκολή.

Eφοσον εισαι καθηγητης πιανου τοτε η γνωμη σου εχει βαρυνουσα σημασια.

Αν διαβασες το βιογραφικο και δεν βρηκες τιποτα ενδιαφερον τοτε σιγουρα εισαι προκατειλημμενος. Ουτε το οτι μικρος επαιζε πιανο χωρις να εχει διδαχτει σου φανηκε εντυπωσιακο?

Δεν ξερω ποιες ακριβως θεωρεις "σοβαρες συναυλιες".

Στο προηγουμενο σου ειχες περι οτι δεν ειναι καν μουσικος.

Βεβαιως και δεν μπορει να συναγωνιστει τους διακεκριμενους πιανιστες παγκοσμιου φημης. Εξαλλου οπως ειπες κι εσυ πηγε πλεον 49.

Η καριερα του ειπαμε χαλασε οταν το εριξε στα ελληνικα pop τραγουδακια(για το χρημα). Ισως απ αυτο προερχεται η αντιπαθεια σου.

Φυσικα και δεν ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις αστη τηλεοραση, και συνηθως ξεχωριζουν οι φελοι στη τηλεοραση. Ωστοσο, μεσω της τηλεορασης εγινε ευρυτερα γνωστος.

Δυσκολευομαι να πιοστευω αυτο που ειπες για το κοντσερτο του Γκριγκ.

Το δικο μου αγαπημενο κομματι ειναι το 3ο του Ραχμανινωφ, το εχεις ακουσει καθολου?

Δεν ειπαμε οτι ειναι.. κολοσσος.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Δυσκολευομαι να πιοστευω αυτο που ειπες για το κοντσερτο του Γκριγκ.

Το δικο μου αγαπημενο κομματι ειναι το 3ο του Ραχμανινωφ, το εχεις ακουσει καθολου?

Δεν ειπαμε οτι ειναι.. κολοσσος.

Ναι, το έχω ακούσει, το έχω αναλύσει, το έχω χαζοπαίξει κτλ

Τώρα άμα δεν πιστεύεις και αυτά που σου λέω, τι να σου πω. Πίστευε το wikipedia.

Βλέπω πάλι δεν κόβεις τη συνήθεια να εξάγεις συμπεράσματα από αυτά που διαβάζεις. Δεν είπα ότι ο Κορκολής δεν είναι μουσικός. Είπα ότι τα παιδιά θαύματα σπάνια εξελίσσονται σε πραγματικούς μουσικούς. Και είπα πραγματικούς, γιατί μουσική παίζουν και γράφουν πολλοί. Πραγματική μουσική, λίγοι. Αυτό μπορείς να το πεις και αφέλειά μου.

Δημοσ.
screenshot αυτα με τα μπουτια να πας να τα πεις αλλου.το δευτερο ενικο χρησιμοποιηται οταν μιλαμε για κατι γενικα.δεν σημαινει οτι εννοω οτι εσυ συγκεκριμενα τον επικροτεις.

τωρα οσο για την παιδεραστια να ξερεις οτι τον εχουν κατηγορισει πανω απο ενα αλλα εσυ συνεχιζεις να μου λες για εναν που ποιος ξερει τι σκοπους ειχε και βγηκε να τα αρνηθει

και επισης δεν ειπα οτι εσυ εκανες παραφραση της παιδεραστιας αλλα σου ειπα οτι πλεον εχουν γινει ερευνες που δειχνουν οτι η παιδεραστια οπως αναφερεται στην αρχαια ελλαδα ειχε αλλη σημασια

Δεν παιζει ρολο ποια σημασια ειχε η παιδεραστια στη αρχαια ελλαδα. Σαφως και ειχε τη σημασια της, για να θεωρειται νομιμη και ηθικη.

Εαν εσυ δεν χρησιμοιησες τον β'ενικο για μενα, τοτε ok, κι εγω αυτα δεν τα ειπα για σενα...

Οσοι ειχαν κατηγορησει το βασιλια, καταλαβαινεις οτι το εκαναν (με τη παροτρυνση των πονηρων κηδεμονων τους) για να του αποσπασουν λεφτα. Αν τωρα εσυ εχεις αρνητικη προδιαθεση για το βασιλια ειναι ευκολο να υιοθετησεις χωρις πολυ σκεψη αυτες τις κατηγοριες:-)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:14 ----------

Τώρα άμα δεν πιστεύεις και αυτά που σου λέω, τι να σου πω. Πίστευε το wikipedia.

Aν με ρωτουσανε "ποιον πιστευεις, εναν manuel του insomnia forum ή τη Wikipedia?" θα απαντουσα το δευτερο. Φανταζομαι οτι κι εσυ στη θεση μου το ιδιο θα εκανες.

Εξαλλου εσυ φαινεσαι πολυ προκατειλημμενος με τον Κορκολη αλλα και γενικα εχεις δωσει "σημεια γραφης" σε αλλους διαλογους μας. Συνεπως δεν μπορω να σε θεωρησω αξιοπιστο.

Βλέπω πάλι δεν κόβεις τη συνήθεια να εξάγεις συμπεράσματα από αυτά που διαβάζεις. Δεν είπα ότι ο Κορκολής δεν είναι μουσικός. Είπα ότι τα παιδιά θαύματα σπάνια εξελίσσονται σε πραγματικούς μουσικούς. Και είπα πραγματικούς, γιατί μουσική παίζουν και γράφουν πολλοί. Πραγματική μουσική, λίγοι. Αυτό μπορείς να το πεις και αφέλειά μου.

Βλεπεις λοιπον που το επανελαβες απο μόνος σου?...

"τα παιδιά θαύματα σπάνια εξελίσσονται σε πραγματικούς μουσικούς"

Αρα ο Κορκολης δεν ειναι πραγματικος μουσικος... Και τι ειναι, μαϊμου? :-)

(ο Κορκολης ειναι κατι παραπανω απο απλος μουσικος. Απλος μουσικος ειναι και αυτος που παιζει μπουζουκι στα σκυλαδικα)

• Super Moderators
Δημοσ.
Aν με ρωτουσανε "ποιον πιστευεις, εναν manuel του insomnia forum ή τη Wikipedia?" θα απαντουσα το δευτερο. Φανταζομαι οτι κι εσυ στη θεση μου το ιδιο θα εκανες.

και που ξέρεις ότι αυτός/αυτή που έγραψε για τον Κορκολή στο wikipedia δεν είναι fanboy/girl? :-)

γιατί ως γνωστόν τα λήματα στο wikipedia δεν τα γράφει κάποιος "αξιόπιστος" αλλά απλοί χρήστες...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά, δώσε μου λίγο χρόνο να διορθώσω τη wikipedia και θα ξανασυζητήσουμε μετά.

Και επί τη ευκαιρία, η γνώμη μου δεν έχει καμία αξία παραπάνω από οποιουδήποτε άλλου επειδή είμαι καθηγητής μουσικής.

Δημοσ.
και που ξέρεις ότι αυτός/αυτή που έγραψε για τον Κορκολή στο wikipedia δεν είναι fanboy/girl? :-)

γιατί ως γνωστόν τα λήματα στο wikipedia δεν τα γράφει κάποιος "αξιόπιστος" αλλά απλοί χρήστες...

Συγνωμη, μπορει ο καθενας να μπει στη Wikipedia και να γραψει οτι του γουσταρει?

Αν ειναι ετσι να μπουμε και να διορθωσουμε τη σελίδα της "Mακεδονιας" και να κατακεραυνωσουμε τους σκοπιανους!

Δημοσ.

Εξαλλου εσυ φαινεσαι πολυ προκατειλημμενος με τον Κορκολη αλλα και γενικα εχεις δωσει "σημεια γραφης" σε αλλους διαλογους μας. Συνεπως δεν μπορω να σε θεωρησω αξιοπιστο.