Προς το περιεχόμενο

Καηκε η μητρικη! Μερικη αναβαθμιση ή αντικατασταση?

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Χτες το απογευμα, μετα απο 2 διακοπες ρευματος, συνεβη το μοιραιο σε ενα φιλο μου.

Η μητρικη του εχει πλεον εμφανεστατη ζημια πανω στο chipset και δεν φτιαχνεται. Το ιδιο και το τροφοδοτικο.

Και πλεον ειμαστε σε διλλημα...

Το pc αποτελειται απο εναν p4 στα 1.8Ghz, μια asus p4b, 768MB sdram (dimms με 2 εγκοπες), nvidia gforce 4 mx, 1 WD eide σκληρο και 2 optical drives, επισης eide. Αγοραστηκε πριν 5+ χρονια.

Αν αντικαταστησουμε την μητρικη, με αυτη της asrock, πρεπει αναγκαστικα να αλλαξουμε και μνημες μιας και τα 768MB sdram που εχει ειναι αχρηστα για τις 2 υποδοχες ddr1 της μητρικης. Η αλλη προταση του e-shop για μητρικη 478 δεν ειναι συμβατη με τον επεξεργαστη.

Αν παμε σε μερικη αναβαθμιση, πρεπει να μην ξεπερνα τα 200Ε κατα πολυ. Προτεινω τα παρακατω λοιπον για αρχη και ακουω τις προτασεις σας.

Ευχαριστω.

ΥΓ. Για linux ουτε λογος. Δεν του αρεσει καν.

post-86335-129063012851_thumb.png

Δημοσ.

Προσωπικά προτιμώ τους επεξεργαστές της intel, αλλά αυτά είναι γούστα.

Βασικά πες μας για την χρήση που θέλεις τον υπολογιστή, για να μπορούμε να σου πούμε περισσότερα για το σύστημα.

Μην καθίσεις να αγοράσεις μητρική για p4 και τα συναφή!

-Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό, γύρω στα 450Watt!

Στην πρόταση που σου κάνω, έχω βάλει ένα τροφοδοτικό, που ναι μεν είναι άγνωστης μάρκας, αλλά προσωπικά έχω δοκιμάσει 3 τέτοια τροφοδοτικά και λειτουργούν μια χαρά...

Σύνολο: 199,77 Ευρώ!

post-129038-129063012878_thumb.jpg

Δημοσ.

Και εγω εχω προτιμηση στους intel, αλλα το να παρεις σημερα μια μητρικη με socket 775 το θεωρω κινηση χωρις μελλον.

Θα μου πεις, αν παρεις am3 μητρικη που δεν προκειται να καταργηθει συντομα και δεν αλλαξεις τον επεξεργαστη για τα επομενα 3 χρονια ειναι επισης χωρις μελλον, αλλα τελοσπαντον.

Η λυση για μητρικη για τον p4 εγκαταληφθηκε και απο τον ιδιο πλεον, και παμε για μινι αναβαθμιση. Το κακο ειναι οτι σχεδιαζε να την κανει στο τελος του καλοκαιριου, παιρνοντας σκληρο, οθονη κλπ, αλλα τα πραγματα ηρθαν αλλιως, και το budget ειναι περιορισμενο τωρα.

Σε ενα διπλανο θεμα ειδα για την αναβαθμιση καποιου μεχρι 250Ε, και πηρα καποιες ιδεες. Ετσι κατεληξα στο παρακατω.

Ακουω προτασεις...

post-86335-129063012881_thumb.png

Δημοσ.

Τα μπέρδεψαν στο Πλαίσιο απ' ό,τι φαίνεται, εγώ το screenshot κοίταξα και βασίστηκα ότι είναι AM3 η mobo. Στο link που δίνεις από το site της ECS όμως αναφέρει τελικά ότι η μητρική έχει AM2+ socket και όχι AM3. Άρα, όντως θα παίξουν σε αυτήν είτε AM2 είτε AM3 CPUs.

Δημοσ.

Και το ακομα πιο περιεργο ειναι οτι αν φιλτραρεις τις επιλογες των μητρικων στο πλαισιο ωστε να δειχνει μονο αυτες που ειναι με am3, δεν σου την βγαζει!

Αντιθετα βγαζει για am3 την "ομοσταβλη" της που ειναι με amd chipset!

Δημοσ.

Φίλε θα σου πρότεινα να πας κατευθείαν σε AM3 energy efficient επεξεργαστή με πολύ μικρή κατανάλωση και συνάμα πολύ δυνατότερο από τους παλιούς επεξεργαστές..μόλις 65W TDP.

Η διαφορά στην τιμή δεν είναι δα και απαγορευτική και αξίζει..μιας και ΑΜ3 θα σου μείνει και για μελλοντική αναβάθμιση σε μητρική AM3 με usb3,sata3 κτλ..

Μία μητρική με το ένα πιο προηγούμενο chipset της AMD και sb710 και μια αρκετά ικανοποιητική onboard κάρτα γραφικών...Δεν ξέρω αν έχετε στα linux προβλήματα με τους drivers της ATI αλλά η οnboard φτάνει και περισσεύει για ότι και να θες να κάνεις.

Και τέλος ένα πιο ποιοτικό τροφοδοτικό αν και με αυτό που έβαλες δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα.

eshopgr1246306706777.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...