Προς το περιεχόμενο

Χώρες-Πόλεις και τοπικά προϊόντα

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κάθε χώρα -σε γενικό πλαίσιο- και οι πόλεις της -σε πιο αναλυτική μορφή- έχει τα δικά της προϊόντα-σήματα κατατεθέν .

Όπως η Θεσσαλονίκη για τα τρίγωνα της ή η Καστοριά για τις γούνες της ή η Βενετία για τις μάσκες της και η Βοημία για τα κρύσταλλα της .

Μιας και όλοι μας πάμε τουλάχιστον δυο τρία ταξίδια τον χρόνο και ψάχνουμε για προορισμούς συνεχώς και ενίοτε δεν γνωρίζουμε για το τι φημίζονται οι περιοχές οι οποίες θέλουμε να πάμε,είπα να ανοίξω ένα ακόμα πληροφοριακό τοπικ για συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών.

Ελπίζω να γίνει μια καλή βάση δεδομένων τοπικών προϊόντων των χωρών και πόλεων.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Και μιας και το έχω πρόσφατο,να πω για το τσουρέκι από τερκενλή στην Θεσσαλονίκη.

Και για τρίγωνα πανοράματος.

Καθώς και για καριόκες Ξάνθης.

Δημοσ.

χμ....well....

Χίος - Μαστίχα (όλες τις μορφές) , Μαστέλο (τυρί) Σουμάδα , μανταρινάδα...και τα γλυκά Μασουράκια

Καστοριά - Φασόλια...

Σαντορίνη - Φάβα , ντοματάκια

Βόλος - Τσιπουράκι... :-P και στο Πήλιο τα Μήλα φυσικά και γλυκά του κουταλιού...ααα...και μπουμπάρι....

Στη Βέροια...Ραβανί !!!!

Καβάλα - Κουραμπιέδες

Στραγάλια και σουτζουκ λουκούμ στη Κομοτηνή

ααα...και στην Αθήνα - Χριστόψωμο και αξιόγευστες δίπλες...στην επαρχία δύσκολα τα βρίσκεις....

και για εξωτερικό.....

Limoges - με τις πορσελάνες....

ΥΓ. η παραγωγή των Ζωνιανών κολλάει στο topic????? :-P

Δημοσ.

να σημπληρωσω για Καστορια οτι φημιζεται για τις γουνες και για τα μηλα. Τα φασολια ειναι των Πρεσπων

Δημοσ.

Έδεσσα: Ροδάκινα, ακτινίδια, κεράσια, τσίπουρο και το outsider: φλογέρες γενιστές με κρέμα σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο

Άγιος Προδρομος Χαλκιδικής: Φημισμένα Σουβλάκια!

Ανώγεια: Κρέας "αντικριστό" στη σούβλα

(I see a pattern here dear Watson...:-))

Δημοσ.
Πωωωωωωω..

Στο μιτάτο. Και στο καπάκι χτυπάς και μια κούπα γάλα.

κι συνοδεία γαμοπίλαφο, βρασμένο στο ζουμί του κατσικιού. Λιχουδιά από αυτές που δεν θέλεις να ρωτήσεις από τι φτιάχνονται, για να μην σταματήσεις να τρως! :lol::o

Νομίζω ότι τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης σηκώνουν ξεχωριστό thread. Και δεν είμαι καν από εκεί :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...