markxcsd7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και σκεφτομαι τωρα που ειναι καλοκαιρι να ξεκινησω να μαθαινω κατασκευες ιστοσελιδων. Λεω να χρησιμοποιησω το dreamweaver cs4. Ειναι καλη επιλογη λέτε; Επισης οποια συμβουλη μπορειτε να δωσετε για το ξεκινημα ειναι ευπροσδεκτη!! Ευχαριστω.
fabio Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 τα καλα του dw τα ξερεις. το προβλημα ειναι οτι με τετοιους wysiwyg editors το πιο πιθανο ειναι να μην μαθεις και πολλα. Ασε που ο κωδικας που βγαζουν σπανια (για να μην πω ποτε) γινεται validate αν δεν θα χρησημοποιησεις τα visual στοιχεια του dw (εδω και καιρο ετσι κανω) τοτε θα ειναι καλυτερα αλλα και παλι θα εχουν να προτινουν οι υπολοιποι καλυτερα και free προγραμματα
alexteq Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 εγω προτεινω ανεπιφυλακτα notepad++ ειναι ελαφρυ free και open source εχει ακομα και extensions http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm
snik Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Βασικα το τι θα σου προτεινουμε εξαρταται απο τις γνωσεις σου, αν ξερεις καλα html & css καλο θα ηταν να δουλεψεις με καποιον code editor οπως το notepad++. Αν τωρα δεν τα πας τοσο καλα με τα παραπανω παιρνεις το dreamweaver που τα εχει ετοιμα αλλα δεν θα παραγεις σωστo και εγκυρο κωδικα (τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον ετσι γινεται).
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Αν μάθεις τα standar μια χαρα κωδικα θα βγάλεις με dream. Το να γράψεις ολα τα πράγματα μονος σου ειναι gay και χρονοβόρο. Ο dream βγάζει και μερικά πράγματα στο κωδικα με gay τρόπο και το Autocomplete ειναι για πεταμα στη javascript. Αλλα βοηθά πολύ. Ειδικα στο editing των css. Αλλιως αντε να ψάχνεις
antonisid Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Επειδη ολη η δουλεια ουσιαστικα γινεται απ το css δε νομιζω οτι παιζει ρολο με ποιο προγραμμα θα το γραφεις. Το DW προσφερει την δυνατοτητα για design view, κι αυτο ειναι το παραπανω που προσφερει ουσιαστικα απ τους αλλους editors.Το να μαθεις ετσι ομως να φνιαχνεις σελιδες ειναι λαθος τροπος....Στην θεση σου θα βαζα το DW επειδη ειναι ευχρηστο κι ολοκληρομενο προγραμμα αλλα θα κοιταζα να μαθω καλα css.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δεν ειναι πολυ πιο ευκολο να διαχειριστείς τα css απο Dream; Και να κατι θες να αλλαξεις στα css το κανεις με το χέρι. ]
markxcsd7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δεν καταλαβα κατι ομως. Για να παραγεις καλο αποτελέσμα δεν πρεπει να συνδυασεις ολες τις τεχνολογιες; Δηλ. και html και css και javascript κτλ. Κατι αλλο το dw δεν ειναι κανονικα ενας "compiler" της html; Με το note++ που το χρησιμοποιω για τις αλλες γλωσσες επειδη ειναι κυριαρχο μπορω μονο να γραφω τις εντολες. Compile πως θα κανω; Οπως βλεπετε ειμαι τελέιως ασχετως με το web dev (αν και εχω μαθει μεχρι και prolog(πολυ χρησιμο ε)...!!!
ALR Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Γειά σου. Η html δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, δεν χρειάζεται compile. Η διαφορά του dw είναι ότι βγάζει έτοιμα snippets κώδικα, έχει αυτόματη διόρθωση, μπορέις να κάνεις έτοιμες templates για μελλοντική χρήση και άλλες επιλογές, που προσωπικά δε μου φάνηκαν ποτέ χρήσιμες και το χρησιμοποιούσα όπως ακριβώς θα χρησιμοποιούσα και το notepad++. Αν μάθεις html, δε χρειάζεσαι dw. Είσαι καλυμένος και με έναν απλό editor. Είναι όμως θέμα γούστου. Εγώ παίζω με Coda & textmate σε mac
antonisid Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δεν χρησιμευει και πολυ ο compiler γιατι και λαθη να χεις κανει η σελιδα θα εμφανιστει εστω και οχι στην κανονικη της μορφη.Τωρα αν σου χει ξεφυγει να "κλεισεις" κανα div πχ , μπορεις να το δεις στο web developer toolbar που θα σου προτεινα να εγκαταστησεις στον firefox.
waves Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Βασικα το τι θα σου προτεινουμε εξαρταται απο τις γνωσεις σου, αν ξερεις καλα html & css καλο θα ηταν να δουλεψεις με καποιον code editor οπως το notepad++.Αν τωρα δεν τα πας τοσο καλα με τα παραπανω παιρνεις το dreamweaver που τα εχει ετοιμα αλλα δεν θα παραγεις σωστo και εγκυρο κωδικα (τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον ετσι γινεται). Μια ερώτηση μιας και αρχάριος εγώ στο συγκεκριμένο θέμα; Τί εννοείτε, όταν λέτε, ότι δεν παράγεται έγκυρος και σωστός κώδικας; Αν χρησιμοποιήσω το dreamweaver και φτιάξω ένα όμορφο και λειτουργικό site για τους χρήστες, τι μας πειράζει, πώς είναι ο κώδικας από πίσω;;
snik Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μια ερώτηση μιας και αρχάριος εγώ στο συγκεκριμένο θέμα;Τί εννοείτε, όταν λέτε, ότι δεν παράγεται έγκυρος και σωστός κώδικας; Αν χρησιμοποιήσω το dreamweaver και φτιάξω ένα όμορφο και λειτουργικό site για τους χρήστες, τι μας πειράζει, πώς είναι ο κώδικας από πίσω;; Υπαρχουν καποια web standarts που τα εχει ορισει ο w3 που ειναι ενας οργμανισμος που βγαζει προτυπα (δεν το εχω ψαξει και πολυ αλλα πανω κατω αυτο ειναι). Αυτα τα προτυπα τωρα εχουν βγει για να γινουν οι σελιδες οσο το δυνατον πιο σωστα γραμενες και να μπορουν να εχουν προσβαση σε αυτες οσο το δυνατον περισοοτεροι. Αν γραφεις κωδικα συμφωνα με αυτα τα προτυπα μερικα απο τα πλεονεκτηματα που κερδιζεις ειναι τα εξης: -Καλυτερη θεση στις μηχανες αναζητησης -Γρηγοροτερες σελιδες -Μπορεις να ανανεωσεις πιο ευκολα τον κωδικα σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.