Προς το περιεχόμενο

Αρχεία miniDV στο PC. Πώς;

roula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας! θα προσπαθησω να ειμαι αρκετα συντομη και περιεκτικη!!!

εχω στην κατοχη μου μια καμερα η οποια "παιρνει" αυτες τις μινι κασσετουλες (Mini dv ) θα ηθελα λοιπον να περασω στο pc ο,τι εχω τραβηξει με την καμερα και μετα να τα γραψω σε δισκακι.

η καμερα ειναι "handycam sony" μοντελο DCR-HC17E, και εχει τις εξης υποδοχες :

1. USB

2. DV OUT

3. A/V OUT

4. LANC

και το pc ειναι msi u100 wind notebook me winXP, και σας κανω copy paste τα χαρακτηριστικα του :

Επεξεργαστής: Intel Atom N270 (1.6GHz) με 512KB L2 cache, στα 533 MHz.

Οθόνη: 10'' WSVGA Anti-Glare TFT LCD, με LED backlight και ανάλυση 1024 x 600.

Μνήμη: 2GB DDR2, μέγιστη.

Σκληρός Δίσκος: 160GB SATA.

Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται.

Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών: Intel GMA500.

Ενσύρματη επικοινωνία: Eνσωματωμένη διασύνδεση δικτύου Ethernet 10/100.

Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth.

Διασυνδέσεις: 1 x VGA port (15-pin, D-Sub), 3 x USB 2.0, 1 x είσοδος μικροφώνου, 1 x είσοδος line in, 1 x RJ45, 1 x έξοδος ακουστικών.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Web Camera, Card reader 4 in 1 (SD/MMC/MS/MSpro).

Ήχος: Eνσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία (High Definition Audio).

θα μπορουσατε με πολυ απλα λογακια να μου πειτε πως να τα συνδεσω μεταξυ τους? ενα καλωδιο να φευγει απο το ενα και να πηγαινει στο αλλο!!!!

ο,τι εχει η καμερα να το βλεπω στην οθονη του υπολογιστη και εν συνεχεια να μπορω να κανω δισκακια!!!

η καμερα εχει λογισμικο για να το κανω εγκατασταση στον υπολογιστη αλλα με πολυ μικρα γραμματα στο εγχειριδιο γραφει οτι το pc πρεπει να ειναι sony ο υπολογιστης.

νομιζω οτι το pinnacle studio θα κανει καλη δουλεια - οταν το βρω και το εγκαταστησω....αρκει να μπορεσω να τα συνδεσω μεταξυ τους για αρχη!!

βοηθηστε με αν μπορειτε. ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δυστυχως το netbook σου ειναι ακαταλληλο για αυτη τη δουλεια καθως εκτος απο ανισχυρο επεξεργαστικα (πιο πολυ σημαντικο κατα την επεξεργασια) δεν εχει και θυρα firewire η οποια ειναι απαραιτητη για ποιοτικη μεταφορα δεδομενων απο καμερα mini-dv

Μονο με usb ότι μπορει να γινει αλλα το αποτελεσμα δεν ειναι καθολου ικανοποιητικο

Δημοσ.
δυστυχως το netbook σου ειναι ακαταλληλο για αυτη τη δουλεια καθως εκτος απο ανισχυρο δεν εχει και θυρα firewire η οποια ειναι απαραιτητη για ποιοτικη μεταφορα δεδομενων απο καμερα mini-dv

μια θυρα firewire πως ειναι? μπορεισ να την περιγραψεις ; στο σπιτι υπαρχει αλλο ενα pc, sony vaio, το οποιο ισως να μπορεσω να δανειστω.

Δημοσ.

Σοβαρά ε? Άντε επιτέλους μπας και κάνω και εγώ μια κασετούλα μου σε ικανοποιητική ποιότητα :/ Έχει επιπτώσεις και στον σκληρό (δλδ θέλει πιο πολύ χώρο)?

(συγνώμη κι όλας που μπήκα λίγο σφίνα στο θέμα, αλλά με ενδιαφέρει κι μένα να κάνω κανα καλό ριπ με μια παρόμοια sony κάμερα)

Δημοσ.
Σοβαρά ε? Άντε επιτέλους μπας και κάνω και εγώ μια κασετούλα μου σε ικανοποιητική ποιότητα :/ Έχει επιπτώσεις και στον σκληρό (δλδ θέλει πιο πολύ χώρο)?

(συγνώμη κι όλας που μπήκα λίγο σφίνα στο θέμα, αλλά με ενδιαφέρει κι μένα να κάνω κανα καλό ριπ με μια παρόμοια sony κάμερα)

αγορινες...μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας!!!! :-D :-D :-D :-D :P

Δημοσ.
μια θυρα firewire πως ειναι? μπορεισ να την περιγραψεις ; στο σπιτι υπαρχει αλλο ενα pc, sony vaio, το οποιο ισως να μπορεσω να δανειστω.

Έτσι κι έτσι. Συνήθως έχει και αυτό το σηματάκι δίπλα.

Δημοσ.
αγορινες...μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας!!!! :-D :-D :-D :-D :P

το θεμα σου ειναι οτι εχεις ακαταλληλο PC. Με το vaio θα κανεις τη δουλεια σου. Φυσικα οχι επειδη ειναι SONY

Δημοσ.
το θεμα σου ειναι οτι εχεις ακαταλληλο PC. Με το vaio θα κανεις τη δουλεια σου. Φυσικα οχι επειδη ειναι SONY

που μπορω να βρω βημα βημα μια διαδικασια για την μεταφορα δεδομενων απο την καμερα στο πισι....και τις πιθανες συνδεσεις μεταξυ τους ;

Δημοσ.

Με το Pinnacle Studio, η διαδικασία είναι απλή (αν υποθέσουμε ότι έχεις συνδέσει επιτυχώς την κάμερα). Απλά βάζεις την κάμερα στην αναπαραγωγή της κασέτας, πας στον υπολογιστή στην καρτέλα Capture και, αν δεις την εικόνα από την κάμερα στην οθόνη του Studio, πατάς Record.

Δημοσ.

ειναι απλο. Παιρνεις το καταλληλο καλωδιο firewire το οποιο να εχει τα καταλληλα βυσματα γιατι στο vaio σου δεν γνωριζω αν εχει το 4pin ή 6pin βυσμα. Μαλλον το μικρο.

Συνδεεις καμερα και pc βαζεις την καμερα στο καταλληλο mode ανοιγεις το προγραμμα και αν δεν σου εμφανιζει ηδη να κανεις capture το βρισκεις εσυ

Δημοσ.
ειναι απλο. Παιρνεις το καταλληλο καλωδιο firewire το οποιο να εχει τα καταλληλα βυσματα γιατι στο vaio σου δεν γνωριζω αν εχει το 4pin ή 6pin βυσμα. Μαλλον το μικρο.

Συνδεεις καμερα και pc βαζεις την καμερα στο καταλληλο mode ανοιγεις το προγραμμα και αν δεν σου εμφανιζει ηδη να κανεις capture το βρισκεις εσυ

αυτο το καλωδιο,το firewire, στην καμερα που θα το συνδεσω; εκει που γραφει DVOUT ;

το dvout της καμερας ειναι σχεδον ιδιο με αυτο που εχει το sony vaio pc. αρα θα χρειαστω ενα ΚΑΛΩΔΙΟ FIRE WIRE IEEE1394 4/4 PIN 1,8M ; το βρηκα στο e-shop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...