HYPER_piccolo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Γεια σας παιδες, πριν απο 4-5 μερες πηρα την φωτογραφικη του topic. την Casio ex-f1 η οποια βεβαια δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τις βιντεοκαμερες full HD Εχω ομως καποια προβληματα, πρωτα απ' ολα οταν βαζω να παιξω τα βιντεακια που τραβαω σε full HD εχουν κατι σαν scanlines. Και μονο το προγραμμα που ειχε μεσα η καμερα (σε dvd) τα παιζει χωρις αυτες. Το προβλημα συνεχιζεται με την επεξεργασια αυτων. Το Pinnacle οπου χρησημοποιω πιο συχνα για ταχυτητα και ευκολια στην επεξεργασια βιντεο δεν τα ανοιγει καν. Χρησημοποιω το Sony Vegas 9 το οποιο ομως εχω προβληματα και με αυτο. Στην αναπαραγωγη μεσα στο προγραμμα (για να κοψω ραψω) εχει κοληματα, και δεν μπορω να κανω τιποτα. Αλλα και κατι σαν την καρτα γραφικων η περισοτερη RAM να φταιει, παλι οταν κανω export ενα βιντεο εχει αυτα τα καταραμενα scanlines.... Πριν κανω τις εκλησεις μου, να πω οτι σαν προγραμματα επεξεργασιας δοκιμασα τα Pinnacle 11 + 12, Sony vegas 9, Avid express pro, Avid media composer, Windows Movie Maker, Nero Vision. Και ολα εχουν καποιο προβλημα, ειτε δεν ανοιγουν τα αρχεια, ειτε δεν μπορω να κανω export καποια αξιολογη ποιοτητα χωρις προβληματα. Επισης, δοκιμασα και το Divx 7 pro και Virtual DUB για να τους αλαζα compression που ισως εδιωχνε τα scanlines η τα εκανε συμβατα με το pinnacle που ειναι και το ποιο υποφερτο προγραμα επεξεργασιας, η και το vegas δεν θα με χαλαγε να τα χρησημοποιουσε σωστα χωρις κοληματα και χωρις τα γ****να scanlines αλλα τιποτα και εκει ασυμβατοτητα και errors... Αρα, ερωτω, φταιει η καρτα γραφικω η η ram που μου τα παιζει με τα SL (scanlines) και αν ναι γιατι το προγραμμα της φωτογραφικης (total media extreme fos casio) τα παιζει μια χαρα? Να πω οτι απο οσο εχω ψαξει τα αρχεια ειναι .MOV με codec Η264 (το ειδα πριν βαλω το divx pro που μου ειπε οτι αν θες να επεξεργαστεις κατεβασε το pro) Πιθανοτατα να περιμενω απαντηση ειτε απο ατομα που οι καμερες τους να σωζουν στην ιδια ποιοτητα και αρχειο, η απο αυτους που εχουν την καμερα. Ευχαριστω και sorry για την φλυαρια αλλα επρεπε να εξηκησω τι παιζει για να help... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:37 ---------- Με βαση τον κολητο john οσο αναφορα τα scan lines δεν ειναι scanlines αλλα interlased. και θαπρεπε στο προγραμμα να υπαρχει καποια επιλογη de-interladed... αλλα δεν υπαρχει... Τελος παντων, εγω απλα θελω να μπορεσω να τους κανω επεξεργασια και να τα βγαλω απο καποιο προγραμμα ειτε κομενα ειτε ενωμενα και να παιζουν σωστα... καμια λυση ? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03-07-09 ---------- Μια αλλη ερωτηση, ακομα και με νεο τροφοδοτικο και νεα καρτα γραφικων συνεχιζει στο video preview να μου το δειχνει με κοληματα, εχει κανει κανεις απο εδω επεξεργασια σε h264 .mov αρχειο με το sony vegas να μου πει αν του κολαει ? κ αν οχι μηπως ειναι καποια επιλογη ? Και κατι αλλο που μου ηρθε τωρα, ενα τελευταιο video editor που δεν εχω χρησημοποιησει ακομα ειναι το final cut. Αλλα ειναι μονο για mac... και επειδη δεν μου περισεβουν 1500 και 2500 για να παρω ενα, ερωτω ξανα οσους ισως το εχουν δοκιμασει, αν περασω καποιο λογισμικο οπως το παλιο (linux) θα μου το τρεξει ? το εχει κανει καποιο ? χρησημοποιει κανεις linux η καποια πιο προσφατη εκδοση ? (μιας και εγω εχω μεινει σε αυτην που ειχε βγει οταν βγηκαν και τα windows 2000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.