GiorGhino Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Χαίρετε, έχω κλείσει εισητήρια για Λονδίνο και επειδή είανι 1η χώρα στην Ευρώπη σε κρουσματα (1000) και θα με για μια βδομάδα όλη μέρα στου δρόμους, τα καταστήματα και το μετρό, ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο μεταδίδεται ώστε να ξέρω αν θα μαι ασφαλής. Υ.Γ. Αναλογικά του πλυθησμού που ναι 6πλασιος απ την Ελλάδα το ποσοστό είναι πανω κάτω 2πλάσιο με την Ελλάδα (0.0016 % εναντι 0.0008%)
arxaggelos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δες εδώ. Όπως μεταδίδεται και η κοινή γρίπη, τίπιοτε λιγότερο τίποτε περισσότερο, η ανάρρωση είναι που αποτελέι πρόβλημα. Με αερόβια σταγονίδια (φτάρνισμα, αναπνοή δίπλα στηη μάπα σου, κλπ) και με οποιαδήποτε σημείο μπορεί να έχουν καθήσει (πχ χειρολαβές λεωφορείων). Κοινώς δεν έρχεσαι σε στενές επαφές τρίτου τύπου με κανέναν (εκτός κια αν το απαιτούν οι συνθήκες - knowwhatImean:-)), αποφεύγεις την πολυκοσμία και πλένεις πάντα καλά τα χέρια σου. Εγώ στη θέση σου αν ανησυχούσα πολύ θα έπαιρνα κι ένα υγρό αντισηπτικό Hansaplast που χωράει στην τσέπη και ξεπαστρεύει τα πάντα απο τα χέρια. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα κλεινόμουν σπίτι για αυτόν τον λόγο.
Blondeamon Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Πλένεις συχνά χέρια και πρόσωπο με σαπούνι, αποφεύγεις όσο μπορείς συνωστισμούς σε κλειστούς χώρους όπως μετρό και κλάμπ και θα σαι μια χαρά. Δεν είναι τοσο σοβαρο οσο το παρουσιάζουν πάντως, οπου και να εισαι μπορει να το πάθεις δεν φταίει η Αγγλία.
deminho11 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Πιστεύω οτι πιο πολύ κινδυνεύεις στο αεροπλάνο παρά στην Αγγλία!!
Garnele Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Στο Λονδίνο θα καταλάβεις πραγματικά τι πάει να πει υπερβολή με το παραπάνω ζήτημα. Στην κιτρινοφυλλάδα που διανέμεται στο μετρό και αναγκαστικά κάποια στιγμή θα την τρακάρεις, θα βλέπεις εξώφυλλα με τίτλο πχ πόσοι υπολογίζονται οι νεκροί μέχρι το 2050 από τη γρίπη των χοίρων ή το γράμμα που έστειλε το κοριτσάκι που αρρώστησε στον Αη Βασίλη. Μη μασήσεις, πάρε κανένα αντισηπτικό να βρίσκεται σε κάποια τσάντα για να νιώθεις καλύτερα και καλά να περάσεις.
Lucifer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Σιχτίρ με τα εμβόλια και την επιστήμη πια. Αντιγόνα ελπίδας.
Crizzt Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 ...Εγώ στη θέση σου αν ανησυχούσα πολύ θα έπαιρνα κι ένα υγρό αντισηπτικό Hansaplast που χωράει στην τσέπη και ξεπαστρεύει τα πάντα απο τα χέρια. Τα αντισηπτικα ειναι αντιμικροβιακα και οι ιοι της γριπης ειναι... ιοι. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Περα απο εμβολιο δε μπορεις να κανεις τιποτα. Δεν ειμαι γιατρος βεβαια, με επιφυλαξη οτι διαβαζουμε στα φορουμς...
arxaggelos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Θες να μου πεις ότι αν πιάσω μια χειρολαβή στο λεοφωρείο που είχε ακουμπήσει κάποιος με γρίππη πριν απο εμένα με σώζει μόνο αντι-ιικό? Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, γιατί αν ήταν έτσι δεν θα συστηνόταν καν το απλό πλύσιμο των χεριών ως μέτρο προφύλαξης, γιατί θα ήταν τελείως μάταιο. Ο διαχωρισμός που κάνεις λογικά πρέπει να έχει σημασία μόνο αφού το πρόβλημα (μικρόβιο ή ιός) είναι ήδη μέσα στον οργανισμό. Άλλωστε και οι γιατροί/νοσοκόμοι στα νοσοκομεία με τέτοια σκευάσματα πλένουν τα χέρια τους συνέχεια. Αλλά απλά υποθέσεις κάνω, καλό θα ήταν να μας το ξεκαθαρίσει κάποιος με εξειδικευμένες γνώσεις αυτό. Is there a doctor in the house???:eek:
GiorGhino Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 ... ... Τι να σας πω ρε παιδιά, άστο καλύτερα ούτως η άλλως 1 βδομαδα θα έμενα για βόλτα πήγαινα, στην θεία μου θα μενα, είχα ξαναπαει κ 1 βδομαδα το Πάσχα...
Mika Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 αν ηταν ετσι θα ειχαμε πεθανει ολοι. με ενα αντισηπτικό είσαι μια χαρα. εγω δεν εχω τιποτα και χρησιμοποιω συνεχως λεωφορεια και μετρό εδω
user12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Επισης μπορεις να κανεις τον σταυρο σου ωστε ο καλος θεουλης να σε προστατεψει
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Τι ακριβώς είναι το αντισηπτικό? αν δεν κάνω λάθος το betadine για παράδειγμα... τώρα για το τι ακριβώς είναι ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Antiseptic
elven Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Περισσότερο να φοβάσαι την απλή γρίπη και όχι τη νόσο των χοίρων,η απλή γρίπη έχει περισσότερους θανάτους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.