Προς το περιεχόμενο

Επικοινωνία online site php/mysql με τοπική βάση MS Access

bikey77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας πελάτης έχει φτιάξει ένα αρκετά καλό προγραμματάκι για το μαγαζί του με Access 2007 και το χρησιμοποιεί αρκετό καιρό για παρακολούθηση αποθήκης, καταχώρηση προμηθευτών, υπολοίπων πελατών, παραγγελίες κλπ και ένα αρκετά πλήρες διαχειριστικό εργαλείο για το κατάστημά του. Το έχει συνδέσει και με barcode scanner για να βγάζει τιμές για τους πελάτες του καταστήματος και να αφαιρεί τα πωληθέντα προϊόντα από την αποθήκη του (απλά δεν εκδίδει απόδειξη το πρόγραμμα αλλά κόβει απόδειξη ταμειακής).

Μου έχει ανατεθεί η ανάπτυξη του e-shop για το μαγαζί και θα ήταν φυσικά ευχής έργον αν μπρούσαν οι δύο βάσεις δεδομένων να αλληλοενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πχ μια φορά την ώρα (η ακόμα και σε real time), ώστε η αποθήκη να είναι πάντα ενήμερη για το stock level κάθε προϊόντος και να μη γίνουν λάθη όπως πχ να πουλήσουμε το ίδιο πράγμα σε δύο πελάτες (έναν από το κατάστημα και έναν από το e-shop) ενώ δεν υπάρχει αρκετό απόθεμα.

Επειδή δεν έχω ιδέα για το best practice μιας τέτοιας υλοποίησης και δε θέλω να χάσω πολύ χρόνο προσπαθώντας να υλοποιήσω -τελικά- μη εφαρμόσιμες ή εύχρηστες λύσεις κλπ, μπορείτε να με καθοδηγήσετε σχετικά με τα παραπάνω?

Δημοσ.

Γιατι να υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση;:S;

Δεν ξέρω ετιμα εργαλεία που υπάρχουν αλλα αν ψάξεις θα βρεις ετιμα e-shop.Αλλα θελει δουλειά

Δημοσ.

bikey το setup σου είναι ήδη προβληματικό για τον απλούστατο λόγο ότι η Access είναι local και είσαι μπλεγμένος σε έναν κικαιώνα...

Η πιο απλή λύση που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις το e-shop το οποίο θα κάνει export κάποια web services και θα τα καλεί η Access ώστε να κάνει update τα data του site όποτε αλλάζει κάτι στην Αccess. Το site θα αντικατροπτίζει απλά τα data της Access και δεν θα κρατάει ποτέ sensitive information που παίζουν ρόλο στην αποθήκη/λογιστήριο/whatever που πρέπει να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και να μην αλλοιωθεί ποτέ.

Το πρόβλημα με αυτή την λύση είναι ότι όταν ο πελάτης αγοράσει κάτι από το e-shop, το προϊόν αυτό δεν θα δεσμευτεί πραγματικά από το stock σου αφού η Access σου τρέχει locally.Θα πρέπει λοιπόν να φτιάξεις ένα web service το οποίο θα καλεί η Αccess και θα βλέπει τις καινούριες παραγγελιές - oι οποίες θα φυλάσσονται στο site μέχρι να τις κάνει receive η Access - και μέσω της Access αφού τις κάνεις approve ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα γίνεται και η πραγματική δέσμευση του stock και μετά ως τελικό βήμα το update του site.

Φαντάσου ότι ουσιαστικά έχεις ένα web site του οποίου το administration panel είναι στο desktop σου αντί online.

Η άλλη λύση είναι φυσικά να τα κάνεις όλα migrate στο web site και να φτιαχτεί και ένα desktop application για τον barcode scanner που πάλι θα μιλάει μέσω web services με το site για να το ενημερώνει. Αυτή είναι σίγουρα πιο elegant λύση αλλά δεν νομίζω να έχεις τόσο χρόνο διαθέσιμο. Ίσως να πρέπει να το συζητήσεις με τον πελάτη σου και ανάλογα με το την ποσότητα των data που έχει και πόσο τον καίει το e-shop να αποφασίσετε.

Όπως και να έχει, θέλει δουλειά για να γίνει αυτό που θες και θέλει και προσοχή. Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα, ίσως άμα το σκεφτείς περισσότερο να βρεις ακόμα πιο απλή λύση.

Δημοσ.

Καταρχάς το πρόβλημα εξαρχής είναι δύσκολο. Η δυσκολία είναι ότι πουλάς το ίδιο πράγμα μέσα από 2 ανεξάρτητα κανάλια διανομής (eshop, κατάστημα). Αν δεν υπάρχει ταυτόχρονη ενημέρωση το πρόβλημα θα συμβεί, αλλά σκοπός σου είναι να το αποτρέψεις όσο γίνεται. Συμφωνώ με τη λύση του Maniakou με τον τρόπο ενημέρωσης. Γενικά πιστεύω ότι αφού η Access στη τελική θα είναι ο γνώστης των πάντων αυτή θα πρέπει να ενημερώνει και να ενημερώνεται από τo eshop. Μπορείς περιοδικά να τραβάς τις παραγγελίες από το eshop και να τις περνάς στην Access με τις ανάλογες ενημερώσεις. Θα προκύψουν και κάποια business ερωτήματα στη πορεία του στυλ 'ήρθε ένας πελάτης λιανικής στο κατάστημα, είδε το προϊόν Α στη βιτρίνα αλλά για το προϊόν Α υπάρχει παραγγελία από το Eshop εδώ και 2 ώρες, ποιος θα το πάρει?'. Θα τα δεις αυτά στη πορεία. Απλά έχε στο νου σου ότι γίνεται στην Access να ενημερώνει το Eshop, update το stock, update στο eshop, πώληση? αφαίρεση ανάλογης ποσότητας από το Eshop κτλ κτλ

Δημοσ.

Εγω δεν εχω καταλάβει ακομα γιατι να μην ειναι real time.

Δηλαδή η βάση στο μαγαζι δε θα επικοινωνεί με του site;

Αν ειναι τοσο προβλημα μπορεις να βαζεις ελεγχος διαθεσιμοτητας και να το ελεγχει μετα ο καταστηματαρχης.

Εγω θα ετρεχα τη βαση στο μαγαζι και θα επικοινονούσε με το website .Μολις γινοταν η παραγελεία ο Server του σιτε θα εστελνε ερωτημα στη βαση του μαγαζιού.

Δηλαδή γιατι να αργει να ενημερωθεί; Εκτος αν γινεται χειροκιντα..

Αλλα εαν υπαρχει συνδεση δεν ξερω γιατι να μην ειναι real time

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...