RAZA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Καλησπέρα.Έχω ένα πρόβλημα και θέλω να ακούσω απόψεις.Έχω μια μητρική ( Turbo-X G31 (G31, VGA, DDR2) και θέλω να συνδέσω 2 HDD και 2 DVD Drives.Το θέμα είναι ότι τόσο οι σκληροί όσο και τα DVD Drives συνδέονται με IDE.Κατέληξα στο να αγοράσω το Controller UDMA 133/100 IDE-RAID .Θα μπορώ με αυτό να συνδέσω τους σκληρούς και τα Drives? Σημείωση:Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι ταχύτητες
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Λογικά θα δουλέψει. Αλλά γιατί να το κάνεις αυτό; Βάλε τους σκληρούς στο IDE κανάλι της (turbo-x (!) ffs dude ) μητρικής και αντί να δώσεις 23€ για ένα controller, δώσε 18€ για ένα νέο sata DVDRW και κατάργησε το δεύτερο. Τι να τα κάνεις 2 DVD; Χάνεις μόνο το πλεονέκτημα της "on the fly" αντιγραφής, αλλά τόσα DVD γράφεις πια;
RAZA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 liopyr Προφανώς η MoBo μου έχει ένα μόνο IDE Slot Δική μου παράληψη αλλά φαντάστηκα ότι είναι αυτονόητο γιατί εν έτει 2009 όλες οι MoBo έχουν 1 μόνο IDE Slot Οπότε απ τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρω κάτι extra για να συνδεθεί και ο άλλος ο δίσκος σκέφτηκα να πάρω αυτό το PCI Controller που θα μπορώ να βάλω και τα 4 μέσα (ή στην τελική βάζω 1 σκληρό και 2 DVD Drives στον controller και έναν σκληρό στο IDE Slot της MoBo). Εκτός από αυτό όμως ο μόνος τρόπος για να συνδεθούν οι 2 σκληροί και τα 2 Drives με την MoBo είναι κάποιο IDE to SATA adaptor? (Γιατί αυτόν τον τρόπο τον απέκλεισα λόγο τιμής των adaptors:-D:o )
vdanasto Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Καταρχήν σε ένα IDE κανάλι μπορούν να μπουν δύο συσκευές. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις και τους 2 δίσκους στον controller της μητρικής. Και ο liopyr σου πρότεινε αντί να δώσεις λεφτά για τον επιπλέον controller, να αγοράσεις ένα SATA DVD-RW για να βάλεις στο PC, το οποίο πιθανότατα θα είναι και καλύτερο από αυτά που ήδη έχεις. Η μητρική σου απ'ότι είδα έχει 4 SATA slots. Απλά θα χάσεις τη δυνατότητα του να γράφεις DVD on the fly, κάτι που θεωρώ αμελητέο.
RAZA Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Καταρχήν σε ένα IDE κανάλι μπορούν να μπουν δύο συσκευές. Μπορείς δηλαδή να συνδέσεις και τους 2 δίσκους στον controller της μητρικής. Πως?Αφού δεν χωράει.Το καλώδιο από 1 σκληρό εφαρμόζει τέλεια στο IDE Slot της MoBo
skyhawk Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Εννοει οτι το καλωδιο εχει 3 "βυσματα". Στα 2 που ειναι πιο κοντα το ενα με το αλλο συνδεεις τους 2 δισκους και το 3ο το συνδεεις στο mobo(οχι οτι παιζει ρολο απλα λογω αποστασης). Βαλε τα Jumpers, master-slave αναλογα ποιος δισκος θες να ειναι τι.
vdanasto Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Εννοει οτι το καλωδιο εχει 3 "βυσματα". Στα 2 που ειναι πιο κοντα το ενα με το αλλο συνδεεις τους 2 δισκους και το 3ο το συνδεεις στο mobo(οχι οτι παιζει ρολο απλα λογω αποστασης). Βαλε τα Jumpers, master-slave αναλογα ποιος δισκος θες να ειναι τι. Ακριβώς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.