Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόγραμμα για αφαίρεση Stream Ήχου απο .mkv

παιδιά έχω ένα .mkv με δύο stream ήχου Αγγλικά και Ρώσικα ... εγώ θέλω να αφαιρέσω τα ρώσικα ;)

ψάχνω δηλαδή ένα πρόγραμμα που να μου επιτρέπει να ανοίγω το .mkv και να μπορώ να τα σώζω χωρίς κάποια stream ήχου έτσι ώστε να γίνει πιο μικρό το αρχείο .mkv και να το κάψω σε ένα dvd r....

υπάρχει ρε παιδιά κανένα πρόγραμμα και κανένα tutorial γιαυτό?

ευχαριστώ B)

Δημοσ.

Μπορείς με το mkvmerge GUI (περιλαμβάνεται στο πακέτο εργαλείων mkvtoolnix).

Tutorial δεν χρειάζεται, είναι πολύ απλή η διαδικασία: Τρέχεις το πρόγραμμα, ανοίγεις το MKV σου, στη λίστα με τα video και audio streams βγάζεις το «τικ» από το checkbox που αντιστοιχεί στο Ρωσικό audio stream, στο κάτω μέρος του παραθύρου εισάγεις διαδρομή και όνομα αρχείου που θέλεις για το νέο MKV που θα προκύψει και κάνεις κλικ στο κουμπί Start Muxing.

Επίσης, παρακαλώ να μη γίνεται κατάχρηση των formatting δυνατοτήτων που παρέχει το vBulletin για τα posts. Τελικά καταλήγουν τα posts μας δυσανάγνωστα!

Δημοσ.

Tutorial δεν χρειάζεται, είναι πολύ απλή η διαδικασία: Τρέχεις το πρόγραμμα, ανοίγεις το MKV σου, στη λίστα με τα video και audio streams βγάζεις το «τικ» από το checkbox που αντιστοιχεί στο Ρωσικό audio stream, στο κάτω μέρος του παραθύρου εισάγεις διαδρομή και όνομα αρχείου που θέλεις για το νέο MKV που θα προκύψει και κάνεις κλικ στο κουμπί Start Muxing.

Επίσης, παρακαλώ να μη γίνεται κατάχρηση των formatting δυνατοτήτων που παρέχει το vBulletin για τα posts. Τελικά καταλήγουν τα posts μας δυσανάγνωστα!

ευχαριστώ φίλε parsifal!!!.. it worked perfect :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

θελω να αφαιρεσω τον (Ρωσικο) ηχο απο καποια επεισοδια μιας σειρας.. κι ενω οταν αφαιρω τον ηχο σε ενα ενα επεισοδο, ειμαι οκ.. οταν προσπαθω να αφαιρεσω (με την ιδια διαδικασια) τον ηχο απο πολλα επεισοδια μαζι, η εξαγωγη του ηχου γινεται σε ενα μονο αρχειο (επεισοδιο) και οχι σε καθε ενα απο οσα εχω επιλεξει. Δηλαδη, εχω επιλεξει να αφαιρεσω τον ηχο απο τα επεισοδια 1-2-3 μιας σειρας.. ξεμαρκαρω τον ηχο που δεν θελω (το Ρωσικο) αλλα αντι να δημιουργηθουν 3 αντιγραφα επισοδειων με μονο τον Αγγλικο ηχο, δημιουργειται μονο ενα αντιγραφο με τρεις επιλογες (Αγγλικου) ηχου (απο τα επεισοδια 1-2-3). Δεν ξερω, υπαρχει καποια ρυθμιση που πρεπει να κανω στο προγραμμα?...

Δημοσ.

Όχι, δεν υποστηρίζει το mkvmerge GUI αυτό που πας να κάνεις. Μπορεί να σε αφήνει να ανοίξεις πολλαπλά αρχεία εισόδου, αλλά μόνο αν έχεις σκοπό να τα ενώσεις σε ένα ενιαίο αρχείο.

Υπάρχουν 2 τρόποι:

1. Ανοίγεις το 1ο αρχείο, κάνεις τη ρύθμιση που θέλεις και προσθέτεις την εργασία στην «ουρά» του mkvmerge GUI (κουμπάκι Add to Queue). Επαναλαμβάνεις για όλα τα υπόλοιπα αρχεία. Όταν τελειώσεις, πατάς CTRL+J για να ανοίξει η ουρά εργασιών και κλικ στο Start

2. Αν γνωρίζεις πώς να φτιάχνεις batch files στα Windows, μπορείς να δουλέψεις με το μικρό αδερφάκι του mkvmerge GUI, το mkvmerge (σκέτο, χωρίς GUI). Αυτό είναι ένα πρόγραμμα γραμμής εντολών (command-line program) που περιλαμβάνεται στην εγκατάσταση του mkvtoolnix. Μπορείς να το καλείς μέσα από ένα κατάλληλα γραμμένο batch file για να γίνει γρήγορα η δουλειά σου (βέβαια, μπορεί να χρειαστείς αρκετό χρόνο για να γράψεις σωστό batch file, οπότε να έρθεις «μία ή άλλη» με τη λύση 1)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...