Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για raid 0

ee3509

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταια αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με το μηχάνημά μου και ήθελα να κάνω μια ερώτηση επάνω σε raid 0, για όποιον τυχαίνει να γνωρίζει

Εχω ένα laptop dell xps m1730 που έχει raid controller

Χρησιμοποιούσα 2χ250gb σε Raid 0 χωρίσμένο απο τον raid controller σε δύο volumes (200 + 300)

Πρόσφατα μου κάηκε το motherboard και περιμένω αντικατάσταση απο την dell, εχω την απορία εάν το καινούργιο mother θα δει κανονικά το raid μου, ή αν θα αναγκαστώ να το ξαναφτιάξω απο το μηδέν.

Η dell δεν μου απάντησε με σαφήνεια στην ερώτησή μου, μου είπε οτι μπορεί να παίξει αν διαβάσει το raid configuration πάνω απο τους δίσκους, αλλα μπορεί και να μην δουλέψει καθόλου.

Υπάρχει κάποιος με προηγούμενη εμπειρία στο θέμα που να μπορούσε να μου απαντήσει ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Εκτιμώ πως όταν υλοποιείς raid πάνω σε controller μητρικής τα στοιχεία του array βρίσκονται σε αυτόν και μόνο αυτός μπορεί να κάνει rebuild μετά από οποιοδήποτε failure.

Με κάθε άλλον τρόπο (software ή hardware) νομίζω πως το καλύτερο που θα καταφέρεις είναι να δεις ότι οι δίσκοι ανήκουν απλά σε προηγούμενο array, όχι όμως να το επαναφέρεις.

Ένα δυνατό εργαλείο αν ασχολείσαι καθόλου με linux είναι το mdadm που ίσως σε βοηθήσει με κάποιο τρόπο να πετύχεις επαναφορά.

Φυσικά, δεν μου έχει τύχει ακόμη κάτι τέτοιο και ελπίζω να καταφέρεις κάτι καλύτερο ! :-)

Edit : τώρα ξαναδιάβασα ότι θα γίνει αντικατάσταση (με το ίδιο hardware προφανώς) οπότε ίσως οι πιθανότητες αυξάνονται υπέρ σου!

Δημοσ.

Για να απαντήσω στην απορία, μιας και έγινε η αντικατάσταση

Ο controller είδε τους δίσκους απο μόνος του κανονικά,

έκαναν boot απευθείας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...