Προς το περιεχόμενο

Νεος στις κατασκευες ιστοσελιδων

markxcsd7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και σκεφτομαι τωρα που ειναι καλοκαιρι να ξεκινησω να μαθαινω κατασκευες ιστοσελιδων. Λεω να χρησιμοποιησω το dreamweaver cs4. Ειναι καλη επιλογη λέτε;

Επισης οποια συμβουλη μπορειτε να δωσετε για το ξεκινημα ειναι ευπροσδεκτη!!

Ευχαριστω.

Δημοσ.

τα καλα του dw τα ξερεις.

το προβλημα ειναι οτι με τετοιους wysiwyg editors το πιο πιθανο ειναι να μην μαθεις και πολλα. Ασε που ο κωδικας που βγαζουν σπανια (για να μην πω ποτε) γινεται validate

αν δεν θα χρησημοποιησεις τα visual στοιχεια του dw (εδω και καιρο ετσι κανω) τοτε θα ειναι καλυτερα αλλα και παλι θα εχουν να προτινουν οι υπολοιποι καλυτερα και free προγραμματα

Δημοσ.

Βασικα το τι θα σου προτεινουμε εξαρταται απο τις γνωσεις σου, αν ξερεις καλα html & css καλο θα ηταν να δουλεψεις με καποιον code editor οπως το notepad++.

Αν τωρα δεν τα πας τοσο καλα με τα παραπανω παιρνεις το dreamweaver που τα εχει ετοιμα αλλα δεν θα παραγεις σωστo και εγκυρο κωδικα (τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον ετσι γινεται).

Δημοσ.

Αν μάθεις τα standar μια χαρα κωδικα θα βγάλεις με dream.

Το να γράψεις ολα τα πράγματα μονος σου ειναι gay και χρονοβόρο.

Ο dream βγάζει και μερικά πράγματα στο κωδικα με gay τρόπο και το Autocomplete ειναι για πεταμα στη javascript.

Αλλα βοηθά πολύ. Ειδικα στο editing των css.

Αλλιως αντε να ψάχνεις

Δημοσ.

Επειδη ολη η δουλεια ουσιαστικα γινεται απ το css δε νομιζω οτι παιζει ρολο με ποιο προγραμμα θα το γραφεις. Το DW προσφερει την δυνατοτητα για design view, κι αυτο ειναι το παραπανω που προσφερει ουσιαστικα απ τους αλλους editors.Το να μαθεις ετσι ομως να φνιαχνεις σελιδες ειναι λαθος τροπος....Στην θεση σου θα βαζα το DW επειδη ειναι ευχρηστο κι ολοκληρομενο προγραμμα αλλα θα κοιταζα να μαθω καλα css.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Δεν καταλαβα κατι ομως. Για να παραγεις καλο αποτελέσμα δεν πρεπει να συνδυασεις ολες τις τεχνολογιες;

Δηλ. και html και css και javascript κτλ. Κατι αλλο το dw δεν ειναι κανονικα ενας "compiler" της html; Με το note++ που το χρησιμοποιω για τις αλλες γλωσσες επειδη ειναι κυριαρχο μπορω μονο να γραφω τις εντολες. Compile πως θα κανω; Οπως βλεπετε ειμαι τελέιως ασχετως με το web dev (αν και εχω μαθει μεχρι και prolog(πολυ χρησιμο ε;))...!!!

Δημοσ.

Γειά σου.

Η html δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, δεν χρειάζεται compile.

Η διαφορά του dw είναι ότι βγάζει έτοιμα snippets κώδικα, έχει αυτόματη διόρθωση, μπορέις να κάνεις έτοιμες templates για μελλοντική χρήση και άλλες επιλογές, που προσωπικά δε μου φάνηκαν ποτέ χρήσιμες και το χρησιμοποιούσα όπως ακριβώς θα χρησιμοποιούσα και το notepad++.

Αν μάθεις html, δε χρειάζεσαι dw. Είσαι καλυμένος και με έναν απλό editor.

Είναι όμως θέμα γούστου. Εγώ παίζω με Coda & textmate σε mac :)

Δημοσ.

Δεν χρησιμευει και πολυ ο compiler γιατι και λαθη να χεις κανει η σελιδα θα εμφανιστει εστω και οχι στην κανονικη της μορφη.Τωρα αν σου χει ξεφυγει να "κλεισεις" κανα div πχ , μπορεις να το δεις στο web developer toolbar που θα σου προτεινα να εγκαταστησεις στον firefox. :-)

Δημοσ.
Βασικα το τι θα σου προτεινουμε εξαρταται απο τις γνωσεις σου, αν ξερεις καλα html & css καλο θα ηταν να δουλεψεις με καποιον code editor οπως το notepad++.

Αν τωρα δεν τα πας τοσο καλα με τα παραπανω παιρνεις το dreamweaver που τα εχει ετοιμα αλλα δεν θα παραγεις σωστo και εγκυρο κωδικα (τις περισσοτερες φορες τουλαχιστον ετσι γινεται).

Μια ερώτηση μιας και αρχάριος εγώ στο συγκεκριμένο θέμα;

Τί εννοείτε, όταν λέτε, ότι δεν παράγεται έγκυρος και σωστός κώδικας;

Αν χρησιμοποιήσω το dreamweaver και φτιάξω ένα όμορφο και λειτουργικό site για τους χρήστες, τι μας πειράζει, πώς είναι ο κώδικας από πίσω;;:-)

Δημοσ.
Μια ερώτηση μιας και αρχάριος εγώ στο συγκεκριμένο θέμα;

Τί εννοείτε, όταν λέτε, ότι δεν παράγεται έγκυρος και σωστός κώδικας;

Αν χρησιμοποιήσω το dreamweaver και φτιάξω ένα όμορφο και λειτουργικό site για τους χρήστες, τι μας πειράζει, πώς είναι ο κώδικας από πίσω;;:-)

Υπαρχουν καποια web standarts που τα εχει ορισει ο w3 που ειναι ενας οργμανισμος που βγαζει προτυπα (δεν το εχω ψαξει και πολυ αλλα πανω κατω αυτο ειναι). Αυτα τα προτυπα τωρα εχουν βγει για να γινουν οι σελιδες οσο το δυνατον πιο σωστα γραμενες και να μπορουν να εχουν προσβαση σε αυτες οσο το δυνατον περισοοτεροι.

Αν γραφεις κωδικα συμφωνα με αυτα τα προτυπα μερικα απο τα πλεονεκτηματα που κερδιζεις ειναι τα εξης:

-Καλυτερη θεση στις μηχανες αναζητησης

-Γρηγοροτερες σελιδες

-Μπορεις να ανανεωσεις πιο ευκολα τον κωδικα σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...