ivdimentia Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Γεια χαρά παιδιά... Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει αν υπάρχει διαφορά στη ποιότητα εικόνας, όταν συνδέεις pc με FULL HD tv, 1) με κάρτα γραφικών που να έχει ενσωματωμένη θύρα HDMI (HDMI - HDMI), και 2) με κάρτα γραφικών που δεν έχει θύρα HDMI αλλά DVI οπότε να χρησιμοποιήσεις αντάπτορα DVI to HDMI, προκειμένου να τη συνδέσεις στη θύρα HDMI της tv. Ο λόγος που θέλω να μάθω είναι ο εξής: θέλω να πάρω καινούργια κάρτα γραφικών για το media center μου προκείμένου να μπορώ να αναπαράγω FULL HD ταινίες. Αυτή τη στιγμή η tv που έχω είναι μια παλιά sony με θύρες s video και scart. Στο μέλλον όμως θα πάρω μια FULL HD tv. Το θέμα όμως είναι το εξής: αν τώρα πάρω κάρτα γραφικών χωρίς HDMI θύρα, θα μπορώ να τη συνδέσω στη tv που έχω τώρα μέσω s video αλλά για να τη συνδέσω σε μια hd tv θα πρέπει να χρησιμοποιήσω DVI to HDMI αντάπτορα και δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στη ποιότητα εικόνας ή αν θα προσφέρει FULL HD. Από την άλλη αν πάρω κάρτα γραφικών με θύρα HDMI θα μπορώ να τη συνδέσω σε hd tv αλλά δεν θα μπορώ να τη συνδέσω με τη tv που έχω τώρα, αφού τέτοιου είδους κάρτες δεν διαθέτουν s video θύρα. (εκτός βέβαια αν υπάρχει κάποιος σχετικός ανταπτορας που να μου λύνει το πρόβλημα, VGA to s video, ή VGA to Scart, ή DVI to s video ή DVI to Scart). Εσείς τι προτείνετε;
blacksuede Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 η λύση είναι απλή, θα πάρεις μια κάρτα οσάν και τη δική μου, 2 dvi / 1 svideo . + 2 ADAPTORAKIA 1 dsub K 1 hdmi... οπως καταλαβαίνεις κάνεις όποιον συνδυασμό θέλεις... η ποιότητα ον μπορντ hdmi με ανταπτορ είναι η ίδια, δοκιμασμένο... αμα έχεις καμια απορία άλλη πες...
Bourdoulas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δεν πρόκειται να έχεις απώλεια σήματος από DVI σε HDMI. Τώρα για το S-Video ναι μεν υπάρχουν αντάπτορες DVI -> SVideo αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα έχει το σήμα που βγάζουν.
ivdimentia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δεν πρόκειται να έχεις απώλεια σήματος από DVI σε HDMI. Τώρα για το S-Video ναι μεν υπάρχουν αντάπτορες DVI -> SVideo αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα έχει το σήμα που βγάζουν. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι ποιότητα θα προσφέρει ο αντάπτορας DVI to Svideo μιας και θα πάρω HD tv στο μέλλον. Απλά έχω ακούσει γενικά ότι το native HDMI που έχουν οι κάρτες ενσωματωμένο είναι καλύτερο απο το να χρησιμοποιείς αντάπτορα. Μάλιστα σε διάφορα site που είδα απο κάρτες γραφικών το τονίζουν ιδιαίτερα. Δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε γιατί εγώ με το θέμα είμαι άσχετος και εσείς κάτι παραπάνω θα ξέρετε.... αλλά μήπως να έπαιρνα κάρτα με θύρα HDMI και να έψαχνα κάποιον αντάπτορα για να τη συνδέσω προσορινά μέχρι να πάρω καινούργια τηλεόραση? Γνωρίζετε τι αντάπτορα θα χρειαστώ και πάνω -κατω τιμές? Πάντως σε πλαίσιο και eshop δεν βρήκα κάτι σχετικό... Ευχαριστώ.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 DVI= ψηφιακο. HDMI = ψηφιακο με δυνατοτητα να περασει και ηχος απο το ιδιο καλωδιο. Σαν ποιοτητα απεικονισης ειναι ακριβως το ιδιο και τα δυο. Πολυ καλη. Το Svideo αντιθετα εχει πολυ χαλια ποιοτητα, ενω και η μεγιστη αναλυση που μπορεις να περασεις απο αυτο ειναι 1024x768.
blacksuede Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος αντάπτορας που θέλεις... επίσης δεν έχω ακούσει κάτι για την διαφορά που λες...κι εγώ τουλάχιστον σε 32αρα δεν την είδα...για την ιστορία 4850 έχω...
ivdimentia Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας. Τώρα όσον αφορά για τις κάρτες είμαι μεταξύ αυτών: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510705 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1162675&Manufacturer=Sapphire&category=69977735&catalog=20 Ο αντάπτορας που έλεγα είναι σε τέτοια μορφή: http://img.alibaba.com/photo/52306528/VGA_to_TV_Converter_S_Video_Cable_RCA_OUT_Cable_Adapter.jpg
konandrio Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 DVI= ψηφιακο.HDMI = ψηφιακο με δυνατοτητα να περασει και ηχος απο το ιδιο καλωδιο. Σαν ποιοτητα απεικονισης ειναι ακριβως το ιδιο και τα δυο. Πολυ καλη. Το Svideo αντιθετα εχει πολυ χαλια ποιοτητα, ενω και η μεγιστη αναλυση που μπορεις να περασεις απο αυτο ειναι 1024x768. Εννοειτε οτι το hdmi ειναι πολυ ανωτερο απο το dvi, αν η διαφορα μεταξυ τους ειναι ορατη με το ματι δεν ξερω, δεν ειναι μονο ο ηχος η διαφορα τους, αλλα και η ταχυτητα μεταφορας εικονας. http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
iznodur Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 εγω πάντω σε playstation απο hdmi se hdmi και απο hdmi σε dvi δεν ειδα καμία απολύτως διαφορά στην εικόνα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
Bourdoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Εννοειτε οτι το hdmi ειναι πολυ ανωτερο απο το dvi, αν η διαφορα μεταξυ τους ειναι ορατη με το ματι δεν ξερω, δεν ειναι μονο ο ηχος η διαφορα τους, αλλα και η ταχυτητα μεταφορας εικονας. http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI To HDMI δεν είναι ανώτερο από το DVI όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. 1920 x 1080 μπορούν να μεταδώσουν και τα δύο, χωρίς καμία απώλεια και το μεν και το δε. Η διαφορά τους είναι ότι στο ένα μπορείς να έχεις και ήχο.
konandrio Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 To HDMI δεν είναι ανώτερο από το DVI όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας. 1920 x 1080 μπορούν να μεταδώσουν και τα δύο, χωρίς καμία απώλεια και το μεν και το δε. Η διαφορά τους είναι ότι στο ένα μπορείς να έχεις και ήχο. Τοτε ποιος ο λογος να το βγαλουν? Κανεις λαθος φιλε μου, το hdmi 1.3 μπορει να αποδοσει 2 φορες ανωτερη ποιοτητα απο το dvi, σκεψου οτι το dvi ειναι λιγο ποιο κατω απο το hdmi 1.0 HDMI version ----------------------------------------------- 1.0–1.2a -------------------1.3+ Maximum signal bandwidth (MHz) -------------------------- 165 ---------------------- 340 Maximum TMDS bandwidth (Gbit/s) ------------------------4.95------------------------10.2 Maximum video bandwidth (Gbit/s)------------------------3.96-------------------------8.16 Maximum audio bandwidth (Mbit/s) -----------------------36.86-----------------------36.86 Maximum Color Depth (bit/px) ------------------------------- 24-----------------------48[A] Maximum resolution over single link at 24-bit/px--1920×1200p60--------2560×1600p75 Maximum resolution over single link at 30-bit/px[C]-----N/A --------------- 2560×1600p60 Maximum resolution over single link at 36-bit/px[D]------N/A---------------1920x1200p75 Maximum resolution over single link at 48-bit/px[E]------N/A---------------1920×1200p60 Για να μην μπερδεψουμε τον φιλο που ρωταει, η tv αποκλειεται να δωσει πανω απο 1920*1080p24, οποτε με το dvi ειναι καλυμενος, την ιδια εικονα θα εχει.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Αυτη τη στιγμη δεν γνωριζω καρτα που να δινει πανω απο 24bit χρωμα. Ουτε καποιο HD video με ρυθμο μεταδοσης πανω απο 495MB/s (3,96Gbit/s). Και επειδη τηλεορασεις με πανω απο full HD αναλυση ΔΕΝ υπαρχουν, τοτε ποια ειναι η "διαφορα" του DVI απο το HDMI στη ποιοτητα εικονας? Τα στοιχεια ειναι ασχετα, ειναι για HDMI 1 vs HDMI 1.3... Ναι το ξερω οτι ισως σε 10 χρονια να υπαρχει τηλεοραση με 2560 στανταρ αναλυση, αλλα τοτε θα υπαρχει και το αντιστοιχο καλωδιο πολυ πιο φθηνα... Back to reality λοιπον: DVI και HDMI = ψηφιακη μεταδοση σηματος με ΜΗΔΕΝ διαφορες για τηλεορασεις. Τελεια παυλα.
Bourdoulas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Τοτε ποιος ο λογος να το βγαλουν?Κανεις λαθος φιλε μου, το hdmi 1.3 μπορει να αποδοσει 2 φορες ανωτερη ποιοτητα απο το dvi, σκεψου οτι το dvi ειναι λιγο ποιο κατω απο το hdmi 1.0 HDMI version ----------------------------------------------- 1.0–1.2a -------------------1.3+ Maximum signal bandwidth (MHz) -------------------------- 165 ---------------------- 340 Maximum TMDS bandwidth (Gbit/s) ------------------------4.95------------------------10.2 Maximum video bandwidth (Gbit/s)------------------------3.96-------------------------8.16 Maximum audio bandwidth (Mbit/s) -----------------------36.86-----------------------36.86 Maximum Color Depth (bit/px) ------------------------------- 24-----------------------48[A] Maximum resolution over single link at 24-bit/px--1920×1200p60--------2560×1600p75 Maximum resolution over single link at 30-bit/px[C]-----N/A --------------- 2560×1600p60 Maximum resolution over single link at 36-bit/px[D]------N/A---------------1920x1200p75 Maximum resolution over single link at 48-bit/px[E]------N/A---------------1920×1200p60 Για να μην μπερδεψουμε τον φιλο που ρωταει, η tv αποκλειεται να δωσει πανω απο 1920*1080p24, οποτε με το dvi ειναι καλυμενος, την ιδια εικονα θα εχει. Ναι φίλε μου αλλά νομίζω ότι ήμουν πολύ συγκεκριμένος. 1920 x 1080 μπορούν να μεταδώσουν και τα δύο, χωρίς καμία απώλεια και το μεν και το δε. Φιλικά.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Α στον kondario πηγαινε αυτο που εγραψα, οχι σε εσενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.