georgexriso Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Καλησπερα.Εχω 2 pc σε διαφορετικουσ χωρους.Στον εναν εχω internet με modem για router δεν ξερω ενω στον αλλο οχι.Θα ηθελα να εχω κ στον δευτερο.Παιρνοντας ενα switch κ συνδεοντας με 3 καλωδια crossover το ενα απο την θυρα ethernet του montem στο switch το δευτερο απο την καρτα δικτυου του 1ου Pc στο switch κ το αλλο απο την καρτα δικτυου του 2 pc στο switch θα μπορουσα να εχω Internet k στο δευτερο pc?Aπαντηστε μου γιατι ειμαι λιγο ασχετος απο αυτο το θεμα κ δεν μπορω να βρω λυση εδω κ καιρο.
question mark Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Αν θυμάμαι καλά με crossover δεν θα κάνεις δουλειά. Με straight θα συνδέσεις το κάθε pc με το switch και το router με το switch. Μετά θα κάνεις τις ρυθμίσεις που χρειάζονται (εδώ θα βρεις ότι χρειαστείς) και θα είσαι εντάξει.
nske Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Όλα -ή σχεδόν όλα- τα switches πλέον υλοποιούν Auto MDI στις ports τους, οπότε δεν έχουν πρόβλημα είτε το καλώδιο είναι straight είτε cross-over.
georgexriso Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Κ μια αλλη ερωτηση.Εφοσον το κανω θα χασω πολυ ταχυτητα απο το πρωτο pc η δεν θα αλλαξει τιποτα?
nske Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Το εύρος της σύνδεσής σου στο Internet είναι συγκεκριμένο (π.χ. 18mbps download, 1024kbps upload), οπότε δεν είναι δυνατόν η αθροιστική κατανάλωση των δύο υπολογιστών να είναι μεγαλύτερη. Αν το ένα PC χρησιμοποιεί ολόκληρο το εύρος για να κατεβάσει κάτι, τότε στο άλλο πιθανότατα δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν καθόλου, ή θα υπάρχει μια καθυστέρηση μέχρι να εξισορροπηθεί το traffic -αυτό εξαρτάται από το αν ο router υλοποιεί κάποιο fair queuing ή QoS και πόσο αποτελεσματικά. Αν ο router σου δεν υποστηρίζει κάτι από τα δύο ή δεν το κάνει αρκετά καλά, μπορείς είτε να βάλεις συγκεκριμένο περιορισμό σε κάθε υπολογιστή, τρέχοντας κάποιο σχετικό πρόγραμμα σε αυτόν (βέβαια ο χρήστης του θα μπορεί να το παρακάμπτει, αν επιλέξει να μην σεβαστεί), είτε να δρομολογείς τον δεύτερο υπολογιστή μέσω του πρώτου, ώστε να μπορείς να ορίζεις περιορισμούς, εγγυήσεις ή priorities από εκεί. Για να το κάνεις αυτό με ασφάλεια (χωρίς να μπορεί να το παρακάμψει ο χρήστης του δεύτερου υπολογιστή) θα χρειαστείς 2 κάρτες δικτύου στον πρώτο. Το αρνητικό είναι φυσικά ότι αν ο πρώτος υπολογιστής δεν λειτουργεί, δε θα έχει πρόσβαση στο Internet ο δεύτερος. Επίσης δε ξέρω αν και τι λογισμικό υπάρχει διαθέσιμο για να γίνει αυτό στα Windows, πόσο καλά θα το κάνει και πόσο διάβασμα θα χρειάζεται.
georgexriso Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δηλαδη αν ο ενας υπολογιστης ειναι κλειστος ο αλλος υπολογιστης αν ειναι ανοιχτος θα παιρνει ολη την συνδεση του internet η οχι?
nske Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Αν ο ένας υπολογιστής υπολογιστής δεν κάνει χρήση Internet (π.χ. είναι κλειστός) τότε ο άλλος θα έχει τη σύνδεση όλη δική του, εννοείται!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.