lyckos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Το DVDRIP ειναι 16/9 σωστά;;; Το 4/3 πως λέγεται;;;;
parsifal Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ο όρος "DVDRIP" δεν είναι σε καμμία περίπτωση ενδεικτικός του λόγου πλευρών που έχει το video.
lyckos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ο όρος "DVDRIP" δεν είναι σε καμμία περίπτωση ενδεικτικός του λόγου πλευρών που έχει το video. Πολύ λογικό αυτο που λες Το δικό μου πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν μου αρέσει η 16/9 αναλογία, και θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει κάποιο διακριτικό που συνοδεύει ένα βίντεο ώστε να καταλαβαίνω αν πρόκειται για 4/3 που με ενδιαφέρει, γιατί το 16/9 το βρίσκω πολύ περιοριστικό. Επίσης αν ξέρει κάποιος να μου πει τα κανάλια στην τηλεόραση τι κάνουν με τις ταινείες που τις παίζουν σε 4/3, τις έχουν σε τέτοια μορφή ή απλώς κάνουν fit to screen και χάνουμε τα αριστεροδέξια όρια της ταινίας;;;
MoUCLAs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Το γραφει συνήθως στα χαρακτηριστικά του. Γιατι ομως δεν σου αρεσει? ολες οι ταινίες και τα βίντεο θα πάνε προς τα εκει.. και σε λίγο καιρό και στο 21/9.. ήδη η Philips παρουσίασε μια τέτοια τηλεόραση.. : http://www.digitalnewsroom.philips.com/products/21x9/ http://www.digitalnewsroom.philips.com/products/21x9/CINEMA_21-9_01_lifestyle-shot-hanging-night.jpg Ναι τα καναλια κόβουν δεξια και αριστερα..
Tzimmys Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ναι τα καναλια κόβουν δεξια και αριστερα.. Δε νομίζω. φαντάζομαι τα κανάλια έχουν τις ταινίες που προβάλουν σε DVDs στα οποία η ανάλυση είναι 720χ540, δηλαδή 4:3. Πάντως για σένα φίλε που άνοιξες το θέμα, δώσε κι' άλλες ευκαιρίες στο 16:9. Όταν είχα ξεκινήσει να βλέπω και εγώ 16:9, ούτε σε εμένα άρεσε. Τώρα δε μπορώ να δω αλλιώς. Αν πάρεις και καμιά wide τηλεόραση για να μην έχεις τεράστιες μπάρες πάνω-κάτω, ακόμα καλύτερα.
Tzimmys Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Όχι. Το 16:9 είναι κομμένο 4:3 και όχι, δεν είναι το ίδιο.
tarrasque Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Οι ταινίες αρχικά γυρίζονται σε wide αναλογίες πλευρών όπως 1,85:1 και 2,39:1. Για να τις δει κάποιος σε 4:3 (1,33:1) θα πρέπει είτε να cropάρει ή/και να strechάρει και σίγουρα θα χάσει την αρχική αίσθηση. Το dvdrip όπως ειπώθηκε δεν έχει να κάνει με την αναλογία. Αν δεν σου αρέσει το 16:9 μπορείς πάντα μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής να το φέρεις στα μέτρα σου.
vagpap Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δε νομίζω. φαντάζομαι τα κανάλια έχουν τις ταινίες που προβάλουν σε DVDs στα οποία η ανάλυση είναι 720χ540, δηλαδή 4:3. Στα DVDs η ανάλυση μπορεί να είναι 720χ576 αλλά τα πραγματικά widescreen είναι με anamorphic widescreen, δηλαδή σε 4/3 οθόνη φαίνονται μακρόστενα, ενώ σε wide φαίνονται κανονικά. Υπάρχουν και τα απλά τα οποία παρόλο που έχουν την ίδια ανάλυση έχουν προσθέσει μπάρες πάνω-κάτω για να δείξουν wide εικόνα.
Tzimmys Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Εγώ όσα dvds έχω πάρει έχουν αναλογία 720χ 480,540 ή 576. Όταν τα ριπάρω, αυτό που βλέπω είναι ότι θα "κοπεί" ταινία από πάνω κ από κάτω, το οποίο κατά τη κρίση μου σημαίνει ότι οι 16:9 ταινίες δεν είναι στρεσαρισμένες 4:3 αλλά το αντίστροφο. Αν οι πιο ειδικοί ισχυρίζονται το αντίθετο, πάω πάσο.
vagpap Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Έχει να κάνει με το σχήμα των pixels απλά και την τυχόν μετατροπή τους κατά το ripping και την προβολή. Στα anamorphic widescreen απλά δεν είναι τετράγωνα και αναλαμβάνει η οθόνη κατά την προβολή να τα "διορθώσει". Είναι το ίδιο πράγμα με το να παρακολουθείς ΣΚΑΪ. Σε 4:3 τηλεόραση θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί 16:9 για να εμφανιστεί η εικόνα σωστά (μερικές το κάνουν αυτόματα) μιας και σε αντίθετη περίπτωση βλέπεις μακρόστενα.
MoUCLAs Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Έχει να κάνει με το σχήμα των pixels απλά και την τυχόν μετατροπή τους κατά το ripping και την προβολή. Στα anamorphic widescreen απλά δεν είναι τετράγωνα και αναλαμβάνει η οθόνη κατά την προβολή να τα "διορθώσει".Είναι το ίδιο πράγμα με το να παρακολουθείς ΣΚΑΪ. Σε 4:3 τηλεόραση θα πρέπει να πατήσεις το κουμπί 16:9 για να εμφανιστεί η εικόνα σωστά (μερικές το κάνουν αυτόματα) μιας και σε αντίθετη περίπτωση βλέπεις μακρόστενα. σωστος..
lyckos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Το ζήτημα είναι οτι εγώ και στο γραφείο, στον υπολογιστή, αλλά και στο σπίτι εχω 4/3 οθόνη και δεν πρόκειται να τις αλλάξω εκτός κι αν καούν. Δεν είπα ποτέ οτι δεν μου αρέσει η 16/9, απλώς σε αυτές τις οθόνες που έχω εγώ δεν γίνεται δουλειά καλή, χανει πάρα πολύ η ταινεία, μικραίνει το μέγεθός της αναγκαστικά και πάει και μεγάλο μέρος της οθόνης χαμένο.Αυτό εξάλλου που ρώτησα ειναι αν μπορώ ότα κάνω search σε rapidshare ή torrent για ταινείες να μπορώ να βάλω ενα string στις παραμέτρους που να μου βγάζει αποτελέσματα με ταινείες σε 4/3, ή ακόμα ακόμα αν υπάρχει καποια search engine για τα προαναφερθέντα που να μπορείς να εισαγάγεις τέτοιο parametre
tarrasque Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 και σου ξαναλέω αν θέλεις να δεις 4:3 μια ταινία 16:9 μπορείς χρησιμοποιώντας πχ. τον player VLC να επιλέξεις video/crop/4:3 και αυτό σου επιλέγει το 4:3 κομμάτι χωρίς να σου στρετσάρει το video, σου κόβει δηλαδή τα άκρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.