Προς το περιεχόμενο

Αυτοαμυνα και χρηση non lethal weapons.

BladeRunner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποτε είχα αναρωτηθεί τί είναι παράνομο και τί νόμιμο από τέτοια "γκατζετάκια" αυτοάμυνας και ρώτησα. Η ακραία απάντηση ήταν ότι το σπρέι πιπεριού (που το πολύ να σε τσούζουν τα μάτια 3 ώρες) είναι παράνομο και πας αυτόφωρο, αλλά να κουβαλάς Aroxol (!!!!) που είναι άκρως τοξικό είναι ΟΚ. Δηλαδή ουσιαστικά μου είπε ότι μπορείς να τυφλώσεις τον άλλον και θα θεωρηθει αυτοάμυνα!!!!:-D

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παρη respect για τη σκηνη της καταδιωξης και την περιγραφη της... Ειδικα με τα κατσαβιδια που πεταγε ο μ@λακας!

Δημοσ.
Απορώ με την ευκολία που αναρωτιόμαστε εάν θα ήταν ορθό να κουβαλάμε μαζί μας tazer ή παρόμοια (κατά τον τίτλο) "non lethal weapons" και εάν θα ήταν νόμιμο, επιτρεπτό ή έστω πρέπον να κάνουμε χρήση τέτοιου είδους συσκευών.

Ίσως οι αμερικάνικες ταινίες κάνουν τελικά περισσότερο κακό απ' ότι νομίζαμε...

Κι όμως, ακόμα κι ο πλέον αδαής περί τα νομικά αλλά απλώς επιμελής πολίτης θα μπορούσε να ανοίξει το νόμο (τον οποίο θα έβρισκε μέσω Google με λήμμα έρευνας νόμος περί όπλων...) και θα αντιλαμβανόταν, από το πρώτο κι όλας άρθρο, ότι "Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα: α. Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας." (άρθρο 1 παράγραφος 2 του νόμου 2168/1993 "περί όπλων και εκρηκτικών" ).

Ο νοών νοείτο. :-)

Συναδελφε(αν δεν κανω λαθος) εχω παρακολουθησει κατα καιρους την αποψη σου για αυτα τα μεσα αυτοαμυνας.

Επισης,δεν ειναι για κανεναν μας δυσκολο να ψαξουμε στο νετ,ποσο μαλλον για εμας τους νομικους που πληρωνουμε μερικες χιλιαδες ευρω συνδρομη στην νομος του κυριου Κοκκαλη(μην χεσω).

Πιο πολυ φιλολογικο ηταν το ερωτημα και ισως αν καποιος ξερει κανα παραθυρο η του εχει πει καποιος αστυνομικος κατι κλπ κλπ

Το νομιμο ειναι και ηθικο?Γιατι εγω ξερω παρα πολλους νομους που ειτε εχουν καταπεσει στο ΣΤΕ ειτε θεωρηθηκαν αναδρομικα ιδιαιτερα βαναυσοι οπως η προσωποκρατηση για χρεη με συντρηπτικη πειοψηφια 24-3 αν δεν κανω λαθος.

Οποτε νομικα μαθηματα και γενικα νομικουρες,αλλου καλυτερα....

Ο νομος βλεπω ειναι του 1993...Οχι ιδιαιτερα προσφατος.

Καλα,δεν ειναι και σαν τον εμπορικο που ειναι του 1930 αλλα και παλι δεν νομιζω να συμβαδιζει με την ταση των καιρων...

Ηδη δειλα δειλα η ευρωπαικη αστυνομια παει να κανει χρηση τους.

Επειδη εχω αδεια κυνηγιου,θα ηταν προτιμοτερο λοιπον να εχω μια μπραουνινγκ στο πορτ παγκαζ???

Η μηπως για να αμυνθω θα επρεπε να σπασω μαγκικα ενα μπουκαλι αστελ στο λαιμο και να το κανω κοφτερο λεπιδι?

Εγω ειμαι υπερ της χρησης τετοιοων συσκευων με αισθητα περιορισμενη μειωση των βολτ για τους πολιτες.

Αν παλι φοβομαστε το τι θα γινει και αν θα κουβαλανε ολοι απο ενα,αυτα ειναι αηδιες.τωρα δηλαδη δεν μπορουν να εχουν πεταλουδες και στιλετα?και ποιο ειναι πιο θανασιμο?

με τον δεικτη εγκληματικοτητας σε αυτα τα επιπεδα δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει η αστυνομια που ηρθε σε εμενα μετα απο 40 λεπτα......

Αλλα το θεμα ειναι να μην ζεις στην γυαλα η στην εκαλη....

Δημοσ.

το tazer είναι όπλο φίλε και θα πας για οπλοκατοχή. Εάν θέλεις να κάνεις κάτι, στον ελεύθερό σου χρόνο πήγαινε μποξ για τα επόμενα 3- 4 χρονάκια.

Δημοσ.
το tazer είναι όπλο φίλε και θα πας για οπλοκατοχή. Εάν θέλεις να κάνεις κάτι, στον ελεύθερό σου χρόνο πήγαινε μποξ για τα επόμενα 3- 4 χρονάκια.

ναι ειναι...

οποτε η λυση που προσφερει το κρατος ειναι η να παιξεις ξυλο η να περιμενεις την αστυνομια...

ααα δεν σας ειπα και το αλλο,οση ωρα μιλουσα με το 100 αυτοι βαραγανε και ο αστυνομικος απο μεσα γελουσε και μου ζηταγε την διευθυνση(!!!) των στερ.

ηταν παρα πολυ αστειο πιθανολογω...

μαλιστα....ειλικρινα σαν αλλος καψης δεν καταλαβαινω...αντιλαμβανομαι οτι οι σχολες αυτοαμυνας πρεπει να βγαλουν και αυτοι το κατι τις αλλα νομιζω οτι ειναι πιο επικινδυνη μια λαβη στο διαφραγμα...

αν θυμαμαι καλα σε ενα ντοκιμαντερ στο ντισκοβερι,ειχε τα 10πιο θανασιμα οπλα...στο νουμερο ενα....ηταν το ανθρωπινο σωμα...

• Super Moderators
Δημοσ.
Συναδελφε(αν δεν κανω λαθος) εχω παρακολουθησει κατα καιρους την αποψη σου για αυτα τα μεσα αυτοαμυνας.

Επισης,δεν ειναι για κανεναν μας δυσκολο να ψαξουμε στο νετ,ποσο μαλλον για εμας τους νομικους που πληρωνουμε μερικες χιλιαδες ευρω συνδρομη στην νομος του κυριου Κοκκαλη(μην χεσω).

Πιο πολυ φιλολογικο ηταν το ερωτημα και ισως αν καποιος ξερει κανα παραθυρο η του εχει πει καποιος αστυνομικος κατι κλπ κλπ

Το νομιμο ειναι και ηθικο?Γιατι εγω ξερω παρα πολλους νομους που ειτε εχουν καταπεσει στο ΣΤΕ ειτε θεωρηθηκαν αναδρομικα ιδιαιτερα βαναυσοι οπως η προσωποκρατηση για χρεη με συντρηπτικη πειοψηφια 24-3 αν δεν κανω λαθος.

Οποτε νομικα μαθηματα και γενικα νομικουρες,αλλου καλυτερα....

Ο νομος βλεπω ειναι του 1993...Οχι ιδιαιτερα προσφατος.

Καλα,δεν ειναι και σαν τον εμπορικο που ειναι του 1930 αλλα και παλι δεν νομιζω να συμβαδιζει με την ταση των καιρων...

Ηδη δειλα δειλα η ευρωπαικη αστυνομια παει να κανει χρηση τους.

Επειδη εχω αδεια κυνηγιου,θα ηταν προτιμοτερο λοιπον να εχω μια μπραουνινγκ στο πορτ παγκαζ???

Η μηπως για να αμυνθω θα επρεπε να σπασω μαγκικα ενα μπουκαλι αστελ στο λαιμο και να το κανω κοφτερο λεπιδι?

Εγω ειμαι υπερ της χρησης τετοιοων συσκευων με αισθητα περιορισμενη μειωση των βολτ για τους πολιτες.

Αν παλι φοβομαστε το τι θα γινει και αν θα κουβαλανε ολοι απο ενα,αυτα ειναι αηδιες.τωρα δηλαδη δεν μπορουν να εχουν πεταλουδες και στιλετα?και ποιο ειναι πιο θανασιμο?

με τον δεικτη εγκληματικοτητας σε αυτα τα επιπεδα δεν ξερω κατα ποσο βοηθαει η αστυνομια που ηρθε σε εμενα μετα απο 40 λεπτα......

Αλλα το θεμα ειναι να μην ζεις στην γυαλα η στην εκαλη....

Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με νεόκοπο (απ' ότι φαίνεται) νομικό, οπότε αφήνω αναπάντητες οι διάφορες νουθεσίες περί νομικών μαθημάτων και περί παλαιότητας (!) του νόμου ή του Εμπορικού Κώδικα. Δεν σχολιάζω επίσης τα περί ευρωπαϊκής αστυνομίας (τι'ν'τούτο;) ή περί καραμπίνας στο πορ-μπαγκάζ και "αστελ" [sic]. Για νομικό, αυτές οι ελαφρά τη καρδία απορίες είναι α-νε-πί-τρε-πτες.

Και μόνο ότι διατυπώνεται ερώτηση για τυχόν ύπαρξη "παραθύρων" στο νόμο (αντί να ψάξεις εκεί που πρέπει κι εκεί όπου, κατά δήλωσή σου, πληρώνεις χιλιάδες ευρώ), καταδεικνύει πολλά.

Τέλος από εμένα. :-)

Δημοσ.

Και τη σχολη αυτοαμυνας ξεχνα την, αν δεν εχεις ασχοληθει με γυμναστικη ποτε στη ζωη σου. Η καλυτερη τακτικη ειναι να ζυγιζεις τον αλλον, και τις περισσ φορες να αποφευγεις τον καβγα...τωρα εσενα σου κατσε στραβη, τι να κανουμε..σκεψου οτι μερικοι ανθρωπου χασαν τη ζωη τους για χαζα πραγματα, π.χ. επειδη μαλωσαν για τον Κ.Ο.Κ, ή οτιδηποτε. Οποτε παλι καλα να λες..

Δημοσ.
Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με νεόκοπο (απ' ότι φαίνεται) νομικό, οπότε αφήνω αναπάντητες οι διάφορες νουθεσίες περί νομικών μαθημάτων και περί παλαιότητας (!) του νόμου ή του Εμπορικού Κώδικα. Δεν σχολιάζω επίσης τα περί ευρωπαϊκής αστυνομίας (τι'ν'τούτο;) ή περί καραμπίνας στο πορ-μπαγκάζ και "αστελ" [sic]. Για νομικό, αυτές οι ελαφρά τη καρδία απορίες είναι α-νε-πί-τρε-πτες.

Και μόνο ότι διατυπώνεται ερώτηση για τυχόν ύπαρξη "παραθύρων" στο νόμο (αντί να ψάξεις εκεί που πρέπει κι εκεί όπου, κατά δήλωσή σου, πληρώνεις χιλιάδες ευρώ), καταδεικνύει πολλά.

Τέλος από εμένα. :-)

h υπογραφη σου καταδεικνυει υποθετω και το υφος σου.εσυ μας πεταξες τον νομο,λες και δεν μπορουσαμε να τον βρουμε...επισης φορουμ ειναι...αποψεις ανταλλασσουμε,δεν ηξερα οτι πρεπει πρωτα να μπω στο νομος και να διαβασω τις χιλιες δυο νομολογιες πανω στο νομο και αν βρω και τιποτα με το αθλιο συστημα αναζητησης του.

εχεις χασει την μπαλα υπερασπιζομενος το δικαιωμα στην φαπα του καθε πολιτη....

το τι ειναι ανεπιτρεπτο ασε να το κρινουν οσοι εχουν μπει σε αυτο το χωρο και οχι οσοι ζουν στην γυαλα της νομολογιας.

για να μην πω για το επιχειρημα σου περι amstel που το εγραψα σαρδαμ πανω στην βιασυνη.πραγματικα αποστομοτικα ολα αυτα...αλλη φορα θα κανω επεξεργασια το κειμενο δυο και τρεις φορες....λες και παραδιδουμε δικογραφο μην χεσω...

σου ευχομαι να μην βρεθεις ποτε σε τετοια θεση παντως γιατι οταν βρεθεις θα δεις και εσυ τον μαλλιαροκωλο και την γλυκα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια γρήγορη ερώτηση, γνωρίζει κανείς paredwse τι ακριβώς παίζει κατά την προστασία 3ου από κάποιον;

Δλδ, όταν μου κάμουνε εμένα ντου για να με φάνε, αλλά τους φάω εγώ πρώτος με το μυστικό μου ξόρκι, αν μπορώ να αποδείξω πως όντως κινδύνευε η ζωή μου, είμαι οκ.

Αν φάω κάποιον που πήγε (αποδεδειγμένα) να φάει τον παραδίπλα όμως, τι γίνεται; Χρεώνεται "αυτοάμυνα";

Δημοσ.

Νομίζω, από παλιότερη απάντηση του παρεδώσε στο τόπικ για τα επεισόδια, πως αυτοάμυνα (ή σκέτο άμυνα) υφίσταται και στην περίπτωση όπου προστατεύεις την ζωή και την περιουσία τρίτου.

Δημοσ.

Δλδ, όταν μου κάμουνε εμένα ντου για να με φάνε, αλλά τους φάω εγώ πρώτος με το μυστικό μου ξόρκι, αν μπορώ να αποδείξω πως όντως κινδύνευε η ζωή μου, είμαι οκ.

Πιτσιλιές μπύρας στην οθόνη.

Δημοσ.

Οπότε αποδώσατε τον πρέποντα σεβασμό.

Τι να κάνει, να το κλειδώσει; Μα τότε θα μείνετε δίχως φώτιση από τη σοφία του.

Του έχω ήδη μαγειρέψει κοκκινιστό και έχω ξυριστεί στα απαραίτητα σημεία.

Δημοσ.
Οπότε πλακωθείτε στο ασύστολο τρολλάρισμα.

Τι θα κάνει, θα το κλειδώσει; Μα τότε θα μείνει το ερώτημά του αναπάντητο.

Τον στριμώξαμε στη γωνία τον τύπο.

Damn, Freedubus, χαραμίζεσαι, έπρεπε να γίνεις δικηγόρος :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...