actorgr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Πληροφοριες συμβουλες,παρακαλω,μονο απο φοιτητες και αποφοιτους Νομικης. Αν ξανασυμπληρωνατε το μηχανογραφικο θα κανατε την ιδια επιλογη εχοντας υπ'οψιν τις εμπειριες απο το πανεπιστημιο οι μεν και τον εργασιακο χωρο οι δικηγοροι.
Undercover22 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δευτεροετής πλέον φοιτητής Νομικής είμαι.. Λογικά θα ξαναέκανα την ίδια επιλογή. Αν και θα προτιμούσα να πάω στο εξωτερικό για νομικές σπουδές και όχι Ελλάδα..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ναι, θα ξαναεπέλεγα τη Νομική Σχολή. Ίσως UCL, ίσως LSE κι όχι Αθήνας (όπου τελείωσα).
Nomikaria Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Τελειώνοντάς την πλέον,ναι θα έκανα πάλι την ίδια επιλογή,αν και πολλές φορές οι δυσκολίες μπορεί να σε λυγίσουν.. Πάντως,αυτό που θα σου'λεγα είναι να σκεφτείς αν όντως θέλεις να σπουδάσεις αυτή την επιστήμη,γιατί πραγματικά πιστεύεις πως σου αρέσει(όχι γιατί απλά έχει κύρος σαν σχολή,δεδομένου ότι όσο περνάνε τα χρόνια,δυσκολεύει όλο και πιο πολύ..)
kostikasre Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Η Νομική,όπως και να'χει πάντα θα αποτελεί μια χρήσιμη επιστήμη για την κοινωνία μας,και με αρκετό ενδιαφέρον...κι όσο να'ναι,μπορεί πλέον δύσκολα να μπορείς να "ζήσεις" ασκώντας το επάγγελμα,όμως το να γνωρίζεις τη νομοθεσία,5-6 ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν έπειτα είναι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητά σου,χώρια το γεγονός ότι μπορείς να βγάζεις ικανοποιητικά χαρτζιλικάκια (μια τζίφρα εδώ,μια συμβουλή εκεί,το χιλιαρικάκι απ'το δικηγορικό σύλλογο κ.λπ.)... Θα πρέπει όμως,αν σκέφτεσαι να σπουδάσεις νομική,να εξετάσεις σοβαρά και το ενδεχόμενο του εξωτερικού...αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βρείς το κατάλληλο τμήμα και σε 3-4 χρόνια να τελειώσεις,εδώ μπορεί να τραβήξει χρονικά λίγο το πράγμα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 [...] κι όσο να'ναι,μπορεί πλέον δύσκολα να μπορείς να "ζήσεις" ασκώντας το επάγγελμα, [...] Γιατί το λες αυτό; Ζω από αυτό το επάγγελμα. [...] (μια τζίφρα εδώ,μια συμβουλή εκεί,το χιλιαρικάκι απ'το δικηγορικό σύλλογο κ.λπ.)... Ίσως να μην γνωρίζεις τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Τουλάχιστον για τη μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων η "συμβουλή" δεν πληρώνεται (εκτός από όσους δουλεύουμε με χρονοχρέωση). Όσο για το "χιλιαρικάκι απ'το δικηγορικό σύλλογο", αν αναφέρεσαι στο ετήσιο μέρισμα, αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός για τους 29.000 δικηγόρους της Αθήνας. Τα 800 ευρώ καλά είναι;
actorgr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Με τις παραπανω τοποθετησεις καταλαβα οτι το μεταπτυχιακο ειναι απαραιτητο και μαλιστα εκτος Ελλαδος.Σωστα; Ειναι διαχυτη μια απαξιωση για το Ελληνικο πανεπιστημιο.Ειδα οτι προσφερονται και στα «δικα μας» πανεπιστημιακα τμηματα αξιολογες προτασεις για μεταπτυχιακα..Το επιπεδο της νομικης στην Αθηνα δεν ειναι αρκετα υψηλο και συγκρισιμο με αλλων Ευρωπαϊκων σχολων;
Nomikaria Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Ναι,σαν επίπεδο γνώσεων είναι υψηλό,εξάλλου αν φοιτήσεις εκεί θα δεις ότι τα μαθήματα μόνο εύκολα δεν είναι,το γνωστικό αντικείμενο είναι απαιτητικό. Μεταπτυχιακό χρειάζεται πλέον όχι μόνο για τη Νομική αλλά και για τις περισσότερες σχολές.Και τα μεταπτυχιακά του ΕΚΠΑ καλά είναι,έχω γνωστούς μου που έχουν πάρει και μετράνε στην αγορά εργασίας. Βέβαια,αν θες να ασκήσεις μόνο δικηγορία έχω την εντύπωση ότι ένα μεταπτυχιακό δεν είναι τόσο απαραίτητο,αλλά σίγουρα είναι ωφέλιμο να υπάρχει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Με τις παραπανω τοποθετησεις καταλαβα οτι το μεταπτυχιακο ειναι απαραιτητο και μαλιστα εκτος Ελλαδος.Σωστα; Ειναι διαχυτη μια απαξιωση για το Ελληνικο πανεπιστημιο.Ειδα οτι προσφερονται και στα «δικα μας» πανεπιστημιακα τμηματα αξιολογες προτασεις για μεταπτυχιακα..Το επιπεδο της νομικης στην Αθηνα δεν ειναι αρκετα υψηλο και συγκρισιμο με αλλων Ευρωπαϊκων σχολων; Θα έλεγα ότι το μεταπτυχιακό (έστω και αν το δεις μόνο ως "έξτρα" στο βιογραφικό σου) είναι απαραίτητο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά εργασίας. Εάν μπορείς να το πραγματοποιήσεις εκτός Ελλάδος, ακόμη καλύτερα - αρκεί να μην είναι σε κανά υποβαθμισμένο πανεπιστήμιο επειδή εκεί βρήκες ή επειδή πήγε κάποιος κολλητός και πέρασε καλά. Προτίμησε σοβαρή σχολή στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο ή στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι η πιο "κοντινή" χώρα στο νομικό μας σύστημα (ως προς το Αστικό και Ποινικό Δίκαιο), η Γαλλία είναι προτιμητέα για Δημόσιο ή Εμπορικό ενώ το Βέλγιο το προτιμούν όσοι σκέφτονται τις ευρωπαϊκές σπουδές. Η Αγγλία (ως τελείως άσχετη με το ελληνικό δικαιϊκό σύστημα) είναι πασπαρτού. Κακά τα ψέματα, το επίπεδο της Νομικής Σχολής (είτε αυτό είναι Αθήνας είτε Θεσσαλονίκης είτε Κομοτηνής είτε οποιασδήποτε άλλης) δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για το τι θα κάνεις μετέπειτα. Άλλωστε το κυριότερο εφόδιο που θα σου δώσει το πρώτο πτυχίο είναι... το πτυχίο. Οι περισσότεροι, όταν βγαίνουν από τη Νομική Σχολή, δεν ξέρουν να γράψουν ούτε εξώδικο. Η πραγματική εμβάθυνση αρχίζει στο μεταπτυχιακό (και ανάλογα το μεταπτυχιακό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.