Προς το περιεχόμενο

Εταιρεία υποτιτλισμού SCREEN ART

arkoudos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσληψη δεν γίνεται.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για όσους δεν έχουν μπλοκάκι, απόδειξη δαπάνης. Εμείς οι υπάλληλοι είμαστε κανονικά στο ΙΚΑ.

Ελπίζω να βγάζουν νόημα αυτά, γιατί γενικά δεν έχω ιδέα από όλα αυτά.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο αρχικο σου post αναφερεις πως καποιοι 'απολυθηκαν' και δεν τους ειχε γινει προσληψη.Σε εσενα ειχε γινει προσληψη κανονικα με ασφαλιση και ενσημα ή καποια αλλη συμβαση?Διοτι καταλαβαινεις οτι για να κινηθεις νομικα πρεπει να συντρεχουν και καποιες προυποθεσεις.

Εντιτ:Με προλαβες.

Δημοσ.

Πάντως ως ανθρωπος που έχω ενα μικρο ψώνιο με το management εχω να πω οτι η εταιρια προφανως έχει αστεία διοικηση και προφανεστατα δεν μπορει να παει μπροστά με αυτους που την διοικουν (θα μου κανει εντυπωση μαλιστα αν υπαρχει ανθρωπος της διοικησης που να έχει βγαλει οικονομικη σχολή ή εν πάσει περιπτωσει να ειχε περασει χωρις σκονακι το μαθημα του πρώτου εξαμηνου Αρχες οργανωσης και διοικησης επιχειρησεων...το κανουν και στο σχολείο btw).

Απο τα λιγα που διαβασα και την ελαχιστη εικονα που έχω, προκειται για την κλασικη Ελληνικη επιχειρηση με αρχή "σημερα πουλησα...χεστηκα για το αυριο"....

Πραγματικα δεν μπορω να κατανοησω γιατι οι εταιριες δεν έχουν business plans για πάρτη τους (και οχι για επενδυτικους λόγους) και τι !$#@%#$! διαχειρηση κανουν με τα αποθεματικα τους για περιπτωσεις όπως αυτές των οικονομικών δυσκολιών (προφανως δεν κανουν τπτ γιατι οπως ειπαμε ζουνε για το σημερα).

Με τους υπαλληλους απληρωτους να διαμαρτύρονται δεν έχεις παραγωγικότητα...και αν δεν εχεις παραγωγικότητα δεν έχεις εταιρία... Συγχύστηκα παλι :P.

arkoudos, δεν απαντησες αν σου κολλάγανε ένσημα γιατι απο αυτα που είπες "είχαν "απολυθεί" (σε εισαγωγικά, γιατί δεν μπορείς να απολύσεις κάποιον που δεν έχεις κάνει πρόσληψη)", φαίνεται οτι η εργασία σου ήταν μαύρη....Εκτος βεβαια αν δούλευες ως ελ. επαγγελματιας και έκοβες αποδειξη παροχής υπηρεσιων. Το θέμα ειναι ολοι όσοι απολυθήκανε ετσι δουλεύανε?

Συμβαση είχες υπογράψει ή στο μιλητό?

P.S: Το λογιστήριο απ'οτι καταλαβα δεν εκανε και ποτε σωστα τη δουλεια του...απολυθηκε κανεις απο εκει ή μονο οι υποτιτλιστες τους φταίξανε? Και για την ακριβεια επρεπε να απολυθει ο υπευθυνος του λογιστηριου καθως σε αυτον χρεωνονται οι #@!$ των υπαλληλων του.

Δημοσ.

Όπως ανέφερα παραπάνω, προσλήψεις δεν γίνονται, συνεπώς δεν υπάρχουν απολύσεις.

Από τους 50 περίπου εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας, ζήτημα είναι να έχουμε διακόψει συνεργασία με δική μας πρωτουβουλία με 6 - 7. Κι αυτό για λόγους απόδοσής τους και μόνο. Συνεπώς, αν εξαιρέσουμε τις καθυστερήσεις πληρωμών, κανένας υποτιτλιστής δεν "πλήρωσε" τις λάθος κινήσεις της εταιρείας σε συνδυασμό με την κρίση. Δεν είχαμε τίποτα να κερδίσουμε διώχνοντας κόσμο, τη στιγμή που είδαμε ότι για να ανακάμψουμε ήταν απαραίτητο να αυξήσουμε τον όγκο εργασίας (εξ ου και ο "πενταπλασιασμός" που ανέφερα σε προηγούμενο post).

Επίσης, φίλε Critter, ναι, σαφώς και έγινε λάθος διαχείρηση, όμως, όπως αναφέρεσαι κι εσύ σε "κλασική ελληνική επιχείρηση" θα μπορούσα να αναφερθώ κι εγώ σε "κλασικό Έλληνα" που με το επιχείρημα "έχω ένα μικρό ψώνιο με το management" γενικοποιεί και βγάζει συμπεράσματα χωρίς στην πραγματικότητα να έχει ιδέα για το αντικείμενο, γενικά και ειδικά. Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα από management, αλλά από τα λίγα που έχω μάθει όλο αυτό τον καιρό, τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από όσο νομίζουμε οι περισσότεροι. Π.χ. όταν κάνεις έναν οικονομικό σχεδιασμό και έρχεται το ΙΚΑ και σου λέει ξαφνικά ότι θέλει προκαταβολικά τις εισφορές για έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς φυσικά να ξέρει αν οι νυν υπάλληλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να είναι στην εταιρεία τον επόμενο χρόνο και όταν τους αναφέρεις αυτό το απλό και πασιφανές γεγονός σου λένε "δώσ'τα τώρα εσύ και αν φύγουν οι υπάλληλοι θα τα βρούμε μετά", τότε τράβα βγάλε άκρη. Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις gtp, είναι και το περιβάλλον στο οποίο πασχίζουν να αναπτυχθούν. Οι πολιτικοί από τη μία λένε ότι ψάχνουν να βρουν τρόπο να ανεβάσουν την ανάπτυξη και από την άλλη την καταπνίγουν προσπαθώντας να καλύψουν το έλλειμμα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αντί να κοιτάξουν να εξυγιάνουν το δημόσιο.

Σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν καίρια πόστα. Στον αναπτυξιακό τομέα προφανώς τα πάμε μια χαρά αφού ξεκινήσαμε με δύο πελάτες και τώρα έχουμε δέκα.

Για το λογιστήριο, άστα να πάνε. Πάντως, πληροφοριακά, δεν έμειναν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι λογιστές.

Ελπίζω να μην ακούγομαι επιθετικός, γιατί δεν το θέλω. Απλά συνεχίζω την κουβέντα που ξεκίνησες. Αν σε έθιξα ζητώ συγγνώμη, αλλά σκοπός μου ήταν να αναφερθώ σε ένα γενικό φαινόμενο και όχι να επιτεθώ σε εσένα.

Δημοσ.

προσωπικη μεταφραση απο τα ποστ που διαβασα...

1.ο ανθρωπος(που του χρωστανε κ 5χιλ) σκεφτηκε,οτι για να βγουν απο τα ζορια επρεπε να παρουν περισσοτερες δουλειες . να βρεθουν καποια θυματα(εξωτερικοι συνεργατες) να δουλεψουν εκεινο το καιρο κ αφου τελειωνε η"κριση" να πληρωνοντουσαν...

2.τελος,αν ηταν μαυρα τα λεφτα δεν θα χαν προβληματα με ικα κτλ κτλ:P

3.αν παλι πληρωναν με επιταγες θα τις σφραγιζαν οι απληρωτοι και ετσι θα χαν καθε περιπτωση δανεισμου...

Δημοσ.

@kage

Η "διεύρυνση" της εταιρείας προκειμένου να καλυφθεί η χασούρα δεν ήταν δική μου απόφαση. Όπως ανέφερα είμαι ένας απλός υπάλληλος της εταιρείας και δεν έχω λόγο στην αναπτυξιακή/οικονομική πολιτική της. Αυτά τα κανονίζουν άνθρωποι με μεγαλύτερες γνώσεις από εμένα. Παρόλα αυτά, όταν μου παρουσιάστηκε το σχέδιο παράλληλα με τα οικονομικά στοιχεία, ναι, μπορώ να πω ότι συμφώνησα κι εγώ ότι είναι η μόνη λύση προκειμένου να εξοφληθούμε και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Δες το κι έτσι: Έχεις δύο πιθανότητες. Πρώτον, να αφήσεις την εταιρεία που σου χρωστάει πέντε χιλιάρικα και να πας τον ιδιοκτήτη στο εργατοδικείο προσπαθώντας να κερδίσεις τα δεδουλευμένα (τα οποία επί του παρόντος δεν υπάρχουν, χώρια το χάσιμο χρόνου και χρήματος στα δικαστήρια, χώρια την ανεργία και την αβεβαιότητα της αγοράς). Δεύτερον, έχοντας αξιόπιστα στοιχεία ότι έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες να λυθούν τα λάθη του παρελθόντος και ότι η εταιρεία στο αναπτυξιακό κομμάτι τα πάει καλύτερα των προσδοκιών, κάνεις υπομονή ελπίζοντας αυτή σου η υπομονή να ανταμειφθεί στο μέλλον.

Πες με βλάκα, αλλά εγώ διάλεξα το δεύτερο.

Όσον αφορά στα "θύματα", οι εξωτερικοί είναι από καιρό ενημερωμένοι για την κατάσταση και υποθέτω ότι σκέφτονται όπως κι εγώ.

Δημοσ.
@kage

Η "διεύρυνση" της εταιρείας προκειμένου να καλυφθεί η χασούρα δεν ήταν δική μου απόφαση. Όπως ανέφερα είμαι ένας απλός υπάλληλος της εταιρείας και δεν έχω λόγο στην αναπτυξιακή/οικονομική πολιτική της.

Παρόλα αυτά στα posts σου μιλάς/γράφεις σε πρώτο πληθυντικό

Δημοσ.

Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην εταιρεία υπάρχει πολύ φιλικό περιβάλλον και νιώθω ακόμη κομμάτι της. Είμαι στην εταιρεία σχεδόν από την αρχή, έχω κουραστεί πολύ για να φτάσει εδώ που είναι και νομίζω ότι ένα σημαντικό ποσοστό της επιτυχίας της (γιατί όπως είπα αναπτυξιακά τα πάμε πολύ καλά) ανήκει σε εμένα.

Τα πρώτα που εγκαταλείπουν το καράβι είναι τα ποντίκια που λένε. Δεδομένου του κόπου που έχω βάλει σε αυτή την εταιρεία και της αγάπης μου για το αντικείμενο (μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησα ερασιτεχνικά και είμαι από τους λίγους τυχερούς που έχουν κάνει το χόμπι τους επάγγελμα) θα στενοχωρηθώ πολύ αν αναγκαστώ να φύγω.

Ελπίζω να μην χρειαστεί. Και έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Δημοσ.

Arioch79: Aν τα πράγματα ισχύουν ακριβώς όπως τα γράφεις, σόρρυ αλλά το μεγαλύτερο θύμα της υπόθεσης είσαι εσύ, που μένεις και απλήρωτος για τον κόπο σου, και εκτεθειμένος στους εξωτερικούς συνεργάτες σου.

Για να κερδίσεις στο τέλος τί; Το αυτονόητο; Τόσο χαμηλά δηλαδή;

Μπορεί να μη γνωρίζω τι σχέσεις έχεις αναπτύξει με τα "κεφάλια" της εταιρίας, αλλά από την στιγμή που είσαι ένας απλός υπάλληλος, απλά δεν-σε-απασχολεί το πού θα βρει η εταιρία τα χρήματα που σου οφείλει.

Να κόψει τον λαιμό της να σε πληρώσει.

Ξεκάθαρα πράγματα.

Καταλαβαίνω πως παίζουν πολλοί παράγοντες στη μέση που κατευθύνουν τις αποφάσεις σου, όπως ίσως το γεγονός πως γουστάρεις πραγματικά να κάνεις αυτή την δουλειά, αλλά αν το δούμε από την σωστή πλευρά, αυτό είναι λόγος να πληρώνεσαι παραπάνω, όχι κάποτε και αν.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα από εταιρίες που δουλεύουν (επιβιώνουν αν θες-εμένα το ίδιο μου κάνει) στις πλάτες των εργαζομένων, και όσο εσύ θα κάνεις τον μαλάκα της υπόθεσης (με συγχωρείς για τo κοσμητικό-δεν είναι προσωπικό, καταλαβαίνεις) τόσο θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.

ps. Όποτε διαβάζω την λέξη "κρίση" με πιάνει μία κρίση.

Δημοσ.

Φίλε liopyr, επί της ουσίας έχεις δίκιο. Αν τα αναλύσουμε στα εξ ων συνετέθησαν έτσι όπως τα λες είναι. Και δεν είσαι ο πρώτος που με λες μαλάκα, πιθανότατα έχοντας δίκιο!

Όμως, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά.

Όπως είπες, κάνω κάτι που πραγματικά λατρεύω και είμαι πολύ καλός σε αυτό (αυτό το λένε άλλοι, όχι εγώ) σε ένα πραγματικά άψογο εργασιακό περιβάλλον, με εξαιρετικές σχέσεις με τους περισσότερους συνεργάτες.

Όπως απάντησα παραπάνω στον φίλο kage, στην παρούσα φάση και δεδομένου ότι η οφειλή στο πρόσωπό μου είναι τόσο μεγάλη, για να στο θέσω και απλά "κωλώνω" να φύγω τώρα από την εταιρεία. Αν μου έλεγε κάποιος όταν πρωτοξεκίνησαν τα προβλήματα ότι σε μερικούς μήνες θα είσαι 5k μέσα, τότε σίγουρα θα το ξανασκεφτόμουν.

Πέραν αυτού, υπάρχουν και άλλοι προσωπικοί λόγοι που δεν μπορώ να αναφέρω.

Πέραν αυτών, δεν γνωρίζω τη δική σου επαγγελματική κατάσταση, αλλά τουλάχιστον από αυτά που ακούω από τον κύκλο μου, όταν κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς δουλειά κάνεις περισσότερη υπομονή από όση θα έκανες υπό άλλες συνθήκες και ανέχεσαι περισσότερα.

Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν έχω στόφα επαναστάτη. Τις επαναστάσεις τις κάνουν όσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα ή όσοι δεν έχουν τίποτα. Εγώ που είμαι σε μία ενδιάμεση κατάσταση, απλά κάνω υπομονή.

Τέλος, πες με αφελή, αλλά κρίνω ότι η κατάσταση οφείλεται σε πραγματικά λάθος κινήσεις και όχι σε δόλο. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτή την κατάσταση. Άλλωστε όλες οι οφειλές θα εξοφληθούν. Παίζει κι αυτό τον ρόλο του στην απόφασή μου.

Δημοσ.
Τα πρώτα που εγκαταλείπουν το καράβι είναι τα ποντίκια που λένε.

Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που κυκλοφορούν και αν πραγματικά το πιστεύεις τότε σίγουρα δε σου αξίζει να σε θεωρούν οι υπόλοιποι "εργαζόμενοι" της εταιρείας σου συνάδελφο. Δεν είναι κανείς σε θέση να κρίνει τις αντοχές ή τις ανάγκες κάποιου άλλου και να τον προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο επειδή εγκαταλείπει μια εργασία όταν αυτή μάλιστα δεν είναι εντάξει απέναντί του.

Ξαναλέω αν πραγματικά έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι έτσι, κάνε ένα βήμα πίσω και αναρωτήσου για το πόσο πραγματικά εξακολουθείς να κάνεις το χόμπυ σου (και να βγάζεις και χρήματα από αυτό) ή αν έχεις αρχίσει να χαλάς !

Έχω κάθε καλή διάθεση να πιστέψω ότι δεν είσαι τίποτα παραπάνω στην έταιρεία από ένας παθιασμένος με την δουλειά του εργαζόμενος αλλά με κάτι τέτοια με κάνεις και αναρωτιέμαι.

... με την καλή έννοια !!!

ΥΓ : ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει κάποιος να "απολογείται" επειδή φεύγει από μια εταιρεία (συμβαίνει ακόμα κι αν του χρωστάνε !!!!) είτε γιατί δεν αντέχει να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται είτε γιατί απλά βρήκε μια καλύτερη δουλειά. Να περιμένω στο μέλλον εργαζόμενους να πληρώνουν αποζημίωση στην εταιρεία όταν παραιτούνται ?

Δημοσ.

DrLo

Δεν θα κατέκρινα ποτέ κάποιον που έφυγε επειδή δεν πληρώνεται. H παραπάνω έκφραση αφορά σε εμένα αποκλειστικά και όχι σε συνάδελφους, είτε αυτοί είναι υπάλληλοι είτε εξωτερικοί συνεργάτες.

Απλά, έτσι νιώθω, επειδή μπορεί να έχω το status ενός απλού υπαλλήλου, όμως έχω συμμετάσχει ενεργά στην οργάνωση της εταιρείας και όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι, έχω αναλάβει το 50% (επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με το επιχειρηματικό/οικονομικό κομμάτι). Συνεπώς, έχω άλλη σχέση με την εταιρεία από συναδέλφους που είναι καθαρά στην παραγωγή. Για να χρησιμοποιήσω και μία κοινότυπη έκφραση, "την πονάω".

Συνεπώς, για εμένα ισχύει 100% αυτή η άποψη. Ξέρω ότι πολλοί θα βγουν να διαφωνήσουν λέγοντας γενικολογίες, όμως, απλά δεν μπορούν να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία συνεπώς η γνώμη τους είναι άκυρη.

Τώρα που διαβάζω το post μου ξανά, νομίζω ότι καθίσταται σαφές ότι είναι τελείως προσωπικό. Καλό είναι να διαβάζουμε καλά κάτι πριν αρχίζουμε να επιτιθέμεθα στον άλλον. Τέλος πάντων...

Όπως και να έχει, εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου απέναντι στον Βαγγέλη ως όφειλα, με τον οποίο είχα επαγγελματική σχέση στο κάτω κάτω.

Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ ξανά στην εταιρεία στην οποία εργάζομαι, δικαιολογώντας τις πρακτικές της ή τις αποφάσεις μου σε τρίτους που δεν ξέρουν ούτε το 1% της όλης κατάστασης. Όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν πολλοί εξ ημών. Αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησα να ασχολούμαι με το forum εξαρχής.

Αν θέλετε να μιλήσουμε γενικά για εργασιακές σχέσεις, πολύ ευχαρίστως.

Δημοσ.

Όχι ρε man, με παρεξήγησες, δε μιλάω για καμία επανάσταση.

Για το αυτονόητο κάνω λόγο, και τί πιο αυτονόητο από το να πληρώνεσαι για την δουλειά σου...

Κι εγώ υπομονή κάνω, παίρνοντας τραγικά λίγα λεφτά στην δουλειά είμαι τώρα μέχρι να βρω κάτι καλύτερο.

Anyway, δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς παίζει για να έχω σαφή άποψη, σου είπα μόνο ότι κατάλαβα από την κουβέντα.

Εσύ ξέρεις καλύτερα, εσύ παίρνεις και τις αποφάσεις σου.

:-)

Δημοσ.

Όπως είπες φίλε Liopyr, είναι αυτονόητο να πληρώνεσαι για τη δουλειά σου,

αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάπως πιο περίπλοκη, τόσο όσον αφορά στη σχέση μου με την εταιρεία, όσο και όσον αφορά στην ακριβή φύση του προβλήματος.

Όπως σου είπα, έκανα κι εγώ κάποες προσωπικές επιλογές που εκ των υστέρων μπορούν να θεωρηθούν λάθος, αλλά με την πληροφόρηση που είχα τότε ήταν σωστές.

Όπως και να 'χει, πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα έχουμε εξοφληθεί όλοι και θα τα έχουμε ξεχάσει όλα. Άλλωστε ο Έλληνας έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Πάντως (απευθύνομαι σε όσους συμμετείχαν ή παρακολουθουν τη συζήτηση), μην προσπαθείτε να ανάγετε την κατάσταση σε στερεότυπα που γνωρίζετε. Έχοντας δουλέψει σε μία επιχείρηση μέσω της οποίας έχω έρθει σε επαφή με δεκάδες εργαζομένους επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι νόμιζα ως φοιτητής και ότι καλό είναι να κρατάς πισινή (and that's an understatement) πριν αρχίζεις να εφαρμόζεις θεωρητικά μοντέλα σε κάθε κατάσταση και να αρχίζεις να μοιράζεις ευθύνες και λύσεις.

Δημοσ.

Μπα.Μάλλον έχεις χοντρό ποσοστό εκεί μέσα.

Υ.Γ.Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ και σου χρωστάω πολλέέέές μπύρες για τη συμμετοχή σου στους υπότιτλους που έχω δαγκώσει κατα καιρούς.Το ίδιο υποθέτω και πολλοί άλλοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...