Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σύνδεση HDD και optical drives (IDE)

RAZA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Έχω ένα πρόβλημα και θέλω να ακούσω απόψεις.Έχω μια μητρική ( Turbo-X G31 (G31, VGA, DDR2) και θέλω να συνδέσω 2 HDD και 2 DVD Drives.Το θέμα είναι ότι τόσο οι σκληροί όσο και τα DVD Drives συνδέονται με IDE.Κατέληξα στο να αγοράσω το Controller UDMA 133/100 IDE-RAID .Θα μπορώ με αυτό να συνδέσω τους σκληρούς και τα Drives?

Σημείωση:Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι ταχύτητες :-D

Δημοσ.

Λογικά θα δουλέψει.

Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό;

Βάλε τους σκληρούς στο IDE κανάλι της (turbo-x (!) ffs dude :P) μητρικής και αντί να δώσεις 23€ για ένα controller, δώσε 18€ για ένα νέο sata DVDRW και κατάργησε το δεύτερο.

Τι να τα κάνεις 2 DVD;

Χάνεις μόνο το πλεονέκτημα της "on the fly" αντιγραφής, αλλά τόσα DVD γράφεις πια;

:-)

Δημοσ.

liopyr Προφανώς η MoBo μου έχει ένα μόνο IDE Slot :-D Δική μου παράληψη αλλά φαντάστηκα ότι είναι αυτονόητο γιατί εν έτει 2009 όλες οι MoBo έχουν 1 μόνο IDE Slot :-D Οπότε απ τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρω κάτι extra για να συνδεθεί και ο άλλος ο δίσκος σκέφτηκα να πάρω αυτό το PCI Controller που θα μπορώ να βάλω και τα 4 μέσα (ή στην τελική βάζω 1 σκληρό και 2 DVD Drives στον controller και έναν σκληρό στο IDE Slot της MoBo).

Εκτός από αυτό όμως ο μόνος τρόπος για να συνδεθούν οι 2 σκληροί και τα 2 Drives με την MoBo είναι κάποιο IDE to SATA adaptor? (Γιατί αυτόν τον τρόπο τον απέκλεισα λόγο τιμής των adaptors:-D:o )

Δημοσ.

Καταρχήν σε ένα IDE κανάλι μπορούν να μπουν δύο συσκευές. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις και τους 2 δίσκους στον controller της μητρικής. Και ο liopyr σου πρότεινε αντί να δώσεις λεφτά για τον επιπλέον controller, να αγοράσεις ένα SATA DVD-RW για να βάλεις στο PC, το οποίο πιθανότατα θα είναι και καλύτερο από αυτά που ήδη έχεις. Η μητρική σου απ'ότι είδα έχει 4 SATA slots. Απλά θα χάσεις τη δυνατότητα του να γράφεις DVD on the fly, κάτι που θεωρώ αμελητέο.

Δημοσ.
Καταρχήν σε ένα IDE κανάλι μπορούν να μπουν δύο συσκευές. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις και τους 2 δίσκους στον controller της μητρικής.

:confused: Πως?Αφού δεν χωράει.Το καλώδιο από 1 σκληρό εφαρμόζει τέλεια στο IDE Slot της MoBo

Δημοσ.

Εννοει οτι το καλωδιο εχει 3 "βυσματα". Στα 2 που ειναι πιο κοντα το ενα με το αλλο συνδεεις τους 2 δισκους και το 3ο το συνδεεις στο mobo(οχι οτι παιζει ρολο απλα λογω αποστασης).

Βαλε τα Jumpers, master-slave αναλογα ποιος δισκος θες να ειναι τι.

Δημοσ.
Εννοει οτι το καλωδιο εχει 3 "βυσματα". Στα 2 που ειναι πιο κοντα το ενα με το αλλο συνδεεις τους 2 δισκους και το 3ο το συνδεεις στο mobo(οχι οτι παιζει ρολο απλα λογω αποστασης).

Βαλε τα Jumpers, master-slave αναλογα ποιος δισκος θες να ειναι τι.

Ακριβώς :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...