dimitris2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δέκα μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινό φορτιστή που θα συνδέεται με όλα τα μοντέλα μέσω θύρας micro-USB, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το μνημόνιο στο οποίο κατέληξαν οι κατασκευαστές ικανοποίησε τις Βρυξέλλες, που είχαν απειλήσει ότι θα ρύθμιζαν το θέμα με ειδική νομοθεσία: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο κλάδος κατέληξε σε συμφωνία, πράγμα που θα διευκολύνει πολύ τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό. Είμαι ικανοποιημένος επίσης από το γεγονός ότι η λύση αυτή βρέθηκε με βάση την αυτορρύθμιση. Συνεπώς, η Επιτροπή δεν θεωρεί απαραίτητη την εκπόνηση νομοθεσίας» δήλωσε Γκίντερ Φερχόιγκεν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Βιομηχανίας. Η πρώτη γενιά κινητών τηλεφώνων με κοινό φορτιστή αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010 . Οι εταιρίες που υπέγραψαν το Μνημόνιο Συμφωνίας είναι οι Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion, Samsung, Sony Ericsson και Texas Instruments. Το Μνημόνιο, τέλος, αφήνει περιθώριο για αλλαγή της θύρας σύνδεσης του κοινού φορτιστή ανάλογα με την τεχνολογική πρόοδο στο μέλλον. Πηγή: pathfinder.gr
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) Mini USB >>>>>>>>>> Micro USB Πολυ πιο ασταθης η micro απο τη mini απο προσωπικη χρηση κι εμπειρια, και πιο επιρρεπης σε βλαβες. Παντως μπραβο που συμφωνησαν καπου επιτελους...! PS: Δέκα μεγάλοι κατασκευαστές πλυντηριων, συνιστουν SKIP! Αυτοι ξερουν! Επεξ/σία 30 Ιουνίου 2009 από GeorgeMan
xolloth Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 την toshiba δεν βλεπω,και οχι τιποτα αλλο αλλα περιμενω το tg03,για να αγορασω οποτε ελθει.
j11h Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Επιτελους και κατι κοινο!Εχω γεμισει το σπιτι με καμια 200αρια φορτιστες,600 adaptorες για καθε memory card,καλοδια,καλοδιακια κτλ!
Vasilisxd Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μπλιαξ , δηλαδη θα φορτιζω το καλογυαλισμενο μου iPhone με ενα κοινο Nokia φορτιστη ... Ο μοντιε !!!
j11h Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μπλιαξ , δηλαδη θα φορτιζω το καλογυαλισμενο μου iPhone με ενα κοινο Nokia φορτιστη ... Ο μοντιε !!! Φαε και λιγο ψωμι μια φορα οχι μονο παντεσπανι,δεν θα παθεις και τιποτα.
Technology fan Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δηλαδή όποιος έχει κινητό πρέπει να έχει και υπολογιστή για να το φορτίζει? ή θα δίνουν και το adaptor για σύνδεση usb-μπρίζα... Σιγά το usb πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει? πάντως όχι περισσότερο απο μία μπρίζα
keysmith Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Και τώρα αντε να βρείς δικαιολογία, "έμεινα από μπαταρία για αυτό ήταν κλειστό"
BadIronTree Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Και τώρα αντε να βρείς δικαιολογία, "έμεινα από μπαταρία για αυτό ήταν κλειστό" για τον ίδιο λόγο δεν έχω κινητό με video κλήση
parsifal Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δηλαδή όποιος έχει κινητό πρέπει να έχει και υπολογιστή για να το φορτίζει? ή θα δίνουν και το adaptor για σύνδεση usb-μπρίζα...Σιγά το usb πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει? πάντως όχι περισσότερο απο μία μπρίζα micro-USB θα είναι στη μεριά του κινητού μόνο. Στη μεριά της τροφοδοσίας, wall plug. Δες π.χ. τα νέα Motorola τί φορτιστή έχουν...
korios Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δηλαδή όποιος έχει κινητό πρέπει να έχει και υπολογιστή για να το φορτίζει? ή θα δίνουν και το adaptor για σύνδεση usb-μπρίζα...Σιγά το usb πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει? πάντως όχι περισσότερο απο μία μπρίζα Ήδη υπάρχουν συσκευές πχ mp3 που φορτίζονται μέσω της USB-micro θύρας και φυσικά έχουν φορτιστές που μπαίνουν στην μπρίζα της ΔΕΗ. Μερικοί από αυτούς τους φορτιστές έχουν μια υποδοχή USB πάνω τους σαν αυτή που έχουν και οι υπολογιστές. Μια θήρα USB μπορεί να δώσει 500mA ρεύμα. Αρκετό είναι. Ένας φορτιστής μπρίζας φυσικά μπορεί να δώσει παραπάνω, αλλά οι φορητές συσκευές που φορτίζουν συνήθως δεν τραβάνε πάνω από 500mA.
Innersense Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Mini USB >>>>>>>>>> Micro USB Ωχ! τώρα το πρόσεξα αυτό! Τρελή που*ι@! Έλεος ρε παιδιά μια φορά πάνε να κάνουν κάτι σωστό και το κάνουν και αυτό όπως συμφέρει εκείνους?! Οι κάτοχοι HTC ξέρουμε εδώ και χρόνια πόσο βολικό είναι να έχεις φόρτιση απο miniUSB και να μπορείς να φορτίσεις άμεσα απο θύρα USB με ένα απλό καλωδιάκι απο το οποίο γίνεται και το sync και όσο να ναι είναι πλέον αρκετά συνηθισμένο... Δεν ξέρω αν πέπει να χαρώ η να λύπηθώ ακόμα που δεν βλέπω την HTC να συμμετέχει σε αυτό... Μάλον λίγο δώρο άδωρο μου φαίνεται...
angmar Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Καλό ακούγεται, καιρός ήταν, ένας φορτιστης για όλα να τελειώνουμε. Μάθαμε και ένα feature του επόμενου iphone (του 3Gst)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα