snik Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Εχω δει αρκετες σελιδες να χρησιμοποιουν wordpress, μεχρι στιγμης εχω χρησιμοποιησει μονο το joomla για δυναμικο περιεχομενο. Οποτε θελω να μαθω μερικα πραγματα απο αυτους που το εχουν δουλεψει. 1) Μερικα designers portfolio που εχω δει ειναι πανεμορφα, γενικα εχω παρατηρησει οτι οι designers προτιμουν το wordpress σε σχεση με αλλα cms. Γιατι γινεται αυτο; Εχει σχετικα ευκολο templating σε σχεση με το Joomla; 2)Απο οτι εχω καταλαβει οι δυνατοτητες του απο πλευρας plugins (components στην γλωσσα του joomla) ειναι σχετικα περιορισμενες, δηλαδη δεν εχω δει καποιο πχ e-shop σε wordpress. Ισχυει κατι τετοιο η κανω λαθος; 3) Αξιζει καποιος να ασχοληθει με αυτο το cms; Συνηθως εκτος απο blogs σε τι το εχτε χρησιμοποιησει;
Kraken Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Το WP είναι, αν δεν κάνω λάθος, αποκλειστικά για blog. Ωστόσο δεν παύει να είναι κορυφαίο. Το ότι κάνει κανείς themes γι' αυτό μπορεί να παίζει και η αποδοχή που έχει από το κοινό, όχι απαραίτητα ο βαθμός δυσκολίας του. Πολλά sites χρησιμοποιούν πλέον αυτό από το Joomla, πράγμα που δείχνει ότι το Joomla ίσως να μην χρειάζεται τελικά, για ένα site πχ με νέα ή reviews κλπ. Όσο για τα plugins έχει και μάλιστα πολλά. Επίσης έχει και eshop http://wordpress.org/extend/plugins/eshop/
alexandr0s Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2009 Έχοντας χρησιμοποιήσει και τα 2 σαν developer μπορώ να σου πω ότι "Wordpress rocks!". Έχει φοβερό template system, πολύ καλογραμμένο κώδικα με ωραία δομή, παράγει καθαρό xHTML και CSS και μπορείς σχετικά εύκολα να κάνεις "customιές". Το γεγονός ότι παράγει πολύ καλό κώδικα χHTML, CSS φαντάζομαι ότι είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αγαπητό από Designers. Επίσης, ενώ θεωρητικά είναι blog engine μπορείς να βρεις πάρα πολύ καλά plugins και να το διαμορφώσεις εσύ έτσι ώστε να έχεις ένα εύχρηστο CMS.
Maniakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Θα συμφωνήσω με Αλέξανδρο. Κάποτε ήταν για blogs αλλά πλέον είναι αρκετά εξελιγμένο για οτιδήποτε...δεν είναι τυχαίο το ότι το χρησιμοποιούν οι New York Times και όχι μόνο!
ALR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Το χρησιμοποιώ κι εγώ όταν αναλαμβάνω full projects. Ο Αλέξανδρος τα είπε πολύ καλά. Είναι τέλειο στο αποτέλεσμα που παράγει και ακόμη πιο τέλειο κατά τη διάρκεια του work process για αυτούς που το χρησιμοποιούν. Διαχωρίζει πλήρως τον κώδικα από το περιεχόμενο, το template system του είναι φοβερό και κάνει τη διαδικασία του development πολύ εύκολη ακόμη και για ένα designer χωρίς hardcore γνώσεις php & mysql.
_hopelesscase_ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Είναι τέλειο στο αποτέλεσμα που παράγει και ακόμη πιο τέλειο κατά τη διάρκεια του work process για αυτούς που το χρησιμοποιούν. Διαχωρίζει πλήρως τον κώδικα από το περιεχόμενο, το template system του είναι φοβερό και κάνει τη διαδικασία του development πολύ εύκολη ακόμη και για ένα designer χωρίς hardcore γνώσεις php & mysql. Αχά.... Με μοναδικές γνώσεις xhtml/css και μηδενικές γνώσεις php από πού να αρχίσω με το WP? Προς το παρόν μου φαίνεται βουνό. Θα με ενδιέφερε η γνώμη μη-προγραμματιστών που έμαθαν να το χρησιμοποιούν.
roudoski Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 δηλαδή θες να μπορέσεις απλά να το χρησιμοποιείς ή να μάθεις να κατασκευάζεις site με wp?
snik Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Τωρα ειδα οτι τελικα στο θεμα ειχαν απαντησει παιδια. Καταρχην ευχαριστω για τις αποψεις σας, ισως το σαββατο του ριξω μια ματια να δω στην πραξη οσα μου λετε. @ALR εριξα μια ματια στο porftolio σου και ειδικα σε αυτα που εχεις φτιαξει με wordpress και μου αρεσαν αρκετα, βασικα δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου αλλα σε σχεση με το joomla το wordpress εχει ομορφοτερα templates! ps πολυ καλο το τελευταιο αρθρο σου στο webz
_hopelesscase_ Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 δηλαδή θες να μπορέσεις απλά να το χρησιμοποιείς ή να μάθεις να κατασκευάζεις site με wp? Να κατασκευάζω σάιτ
labista Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 το wordpress ξεκίνησε από blog όμως πλέον έχει γίνει τόση δουλειά που μπορείς να κάνεις θαύματα με αυτό άπειρα templates, widgets, forum συμβουλών, πραγματικά είναι μια κορυφαία επιλογή
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2009 +1 κι απο μένα για το Wordpress, αν και πρωτάρης! Πρόσφατα πηρα απόφαση να μεταφέρω το blog που είχα στήσει απο iWeb, στο Wordpress. (Δηλαδή να το ξαναστήσω απο την αρχή και να μεταφέρω τα posts!). Χωρίς να έχω ιδέα απο κώδικες και βάσεις δεδομένων, μέσα σε λίγες μέρες το έφτιαξα (με την πολυτιμη βοήθεια φίλων πάντα). Πραγματικά πολλές δυνατότητες, πολλά plugins, πολύ customization, γενικώς ελαφρύ, γρήγορο και ευέλικτο. Το λάτρεψα, αν και το χρησιμοποιώ λίγο καιρό μόνο! Για κάποιον που δεν ξέρει, λίγο η αρχή είναι δύσκολη, στο στήσιμο. Μόλις πιάσεις τη λογική του είναι πάρα πολύ βολικό.
snik Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Αν και λιγο καθυστερημενα απο οταν ποσταρα το topic ασχοληθηκα λιγακι παραπανω με το wordpress. Αυτες τις μερες προσπαθω να στησω ενα band blog/website για εναν πελατη μου και μεχρι στιγμης εχω να πω τα εξης 1) Μου αρεσε που στα templates ο κωδικας ειναι καθαρογραμενος και εχει λιγοτερα divs απο τα templates του joomla (Δεν ξερω αν ετυχε η αν ειναι γενικος κανονας αυτος) 2) Μου αρεσε που ειναι ολα συγκεντρομενα σε ενα css αρχειο και δεν χρειαζεται καθε φορα να ψαχνομαι στο φακελο του καθε Plugin. Αυτο βεβαια μπορει να ειναι και αρνητικο επειδη το κεντρικο css του template δεν εχει καθε φορα τις απαραιτητες παραμετρους για τα plugins και πρεπει να τα προσθετω εγω. 3) Ειναι παρα πολυ βολικο το auto upgrade που εχει στο control panel. Αν καποιος εχει πολα website σε καποιο cms νομιζω οτι θα του λυσει τα χερια. 4) Οι ετοιμες κλασεις των plugins ειναι παρα πολυ βολικες! Δηλαδη σε μερικα plugins που δοκιμασα εχει καποιες ετοιμες εντολες που αν τις βαλεις βγαινει η αντιστοιχη λειτουργια πχ καποια gallery. Για να το κανω στο joomla αυτο επρεπε να προσθεσω καποιο module που και παλι δεν θα ειμουν ελευθερος να το βαλω οπου θελω. 5) Απο οτι ειδα βιαστικα σε μερικα σημεια του κωδικα μου φανηκε οτι το wordpress πρεπει να τα πηγαινει λιγο καλυτερα στο seo απο μερικα αλλα cms. Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω τωρα ειναι μερικα πραγματα για τα post και τα pages, μηπως ξερει καποιος να μου πει αν μπορω με καποιον τροπο οταν κανω κλικ σε καποιο category να μου εμφανιζεται μονο ενα post; Δηλαδη να μην με πεταει στην λιστα με τα τελευταια post οπου θα παταω read more αλλα να με βγαζει εκει κατευθειαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.