dore Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Καλησερα Αγορασα πριν απο περιπου 10 μηνες μια φωτογραφική μηχανη απο τα e-shop και επαωψε προσφατα να λειτουργει..Πηγα στο καταστημα και τους ειπα πως δεν έχω την αποδειξη κ μου είπαν δεν πειραζει εφοσον ειμαι καταχωρημένος στο συστημα..με μια απλη αναζητηση βρήκαν την αγορα μου..Αλλα το μονο που έκαναν ήταν να μου δώσουν το τηλ. της Κοντακ κα να μου πουν να επικοινωνήσω μαζί τους!Κυκλοφορούν στο νετ διαφορα φορουμς που αναφερουν τον Ν. 3043/2002 συμφωνα με τον οποιο το καταστημα ειναι υπαιτιο για τη λειτουργία του προιόντος για 2 χρονια? Και ρωτω Ισχύει κατι τέτοιο?Πως πρέπει να κινηθω? Ευχαριστώ!
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Φυσικά και ισχύει. Πες τους πρώτα να σου δώσουν μία φωτοτυπία της απόδειξης πριν το μετανιώσουν και κάνουν τις πάπιες. (τα πάντα να περιμένεις από το eshop). Πληροφορίες σχετικά: http://ec.europa.eu/publications/booklets/move/64/el.pdf (σελ. 7) Πήγαινε να απαιτήσεις αντικατάστασή της. Αν δεν συμορφωθούν, απείλεισε με καταγγελίες σε ΙΝΚΑ- Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Good luck. Προσωπικά θα επικοινωνούσα πρώτα με την kodak, επειδή το eshop είναι γνωστό για το απαράδεκτο after sales support του.
alex89 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 "Σήμερα, μετά και τις τελευταίες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες ενσωματώθηκαν και στο ελληνικό δίκαιο, τα περισσότερα ψηφιακά προϊόντα καλύπτονται από τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση, η οποία ξεκινάει από τη στιγμή της παραλαβής του προϊόντος. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία που το πουλάει υποχρεούται να επισκευάζει εντελώς δωρεάν κάθε βλάβη, με μόνη εξαίρεση τις βλάβες που έχουν προκύψει από κακή χρήση ή κακή φροντίδα του προϊόντος" http://www.tanea.gr/default.asp?pid=26&ct=16&enthDate=12052009 Από τις 12 Μαΐου υιοθετήθηκε η κοινοτική οδηγία. Πιθανόν να αγορά προιόντα που αγοράστηκαν από την ημερομηνία αυτή και μετά, καθώς ο νόμος δε νομίζω να έχει αναδρομική ισχύ. Φυσικά μπορεί αν θες να ενημερωθείς από τις διάφορες ενώσεις καταναλωτών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.