Προς το περιεχόμενο

Κοριός στην τηλεφωνική μου γραμμή! (μέσω ρούτερ)

the_valliant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, το πρόβλημά μου μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί ως "διάταξη παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων" από κυβερνητικούς και μη οργανισμούς -απλά μη ξεχάσετε να με αναφέρετε στα credits :whistle:

Έχω ADSL HoL με σύνδεση στο ιδιόκτητο δίκτυο (άρα ΟΤΕ-free!) με modem-router netfaster (ANNEX-A), δεν θυμάμαι μοντέλο. :rolleyes:

Η συνδεσμολογία είναι:

(γραμμή 'ΟΤΕ') -> UPS -> splitter -> τηλεφ. συσκευή (1) & ADSL modem/router (2)

Έτσι λειτουργούν όλα καλά.

Μετά προσπάθησα να συνδέσω δεύτερη τηλεφ. συσκευή στο 'δίκτυο' μου, ως εξής:

(γραμμή 'ΟΤΕ') -> UPS -> splitter -> [(RJ45 'ταύ') -> τηλεφ. συσκευή#1 (1a) & φίλτρο -> τηλεφ. συσκευή#2 (1β)] & ADSL modem/router (2)

Το αποτέλεσμα είναι το εξής ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ:

όταν σηκώσει κάποιος το ακουστικό του τηλεφώνου#2 ακούει τι γίνεται στο δωμάτιο που βρίσκεται το τηλέφωνο#1 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ τηλέφωνο#1 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ !!! :confused::confused::confused::confused:

Τι γίνεται ρε παιδιά;!!!

Φυσικά η βασική μου απορία δεν είναι γιατί γίνεται αυτό, αλλά πως θα το κάνω ώστε να έχω δύο συσκευές να δουλεύουν στο σπίτι μου. Δεν θέλω να λειτουργούν συγχρόνως, αρκεί να δουλεύουν κανονικά (και όχι... Τζεημσμποντικά!)

Δημοσ.
Λοιπόν, το πρόβλημά μου μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί ως "διάταξη παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων" από κυβερνητικούς και μη οργανισμούς -απλά μη ξεχάσετε να με αναφέρετε στα credits :whistle:

Έχω ADSL HoL με σύνδεση στο ιδιόκτητο δίκτυο (άρα ΟΤΕ-free!) με modem-router netfaster (ANNEX-A), δεν θυμάμαι μοντέλο. :rolleyes:

Η συνδεσμολογία είναι:

(γραμμή 'ΟΤΕ') -> UPS -> splitter -> τηλεφ. συσκευή (1) & ADSL modem/router (2)

Έτσι λειτουργούν όλα καλά.

Μετά προσπάθησα να συνδέσω δεύτερη τηλεφ. συσκευή στο 'δίκτυο' μου, ως εξής:

(γραμμή 'ΟΤΕ') -> UPS -> splitter -> [(RJ45 'ταύ') -> τηλεφ. συσκευή#1 (1a) & φίλτρο -> τηλεφ. συσκευή#2 (1β)] & ADSL modem/router (2)

Το αποτέλεσμα είναι το εξής ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ:

όταν σηκώσει κάποιος το ακουστικό του τηλεφώνου#2 ακούει τι γίνεται στο δωμάτιο που βρίσκεται το τηλέφωνο#1 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ τηλέφωνο#1 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ !!! :confused::confused::confused::confused:

Τι γίνεται ρε παιδιά;!!!

Φυσικά η βασική μου απορία δεν είναι γιατί γίνεται αυτό, αλλά πως θα το κάνω ώστε να έχω δύο συσκευές να δουλεύουν στο σπίτι μου. Δεν θέλω να λειτουργούν συγχρόνως, αρκεί να δουλεύουν κανονικά (και όχι... Τζεημσμποντικά!)

μαλλον εχει προβλημα η συσκευη σου και μενει ανοιχτο.αν βαλεις ταφ τοτε πολυ απλα αμα σηκωσει ο ενας και σηκωσει και ο αλλος ακουει ο ενας τον αλλον.αμα η μια συσκευη ειναι κλειστη ο αλλος εχει σημα για να παρει τηλ.στο λεο διοτι αυτο που εκανες το κανουν ολοι σε ολα τα σπιτια να εχουν απλη γραμμη και δυο συσκευες,κανεις δεν ακουει τον αλλον παρα μονο αμα σηκωσει και ο αλλος συσκευη.ακομα και voip να ειναι εφοον η συσκευη ειναι κλειστη και παταει την ασφαλεια που απεμπλεκει το κυκλωμα παλι .......απλα οταν σηκωνεις το τηλ απο 48 volt η ταση παει στα 8 οση ωρα μιλας και οταν την κλεισεις ξαναπαει στα 48.εφοσον πατιεται η ασφαλεια κατω το τηλεφωνο κλεινει μηχανικα ασχετα με το αν ειναι πανω στον ρουτερ η οχι.σαν διακοπτης ειναι.κανε δοκιμη με αλλο τηλ

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό που λες, όμως δεν είναι η περίπτωσή μου. Το τηλέφωνο είναι κλειστό. Τελεία. Πώς το ξέρω; Διότι όταν έχω μόνο αυτή τη συσκευή συνδεδεμένη και έχω το ακουστικό κατεβασμένο, όταν καλέσω το σπίτι μου κουδουνίζει. Αν ο διακόπτης ήταν χαλασμένος και έμενε ανοιχτός, όπως υποψιάζεσαι, τότε το κουδούνισμα δεν θα λειτουργούσε -διότι χρειάζεται τα 48 βόλτ και θα είχε μόνο 8. Κάτι άλλο παίζει αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

Η ερώτηση όμως παραμένει: ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία ώστε να έχω δύο τηλεφωνικές συσκευές στο σπίτι μου οι οποίες να λειτουργούν όχι-συγχρόνως;

Δημοσ.

εφοσον εχεις μια γραμμη οι συσκευες θα λειτουργουν συγχρονως.αν ειχες δυο νουμερα η ειχες isdn τοτε δεν θα το ειχες αυτο το θεμα.αν ειναι μια γραμμη τοτε το σηκωνει ο αλλος και θα τον ακους.

Δημοσ.

κ εγώ είχα αυτό το πρόβλημα βέβαια δεν κατάλαβα ακριβώς πως τα εχεις συνδέσει. στάνταρ πρέπει να έχει πρόβλημα η συσκευή.. δώστης μερικές κοπανισιές μπας κ επανέλθει.. δεν ξέρω πως κ σταμάτησε αλλά εμένα δεν μου το κάνει πια.. βέβαια έβαλα κ έξτρα φίλτρο στη γραμμή, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει κ τόσο ρόλο..

εδώ κάπου σε έχασα.. γιατί μέσω σπλίτερ και η δεύτερη γραμμή.. εφόσον είναι σε άλλο δωμάτιο ?.. μόνο φίλτρο κ τηλέφωνο κ είσαι οκ..

εγώ έχω στο δωμάτιο μου σπλιτερ για τηλέφωνο κ adsl (1)

κ στο σαλόνι τηλέφωνο με φίλτρο (2)

κ σε μια άλλη κρεβατοκάμαρα (3) τηλέφωνο με φίλτρο

Δημοσ.

αν ειναι voi p den θελει φιλτρο.αν τωρα εχεις ταφ εκει βαζεις ενα φιλτρο πριν το ταφκαι μετα το ταφ παει και στα 2 τηλεφωνα .δεν χρειαζεται ξεχωριστα εφοσον ειναι πανω στο ιδιοταφ.

Δημοσ.
κ εγώ είχα αυτό το πρόβλημα βέβαια δεν κατάλαβα ακριβώς πως τα εχεις συνδέσει. στάνταρ πρέπει να έχει πρόβλημα η συσκευή.. δώστης μερικές κοπανισιές μπας κ επανέλθει.. δεν ξέρω πως κ σταμάτησε αλλά εμένα δεν μου το κάνει πια.. βέβαια έβαλα κ έξτρα φίλτρο στη γραμμή, αλλά δεν νομίζω ότι παίζει κ τόσο ρόλο..

εδώ κάπου σε έχασα.. γιατί μέσω σπλίτερ και η δεύτερη γραμμή.. εφόσον είναι σε άλλο δωμάτιο ?.. μόνο φίλτρο κ τηλέφωνο κ είσαι οκ..

εγώ έχω στο δωμάτιο μου σπλιτερ για τηλέφωνο κ adsl (1)

κ στο σαλόνι τηλέφωνο με φίλτρο (2)

κ σε μια άλλη κρεβατοκάμαρα (3) τηλέφωνο με φίλτρο

Δικαιολογημένα με έχασες :-)

Ο ΟΤΕ-τζής που μου είχε μετατρέψει (κάποτε) τη γραμμή από POTS σε ISDN κάτι χάλασε στις συνδέσεις των κουτιών τηλεφώνου μέσα στο σπίτι. Έτσι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Συνεπώς αυτό που κάνω είναι: κουμπώνω ένα καλώδιο στην πρίζα που μου έρχεται το σήμα της HoL (δισύρματη ΟΤΕ), και το πηγαίνω -μέσω UPS- στο splitter. [Ας αφήσουμε το κομμάτι που αφορά στον Η/Υ για να μην μπερδευόμαστε]

Μετά, από την έξοδο TEL του splitter θέλω να δώσω σε δύο γραμμές: αν τις συνδέσω και τις δύο στην TEL (με 'ταυ') χωρίς φίλτρο, δεν λειτουργεί καμμία (αν θυμάμαι καλά, θα το τσεκάρω). Αν τις συνδέσω όπως είπα, δηλ. η μία απευθείας στο 'ταυ' και η άλλη μέσω φίλτρου στο 'ταυ', συμβαίνουν αυτά που περιγράφω.

Αν βάλω το φίλτρο ΠΡΙΝ από το splitter τότε μου κόβει φυσικά το ίντερνετ!

Η δεύτερη συσκευή είναι σε άλλο δωμάτιο, οπότε από την TEL 'τρέχει' στο πάτωμα τηλ. καλώδιο μέχρι αυτήν! Άκομψο, αλλά δεν θέλω να ανοίξω κουτιά στην παρούσα φάση :shifty:

@poulinos: το ίδιο συμβαίνει αν βάλω το φίλτρο πριν το 'ταυ', δηλ. splitter (TEL) -> φίλτρο -> 'ταυ' -> συσκευές.

Υποτίθεται ότι το φίλτρο μπαίνει πριν από κάθε 2η-3η-κλπ τηλ. συσκευή σωστά; Και μόνο γι'αυτές που συνδέονται απευθείας σε τηλ γραμμή; (διακλάδωση από τον κατανεμητή του σπιτιού/διαμμερίσματος)

Δημοσ.

Μου έχει τύχει σε κάποιες συσκευές να μην κλείνει το μικρόφωνο κι ας είναι κατεβασμένο το ακουστικό.

Απλά με τον διακόπτη αλλάζουν τα ρεύματα στην γραμμή του τηλεφώνου και δεν κλείνουν ούτε το ακουστικό ούτε το μικρόφωνο.

Πάρε ασύρματο τηλέφωνο που δεν κάνει τέτοια κόλπα..

Όσο για τη γραμμή , ο τεχνικός σωστά είχε αποσυνδέσει τις άλλες εσωτερικές γραμμές από την κεντρική όταν έγινε ISDN ,

γιατί όλες οι άλλες θα έπρεπε πλέον να συνδεθούν στις εξόδους του netmode και δεν θα δούλευαν αν τις τραβούσες απευθείας από την κεντρική γραμμή της ISDN, γιατί το netmode είναι το τερματικό.

Θα δούλευαν μόνο σε σειριακη διάταξη και μόνο με isdn συσκευές (τηλέφωνα - fax κλπ.)

Αν θες να τις ξανασυνδέσεις , θα πρέπει να βρεις την κεντρική πρίζα τηλεφώνου.

Προφανώς είναι αυτή που λειτουργεί.

Εκεί μέσα θα έρχονται και τα ζεύγη από τις άλλες πρίζες τηλεφώνου του σπιτιού

και μπορείς να συνδέσεις τα ίδια χρώματα με την κεντρική (με κλέμμες καλύτερα).

Θα πρέπει να βάλεις φίλτρο πριν από κάθε τηλέφωνο στις άλλες πρίζες.

Δημοσ.
Μου έχει τύχει σε κάποιες συσκευές να μην κλείνει το μικρόφωνο κι ας είναι κατεβασμένο το ακουστικό.

Απλά με τον διακόπτη αλλάζουν τα ρεύματα στην γραμμή του τηλεφώνου και δεν κλείνουν ούτε το ακουστικό ούτε το μικρόφωνο.

Πάρε ασύρματο τηλέφωνο που δεν κάνει τέτοια κόλπα..

Όσο για τη γραμμή , ο τεχνικός σωστά είχε αποσυνδέσει τις άλλες εσωτερικές γραμμές από την κεντρική όταν έγινε ISDN ,

γιατί όλες οι άλλες θα έπρεπε πλέον να συνδεθούν στις εξόδους του netmode και δεν θα δούλευαν αν τις τραβούσες απευθείας από την κεντρική γραμμή της ISDN, γιατί το netmode είναι το τερματικό.

Θα δούλευαν μόνο σε σειριακη διάταξη και μόνο με isdn συσκευές (τηλέφωνα - fax κλπ.)

Αν θες να τις ξανασυνδέσεις , θα πρέπει να βρεις την κεντρική πρίζα τηλεφώνου.

Προφανώς είναι αυτή που λειτουργεί.

Όσον αφορά στο ασύρματο τηλέφωνο: η πρώτη μου συσκευή είναι ασύρματη, αλλά για λόγους ασφαλείας (διακοπές ρεύματος, άδειασμα μπαταρίας, κλπ) θέλω και μία ενσύρματη.

Αυτό που λες για τα ζεύγη των άλλων πριζών που θα είναι 'στον αέρα' ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ. Ωστόσο ο τεχνικός ήταν πιο μάγκας: η 'αποσύνδεση' που έκανε ήταν σε άλλο σημείο, εκτιμώ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ του σπιτιού... Το λέω αυτό γιατί βλέπω κάτι τσαπατσούλικα μερεμέτια πάνω στον τοίχο, μετά το κουτί του ΟΤΕ. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μπορεί να έκανε εκεί :fear:

Θεωρώντας όμως ότι το σήμα της γραμμής φτάνει επιτυχώς μέχρι το splitter, προσπαθώ να δω ΠΟΥ πρέπει να βάλω το φίλτρο ώστε να έχω δύο λειτουργικές τηλ. συσκευές.

Δημοσ.

απλα καλυτερα οχι κλεμες αλλα να τα στριψει τα καλωδια μεταξυ τους και απεξωνα βαλει θερμοσυστελωμενο?η κλεμα δεν κοβει πολυ την υγρασια και πιανει χωρο

Όσον αφορά στο ασύρματο τηλέφωνο: η πρώτη μου συσκευή είναι ασύρματη, αλλά για λόγους ασφαλείας (διακοπές ρεύματος, άδειασμα μπαταρίας, κλπ) θέλω και μία ενσύρματη.

Αυτό που λες για τα ζεύγη των άλλων πριζών που θα είναι 'στον αέρα' ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ. Ωστόσο ο τεχνικός ήταν πιο μάγκας: η 'αποσύνδεση' που έκανε ήταν σε άλλο σημείο, εκτιμώ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ του σπιτιού... Το λέω αυτό γιατί βλέπω κάτι τσαπατσούλικα μερεμέτια πάνω στον τοίχο, μετά το κουτί του ΟΤΕ. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι μπορεί να έκανε εκεί :fear:

Θεωρώντας όμως ότι το σήμα της γραμμής φτάνει επιτυχώς μέχρι το splitter, προσπαθώ να δω ΠΟΥ πρέπει να βάλω το φίλτρο ώστε να έχω δύο λειτουργικές τηλ. συσκευές.

δεν γινεται να εχει κανει κατι απεξω εφοσον φτανει στην πρωτη γραμμη εκτος αν τα υπολοιπα δωματια παιρνουν γραμμη απεξω αντι να παρουν απο την κεντρικη που δυσκολο.το φιλτρο θα μπει ειτε πριν απο το διπλο ειτε 2 φιλτρα μετα το διπλο.απλα να ειναι διπλο και οχι να ειναι διπλο που γραφει τ1 τ2 διοτι αυτο δεν κανει.εκτος αν εχεις το πρωτο και εχει χαλασει.απλα αμα σσηκωσει ο ενας θα ακουει και ο αλλος οταν σηκωσει διοτι ειναι μια γραμμη οχι 2.ετσι θα πρεπει να δουλευοθν και οι 2 αλλα σου ειπα τον τροπο.το φιλτρο εδεν αλλαζει κατι που θα το βαλεις δηλαδη πριν το ταφ η δυο φιλτρα μετα το ταφ.αρκει να μνην εχει καποιο προβλημα ειτε το φιλτρο ειτε το ταφ ειτε η συσκευη και η συσκευες να παιζουν στα 2 κεντρικα οχι στα 2 ακριανα .δοκιμασε μια μια συσκευη να δεις τι φταιει.απλα αμα σηκωσουν και οι 2 θα ακουνε ο ενας τον αλλον εφοσον ειναι μια γραμμη

Δημοσ.
Δικαιολογημένα με έχασες :-)

Ο ΟΤΕ-τζής που μου είχε μετατρέψει (κάποτε) τη γραμμή από POTS σε ISDN κάτι χάλασε στις συνδέσεις των κουτιών τηλεφώνου μέσα στο σπίτι. Έτσι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Συνεπώς αυτό που κάνω είναι: κουμπώνω ένα καλώδιο στην πρίζα που μου έρχεται το σήμα της HoL (δισύρματη ΟΤΕ), και το πηγαίνω -μέσω UPS- στο splitter. [Ας αφήσουμε το κομμάτι που αφορά στον Η/Υ για να μην μπερδευόμαστε]

Μετά, από την έξοδο TEL του splitter θέλω να δώσω σε δύο γραμμές: αν τις συνδέσω και τις δύο στην TEL (με 'ταυ') χωρίς φίλτρο, δεν λειτουργεί καμμία (αν θυμάμαι καλά, θα το τσεκάρω). Αν τις συνδέσω όπως είπα, δηλ. η μία απευθείας στο 'ταυ' και η άλλη μέσω φίλτρου στο 'ταυ', συμβαίνουν αυτά που περιγράφω.

Αν βάλω το φίλτρο ΠΡΙΝ από το splitter τότε μου κόβει φυσικά το ίντερνετ!

Η δεύτερη συσκευή είναι σε άλλο δωμάτιο, οπότε από την TEL 'τρέχει' στο πάτωμα τηλ. καλώδιο μέχρι αυτήν! Άκομψο, αλλά δεν θέλω να ανοίξω κουτιά στην παρούσα φάση :shifty:

@poulinos: το ίδιο συμβαίνει αν βάλω το φίλτρο πριν το 'ταυ', δηλ. splitter (TEL) -> φίλτρο -> 'ταυ' -> συσκευές.

Υποτίθεται ότι το φίλτρο μπαίνει πριν από κάθε 2η-3η-κλπ τηλ. συσκευή σωστά; Και μόνο γι'αυτές που συνδέονται απευθείας σε τηλ γραμμή; (διακλάδωση από τον κατανεμητή του σπιτιού/διαμμερίσματος)

δεν ξέρω κ πολύ καλά από αυτά, αλλά βασικά το splitter από μόνο του λειτουργεί σαν φίλτρο κ εφόσον όλα τα έχεις πάνω στο σπλίτερ είναι οκ(από θέμα φίλτρων)..

μήπως χρειάζεσαι κ δεύτερο σπλίτερ ? (μπορεί να είναι χαζή η ιδέα μου αλλά..) εφόσον το 1ο σπλίτερ χωρίζει τηλ + adsl μετά αν βάλεις ένα δεύτερο σπλίτερ στην τηλεφωνική γραμμή για να βγάλει 2 γραμμές ?... λογικά θα συμβαίνει αυτό που έλεγες πρίν? ότι δεν παίζουν.. κάπου με την ορολογία "ταυ" "tel" σας χάνω... με διαφορετική συσκευή δοκίμασες..?

Δημοσ.
δεν ξέρω κ πολύ καλά από αυτά, αλλά βασικά το splitter από μόνο του λειτουργεί σαν φίλτρο κ εφόσον όλα τα έχεις πάνω στο σπλίτερ είναι οκ(από θέμα φίλτρων)..

μήπως χρειάζεσαι κ δεύτερο σπλίτερ ? (μπορεί να είναι χαζή η ιδέα μου αλλά..) εφόσον το 1ο σπλίτερ χωρίζει τηλ + adsl μετά αν βάλεις ένα δεύτερο σπλίτερ στην τηλεφωνική γραμμή για να βγάλει 2 γραμμές ?... λογικά θα συμβαίνει αυτό που έλεγες πρίν? ότι δεν παίζουν.. κάπου με την ορολογία "ταυ" "tel" σας χάνω... με διαφορετική συσκευή δοκίμασες..?

και ενα λαθος δικο μοιυ. εφοσον εχεις splitter στην εξοδο τηλ θα βαλεις απλα τον διακλαδωτη χωρις καθολου φιλτρο.ξεχασα οτι ειπες οτι εβαλες splitter.το splitter ειναι και φιλτρο οποτε απλα θες εναν διακλαδωτη.οτι ειναι απο την εξοδο tel δεν θελει φιλτρο οσες συσκευες και αν ειναι.συχνοτητα κοβει οχι πληθος συσκευων.απλα ο διακλαδωτης να ειναι κοινος και οχι αυτος που εχει λαμπακι πανω ουτε αυτος που γραφει l1 l2 διοτι αυτος ειναι για αλλη δουλεια.αυτα με το l1 l2 ειναι το l1 να παιρνει απο τα 2 κεντρικα και το l2 απο τα 2 ακριανα.ειναι για διγραμμα τηλεφωνα .εσυ θες διακλαδωτη που απλα ειναι 1 προς ενα ολα για να εχεις 2 τηλεφωνα στην ιδια γραμμη

Δημοσ.

Τείνω να πιστέψω ότι μάλλον έχει πρόβλημα η (ενσύρματη) τηλεφ. συσκευή μου :o

Ωστόσο μένουν κάποιες δοκιμές που θέλω να κάνω. Μία από αυτές έχει να κάνει και με το καλώδιο που δίνει σήμα στην ενσύρματη συσκευή μου. Δεν το αποκλείω να έχει κάπου βραχυκύκλωμα...

Δημοσ.

για αυτο λεμε παντα σταδιακες δοκιμες.ειτε με αλλο καλωδιο ειτε με αλλη συσκευη.οποτε ετσι ενα ενα τα βγαζεις εκτος ωστε να δεις τι πραγματικα φταιει.ενα βημα each time

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...