Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Να ρωτησω τωρα εγω κατι με τη σειρα μου. Λες οτι εισαι τελειως ασχετος με θεματα ηχου. Τοτε τα DD TrueHD και DTS masterHD πώς ξερεις τι ακριβως ειναι? Παντως το ολο μαρκετινγκ με το Dolby Digital Surround ποτε δε το καταλαβα... Μη κοιτας το βουνο και χανεις την ουσια. Ναι τα Ζ5500 ειναι πολυ δυνατα, και μαλλον οντως πατανε αλλες προτασεις της Samsung ή της Sony κτλ.Δυστυχως ομως, το μονο για το οποιο κανουν ειναι οι ταινιουλες (ε δεν ειναι και λιγο...). Δε μπορεις να ακουσεις ποιοτικο ηχο της προκοπης απο αυτα τα συστηματα. Αν δε θες αναπαραγωγη ταινιων, δες προτασεις ξεχωριστα ηχεια-ενισχυτης κτλ (ανεβαινει το κοστος) ή απλα μη χρησιμοποιεις το δικο τους player.
G_Zisis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Είμαι τελείως άσχετος σε θέματα κατασκευής ηχείων.Το ανέφερα γιατί είπες από τι είναι φτιαγμένα τα logi και ήθελα να πω ότι δεν κατάλαβα τίποτα. Τα dd truehd kai dts master-hd είναι hd ήχος των blu-ray,αν δεν κάνω λάθος.Δεν είναι κανονικά 5.1,αλλά με πολύ καλύτερη ποότητα?Μάλιστα έχω διαβάσει σε forum ότι είναι απίστευτος.Βασικά,είχα ψαχτεί λίγο με κωδικοποιητές (έτσι λέγονται?) ήχου και κάτι λίγο (ίσως) ξέρω. Δηλαδή,για ποιο marketing μιλάς? Το home cinema το θέλω πιο πολύ για ταινίες και games.Σε games,εκτός από ταινίες,είναι καλά?Εσύ λες ότι δεν είναι καθόλου καλά σε μουσική και μόνο?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Ο ανθρωπος εχει 2 αφτια. Μπορει να φτασει σε σημειο να εντοπιζει με πολυ μεγαλη ακριβεια το που βρισκεται μια πηγη ηχου στον χωρο, κανοντας χρηση ΜΟΝΟ 2 αισθητηρων (αφτιων). Με μια σωστη ηχογραφηση λοιπον και σωστα τοποθετημενα - καλιμπραρισμενα ηχεια μπορει να σου δωθει ανετα η "τεχνητη" αισθηση του βαθους που προσδιδουν τα 5.1 συστηματα. Αρα προφανως και ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ, και προφανως τους ερχεται πιο ευκολα να πουν 'α αυτος ο ηχος θα παιξει απο το πισω δεξια ηχειο', παρα να κανουν σωστη ηχογραφηση... Οποτε προφανως και για εφφε σε παιχνιδια και ταινιες μια χαρα θα ειναι, για ποιοτικο ηχο ομως (μουσικη, 2 καναλια, πώς το λενε? ) μη περιμενεις και πολλα. Δεν ειναι κακες προτασεις για τα λεφτα τους.
G_Zisis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Κάτσε λίγο,γιατί μπερδεύτηκα.Αν κατάλαβα καλά,μιλάς για την περίπτωση να έχεις 5.1 ήχο από δύο ηχεία,έτσι?Δηλαδή όπως έχουν τώρα τα πράγματα,μπορώ με 2 ηχεία να έχω 5.1 αίσθηση?Ή αυτό που λες θα γινόταν αν ηχογραφούσαν κατάλληλα τον ήχο? Επίσης,το home cinema είναι για μουσική?Επειδή σε βλέπω να τονίζεις τη χρήση σε μουσική.Δεν είναι περισσότερο για τανίες και games?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μμμμ για να το θεσω καλυτερα: Εννοουσα τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετα απο αυτα που καταλαβες! Εννοουσα οτι εχουμε 2 αφτια και με 2 αφτια μπορουμε να εντοπισουμε με ακριβεια dm πού βρισκεται η πηγη, μπορουμε με 2 αφτια να ακουσουμε πληρως στερεοσκοπικο ηχο. Μπορει να δωθει η αισθηση π.χ. της θεσης καποιου οργανου στη σκηνη μιας ορχηστρας. Γιατι να χρειαζομαι 5 ηχεια για να ακουσω "το πισω εφφε" της ταινιας? Επειδη βαριουνταν να το ηχογραφησουν σωστα για αναπαραγωγη σε 2 ηχεια? Τονιζω οτι τα 5.1 ΔΕΝ κανουν για χρηση μουσικης. Στη καλυτερη να κανεις τα 2 πισω ηχεια να παιζουν το ιδιο με τα αντιστοιχα εμπρος, τιποτε αλλο. (αφου το λεω ρε συ, για μουσικη μη περιμενεις και πολλα - μηπως να πηγαιναμε και οι 2 για υπνο γιατι καταλαβαινουμε αλλα αντ'αλλων? ) (πωωωω 4 πηγε!)
G_Zisis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Αρχικά σε ευχαριστώ που βοηθάς,τέτοια ώρα μάλιστα. Τώρα,και πριν αυτό που λες κατάλαβα,αλλά μάλλον δεν το διατύπωσα καλά ή δεν το διάβασες καλα.Χεχε. Αν μπορείς εσύ ή κάποιος άλλος πάντως να μου πει αν υπάρχουν ηχεία σε αυτά τα λεφτά που να αποκωδικοποιούν hd ήχο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Τι θα πει "HD ηχος"? Ειναι κατι αλλο, που δεν υπηρχε ως σημερα? Γιατι να τα αποκωδικοποιουν τα ηχεια και οχι η καρτα ηχου σου ας πουμε?
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Για ταινιες 5.1 απαραιτητα .Aλλη αισθηση.Για μουσικη ξεκιναμε απο 2 ηχεια και φθανουμε οσο θελουμε... Βεβαια το κακο ειναι οτι οταν θελουμε με το ιδιο κοστος να διαλεξουμε ειτε δυο ηχεια ειτε 5.1 ειναι λογικο η ποιοτητα των 5.1 να ειναι χειροτερη.Και στην μουσικη αυτες οι ατελειες θα γινουν περισσοτερο αισθητες απο οτι σε μια ταινια και σε εκρηξεις. Βεβαια και αυτο σχετικο ειναι , αναλογα με τα αυτια του καθενος , τα μουσικα του ακουσματα , την ποιοτητα του υλικου που εχει (δηλαδη αν εχει τιποτα τρισαθλια mp3 μπορει να τον ενοχλησει το ακουσμα απο ενα πιο αναλυτικο ηχειο )κλπ κλπ κλπ.
million_voices Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 ξυλινα ηχεια καλουτσικης ποιοτητας σε αυτα τα λ7 δεν παιζουν hd ηχο μονο απο blu ray το οποιο σαν αγορα και σαν φορμα ουτε λεει ουτε θα περπατησει μαλλον αλλα και αποκλειεται να βρεις σε ολοκληρωμενο συστημα home cinema παρε κατι σαν αυτο που σου προτεινω εξοδο hdmi σιγουρα divx σιγουρα usb τα ασυρματα πισω ηχεια κολολενε και απο ευκολια τοποθετησης και απο αισθητικης αποψης
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Παντως με 200-300 Ε οι επιλογες ειναι περιορισμενες .Τα κλασσικα logitech (πολλοι φιλοι τα εχουν , οποτε το παιδι μπορει ευκολα πιστευω να τα ακουσει καπου να δει αν τον καλυπτουν απο μουσικη ), καποια ετοιμα πακετα , πχ sony , samsung που εχουν το πλεονεκτημα οτι ειναι κομματια , οποτε μπορει ειτε ο ενισχυτης ειτε τα ηχεια να χρησιμοποιηθουν μετα με αλλα μηχανηματα ), ειτε μεταχειρισμενα (αλλα και παλι συνολο 5.1 με 300 τσου..κανα 600 μπορει..)
KaizerSoze Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Λοιπον, καποιες διευκρινισεις 1. Δεν το θελω για μουσικη ουτε για games(προς το παρον) αλλα αποκλειστικα και μονο για dvd/τηλεοραση με μια μελλοντικη χρηση game κονσολας 2. Αν καταλαβα καλα αυτο που μου λετε ειναι οτι τα συστηματα που ΔΕΝ εχουν dvd ειναι ΚΑΙ καλυτερα ΚΑΙ φθηνοτερα? Ρωταω γιατι α. εχω dvd β. ειναι παναρχαιο, αρχιζει να τα φτυνει και σκεφτομουν νεο ή ακομα και blueray Αποτι λετε, στην ουσια αξιζει να παρω ξεχωριστα dvd και ξεχωριστα το ηχοσυστημα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:11 ---------- Παντως με 200-300 Ε οι επιλογες ειναι περιορισμενες . αυτο που προτιναν 2 παιδια , το SAMSUNG HT-X250, τεχνικα δειχνει να με καλυπτει(δεν ξερω ακουστικα) και κανει 220Ε. Τι το κακο εχει? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:12 ---------- τι λεει η led σε σχεση με lcd,plasma? Αστο, εχω παθει πλακα, τοσο με την ιδια την LED όσο και με τους παπαδες πουχει βαλει πανω η Samsung, αν επαιρνε και τσιμπουκια χωριζα την γυναικα μου. Aλλα αυτα ειναι για αλλο θεμα
million_voices Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 ξυλινα ηχεια καλουτσικης ποιοτητας σε αυτα τα λ7 δεν παιζουν hd ηχο μονο απο blu ray το οποιο σαν αγορα και σαν φορμα ουτε λεει ουτε θα περπατησει μαλλον αλλα και αποκλειεται να βρεις σε ολοκληρωμενο συστημα home cinema παρε κατι σαν αυτο που σου προτεινω εξοδο hdmi σιγουρα divx σιγουρα usb τα ασυρματα πισω ηχεια κολολενε και απο ευκολια τοποθετησης και απο αισθητικης αποψης το κοουταρω μηπως και δεν το ειδες το samsung που σου λεω για τα λ7 του ειναι μαμω δεν το εχω ακουσει ουτε δει ως εικονα ομως,δες το live
bluesattack Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Λοιπον, καποιες διευκρινισεις 1. Δεν το θελω για μουσικη ουτε για games(προς το παρον) αλλα αποκλειστικα και μονο για dvd/τηλεοραση με μια μελλοντικη χρηση game κονσολας 2. Αν καταλαβα καλα αυτο που μου λετε ειναι οτι τα συστηματα που ΔΕΝ εχουν dvd ειναι ΚΑΙ καλυτερα ΚΑΙ φθηνοτερα? Ρωταω γιατι α. εχω dvd β. ειναι παναρχαιο, αρχιζει να τα φτυνει και σκεφτομουν νεο ή ακομα και blueray Αποτι λετε, στην ουσια αξιζει να παρω ξεχωριστα dvd και ξεχωριστα το ηχοσυστημα? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:11 ---------- αυτο που προτιναν 2 παιδια , το SAMSUNG HT-X250, τεχνικα δειχνει να με καλυπτει(δεν ξερω ακουστικα) και κανει 220Ε. Τι το κακο εχει? Συνηθως τα ξεχωριστα ειναι καλυτερα... Αλλα ειναι ακριβοτερα (τελικα το ολο πακετο )και οχι φθηνοτερα.. Tι μεγεθος ειναι το sub του samsung ? Mπορεις να το βρεις ? Γιατι το μπασο μετραει... Ειναι wireless ολο το συστημα , μονο τα πισω ηχεια η εχεις δυνατοτητα και για τις δυο επιλογες ?
KaizerSoze Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 το κοουταρω μηπως και δεν το ειδες το samsung που σου λεω για τα λ7 του ειναι μαμω δεν το εχω ακουσει ουτε δει ως εικονα ομως,δες το live Φιλε το ειδα, ευχαριστω, αυτα που λες τα εχω υποψη. Για δειτε και αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1132539&catalog=19&category=69977505 Εχει και optical in για την τηλεοραση που εχει optical out
Tigran Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Εγώ παρήγγειλα αυτά: http://www.samsung.com/gr/consumer/detail/detail.do?group=audiovideo&type=hometheatre&subtype=hometheatresystems&model_cd=HT-TZ315R/EDC και τα περιμένω εντός βδομάδας. Θα ενημερώσω αν αξίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.