parsifal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2009 Όχι, δεν έκανες κάτι λάθος, το DV format έχει bitrate της τάξης των 4.4 Μegabytes/sec ή περίπου 16 Gigabytes/hour. Αν θέλεις το τελικό αποτέλεσμα, μετά την τυχούσα επεξεργασία του υλικού, να το γράψεις σε DVD, θα πρέπει να το περάσεις από στάδιο κωδικοποίησης με κάποιον encoder της αρεσκείας σου.
nick81 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2009 ευχαριστω για την απαντηση σου..αν κανω αυτη την διαδικασια χανω απο ποιοτητα??επειδη θελω να κανω 2κασσετες (1:30 ωρα συνολο) σε ενα dvd εχεις να μου προτεινεις κανα encorder που θα μπορουσα να συμπιεσω και να κολλησω τα δυο βιντεο?? αν οχι καποιο που απλα να το συμπιεσω??ελπιζω να εγινα κατανοητος..καληνυχτα
parsifal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Ποιο θέλεις να είναι το format-στόχος σου; Γράφεις πιο πάνω: τα τοσα giga που θα μαζευτουν απο τα 80 λεπτα που θελω πως θα τα βαλω σε ενα dvd???:-( Αλλά: "dvd" είναι και τα δισκάκια DVD-VIDEO που παίζουν και στα πιο παλιά επιτραπέζια DVD players. Είναι και τα DVD δισκάκια δεδομένων που περιέχουν video σε μορφή αυτόνομων αρχείων όπως π.χ. AVI, MKV κλπ. και δεν αναπαράγονται απαραίτητα από όλα τα DVD players (αλλά σίγουρα παίζουν σε PC). Για ποια από τις δύο περιπτώσεις μιλάμε... ;
nick81 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 μιλαω για dvdvideo και αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι να μη χαθει η ποιοτητα της εικονας
parsifal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2009 Μηδενική απώλεια ποιότητας ξέχνα το, για την παραγωγή DVD-VIDEO συμβατού video stream θα πρέπει τα videos να περάσουν από επανακωδικοποίηση με κάποιον MPEG-2 encoder. Και η κωδικοποίηση κατά MPEG-2 είναι απωλεστική διαδικασία. Πάντως, 80 λεπτά υλικού σε ένα single layer DVD θα δώσουν αξιοπρεπέστατη (για τα δεδομένα του DVD-VIDEO πάντα) τελική ποιότητα. Ένα πρόγραμμα που μπορείς να δοκιμάσεις και κάνει αυτόματα τη μετατροπή-κωδικοποίηση MPEG-2 και το σχετικό (απλό) DVD authoring είναι το δωρεάν DVD Flick. Νομίζω (αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος, θα πρέπει να το τσεκάρω) πως δίνει τη δυνατότητα από 2+ αυτόνομα αρχεία εισόδου να πάρεις ενιαίο video στο τέλος, χωρίς να διακόπτεται η αναπαραγωγή του DVD.
NICKLIO Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Παιδιά μήπως ξέρετε γιατί δεν μου αναγνωρίζουν τα windows 7 την βιντεοκάμερα sony HC42E συνδεδεμένη με firewire σε sony vaio laptop? Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.