soturin Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 νομίζω αναλόγως με τα γυαλιά πάει και διαφορετικός τρόπος προβολής, και πλέον χρησιμοποιούν κυρίως τα μαύρα
chris2060 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 δεν ξερω παιδια αν αξιζει τα 12 ευρω. μου φαινονται παρα πολλα. πολυ θα θελα να το δω αλλα δεν.
soturin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 το είδα, simon pegg OΛΕ! παιδικό σενάριο κλασσικά αλλά πολύ γέλιο εκεί με τον μπακ που έλεγε τα ντετεκτιβικά flashback "...and left the broccoli... a vegetable!"
Str Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 ρισπεκτ στην ταινια... ΠΟΛΥ γελιο... σεναριο μετριο αλλα ποτε μου δε θα ηθελα κατι περισσοτερο απο τη συγκεκριμενη ταινια... χρηση της 3d προβολής αρκετα καλη... ειναι καλο το οτι δεν φτιαχτηκε η ταινια για διαφημιση της τεχνικης αλλα η τεχνικη υποστηριζει την ταινια... ισως στο κομματι με την ιπταμενη καταδιωξη να υπερβαλαν λιγο με τη χρηση της καμερας αλλα καπου επρεπε να μπει ενα "WOW!!! LOOK AT THE 3D!!!" κομματι... και παλι... ΠΟΛΥ γελιο...
tarantules Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Το είδα κι εγώ χτες.Έχει πολύ περισσότερο γέλιο απότι το 1 και το 2 μαζί... Λυθήκαμε στο γέλιο.Αξίζει να το δει κανείς.Μια ενσταση για τα γυαλιά.Πήγα στο Ρέντη στα village.Καταρχήν τα γυαλιά είναι τα κλασικά μαύρα και όχι αυτά που έχει στη φωτογραφία του link http://www.myfilm.gr/article5112.html που έδωσε ένας φίλος παραπάνω.Επίσης , όσον αφορά την τιμή τα 12 ευρώ είναι επιοικώς απαράδεκτα.Μάλιστα,επειδή είδαν οι μάγκες οτι έχει "ψωμί" η δουλειά, βλέπω οτι και άλλες ταινίες αρχίζουν σιγά σιγά να προβάλλονται σε 3D. Το να πληρώνεις 2 ευρώ επιπλέον νταβατζιλίκι για ένα κομάτι πλαστικό φασόν σκελετό και 2 ζελατίνες (και όχι κυρτά κρύσταλλα όπως κάποιος ανέφερε πριν) είναι οτι πιο ξεφτύλα. Επίσης παρατήρησα το εξής: Τα γυαλιά είναι μιας χρήσης,σε ζελατίνα και μετά πετιώνται (ή μπορείς να τα πάρεις σπίτι σου να παίζεις και να στραβωθείς). Ουδεμία ευαισθησία για αυτούς που κόπτωνται για το περιβάλλον. Θα μπορούσαν κάλλιστα μετά το τέλος της ταινίας να τα επιστρέφεις στην έξοδο για να ξαναχρησιμοποιηθούν.Δεν είναι φακοί επαφής να υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις κάτι από τον προηγούμενο που τα φόρεσε.Εαν ήταν έτσι όσοι πάνε και δοκιμάζουν γυαλιά ηλίου στα καταστήματα οπτικών θα είχαν όλες τις αρρώστιες μαζί. Αλλά βέβαια τα 2 ευρώ κάπως πρέπει να δικιολογηθούν. Τελος πάντων,τα 2 ευρώ επιπλέον για τη συγκεκριμένη ταινία αξίζουν να πας μια φορά να τη δείς(και για την εμπειρία του 3D και για το γέλιο). Σε καμία άλλη ταινία όμως σε 3D δεν υπάρχει περίπτωση να τους τα σκάσω. Και ένας λόγος να μην πάς να δεις ταινίες 3D είναι και αυτός, εαν σκέφτεσαι οικολογικά.....
klainmaingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Στο odeon τα επέστρεφες στην είσοδο. Κακώς για μένα γιατί αν έχεις σκοπό να δείς και άλλη ταινία σε 3d μπορείς απλά να τα κρατήσεις και να μην πληρώνεις μαμησιάτικα κάθε φορά..
runner1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2009 Το είδα σε 3D φυσικά στα ODEON!!!Μακρία από τα Village.......κλέφτες εντελώς και γενικώς.....άντε γεια!!! Πρώτα από όλα όσοι πήγαν και είδαν 3d ταινία στα Village έκραζαν ότι τους ζαλίζει και ότι δεν έβλεπαν μεγάλες διαφορές!!!Έχε χάρη που χρησιμοποιούν τα μούφα γυαλιά! Αντιθέτως στα ODEON χρησιμοποιούν πλαστικά γυαλιά με φακούς σκληρούς (κυρτό κρύσταλλό ή όπως το λένε...),δεν σε κουράζει και έχει ΑΨΟΓΑ αποτελέσματα!!! Όσον αφορά τα λεφτά.....συνολικά εγώ με την κοπέλα μου δώσαμε 15€ για 2 εισιτήρια και με τα γυαλιά και με 5€ πήραμε και 2 combos!!!!Κάρτα cinefiloi βλέπετε!!!Και δεν περίμενα σε ουρές και δεν είχα το κάθε χαζό "παιδάκι" (μιλάω για τα κλασικά 15χρονα που πάνε στις ταινίες απλά για να πάνε και το παίζουν μάγκες!!!) μέσα στην αίθουσα να κράζει!
tarantules Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Αντιθέτως στα ODEON χρησιμοποιούν πλαστικά γυαλιά με φακούς σκληρούς (κυρτό κρύσταλλό ή όπως το λένε...),δεν σε κουράζει και έχει ΑΨΟΓΑ αποτελέσματα!!! Είναι τα γυαλιά που έχει στο link αυτό http://www.myfilm.gr/article5112.html ή είναι τα κλασικά μαύρα σε σχήμα πεταλουδέ?
Luxx Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Και ποια η διαφορα της κανονικης προβολης με της 3d; Απλα βλεπεις τα κοκκινα/μπλε ή εχει ωραια εφε;
runner1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Βλέπεις την ταινία με τα κανονικά της χρώματα απλώς καταλαβαίνεις το βάθος σε κάθε σημείο της ταινίας.Για παράδειγμα αν βλέπεις ένα ζωάκι μπροστά από ένα δέντρο και από πίσω υπάρχει ένας βράχος "καταλαβαίνεις" την απόσταση μεταξύ τους! Τα γυαλιά αυτά που έχουν στα σινεμά δεν είναι τα κλασικά κόκκινα-μπλε!Στα Οντεόν που πάω εγώ έχουν με πλαστικό σκληρό σκελετό και ασημί-διάφανος φακός και δεν σε κουράζουν καθόλου.
liopyr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δε μου λέτε ρε παιδιά, επειδή έχω κάτι ταινίες 3d και ψήνομαι να πάρω γυαλιά, πόσο δύσκολο είναι να τα ξεχάσει κάποιος φεύγοντας στην ...τσέπη του; (για τα κανονικά λέω ε, όχι τις ζελατίνες που τις βρίσκεις με 2-3 €)
Str Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 1ον... υπαρχουν 2 ή 3 τροποι 3δ προβολης.. ο καθενας με δικο του τυπο γυαλιων... εισαι σιγουρος οτι αυτα που κατεβασες δε χρειαζονται τα "απλα" γυαλια με τις ζελατινες? 2ον... περιφερειακος κινηματογραφος στους Αμπελόκηπους που ειδα το iceage3 εκανε ηλεκτρονικο έλεγχο στην εξοδο και 1-2 ατομα τα επιασε . η ολη φαση εμοιαζε με τις ηλεκτρονικες ταμπελιτσες απο τα μαγαζια ρουχων για να σου δωσω να καταλαβεις... απο δικη μου εμπειρια λοιπον: δυσκολα θα καταφερεις να τσιμπησεις σετακι γυαλιων... ασε που αλλο πραγμα η 19-22-23 ιντσων οθονη, αλλο το πανι του σινεμα και αλλο εσυ και η παρεα σου αλλο εσυ και ενα σετ γυαλιων μονος σου στο σπιτι... τελικα μεχρι να γινει mainstream το 3δ ειναι η απαντηση στην πειρατεια...imho παντα
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 εγω που πηγα στα village θεσνικης μου εδωσαν τον σκληρο τον σκελετο τα οποια εννοειται μετα τα κρατας.... πληρωσα βεβαια 12€ εισητηριο αλλα η ταινια τα σπαειειειειειειειειειειειειειειειει................
liopyr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 1ον... υπαρχουν 2 ή 3 τροποι 3δ προβολης.. ο καθενας με δικο του τυπο γυαλιων... εισαι σιγουρος οτι αυτα που κατεβασες δε χρειαζονται τα "απλα" γυαλια με τις ζελατινες?2ον... περιφερειακος κινηματογραφος στους Αμπελόκηπους που ειδα το iceage3 εκανε ηλεκτρονικο έλεγχο στην εξοδο και 1-2 ατομα τα επιασε . η ολη φαση εμοιαζε με τις ηλεκτρονικες ταμπελιτσες απο τα μαγαζια ρουχων για να σου δωσω να καταλαβεις... απο δικη μου εμπειρια λοιπον: δυσκολα θα καταφερεις να τσιμπησεις σετακι γυαλιων... ασε που αλλο πραγμα η 19-22-23 ιντσων οθονη, αλλο το πανι του σινεμα και αλλο εσυ και η παρεα σου αλλο εσυ και ενα σετ γυαλιων μονος σου στο σπιτι... τελικα μεχρι να γινει mainstream το 3δ ειναι η απαντηση στην πειρατεια...imho παντα Καθόλου σίγουρος δεν είμαι για τους τρόπους 3d προβολής. Κατά τ'άλλα είσαι σίγουρος πως έχω 19-22-23" οθόνη και όχι πανί;
Mapas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Καθόλου σίγουρος δεν είμαι για τους τρόπους 3d προβολής. Κατά τ'άλλα είσαι σίγουρος πως έχω 19-22-23" οθόνη και όχι πανί; Οι βασικές τεχνολογίες είναι 4: 1) κόκκινο-μπλε γυαλί: παλαιά τεχνολογία, απαίσια χρώματα δουλεύει χωρίς ειδικό εξοπλισμό 2) γυαλία LCD: συνδέονται με καλώδιο στον υπολογιστή (υπάρχουν και ασύρματα) και μαυρίζουν κάθε φορά τον φακό σε ένα απο τα δύο μάτια. Ο υπολογιστής/Τιβι προβάλει τα μισά καρέ για το ένα μάτι και τα μισά για το άλλο. Έτσι μια οθόνη που βγάζει 100hz μπορεί να τρεμοπαίζει (50hz στο κάθε μάτι) 3) Polarized: (cinema Real D, Imax, και σύντομα θα κυκλοφορίσουν μερικές τηλεοράσεις που θα έχουν διπλά pixel). Η ιδέα είναι ότι υπάρχουν δύο projector (imax) ή κάποιο φίλτρο μπροστά απο τον projector (real D) που πολώνει το φώς. Έτσι τα γυαλιά είναι σχεδιασμένα να αφήνουν μόνο το φώς της μίας πόλωσης να περνάει. Ο οθόνη (πανί) πρέπει να είναι επεξεργασμένη ώστε να μην αλλάζει την πόλωση απο το φως. Σε λίγο θα βγούν τηλεοράσεις που θα έχουν διπλά pixel (px 1024x768 για το ένα μάτι και 1024χ768 για το άλλο με διαφορετική πολικότητα). Το καλό με αυτή την μεθοδο είναι ότι τα γυαλιά είναι πάμφθηνα (απλά φίλτρα όπως τα γυαλιά ηλίου) και ότι το κάθε μάτι βλέπει συνεχώς... στο realD όμως πάλι τα μισά frame προβάλονται σε κάθε πόλωση αφού δεν υπάρχουν δύο projector όπως στο imax) 4) Κατευθυντικές οθόνες. Σε αυτές βλέπεις μια εικόνα σε ένα σημείο και άλλη αν πας 3 εκατοστά αριστερά/δεξιά. Το κακό ειναι ότι μόνο ένα άτομο μπορεί να δει 3Δ σε μία συγκεκριμένη θέση μπροστά απο την οθόνη (καθόλου πρακτικό). Κοινώς στο σπίτι μόνο με τα μπλέ-κόκκινα γυαλιά γίνεται εκτός και αν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός (lcd γυαλιά που συνδέονται με τον υπολογιστή, ή ειδική 3Δ τηλεόραση που δεν έχει κυκλοφορίσει ακόμη (σύνομα...))
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.