Προς το περιεχόμενο

Αρχεία miniDV στο PC. Πώς;

roula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον για οσους με βοηθησαν ενα μεγαλο ευχαριστω ....καθως επισης και να τους ενημερωσω οτι ειμαι ενα βημα απο αυτο που θελω να κανω!!εχω ετοιμο το pinnacle studio στο sony vaio και απλα αυριο θα αγοαρασω αυτο το καλωδιακι....που μαλλον κανει θαυματα!!!

ευχαριστω και παλι και ελπιζω να μην σας χρειαστω ξανα για το ιδιο θεμα!!!!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οχι, που δεν θα σας χρειαζομουν!!!!!!

ολα λειτουργουν οπως πρεπει με το pinnacle,πως ομως τις σκηνες απο ενα βιντεο τις χωριζω?

τι θελω να πω ;

εκανα capture και εδωσε σε ενα αρχειο το ονομα video1, μεσα στο οποιο φαινονται διαφορετικες σκηνες...αλλα ανηκουν σε αυτο το αρχειο!! εγω θελω η καθε σκηνη να ειναι ανεξαρτητη!

αν δεν καταλαβατε μπορω να τα ξαναγραψω με αλλα λογια!

θα μου εξηγησετε;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:08 ----------

οχι, που δεν θα σας χρειαζομουν!!!!!!

ολα λειτουργουν οπως πρεπει με το pinnacle,πως ομως τις σκηνες απο ενα βιντεο τις χωριζω?

τι θελω να πω ;

εκανα capture και εδωσε σε ενα αρχειο το ονομα video1, μεσα στο οποιο φαινονται διαφορετικες σκηνες...αλλα ανηκουν σε αυτο το αρχειο!! εγω θελω η καθε σκηνη να ειναι ανεξαρτητη!

αν δεν καταλαβατε μπορω να τα ξαναγραψω με αλλα λογια!

θα μου εξηγησετε;

υπαρχει μηπως εγχειριδιο στα ελληνικα?ψαχνω αλλα δεν βρησκω κατι!!! :-(

Δημοσ.

Θέλεις κάθε σκηνή να είναι ανεξάρτητο αρχείο... ;

Δημοσ.
Θέλεις κάθε σκηνή να είναι ανεξάρτητο αρχείο... ;

ακριβως αυτο θελω!!!

ετσι ωστε να διαλεξω εγω ποιες σκηνες θελω να ειναι μαζι μετα σε ενα σιντακι!!

μπορεις να μου πεις πως γινεται;

Δημοσ.

το pinnacle αυτο το κανει απο μονο του.

Αυτην τη στιγμη δεν εχω κατι στην κασετα για να κανω capture για να σου απαντησω 100% με σιγουρια.

Αλλα απο οσο θυμαμαι τα χωριζει μονο του. Αλλα ακομα και να μην τα χωρισει, (ειτε επειδη η καμερα ειναι παλια ειτε επειδη παιζει καποιο κολημα(θα εχεις αρκετα με το pinnacle))

Ενας αλλος τροπος ειναι αφου κανεις capture πηγαινε στο edit και πατα δεξι κλικ στο video που εκανες capture, εχει διο επιλογες, subdivide scenes και detect scenes by video content.

Αλλα ακομα αν δεν κανεις δουλεια με ενα απο αυτα, ενας τροπος που κανω εγω (μιας και οταν κανεις capture σε καλη ποιοτητα το video ειναι στα 6 με 7 gb η μια ωρα)

Αρα το ανοιγω στο edit κοβω, ραβω την σκηνη που θελω και μετα παω make movie.

Διαλεγω εναν απο τους πολους τροπους που εχει και φτιαχνω μικροτερα videos, και χωρισμενα το καθε ενα με το ονομα του. κ οχι ενα μεγαλο video που φτιαχνει το Pinnacle.

Δημοσ.

δηλαδη, για να σας δωσω να καταλαβετε....

εκανα capture μια κασετουλα την οποια ονομασε video2 και εχει 3 σκηνες μεσα. το video αυτο αν το βαλω να παιξει θα παιξει ολες τις σκηνες οπως ακριβως ειναι και οπως ακριβως τις εβλεπα και μεσα απο την καμερα! εγω θα ηθελα να βγαλω καποια σκηνη ή να προσθεσω καποια αλλη απο αλλο αρχειο ( π.χ. video1 ).

πολλα θελω η γυναικα;;;;;

Δημοσ.

λοιπόν, αγορια, το περιεχομενο των μικρων μου κασετων, μπηκε στο pc, εγινε αρχειο ( με καταληξη .avi ) το οποιο αποτελειται απο σκηνες - ειτε λιγες ειτε πολλες, εξαρταται πιστευω και απο το τραβηγμα που εχω κανει εγω με την καμερα.

μετα απο επεξεργασια αυτες οι σκηνες εγιναν ενα project ( για την ακριβεια πολλα project ).

και ρωτω - παλι - αυτα τα project εχουν καποια καταληξη ; πρεπει να τα μετατρεψω σε κατι για να τα γραψω σε cd?

και τι cd προτεινετε να αγορασω; ως ασχετη δεν ξερω και πως να τα ζητησω!!!:confused:

αν δεν βαριεστε...ασχοληθειτε παλι μαζι μου!!!! :o

Δημοσ.

στο προηγουμενο δεν μου απαντησατε...ελπιζω σε αυτο καποιος να ασχοληθει!!

καποιος που να χειριζεται το pinnacle studio!!

λοιπον...περασα μια 60αρα κασετουλα στο pc με το pinnacle...που σημαινει οτι δημιουργηθηκε ενα αρχειο με το ονομα video1, αποτελειται απο αρκετες σκηνες τις οποιες θα αποφασισω αν θα τις βαλω ολες ή οχι στο λεγομενο project!!

πριν ομως βαλω την καθεμια σκηνη θα ηθελα να προηγειται για 4,5,7sec το εξης : ενα κειμενο που να περιγραφει τι ακολουθει.

δεν μπορω να το βαλω ομως : - ( ....βγαινουν τα γραμματα πανω στην εικονα/σκηνη. δηλαδη κατω στον χαρακα "πεφτει" ο χρονος εναρξης του κειμενου πανω στον χρονο εναρξης της σκηνης!!θα πρεπει να "φαω" την σκηνη 4,5,7sec ? δεν λεει!!!!καποιος που να ξερει ας μου πει!!!

οπως και να μου εξηγησετε ...ειναι απαραιτητα τα αρχεια που δημιουργηθηκαν παραλληλα με το αρχειο video1? δηλαδη εχω :

video1

video1.avi.index

video1.avi.A.index

video1.scn

ποια η χρηση τους?

ααα..και ενα τελευταιο.....το pinnacle το εχω σε ενα sony vaio δανεικο - γιατι αυτο ειχε υποδοχη για firewire.

αν το κανω εγκατασταση στο δικο μου - msi u100 wind notebook - και μεταφερω με εξωτερικο σκληρο τα παραπανω αρχεια....θα μπορεσω να συνεχισω? δηλαδη να εχω μονο για την μεταφορα απο καμερα σε pc το sony vaio....Και για ολα τα υπολοιπα το μικρο msi?

ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!-κυριως για την υπομονη σας!!!!

( οποιος ασχοληθει μαζι μου....απλα ελληνικα σας παρακαλω....απλες λεξουλες!!! :P :o )

Δημοσ.

Σε msi wind u100 θέλεις να κάνεις μοντάζ dv avi αρχεία;;;

Άστο καλύτερα. Εκτός αν χτυπάς τα υπογλώσσια το ένα μετά το άλλο!!!

Κάπου είδα ένα αυτόνομο dvd εγγραφής για κάμερες της sony όπου μπορείς να γράψεις απευθείας σ' αυτό χωρίς υπολογιστή.

Δες ΕΔΩ.

Και ΕΔΩ από Ελλάδα.

Δημοσ.
Σε msi wind u100 θέλεις να κάνεις μοντάζ dv avi αρχεία;;;

Άστο καλύτερα. Εκτός αν χτυπάς τα υπογλώσσια το ένα μετά το άλλο!!!

Κάπου είδα ένα αυτόνομο dvd εγγραφής για κάμερες της sony όπου μπορείς να γράψεις απευθείας σ' αυτό χωρίς υπολογιστή.

Δες ΕΔΩ.

Και ΕΔΩ από Ελλάδα.

μολις το ειδα αυτο που μου λες...αλλα εγω θελω κοψιμο - ραψιμο σκηνων!!! ..αυτο μαλλον αντιγραφει ο,τι υπαρχει στιν κασετουλα!!!

Δημοσ.

Στο Ulead Videostudio 11 που "δουλεύω" υπάρχει πριν ξεκινήσεις το capture η επιλογή "Split by scene". Ψάξε για κάτι αντίστοιχο ;)

Δημοσ.

Λίγο άσχετο αλλά απολύτως σημαντικό. Το firewire δεν είναι hotplug. Έχω ήδη κάψει την είσοδο της κάμεράς μου και το ίδιο έχει συμβεί σε άλλες 3 Sony και 1 Canon φίλων μου σε διαφορετικούς fw controllers.

Μόνο με σβηστά pc και κάμερα συνδέουμε-αποσυνδέουμε, αλλιώς μια ωραία μέρα δεν ξαναβλέπει το pc την κάμερα. "Παθώς-μαθώς":shock:

Δημοσ.
μολις το ειδα αυτο που μου λες...αλλα εγω θελω κοψιμο - ραψιμο σκηνων!!! ..αυτο μαλλον αντιγραφει ο,τι υπαρχει στιν κασετουλα!!!

Ναι κάπως έτσι λειτουργεί. Αν όμως θέλεις κόψε-ράψε, μάλλον θα πρέπει να ξοδευτείς. Δε νομίζω να τα καταφέρεις με το wind. Πέρσι πήρα έναν laptop fujitsu με firewire θύρα, hdmi out και τηλεκοντρόλ στα 900€ με 6 άτοκες δόσεις. Μάλλον κάτι τέτοιο θα χρειαστείς ή ένα desktop γύρω στα 500€ (χωρίς οθόνη βέβαια).

Λίγο άσχετο αλλά απολύτως σημαντικό. Το firewire δεν είναι hotplug. Έχω ήδη κάψει την είσοδο της κάμεράς μου και το ίδιο έχει συμβεί σε άλλες 3 Sony και 1 Canon φίλων μου σε διαφορετικούς fw controllers.

Μόνο με σβηστά pc και κάμερα συνδέουμε-αποσυνδέουμε, αλλιώς μια ωραία μέρα δεν ξαναβλέπει το pc την κάμερα. "Παθώς-μαθώς":shock:

Εγώ πάντως, τόσα χρόνια δεν έχω κάψει τίποτα με αυτόν τον τρόπο και το plug-n-play πάει σύννεφο. Αν ήταν να κλείνω και να ανοίγω το Pc κάθε φορά που συνδέω τις κάμερες (2-3 φορές κατά την διάρκεια του μοντάζ) καήκαμε.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ειπα και εγω σημερα να δοκιμασω να φτιαξω μονος μου 2κασσετουλες που εχω ενα dvd και πελαγωσα..τωρα κατεβαζω το pinnacle...αυτο που με παραξενεψε πολυ ειναι οτι οταν συνδεσα την sony DCR-HC17E που εχω σε εναν vaio με 4/4pin την αναγνωρισε και μου εβγαλε απο μονο του επιλογες οπου εκανα αντιγραφη βιντεο..το ΤΡΑΓΙΚΟ που ειδα ειναι οτι 3λεπτα βιντεο επιασαν 600mb περιπου....κανω κατι λαθος??

τα τοσα giga που θα μαζευτουν απο τα 80 λεπτα που θελω πως θα τα βαλω σε ενα dvd???:-(:-(:-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...